Kirjoittaja Aihe: Verokapina  (Luettu 45657 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa llwyd

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 766
  • http://stockholmslender.blogspot.com/
Verokapina
« Vastaus #180 : 12.11.08 - klo:21:14 »
Lainaus käyttäjältä: "athv"
Omalta osaltani vastineeksi käy se, mitä edellä kerroin kategoriaan b) kuuluvista täällä kirjoittaneista. Muuten asiaa on jauhettu parin päivän aikana perusteellisesti. Llwydin viesti ei enää tässä vaiheessa ole kuin saman vanhan jauhamista.


Minkä vanhan? Toivon että myös nykyisen ja tulevan. Kaikkea emme voi rahassa mitata, tai jos voimme niin sitten voimme saman tien myydä Aholansaaren eniten tarjoavalle. Ilmeisesti naapurista tuleva tarjous olisikin se korkein. Ehkäpä se joitain houkuttaa.
Opeta tälläisena luoksesi tulemaan

Poissa Oksanen

 • Yhtyy veisaamaan: Koska valaissee...
 • Viestejä: 65
Kiitos ja "näkemiin"
« Vastaus #181 : 12.11.08 - klo:21:52 »
Kiitos athw ja kiitos Yrittäjäkörtti. Oli mielenkiintoista lukea että körttiväen keskuudessa on ihmisiä, jotka ajattelevat Saaren toiminnan kehittämisestä samansuuntaisesti kuin minä. En usko millään että kuulumme 12 % vähemmistöön. Kyllä meitä on aika paljon enemmän.

Ala-asteella on äidinkielessä luetun ymmärtämisen kokeita. Täällä on minun kirjoittamieni tekstien pohjalta esitetty sellaisia väittämiä, että luetun ymmärtämisen kokeesta tulisi hylätty. Muuta en nyt enää jaksa todeta. Toivon hartaasti, että kovinkaan moni toimittaja ei käy selaamassa tätä ketjua. Körttiläisten käytöstavoista saisi aika huonon käsityksen. Kiitos Osmo ja Liisa siitä että yritätte siistiä tätä foorumia. Taidanpa vetäytyä tästä keskustelusta.

Poissa Salis

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4415
 • Körtti
Verokapina
« Vastaus #182 : 12.11.08 - klo:22:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Yrittäjäkörtti"
Veroilmoituksen ja verotusohjeiden lisäksi on olemassa tietenkin kirjoitettu laki ja KHO:n ennakkopäätökset. Verotusohjeilla tarkoittanet verohallituksen yhtenäistämisohjeita. Se, mitä -tarkemman tiedon puuttuessa - ounastelen Aholansaaren tapauksessa verotarkastuksessa löytyneen perustuu arvonlisäverolakia edeltäneen liikevaihtoverolain (1960 -luvulta lähtien) aikaisiin periaatteisiin, jotka jokainen pienyrittäjä tunnistaa. Ja jos ei tunnista, joutuu jossakin vaiheessa kantapään kautta oppimaan. Elinkeinotoiminnan tulosta ja tilitettävästä arvonlisäverosta ei voi vähentää kuluja, jotka eivät sinne kuulu.


Haluan kiittää yrittäjäkörttiä tosiasioihin perustuvista realistisista käsityksistä, mitä Herättäjäyhdistyksen taloudenhoitoon tulee. Vaikka on körttien joukossa on iso joukko talousoppineita ja varmaan myös yrityspuolen juristeja, ei näemmä heitä ole osattu riittävästi hyödyntää silloin, kun on tehty taloudellisia, elinkeinoon liittyviä tai verotusratkaisuja. Tämä on stereotyyppistä kansalaisjärjestöille: Vaikka järjestössä on osaajie, ei niitä osata hyödyntää ja talous menee persiilleen.

En ounastele verontarkastuksesta yhtään mitään, koska vain harva tietää, mitkä harkintaverotuksen perusteet ovat. Kysymyshän lienee harkintaverotuksesta, jossa arvioidaan Aholansaaren saaman hyödyn arvo euroissa. Siinä yrityskörtti lienee väärässä (ei välttämättä), että verottajan mätkäisemät verot perustuisivat lainsäädäntöön ja KHO:n päätöksiin. Kysymys lienee siitä, että saadulle hyödylle on matkäisty
mutu-pohjalta jonkinlainen määrä euroja.

Selvää on se, että rahan lisäksi tarvitaan merkittäviä uudistuksia talkootoiminnan organisointiin ikäänkuin kansalaisjärjestön muodossa ja
Aholansaaren elinkeinotoiminnassa.  

Olen vakuuttunut, että körttiliike selviää tästä ahdingosta. On sitten toinen asia, mitä tästä opitaan eli minkälaisia muutoksia tapahtuu esimerkiksi jäsenhankinnan, järjestöorganisaation, jäsenmaksun ja taloudellisen toiminnan osalta.
Acta, non verba.

Poissa llwyd

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 766
  • http://stockholmslender.blogspot.com/
Re: Kiitos ja "näkemiin"
« Vastaus #183 : 13.11.08 - klo:05:29 »
Lainaus käyttäjältä: "Oksanen"
Kiitos athw ja kiitos Yrittäjäkörtti. Oli mielenkiintoista lukea että körttiväen keskuudessa on ihmisiä, jotka ajattelevat Saaren toiminnan kehittämisestä samansuuntaisesti kuin minä. En usko millään että kuulumme 12 % vähemmistöön. Kyllä meitä on aika paljon enemmän.

