Kirjoittaja Aihe: Kysymys  (Luettu 39487 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa öppiäinen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4874
Vs: Kysymys
« Vastaus #90 : 17.09.19 - klo:09:16 »
sosiologian laitos oli Kalliossa, missä minä aloitin surkeasti päättyneen akateemikonurani. Rakennus oli hiilen-(hiiren-?)punainen, siis tiilen-. Ei hiilenmusta. Luentosali oli puoliympyrän muotoinen jyrkähkösti nouseva. Edessä luennoi juuri Ralf Långbacka... eikun Hilding Helenius... ei kun - en muista.

Kävin siellä Kalliossa (rakennuksen nimi oli Franzenia) sosiologian johdantokurssin luennot kuuntelemassa ja toteamassa, että se ei ole minun alani. Silloin luennoi muistaakseni Seppo Pöntinen. Ja kyllä, jyrkähkösti nouseva sali.

Tietojenkäsittelyn alkuvaiheen massaluennot olivat Dommalla. Siellä olivat suosiossa lituskaisemmat pinnanmuodot ja salit olivat matalia pannukakkuja. Tykkäsin siitä enemmän, sekä saleista että oppiaineesta. Harmi kun sinne ei enää voi mennä niitä aikoja fiilistelemään.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10754
Vs: Kysymys
« Vastaus #91 : 17.09.19 - klo:14:49 »
Löytyi vielä tällainen tieto https://tilavaraus.helsinki.fi/fi/siltavuorenpenger/athena-siltavuorenpenger-3, että tuon anatomian laitoksen julkisivun väri vaihdettiin 60-luvulla punaiseksi. Sellaisena se pysyi 2010-luvulle asti. Onko sisäkuvissa mitään tuttua? Niitäkin rempattiin 2010-luvulla takaisin entiseen uskoonsa.

Nykyään tuonne on siis keskitetty psykologian ja kasvatustieteen opinnot. Fyysikot ovat paenneet Kumpulaan ja lääkis kokonaisuudessaan Meilahteen. Kasvatustiedettä opiskeltiin aikoinaan Bulevardilla todella hienoissa tiloissa. Valitettavasti sinne ei enää pääse.

Näin on, eli kampusajattelu siirsi monta laitosta aivan muualle.  Aasiksella vietettiin vuorokaudet umpeensa, mutta onhan sinne saattanut sijoittua jokin toinen laitos yhtäläisesti, näkyyhän siinä olevan juhlallisesti tilaa.  Siltavuorenpenger 3 oli osoite, jossa siis lähes asuttiin.  Samoin, vaikka niitä luentoja oli paljon, miksei siellä voitu luennoida muustakin. 

Meille kuului myös fysiikan opintoja, mutta sitä en saa päähäni minne se kurssi oli tungettu. Ei tuonne.  Ja kun siitä on nyt aikaa, on talo ennättänyt muuttua.  Tuossa minä kumminkin opiskelin, tuo sali oli ensimmäinen joka jäi kelvollisesti mieleen.  Kai siksi että se kurssi oli semmoinen ihmisentappokoe. Luet tai itket ja luet.  Valitsin viimemainitun. 
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10754
Vs: Kysymys
« Vastaus #92 : 17.09.19 - klo:14:53 »
Sisätilat on tutut kuin olisin eilen ollut siellä.   Tuossa jyrkästi nousevassa oli makroanatomian luennot, litteässä  histologian opetus, eli pöydällä oli mikroskooppi/ henkilö ja tentti oli siellä myös.  Niin tietty makron tentti siinä jyrkässä.  Siinä pidettiin myös se yhteinen josssa tentittiin vielä kerran molemmat. Tai se nyt oli jo kolmas kerta. 

Ulkoseinän väri vaikuttaa vieraalta, sininen se ei 70- luvulla varmasti ollut. Minusta se oli hailakasti. vaaleanpunainen, ei niin kaunis. Tämä on epämääräisempää, sillä yleensä oli aina kiire, eli seinän tarkastelu jäi vähemmälle.   Mutta juu, Siltavuorenpenger 3a. oli osoite.


Tuollaisesta ilmakuvasta voin ainoastaan tarkentaa ottamisaikaa ja nimeämisaikaa,  sillä siitä puuttuu anatomian laitos, jos se on otettu ennen vuotta 2000.  Jos jälkeen, se on muuton jälkeen. 
« Viimeksi muokattu: 17.09.19 - klo:15:03 kirjoittanut Leena »
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10754
Vs: Kysymys
« Vastaus #93 : 17.09.19 - klo:15:11 »
Kehtaan muistaa niin hyvin, huuuuh, että uskallan jopa epäillä, olisiko virhe tuossa tilavaraus nettikuvan selostuksessa.  Tuo sinertävä on liian kaunis, kerta kaikkiaan.  Se punertava ei nimittäin ollut erityisen kaunis varsinkaan räntäsateen läpi tarkastellen.  Sinne oli aika kiipeäminen, mutta pääsihän  sieltä aina pois  alamäkeä, oikein kunnon.

