Kirjoittaja Aihe: Kesän merkkejä  (Luettu 2405 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa öppiäinen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4908
Vs: Kesän merkkejä
« Vastaus #15 : 23.04.20 - klo:22:02 »
Kevät toi rannoille hampparin.  :003:

Kevät toi, kevät toi feissarin... niin se nykyään kaupungeissa menee. Tosin tänä keväänä, kiitos koronan, taidetaan niiltä välttyä.

Mutta äsken kävelyllä näin sen västiksen lopulta. Se on niin päivälintu, että reittimme eivät nyt ole kohdanneet, kun olen enimmät ulkoilut hoitanut iltayöstä. Sinivuokot ovat vaihtumassa valkovuokoiksi, ja sitten kukkii se joku keltainen viljelykarkulais-perenna, jonka nimeä en taaskaan muista ja jota on täällä monessa paikkaa.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16987
Vs: Kesän merkkejä
« Vastaus #16 : 24.04.20 - klo:06:50 »
70-luvun Stadissa kevään merkkinä olivat japanilaiset rinkkaretkeläiset, jotka tulivat Neuvostoliiton kautta junalla Eurooppaa katsomaan. Eräs kysyi tietä paikkaan nimeltä 'Jakarinkata'. Selvisihän se kyselemällä. Jääkärinkadullehan hän halusi.

Poissa 1944

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16008
Vs: Kesän merkkejä
« Vastaus #17 : 24.04.20 - klo:09:08 »
Lumi vähenee, se on paras merkki. Uusi lumi on vanhan surma sanotaan, joten tämäkin sulaa. Eilen en ehtinyt käydä rämeellä, mutta tänäänkään en mene lumen vuoksi. Sulava lumi traktorin renkaiden alla saa aikaan melkoisen ressualueen, olletikin vähän vauhtia lisätessä ruskea rapa lentää aika kauas.

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 27919
Vs: Kesän merkkejä
« Vastaus #18 : 24.04.20 - klo:09:15 »
Ikkunoiden pesu.  Ennen tähän kuului myös kesäverhojen vaihto, mutta nyt se on tekemätön paikka ilman apulaista.

Nurmikot täällä jo viheriöivät, leskenlehdet loistavat kultaa, sinivuokot sineään, ja pilvikirsikkapuut avaavat valkoisia nuppujaan.

Viimevuotinen 'porrasparlamentti', kokoilee portaikolla kilisevine ja kolisevine kasseineen. Vastapesty portaikko koristyy räkäklimpeillä ja tupakantumpeilla.


 
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4908
Vs: Kesän merkkejä
« Vastaus #19 : 24.04.20 - klo:17:13 »
Eräs kysyi tietä paikkaan nimeltä 'Jakarinkata'. Selvisihän se kyselemällä. Jääkärinkadullehan hän halusi.

Minulta on kyselty Tatjooninkatua, ja auton ikkunasta kyselty 'Pusuaa?' Myöhemmin oivalsin, että Tähtitorninkatuhan se. Enkä todellakaan antanut pusua, vaan kävelin moisesta pyynnöstä kiukustuneena pois, hetkenä päästä hiffatakseni, että tietä Tuusulaan siinä varmaan etsittiin. Paino vain oli ranskan tapaan viimeisellä tavulla. Jopa rautatieasemalla Tampere on tuottanut vaikeuksia, kun paino on ollut keskitavulla, tm PEdö tjsp.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.