Ala-asteella on äidinkielessä luetun ymmärtämisen kokeita. Täällä on minun kirjoittamieni tekstien pohjalta esitetty sellaisia väittämiä, että luetun ymmärtämisen kokeesta tulisi hylätty. Muuta en nyt enää jaksa todeta. Toivon hartaasti, että kovinkaan moni toimittaja ei käy selaamassa tätä ketjua. Körttiläisten käytöstavoista saisi aika huonon käsityksen. Kiitos Osmo ja Liisa siitä että yritätte siistiä tätä foorumia. Taidanpa vetäytyä tästä keskustelusta.


Jaaha, tässähän tulee vähän olo, kuin pelaisi jalkapalloa Argentiinaa vastaan - tuulenhenkäys vastustajaa kohtaan niin mies on maassa tuskasta vääntelehtien ja testamenttiaan kirjoittaen. En oikein tiedä mitä tästä teatraalisuudesta sanoisi, ehkä se perustuu aidolle tietämättömyydelle netti-debattien luonteesta (joihin verrattuna en tiedä kohteliaampaa ja uusille kirjoittajille pitkämielisempää foorumia kuin tämä), ja ehkä sitten ei. Talousneuvot ovat tietysti aivan tervetulleita, mutta jotenkin ymmärtäisin, että ylivoimaisesti olennaisin keskustelu tässä on arvojen tasolla. (Ei siis niiden arvojen joita vain euroilla mitataan.) Mutta jos sitten puhutaan taloudellisesti "viisaammasta" H-Y:stä niin puhutaanko enää epä-organisoituneesta, seuraliikkeen ja talkootyön varassa lepäävästä osaamattomien joukosta vai sitten jostakin muusta? Joka tapauksessa tämä keskustelu ei liity tämän ketjun täydellisen oikeutettuun protestiin verottajaa vastaan, eikä se saisi kaapata sitä näille muille urille. Avattakoon enemmän kvartaalisesta taloudenpidosta oma ketjunsa ja Tahkon ja Aholansaaren (hmm, jotenkin aina tästä rinnastuksesta tulee mieleen vaikka hämähäkki ja kärpänen tai Kiina ja Tiibet ym. muita suht. epäsuhtaisia pareja) YYA-sopimuksesta oma ketjunsa. Näitä kirkkaita vesiä ei tulisi sekoittaa. (Toivon pian sanoneeni nämä sanat ex-modena eli siis ei ex-cathedra - yli-interventionistinen terrori-hallintoni täällä alkaa olla ohi.)
Opeta tälläisena luoksesi tulemaan

jUHOMA4

 • Vieras
Verokapina
« Vastaus #184 : 13.11.08 - klo:08:07 »
Palaan vielä kerran tähän aiheeseen.    En epäile hetkeäkään, etteikö Aholansaaren johto asiantuntijoineen pysty hoitamaan tätä veroasiaa, ilman sivusta sählääjiä.
Veromätky on mitätön summa, suhteituttana Aholansaaren tuhatpäiseen ystäväjoukkoon.  Tähän  akuuttitilanteeseen meidän tulee vain suhtautua eritavalla, kuin normaaliin kolehdin tipautukseen. Tiedämme jokainen tasan  tarkkaan kuinka tulee toimia.
Meidän jokaisen lähipiirissä on nuoria perheitä, joiden asuntovelka on tuplaten suurempi, kuin Aholansaaren veromätky -ja he hoitavat sen kahdestaan.
Tarvitsisi nähdä vain  metsän puilta.

Poissa Yrittäjäkörtti

 • Etsii Siionin virsistä seuraavaa virttä
 • Viestejä: 94
Vastine
« Vastaus #185 : 13.11.08 - klo:10:29 »
Lainaus käyttäjältä: "llwyd"
Lainaus käyttäjältä: "osmo"
llwyd; minä en kyllä ole saanut yrittäjän viesteistä tuollaista käsitystä.

toistan aiemmin sanomani; malttia itsekukin! Ei ruveta esittäämään arvailuja toisten motiiveista tai körttiläisyyden asteesta. Se on asiatonta.


Höh. Tämä on hyvin kohteliasta netti-keskusteluksi. En ole missään esittänyt mitään otaksumia kenestäkään - on aivan varma, että uskonnollisen yhteisön ankara veropäätös saisi paremman vastaanoton vapaa-ajattelijoiden foorumilla. Olen sitä lukenut. Jos tästä ryhtyy marttyyriksi niin silloin on halunnut ryhtyä marttyyriksi. Puut jäävät nyt roviolle keräämättä. Edelleenkin minusta keskustella näistä aidanseipäistä tässä hyvin selvässä asiassa on täysin omalaatuista. Tämän sanominen ei kiellä ketään näin keskustelemasta. Eli pyyhitään nyt kyyneleet ihan kaikkialla ja yritetään kestää väittely kuin henkilöt. En ole havainnut, että ydinasiasta olisi edes tullut vastakkaisia mielipiteitä - ja ydinasia on se, että satojen ja tuhansien ihmisten pyyteetön työ ja lämmin yhteisöllisyys on hoitanut yhtä maamme huomattavimpaa hengellistä aarretta ja että verottajan päätös sekä nakertaa tämän pyyteettömän työn edellytyksiä että on täysin epäoikeudenmukainen. Saisiko nyt tähän väitteeseen jonkinlaisen suoran vastineen niiltä, jotka sitten ehkä toisin ajattelevat?