Asuin siinä lähellä Vironkadulla kolme ensimmäistä opiskeluvuotta. Tuskin olisin kauempaa lähtenyt sitä kirjaa haeskelemaan, mietin, lähempää olisi kai löytynyt joku joka sen omisti. Ja ettei yhtä iltaa voinut levätä, no, se oli sitä. Kyllä minun oli pakko vaan päntätä. 

Nuo kaarevat oli tutut.  Vihreä se oli jo silloin, tuo kohoava.
« Viimeksi muokattu: 17.09.19 - klo:15:19 kirjoittanut Leena »
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Pyryharakka

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 5039
Vs: Kysymys
« Vastaus #94 : 17.09.19 - klo:18:45 »

---
Talvisodan alkamisesta 80 vuotta - muistotilaisuus Lappeenrannassa
30.11.2019 10:00 - 30.11.2019 16:00 | Lappeenranta, Maasotakoulu

Karjalan Liiton valtakunnallinen Talvisodan syttymisen muistotilaisuus on Maasotakoululla Lappeenrannassa talvisodan alkamisen 80-vuotispäivänä marraskuun viimeisenä päivänä. Tilaisuudessa puhuu komentajakenraali Timo Kivinen. Ohjelmassa musiikkia esittävät Rakuunasoittokunta ja Karjalan Laulu-Veikot

 

Ohjelma

klo 10.00   Messu Lappeen Marian kirkossa, jossa saarnaa piispa Seppo Häkkinen, Valtakatu 35
klo 10.00   Liturgia Lappeenrannan ortodoksisessa kirkossa, Jumalansynnyttäjän suojeluksen kirkko, Kristiinankatu 7. Mukana arkkipiispa Leo.

klo 11.30   Seppeleenlaskut sankarihautausmaalla ja karjalaisilla muistomerkeillä

klo 12.00    Lounas (maksullinen á 10 €) Maasotakoulun Riitta Tikka -salissa osoitteessa Lavolankatu 1

klo 13.30    Muistotilaisuus Maasotakoulun juhlasalissa (rakennus Kapteeni)

                        - muistotilaisuuden puhujana Puolustusvoimain komentaja kenraali Timo Kivinen

                        - tilaisuuden avauspuhe Maasotakoulun johtaja eversti Kari Pietiläinen

                         - tilaisuuden päätössanat Karjalan Liiton puheenjohtaja Pertti Hakanen

klo 15.00     Kahvit Riitta Tikka -salissa

klo 16.00     Tilaisuus päättyy

 

Lounasta ja Maasotakoulun alueelle pääsyä varten tulee ilmoittautua 1.11.2019 mennessä. Ilmoittautumiset allaolevalla lomakkeella tai liiton toimistoon, toimisto@karjalanliitto.fi, p. 09 7288 170. Ilmoittautumisessa oltava nimi ja syntymäaika, jotka ovat edellytyksenä sisäänpääsyyn Maasotakoulun pääportin (vartioasema) kautta.

Maasotakoulun osoite on Lavolankatu 1, 53600 Lappeenranta.

Järj. Karjalan Liitto ry, Etelä-Karjalan karjalaisseurojen piiri ry, Lappeenrannan luterilainen ja ortodoksinen seurakunta.

Asia kiinnosti minua sen verran, että soitin juuri äsken prikaatikenraali evp Antti Lankiselle, joka on ollut perustamassa kyseistä Maasotakoulua. Hän kertoi, että Riitta Tikka on Maasotakoulun entinen pääemäntä. Hänen tultua ensin Lappeenrannan Rakuunamäen varuskuntaan ruokalan emännäksi, ruuan taso oli noussut räjähdysmäisesti paremmalle tasolle. Sittemmin Riitta Tikka siiryi Maasotakoululle perustettuun ruokalan pääemännäksi. Hän on saanut kehuja ruuasta ei ainoastaan oman varuskunnan väeltä, mutta myös kaikilta vierailijoilta. Maasotakoululla on järjestetty paljon erilaisia kilpailuja, joissa on ollut osallistujia eri puolelta Suomea. Aina oli kilpailujärjestelyistä erityisesti kiitetty ruokaa.
Riitta Tikka on kuulema jäänyt eläkkeelle 2000-luvun alkuvuosina.

