...kunnes Riitta-mummi otti kuivattuja suppilovahveroita kourallisen yön yli likoon.
Seuraavana aamuna hän huuhteli ja puristi ne niin kuiviksi kuin nivelrikkoisilla käsillään kykeni. Sitten pari salottisipulia alligaattorin leukoihin(silputin), nokare Valion voita kasarin pohjalle, hiennonnetut sipulit ja vahverot hetkeksi kuullottumaan. Omassa pakastimessa oli ennen muinoin aina hirvenluista valmistettua lihalientä, nyt täytyy Ruotsin puolelta kipaista pari Maggi-kuutiota, Okeroisten vehnämyllyn jauhoja puu-haarukalla(ei omatekoinen, mutta suomalainen) sekaisin ja lihaliemi päälle. Keitellään 30-40 min. Mausteeksi ei suomalaista mustapippuria, omaa kuivattua persijaa(vähän aikasemmin jo että pehmenee) ja lypsylämmintä kermaa jos on lehemä(muutoin Valion purkista) ja lopuksi suomalaista emmentalia kourallinen.
Maustesaarilla ja Svean-maassa on nyt pakko käydä. Katajanmarja kasvaa kyllä hirvipaistin omistajille(meillä edelleen tyhjä hirvimetsä). Merisuola? Onko suomalaista, ei kai?