Vastine selviää varmasti tänne aikaisemmin kirjoittamastani. Kopioin tuoreimmasta päästä tähän seuraavan tekstin:

Ja leimakirves heiluu kaiken aikaa täällä. Nyt olen paitsi ei-ikikörtti niin myös vapaa-ajattelija! Ei todellakaan ollut tuo purentahalukkuutenne yllätys. Kun ei tosiasioita ymmärretä ja eletään haavemaailmassa annetaan tilanteen vain pahentua. Kun luullaan, että asia hoituu itsestään. Aholansaaren velkakin varmaan kuittaantuu niin? Eihän siellä saisi edes elinkeinotoimintaa harjoittaa, vaikka esim. Sepän paja on tehty viimeisen päälle juuri matkailueurot mielessä!

Nyt vaan voi käydä niin, että haavemaanne särkyy. En jäisi odottelemaan sitä tumput suorana. Mutta tässä kai nyt on saatu selitys körttikansan ainaiseen rahapulaan. Enemmistö - Kalistajan arvion mukaan 88 % - haluaisi elää reaalimaailman ulkopuolella - ja heistäkin ilmeinen osa syödä vielä yhteisestä kuormasta. Jäädään odottelemaan verottajan päätöstä. Edelleen muistutan, että koska tietomme ovat puutteelliset, joudumme ounastelemaan. Selvästi joku täällä - ilmeisimmin llwyd - tietää asiasta enemmän, kun haluaa keskustelua koko ajan päätellä.

Ja sitten pala uutta tekstiä:
athv:n a/b luokittelu tänne kirjoittaneista oli ok. Kuulun tietenkin noihin b-kategorian ihmisiin. Siihen lisäisin omana huomionani, että täällä tuntuu olevan suurin parku siitä, että Aholansaari on uhattuna, kun talkoolaisia ei voi enää jatkossa muonittaa ja majoittaa totutulla tavalla, jos verottajan kanta pitää. Siinä haiskahtaa monen kohdalla olevan oma napa lähinnä. Kun suoraan tunnustetaan, että on joskus oltu omallakin rahalla saaressa. Hätä oman vatsan täyttymisestä on ylittänyt näiden ihmisten kohdalla sen hädän, joka koskee Aholansaaren selviämistä taloudellisesta kurimuksesta. Niin, että esim. sen työntekijät voisivat hieman kevyemmin keskittyä muuhun kuin lomautusten suunnitteluun. Koko ajan ongelmana on se, ettei verotarkastuksesta ole laadukasta tietoa. Veroammattilaisen kertomana. Tosi on, että verotarkastuskertomukset ovat melkoista ammattikieltä ja yritysmaailmassakin on koettu, että ne sisältävät väitteitä, jotka ovat helposti osoitettavissa vääriksi ja siten kumoutuvat helposti. Nyt on annettu ymmärtää, että tarkastuksessa ei ole selvinnyt vain yhtä epäselvää käytäntöä, vaan useita. Täällä on arvioitu lähinnä arvonlisäverotuksen näkökulmasta sitä, mitä saaressa on tapahtunut. Arvioitu ja ounasteltu, kun tarkempaa tietoa ei ole. On vain vedetty vastaavista tapauksista yhtäläisyysmerkkejä.

Mielenkiintoista olisi tietää, yrittääkö verottaja esim. laittaa ennakonpidätyksiä ja sosiaaliturvamaksuja maksuun talkoolaisten ruoka- ja majoitusjutuista. Silloinhan jatkossa olisi hoidettava myös eläke - ja muut pakolliset työnantajamaksut. Ja silloin talkoolaiselle kertyy verotettavaa tuloa. Tällöin verottaja perustaisi kantansa siihen, että tarjoilut ja majoitukset ovat olleet ylimitoitettuja. Kyse olisi sen tulkinnan mukaan ollut palkkatyöstä, eikä talkootyöstä. Saatu etu olisi ollut liian suuri. Ehkä into lopetella tätä keskustelua ja vähän kerrottu faktatieto laittaa epäilemaan, että tällaistakin on takana. Silloin ongelma on monisyisempi.