Siis hyvä ruuanlaittaja, niin kuin kaimansa Riitta-mummi.  :023:  :039:
Pyryharakka

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15856
Vs: Kysymys
« Vastaus #95 : 17.09.19 - klo:18:49 »
^
Omasta puolestani kiitän taustatyöstäsi. On hienoa todellakin, että tehty palvelus arvostetaan korkealle. :039:

Poissa Pyryharakka

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 5039
Vs: Kysymys
« Vastaus #96 : 17.09.19 - klo:18:56 »
Näin on. Aavistelin Antti Lankisen tietävän asiasta, vaikka en tiennyt hänen olleen Maasotakoulun perustaja. Hän toimi pitkään Vekaranjärvellä, joka oli paremmin meidän tiedossa. Lankinen on ollut seurakuntamme kirkkovaltuustossa ja sen puheenjohtajankin. Sen verran tuttu, että uskalsin soittaa.  :023:
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 27806
Vs: Kysymys
« Vastaus #97 : 17.09.19 - klo:18:57 »
Riitta-mummi kiittää !

En ole ennen törmännyt täyskaimaan, vaikka nimi ei ole ylen harvinainenkaan.
Se, että olen syntynyt Lappeenrannassa, olen sotilaskotityössä ollut ja Karjalan Liiton
kulttuurikilpailuissa 'kunnostautunut' loi jännän kuvaelman.

Tiesin toki ettei minusta ollut kysymys. Nyt kun luin tuon yhdisti kaiman ammatti täteihini, joista monet ovat tehneet työnsä ruoan parissa, jokainen omassa kodissaan ja ainakin kaksi ammatikseen .

Kunnia Maasotakoululle, että emäntää muistivat. Oletin että sodan melskeessä henkensä antanut lotta tms. sisar olisi ollut kysymyksessä.

Kiitti Pyrtsi reippaudesta ja rohkeudesta ! :039: :kahvi: Juuvaas kohvit tään kunniaks !
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pyryharakka

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 5039
Vs: Kysymys
« Vastaus #98 : 17.09.19 - klo:18:59 »
Näinhä myö tehhää.  :kahvi:   :039: 
Pyryharakka

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15856
Vs: Kysymys
« Vastaus #99 : 17.09.19 - klo:20:00 »
Katsoin matrikkelista  po henkilön tietoja. Kenraalimies, joten reservissä elinaikansa, kyllä hänelle voi tärkeitä kysymyksiä esittää. Vaikutti paljon yhteisellä murrealueellamme Pohojanmaalla kunnes siirtyi kaakonkulmalle.
Tiemme eivät ristenneet palvelusaikana, sillä hän tuli neljä vuotta myöhemmin palvelukseen kuin minä.

Poissa öppiäinen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4874
Vs: Kysymys
« Vastaus #100 : 17.09.19 - klo:22:00 »
Ulkoseinän väri vaikuttaa vieraalta, sininen se ei 70- luvulla varmasti ollut. Minusta se oli hailakasti. vaaleanpunainen, ei niin kaunis.

Joo, löytämieni lähteiden mukaan silloin kun olet opiskellut, ulkoseinä on ollut jotain punaista väriä. Olenhan minäkin sen nähnyt ja yhtään en muista millainen se oli. Vasta paljon myöhemmin maalattu taas tuollaiseksi hailakansiniseksi.

Tuollaisesta ilmakuvasta voin ainoastaan tarkentaa ottamisaikaa ja nimeämisaikaa,  sillä siitä puuttuu anatomian laitos, jos se on otettu ennen vuotta 2000.  Jos jälkeen, se on muuton jälkeen.

Ilmakuva on varmasti otettu muuton jälkeen.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 27806
Vs: Kysymys
« Vastaus #101 : 28.09.19 - klo:11:34 »
Entä tämä ?  Mahtaako vielä takimmainen talo olla pystyssä Helsingissä, ja missä päin tuo kuva on otettu ?

https://fi.pinterest.com/pin/587790188836394324/visual-search/?h=395&w=530&x=16&y=12
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16032
  • http://www.samila.1g.fi
Vs: Kysymys
« Vastaus #102 : 28.09.19 - klo:11:48 »
En tunnista. Jos on pystyssä, niin on talojen välissä ja niin erinäköinen kuin tuossa
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Leena

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 10754
Vs: Kysymys
« Vastaus #103 : 29.09.19 - klo:06:50 »
Kurja kyllä tuo pinterest- kuva vaatii valitsemaan ainakin viisi kuvaa joiden perusteella se aika sitkeästi syytää mainoksia kengistä, piirustuksissa, kodinsisustuksesta tai mitä nyt valitsee. Voisiko taloa kuvailla tai antaa osoitetta? Puutalo? Kerrostalo? Missä?
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 27806
Vs: Kysymys
« Vastaus #104 : 29.09.19 - klo:08:08 »
Valitettavasti näin on Pinterest-kuvissa, siksi kysyinkin. Toisaalla on sivusto jossa vanhoissa Helsingin kuvissa on useimmin myös ainakin kaupunginosa , jopa katu-osoite.

Rakennus on komea ja kalliolle rakennettu. Niitähän Helsingissä riittää. Kouluksi tämä on kovin korkea, eikä aivan kaupungin sydämessä.
Arvelen Töölöä tai Katajanokkaa .
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)