Täällä kirjoitettiin myös käyttäen termiä harkintaverotus. Se ei ole oikea termi, mutta ei siitä enempää. Ymmärrän, mitä kirjoittaja tarkoittaa. Eli verottaja joutuu arvioimaan talkoolaisten määrää vuosien mittaan ja sitä kautta aterioiden ja majoittujien määrää. Tämä tietenkin nostaa maksettavaksi koituvien verojen määrää. Tämä on se kohta, johon verovalituksessa kannattaisi painottaa. Pitää pyrkiä osoittamaan talkoolaisten määrät pienemmiksi kuin verottaja. Talkootyöstä ei ole varmastikaan pidetty sellaista kirjanpitoa, jolla olisi todistusarvoa. Tällöin jouduttaneen turvautumaan laskelmiin, jotka kannattaisi ehkä teettää jollakin täysin ulkopuolisella asiantuntijalla. Esim. rakennushankkeiden osalta. Yksi ongelma on se, että on aivan inhimillistä, että me körttikansakin välillä liioittelemme talkoolaisten määrää, herättäjäjuhlavieraiden määrää. Kun esim. rakennushanke on valmistunut, on ollut ikään kuin kehaisua talkoolaisille, kun on esitetty tehtyjen talkootuntien määrä yläkanttiin. Sillä on korostettu uhrimieltä. Sitä vastaan en ole siinä tilanteessa. Valitettavasti tämä voi koitua nyt haitaksi. Omasta kokemuksesta tiedän, että verottaja valmistautuu verotarkastukseen kaivamalla esim. lehtijuttuja. Niitä sitten esitetään vastavetona, kun yrittäjä vähättelee jotakin toimintaa. Esim. jonkun lehden yrittäjänumerosta voi löytyä yrittäjän haastattelu, jossa hän ei ole malttanut olla kehaisematta jotakin yksityiskohtaa toimintansa luonteesta. Aholansaaren tapauksessa lehtijutuista voi löytyä talkootuntien määriä.

Mutta joka tapauksessa viimeksi mainitussa asiassa kannattaa ponnistella. Ja kaikki verotarkastuskertomukseen liittyvät yksityiskohdat kannattaa käydä suurennuslasin kanssa läpi. Mitä useamman pienenkin yksityiskohdan kykenette osoittamaan vääräksi, sitä enemmän koko tarkastus joutuu outoon valoon.

Täällä on niin kovasti kehuttu, että Aholansaaren asioita hoitavat menestyneet yrittäjät ja ammatti-ihmiset. Itse en heitä kaikkia tunnista. Uskon sen, että heitä on. Osallistumisaktiivisuudestakin voi olla kiinni tai siitä, onko muut kuunnelleet riittävän herkällä korvalla kunkin tilanteen asiantuntijaa. Sitä en epäilekään, etteikö saaren hallinnossa ja ystävissä ole ammattilaisia. Sinne on varmasti osattu sellaisia hakea. Mutta ei voi olla niinkään, että tarjottua apua automaattisesti katsotaan ylen. Niin kuin täällä näyttää olevan tapana niiden kohdalla, jotka tänne ovat pitkään ja paljon kirjoitelleet. Suurimman osan kohdalla, niin tuntuu. On myös huomioitava, että kysymykset ja keskustelun vellominen johtuu myös siitä, että asiasta ei ole tiedotettu niin kuin soisi. Säätiön hallitus ja Herättäjän porukka varmasti harkitsevat, missä vaiheessa tullaan ulos ja mitä kerrotaan.

Poissa Yrittäjäkörtti

 • Etsii Siionin virsistä seuraavaa virttä
 • Viestejä: 94
Re: Kiitos ja "näkemiin"
« Vastaus #186 : 13.11.08 - klo:10:35 »
Lainaus käyttäjältä: "llwyd"
Lainaus käyttäjältä: "Oksanen"
Kiitos athw ja kiitos Yrittäjäkörtti. Oli mielenkiintoista lukea että körttiväen keskuudessa on ihmisiä, jotka ajattelevat Saaren toiminnan kehittämisestä samansuuntaisesti kuin minä. En usko millään että kuulumme 12 % vähemmistöön. Kyllä meitä on aika paljon enemmän.

Ala-asteella on äidinkielessä luetun ymmärtämisen kokeita. Täällä on minun kirjoittamieni tekstien pohjalta esitetty sellaisia väittämiä, että luetun ymmärtämisen kokeesta tulisi hylätty. Muuta en nyt enää jaksa todeta. Toivon hartaasti, että kovinkaan moni toimittaja ei käy selaamassa tätä ketjua. Körttiläisten käytöstavoista saisi aika huonon käsityksen. Kiitos Osmo ja Liisa siitä että yritätte siistiä tätä foorumia. Taidanpa vetäytyä tästä keskustelusta.


Jaaha, tässähän tulee vähän olo, kuin pelaisi jalkapalloa Argentiinaa vastaan - tuulenhenkäys vastustajaa kohtaan niin mies on maassa tuskasta vääntelehtien ja testamenttiaan kirjoittaen. En oikein tiedä mitä tästä teatraalisuudesta sanoisi, ehkä se perustuu aidolle tietämättömyydelle netti-debattien luonteesta (joihin verrattuna en tiedä kohteliaampaa ja uusille kirjoittajille pitkämielisempää foorumia kuin tämä), ja ehkä sitten ei. Talousneuvot ovat tietysti aivan tervetulleita, mutta jotenkin ymmärtäisin, että ylivoimaisesti olennaisin keskustelu tässä on arvojen tasolla. (Ei siis niiden arvojen joita vain euroilla mitataan.) Mutta jos sitten puhutaan taloudellisesti "viisaammasta" H-Y:stä niin puhutaanko enää epä-organisoituneesta, seuraliikkeen ja talkootyön varassa lepäävästä osaamattomien joukosta vai sitten jostakin muusta? Joka tapauksessa tämä keskustelu ei liity tämän ketjun täydellisen oikeutettuun protestiin verottajaa vastaan, eikä se saisi kaapata sitä näille muille urille. Avattakoon enemmän kvartaalisesta taloudenpidosta oma ketjunsa ja Tahkon ja Aholansaaren (hmm, jotenkin aina tästä rinnastuksesta tulee mieleen vaikka hämähäkki ja kärpänen tai Kiina ja Tiibet ym. muita suht. epäsuhtaisia pareja) YYA-sopimuksesta oma ketjunsa. Näitä kirkkaita vesiä ei tulisi sekoittaa. (Toivon pian sanoneeni nämä sanat ex-modena eli siis ei ex-cathedra - yli-interventionistinen terrori-hallintoni täällä alkaa olla ohi.)


Ja lisää keskustelun tyrehdyttämistä. Tässähän juuri keskustellaan siitä, millä todennäköisyydellä verottajan kanta on vahvempi kuin adressiporukan. Ja miten verottajan kanta, jos se pitää, vaikuttaa saaren talouteen. Ja miten siitä selvitään, kun otetaan huomioon saaren velkataakka.

Voitte tietysti jättää tämän aihepiirin alle ne kirjoitukset, jossa ihastellaan omaa viisauttanne ja toimintaanne. Keskinäinen keskustelukerho oman navan ympärillä.  Herättäjän kustantamilla sivuilla.

Ja kuka täällä on puhunut kvartaalitalouden puolesta. Tämä Llwd on varsinainen, sanonko mikä. En sanokaan. Oksanen sanoi jo paljon.

Poissa Yrittäjäkörtti

 • Etsii Siionin virsistä seuraavaa virttä
 • Viestejä: 94
Verokapina
« Vastaus #187 : 13.11.08 - klo:10:41 »
Lainaus käyttäjältä: "jUHOMA4"
Palaan vielä kerran tähän aiheeseen.    En epäile hetkeäkään, etteikö Aholansaaren johto asiantuntijoineen pysty hoitamaan tätä veroasiaa, ilman sivusta sählääjiä.
Veromätky on mitätön summa, suhteituttana Aholansaaren tuhatpäiseen ystäväjoukkoon.  Tähän  akuuttitilanteeseen meidän tulee vain suhtautua eritavalla, kuin normaaliin kolehdin tipautukseen. Tiedämme jokainen tasan  tarkkaan kuinka tulee toimia.
Meidän jokaisen lähipiirissä on nuoria perheitä, joiden asuntovelka on tuplaten suurempi, kuin Aholansaaren veromätky -ja he hoitavat sen kahdestaan.
Tarvitsisi nähdä vain  metsän puilta.


Eli apua ei tarvita! Ei sählääjiä ikikörttien asioita sekaamaan! Sitähän tässä on koitettu toitottaa, että veromätky on hoidettava, eikä jäädä tuleen makaamaan ja itkemään. Aholansaaren talous on aina ollut kuralla. Velkataakka on tällä hetkellä erittäin suuri. On tavoiteltava tilannetta, jossa saaren toiminta ei ole koko ajan uhattuna. Niin, että toimintaa voitaisiin kehittää mm. järkevin investoinnein ja panostaa myös henkilöresursseihin. Kun körttiyhdistyksillä HY:llä, Ahonsaarella, opistoilla jne. ei ole likvidejä pääomia, ollaan aina elämässä kädestä suuhun. Voisimme ajatella myös Herättäjän työntekijöiden ja Aholansaaren porukan osaa. Minkälaista on tehdä työtä, kun talousasiat ovat koko ajan sekaamassa jokapäiväistä työntekoa.

jUHOMA4

 • Vieras
Verokapina
« Vastaus #188 : 13.11.08 - klo:11:17 »
Tuossa alla on email osoitteeni. Lähetä viesti, niin voimme jutella.
En halua kiistellä tuntemattoman kanssa.   :wink:

Poissa eeva-kaisa

 • Jatkaa kamarikeskusteluihin
 • Viestejä: 250
Verokapina
« Vastaus #189 : 13.11.08 - klo:11:26 »
Koskapa Yrittäjäkörtti näkyy jotakuinkin suoraan viittaavan minun tekstiini, en malta olla kommentoimatta.

Kirjoitit:
Lainaus
--- täällä tuntuu olevan suurin parku siitä, että Aholansaari on uhattuna, kun talkoolaisia ei voi enää jatkossa muonittaa ja majoittaa totutulla tavalla, jos verottajan kanta pitää. Siinä haiskahtaa monen kohdalla olevan oma napa lähinnä. Kun suoraan tunnustetaan, että on joskus oltu omallakin rahalla saaressa. Hätä oman vatsan täyttymisestä on ylittänyt näiden ihmisten kohdalla sen hädän, joka koskee Aholansaaren selviämistä taloudellisesta kurimuksesta.

Niin, minä olen siitä merkillinen ihminen, etten pidä köyhyyttä häpeänä. Sillä, että kerroin omasta näkökulmastani Saaren merkityksestä myös niille, jotka eivät voi osallistua taloudellisesti sen tukemiseen, oli tarkoitukseni valottaa nimenomaan sen hengellistä merkitystä. Oma napa on sikäli lähellä, että Saari on hengellinen kotini, ja olisi raskasta, ellen enää taloudellisista syistä voisi siellä käydä. Jos niin olisikin, soisin sitten mieluummin, etten enää koskaan kävisi, kuin että Saari joutuisi lopettamaan toimintansa. En kuitenkaan suostu ajattelemaan, että kyse on vain omasta navastani, sillä sama koskee tietenkin myös kaikkia yhtä köyhiä ja köyhempiä kuin minä olen, kuten nuoria, opiskelijoita ja työttömiä. Näiden ystäväkansan ihmisten nimittäminen siipeilijöiksi, laiskottelijoiksi tai omaan napaan tuijoittelijoiksi loukkaa minua syvästi, myös toisten napojen kuin omani puolesta. Aistin Yrittäjäkörtin rivien välissä sellaista henkeä, että ihminen on itse syypää omaan onnettomuuteensa, olipa sitten köyhä opiskelun, työttömyyden, sairauden tai lapsen kotihoidon takia. Olen voimaton tämän ajatuksen edessä, kun olen suurimman osan aikuisiästäni elänyt suhteellisen köyhyysrajan alapuolella - en ole siitä ylpeä, mutten ymmärrä sitä hävetäkään. Jos raha olisi minulle niin tärkeää, että ajattelisin sen olevan ainoa keino tukea hengenliikettäni, olisin toki opiskellut jonkun rahakkaamman homman kuin papintyön, tai jättänyt lapsenteon väliin, tai tehnyt lapseni mieheni kustannuksella, eli valinnut mieheni tulojen perusteella jne.

En missään tapauksessa vastusta sitä, että Saaren talous kohenisi, melkeinpä keinolla millä hyvänsä. Saari ja H-Y ovat yhteistyössä tähän saakka halunneet panostaa ystäväkansan taimiin tukemalla lasten ja nuorten mahdollisuuksia viettää aikaansa tällä pyhällä maalla ja kasvaa siihen kiinni. Tämä on minusta hienoa ja tärkeää niin Aholansaaren kuin herännäisyydenkin tulevaisuuden kannalta. Köyhässä nuorisossa kasvavat tulevat palkansaajat, jotka kantavat kortensa kekoon - nyt työllään, myöhemmin rahallisesti. Mikäli tämä systeemi on kestämätön, niin kuin se muutamien kirjoittajien mielestä näkyy sitä olevan, sen täytyy muuttua, tietenkin.

Jossakin kommentissa todettiin, ettei Saaren työntekijöitä mitkään adressit paljon lämmitä. Saamani päinvastaiset kommentit ovat varmaankin sitten olleet vain myötätuntoista hellyyttä minua kohtaan, kun eivät kehtaa sanoa suoraan, että mitä se tuokin onneton yrittää räpeltää, hyvää tarkoittaa mutta metsään menee.

Kieltäydyn luokittelemasta itseäni aiemmin mainitun a/b-jaottelun mukaan hyväuskoisiin, taaksepäin tuijotteleviin lööbailijoihin, joilla ei ole mitään käsitystä talouden realiteeteista ja jotka vain tumput suorina huutavat ylempiä apuun. Olen ilmaissut oman mielipiteeni adressilla, ja siihen on liittynyt mukaan 2500 samanmielistä. Mikäli tämä epäoikeudenmukaisuuden kokemuksen ilmaus ei liikuta asiasta päättävien mieltä, sitten toimitaan sen mukaan. Verot on maksettu ja maksetaan ja sitten pannaan suu säkkiä myöten. En "usko" mihinkään ylhäältä annettuun erityiskohteluun - se on eri asia kuin se, että toivon päättäjillä olevan sama käsitys oikeudenmukaisuudesta kuin minulla on. Ellei ole, ei siinä sitten mitään. Samalla aikaa monet eri tahot toimivat eri tavoin Saaren hyväksi ja kehittämiseksi, parhaan taitonsa ja ymmärryksensä mukaan, joka on monesti paljon parempi kuin omani.

*kirosanoja* (sensuroin itse ennakkoon, kun ne olisi sensuroitu kuitenkin)

En epäile Yrittäjäkörtin ja muitten rakkautta Saareen tai heidän kuulumistaan ystäväkansaan sen täysimääräisinä jäseninä. Minua raivostuttaa ainoastaan se, ettei hän pidä meitä toisinajattelevia tai köyhiä samanarvoisina. Yrittäjäkörtti, olet esittänyt paljon kritiikkiä sen suhteen, miten Saaren asioita on hoidettu, ja joitakin linjauksia siitä, mihin suuntaan Saarta tulisi kehittää. Se on hyvä, kaikki ideat ovat tarpeen. Mutta lopeta toisten aliarvioiminen, toisella tavalla ajattelevien ideoitten polkeminen ja antamasi väärä todistus halusta jäädä tuleen makaamaan tai siipeilemään Saaren tappioksi.

Lauri Tähkä sanoo, että aina on pitäny itte itteään kehua eikä koskaan ole kehumatta jääny. Samassa hengessä väitän, että olen tehnyt yhtä sun toista Saaren ja Herättäjän hyväksi elämäni varrella. Ehkäpä olisi parempi, etten olisi tehnyt. Aika monta villasukkaa saivat mummot kutoa myyjäisiin niitäkin palkkoja varten, joita minulle puuhastelustani on aikanaan maksettu. Sitä voi sitten miettiä, mitä järkeä tässä missään on. Hengellinen työ ei tuota mitään aineellista. Jos nekin rahat olisi käytetty vaikka Kirkon ulkomaanavun hyväksi, olisi saatu enemmän aikaan. Millä mittarilla voi mitata sitä, mitä hyötyä on ollut vaikkapa Aholansaaren ripareista? Ainoa, jonka hengellisestä työstä varmasti ja todistetusti jää jälkiä materiaan on Alpo Järvi. Soisin kaikkien ystäväkansan palvelijoitten olevan hänen kaltaisiaan, mutta kun eivät ole. Pitää pärjätä näillä. En tiedä, millä perusteella Aholansaarisäätiön väki valitaan - ehkä sen voisi vaihtaa parempaan? H-Y:n päätoimikunnan ainakin voi, heti ensi kesän herättäjäjuhlilla, jos tulos ei tyydytä.
Toiset tykkää saatanasta, se on silkkaa seksiä / Toiset tykkää Jumalasta, sillä riittää älyä /
Mitä mulle jää? - Puupää! (Ismo Alanko)

Poissa Yrittäjäkörtti

 • Etsii Siionin virsistä seuraavaa virttä
 • Viestejä: 94
Eeva-Kaisalle
« Vastaus #190 : 13.11.08 - klo:12:36 »
On parempi, ettemme yksikään rupea mittailemaan omia tekemisiämme körttikansan hyväksi.

Jos on yrittäjä, ei ole automaattisesti varakas. Tutkitusti on pikemmin päinvastoin. Tällä tosin SeppoS totesi jopa konkurssiyrittäjistä, että he ovat vuosien varrella panneet riittävästi rahaa sivuun. Kuvaa ilmeisesti useimman täällä kirjoittavan asennetta.

Jos ei ole varaa maksaa, ei osteta, matkustella jne. Se on oikea periaate. Jos se Aholansaaren kohdalla koituu todeksi entistä useammin, voimme olla kaikki tyytyväisiä.  Sitä periaatetta olen oman elämäni aikana joutunut aina noudattamaan. Tunnen kyllä ne tosiasiat, jotka köyhyyttä aiheuttavat. Röyhkeys ei johdu varallisuuden määrästä. Sitä löytyy niin köyhistä kuin rikkaista. Samoin pyyteetöntä mieltä toisten auttamiseksi ja yhteisen hyvän edistämiseksi.

En ole missään tilanteessa vaatinut Aholansaaren hallintoa tai työntekijöitä vaihdettavaksi. Päinvastoin. Lue ja ymmärrä.

En ole aliarvioinut rippikoulutyötä ja muuta hengellistä työtä Aholansaaressa. Päinvastoin. Lue tästäkin lisää täältä foorumista ja ymmärrä.

Harvassa lienee ne henkilöt, jotka valitsevat ammattinsa rahalla mitaten. Omalla kohdallani oli aivan toisenlaisesta pakkoraosta kyse. On mielenkiintoista, että täällä ruvetaan ammatteja arvottamaan rahalla mitaten ja ammattinimikkeestä yleistyksiä tehden. Yrittäjä ahne ja paha. Pappi hyvä ja pyyteetön? Niinkö.

Alpo Järvestä olen kanssasi samaa mieltä. Johtaa joukkoja edestä. Hihat käärittyinä. Ja aina talousasiat mielessä. Tietää, että uskottu leiviskä on hoidettava niin, että voi heränneen kansan edessä vilpittömin mielin tepastella. Alpo ei ole onneksi aivan ainoa lajiaan. Kovan koulun hioma timantti tietenkin. Herättäjällä on ollut ihmeellinen siunaus saada työntekijöiksiin lähes poikkeuksetta osaavia ja uhrimielellä liikkuvia ihmisiä. Niin on ollut aina. HY:n, saaren, opistojen yms. resurssit eivät riitä palkkatyöllä hoitamaan koko orkesteria. Sen vuoksi kaikki apu ja asiantuntemus on totuttu ottamaan mielihyvin vastaan. Jos täällä on vieraampia lukijoita, älkää luulko körttikansan olevan llwyd:n ynnä muutaman muun hengenheimolaisia.

Ja Eeva-Kaisa saareen vain. Töihin vaikka omin eväin.  Sitäkin on talkootyö.

Poissa llwyd

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 766
  • http://stockholmslender.blogspot.com/
Re: Kiitos ja "näkemiin"
« Vastaus #191 : 13.11.08 - klo:12:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Yrittäjäkörtti"
Ja lisää keskustelun tyrehdyttämistä. Tässähän juuri keskustellaan siitä, millä todennäköisyydellä verottajan kanta on vahvempi kuin adressiporukan. Ja miten verottajan kanta, jos se pitää, vaikuttaa saaren talouteen. Ja miten siitä selvitään, kun otetaan huomioon saaren velkataakka.

Voitte tietysti jättää tämän aihepiirin alle ne kirjoitukset, jossa ihastellaan omaa viisauttanne ja toimintaanne. Keskinäinen keskustelukerho oman navan ympärillä.  Herättäjän kustantamilla sivuilla.

Ja kuka täällä on puhunut kvartaalitalouden puolesta. Tämä Llwd on varsinainen, sanonko mikä. En sanokaan. Oksanen sanoi jo paljon.


Tuota, saapa nyt nähdä mitä melodramaattista tahatonta tai tahallista väärinymmärrystä tästä korjauksesta tulee, mutta kehotus uuden ketjun avaamiselle uudesta aiheesta ei ole keskustelun tyrehdyttämistä vaan lähinnä siihen kannustamista. Tätä kirkasta vettä tässä ketjussa on nyt tarmolla samennettu ja tulos ei ole mieltäylentävä. Mitä sitten tulee näihin henkilökohtaisuuksiin niin sano vain, mikä mielestäsi olen. Voit lukea enemmän kommunistisia mielipiteitäni oheisesta osoitteesta:

http://www.stockholmslender.blogspot.com/

Mutta saakoon kukin keskuudessaan arvioida tämän ketjun muuttunutta luonnetta ja uutta sävyä. En ota siihen kantaa modena, koska olen tästä tehtävästä nyt luopunut (enkä sitä kyllä juuri koskaan suuresti tehnytkään - ei juuri edes olisi ollut hommia).
Opeta tälläisena luoksesi tulemaan

Poissa Yrittäjäkörtti

 • Etsii Siionin virsistä seuraavaa virttä
 • Viestejä: 94
Verokapina
« Vastaus #192 : 13.11.08 - klo:13:00 »
Lainaus käyttäjältä: "jUHOMA4"
Tuossa alla on email osoitteeni. Lähetä viesti, niin voimme jutella.
En halua kiistellä tuntemattoman kanssa.   :wink:


Sakilla hivuttamisuhkailujen jälkeenkö olisin kiinnostunut henkilökohtaisesta viestinnästä? Ei missään nimessä. Johtaisi vain keskinäiseen henkilökohtaiseen uhitteluun ja solvaamiseen.

Keskustelu avoimena, jotta kaikki voivat lukea ja osallistua. Siinäkin on puolensa.

Poissa Yrittäjäkörtti

 • Etsii Siionin virsistä seuraavaa virttä
 • Viestejä: 94
Re: Kiitos ja "näkemiin"
« Vastaus #193 : 13.11.08 - klo:13:03 »
Lainaus käyttäjältä: "llwyd"
Lainaus käyttäjältä: "Yrittäjäkörtti"
Ja lisää keskustelun tyrehdyttämistä. Tässähän juuri keskustellaan siitä, millä todennäköisyydellä verottajan kanta on vahvempi kuin adressiporukan. Ja miten verottajan kanta, jos se pitää, vaikuttaa saaren talouteen. Ja miten siitä selvitään, kun otetaan huomioon saaren velkataakka.

Voitte tietysti jättää tämän aihepiirin alle ne kirjoitukset, jossa ihastellaan omaa viisauttanne ja toimintaanne. Keskinäinen keskustelukerho oman navan ympärillä.  Herättäjän kustantamilla sivuilla.

Ja kuka täällä on puhunut kvartaalitalouden puolesta. Tämä Llwd on varsinainen, sanonko mikä. En sanokaan. Oksanen sanoi jo paljon.


Tuota, saapa nyt nähdä mitä melodramaattista tahatonta tai tahallista väärinymmärrystä tästä korjauksesta tulee, mutta kehotus uuden ketjun avaamiselle uudesta aiheesta ei ole keskustelun tyrehdyttämistä vaan lähinnä siihen kannustamista. Tätä kirkasta vettä tässä ketjussa on nyt tarmolla samennettu ja tulos ei ole mieltäylentävä. Mitä sitten tulee näihin henkilökohtaisuuksiin niin sano vain, mikä mielestäsi olen. Voit lukea enemmän kommunistisia mielipiteitäni oheisesta osoitteesta:

http://www.stockholmslender.blogspot.com/

Mutta saakoon kukin keskuudessaan arvioida tämän ketjun muuttunutta luonnetta ja uutta sävyä. En ota siihen kantaa modena, koska olen tästä tehtävästä nyt luopunut (enkä sitä kyllä juuri koskaan suuresti tehnytkään - ei juuri edes olisi ollut hommia).


Turha häivyttää keskustelun sisältöä. Kuten jo aikaisemmin totesin veroasia ja Aholansaaren talous kulkevat käsi kädessä. Siihenhän jopa adressissa viitataan. Kaikki kaatuu ja vaarantuu, kun talkoolainen näkee nälkää.

Poissa Yrittäjäkörtti

 • Etsii Siionin virsistä seuraavaa virttä
 • Viestejä: 94
Keskustelun muuttunut luonne
« Vastaus #194 : 13.11.08 - klo:13:06 »
Totta kai keskustelun luonne muuttuu, kun esitetään kritiikkiä menneestä ja esitetään eriäviä malleja tulevaisuuden toimintavaihtoehdoista.

Keskustelun luonne muuttuu, kun tulee uusia keskustelijoita. On täällä lupailtu, että uudet keskustelijat ovat tervetulleita. Ja uudet ajatukset.
Keskustelufoorumin tarkoitus ei liene olla samanmielisten toisiaan paapomisosasto. Tai teologian teoreettinen väittelykenttä. Kansanliikkeessä pitää kaikkien äänen antaa kuulua, vaikka ei se omaa arvoisaa persoonaa miellytäkään.

Olenko esim. käskenyt jotain lopettamaan keskustelun täällä. Sen sijaan voimme kaikki paneutua siihen, kuinka asiamme esitämme. Mutta toisaalta ei saisi lukea kuin piru raamattua joka rivinväliä. Koskee myös itseäni. Sen tiedän.