Kirjoittaja Aihe: Verokapina  (Luettu 43541 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15913
  • http://www.samila.1g.fi
Re: Hyvä ideako?
« Vastaus #150 : 11.11.08 - klo:23:01 »
Lainaus käyttäjältä: "athv"
Perustetaan Aholansaaren tuki ry. Se kerää varoja, joilla kustannetaan Saaren talkoolaisten ruokailut ja majoitus. Saari laskuttaa yhdistystä täydestä hinnasta. Verottaja tyytyväinen ja Saari saa kaivattua tuloa. Löytyykö talkoohenkeä. Tietääkö kukaan, kestääkö uuden yhdistyksen toiminta verottajan tarkastelun. Eli voiko yhdistyksen tehtävä olla pelkkä talkootyön tukeminen hoitamalla talkoolaisten kulut.


En ole juristi, mutta luulen kokemukseen perustuen, (kun olin yhtä tukiyhdistystä perustamassa,) että tulee PRH:sta bumerangina takaisin. Jos tämä olisi hyväksyttävä ratkaisu niin helppo juttu. Yhdistyksen rekisteröinti maksaa 60€ ja sen voin panna omistani, eikä sääntöjen kirjoittamiseen juristia tarvita. Käytännössä tämä tarkoittaisi tukirenkaan muuttamista yhdistykseksi. Asiaa voi kysyä tilintarkastajalta, joka on ammattilainen. Olen kuitenkin ylen epäileväinen, mutta tarkastetaan.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa pj

 • Saapunut Aholansaaren rantaan
 • Viestejä: 18
Pari huomiota
« Vastaus #151 : 11.11.08 - klo:23:34 »
Olen seurannut kiinnostuneena tätä keskustelua. Esitän siitä muutamia huomioita.

Keskustelussa ei ole huomioitu sitä, että Aholansaarta ei veroteta yksinomaan elinkeinoverotuksen vaan myös säätiöverotuksen näkökulmasta. Perusongelma syntyy tästä: miten nämä kaksi eri toimintamuotoa ja niihin liittyvät verotusperiaatteet liittyvät toisiinsa?

Verottaja seuraa lainsäädäntöä ja ohjeita. Lisäksi verottajalla on harkintavalta, jossa se voi soveltaa oikeudenmukaisuuden, talonpoikaisjärjen tai jonkin muun vaihtelevan arviointiperiaatteen lähtökohtia.

Hallintolaki tuntee tapauksen, jossa virkamies "poistaa" päätöksen. Vaikka on todennäköistä, että asiassa on tehtävä valitus, tämä ei ole välttämätöntä. Neuvotteluvaraa on. Tiedossani on hieman samanlaisia tapauksia, joissa päätös on kumottu verottajan toimesta lisäselvityksen jälkeen, mutta en mainitse niitä, koska kyseessä ovat yksityisten toimijoiden kertomukset.

Ideointi toimintaidean osalta tuntuu erittäin hienolta. Samalla pyydän saada palauttaa muistiin sen, että verottajan kiinnostus yleishyödyllisten toimijoiden verotukseen johtuu verottajan oman ilmoituksen mukaan niiden tuotteistamiseen ja hinnoitteluun liittyvistä asioista, joiden seurauksena yleishyödylliset toimijat ovat alkaneet muuttua elinkeinotoiminnan kilpailijoiksi. Tällöin pidetään reiluna pelinä sitä, että niihin sovelletaan samaa verotus- ja kilpailusäännöstöä kuin yrityksiin.

Aholansaaren tiedotuksesta. Lehtijuttuihin liittyy asioita, joista voidaan halkoa hiuksia. Onko verottaja verottanut talkootyötä vai ei jne. on yksi tällainen kysymys. Aholansaari on tiedottanut avoimesti sen, että verotarkastuskertomuksessa mainitaan talkoolaisten ja siviilipalvelusmiesten ruokailu ja majoittaminen verotusperusteena.

Toivon, että seuraavaa osiota ei tulkita "hyvä veli" -tyyppiseksi. Keskustelin jokunen aika sitten Aholansaaren toiminnanjohtajan kanssa ja hän totesi, että pistetään koko verotarkastuskertomus tiedotusvälineille, niin näkevät, mistä on kysymys ja Aholansaaren ahdistelu  loppuu. Tässä ei ole ongelmaa eikä Aholansaaren oäässä pelkoja.

Sitten tämä "hyvä veli" -salailun toinen osa: en ole Aholansaaren hallinnossa, mutta Portaanpään rehtorina olen säätiön perustaneen toimijan edustaja. Olen nähnyt verotarkastuskertomuksen. Adressi vastaa hyvin niitä pääkohtia, jotka itse siitä ymmärsin. Näkemäni kertomus oli osittain laadittu hallintolaissa säädetyn suomenkielen vaatimuksen vastaisin menettelytavoin ja sen argumentatiivinen ja yksilöity perusteluosuus on paikoitellen kokemukseni mukaan kuin "juopon oravan kynästä" eli toisin sanoen ajatus vilistää jing jang -tasoisen logiikan puolella, joka ei ainakaan vastaa länsimaisessa ajattelussa käytettyä kaksiarvoista ensimmäisen kertaluvun predikaattilogiikkaa. Tämä siis osittain. Se, mitä adressissa sanotaan, pitää tulkintani mukaisesti paikkansa. Luulisin, että Eeva-Kaisa Rossi on saanut tiedot Aholanssaresta, minulta hän ei ole niitä saanut.

Arvostan adressia erittäin paljon. Se osoittaa, mikä on ihmisten käsitys Aholansaaresta ja mitä siltä toivotaan. Mikäli asia menee verovalitukseen, adressi tulee olemaan todisteena siitä, että Aholansaaressa on kysymys uskonnollisesta toiminnasta, joka on lailla suojattu, myös verottajalta, joka ei ole lainsuojaton Verokarhu, kuten esitetään.

tahdon saattaa myös sen tietoon, että Aholansaaren ympärilllä on tähän foorumiin kirjoittavien henkiloiden ohella erittäin asiantuntevaa väkeä. Tilintarkastus on tehty ammattilaisten toimesta. Näiden ammatilaisten oma etu on vartioida sitä, ettei jälkikäteen päästä sanomaan, että kun tilintarkastajakin sanoi. Kyllä he ovat pitäneet näistä merkitsemisasioista huolen.  Ei ole kysymys siitä, että asioita ei taidettaisi tehdä. Kysymys on siitä, että meidät murtavalle lehtomalselle tielle kohti Paavon pirttiä ovat olosuhteet vaikeat ja lähes mahdottomat.

No niin, nimiä adressiin! Kontu kutsuu. Kuuleeko Rohan? Lyökää hätärumpua!

Poissa pj

 • Saapunut Aholansaaren rantaan
 • Viestejä: 18
Lisäys
« Vastaus #152 : 11.11.08 - klo:23:43 »
Ai niin

Eduskunnassa on tehty viime perjainta kirjallinen kysymys hallitukselle Aholansaaren verotuksesta. Hallituksen on vastattava siihen 21 päivän sisällä. Vastaus tulee varmasti valottamaan nykytilanteen luonnetta meille kaikille, jotka olemme asiasta kiinnostuneita.

Poissa athv

 • Kaivaa Siionin virsiä takataskusta
 • Viestejä: 50
PJ:lle
« Vastaus #153 : 11.11.08 - klo:23:52 »
Kiitos kirjoituksestasi. Se ainakin osittain selvensi asiaa. Siltä osin kuin jäi selvittämättä, ei ole sinun vikasi. Hyvä, että eduskuntakysely on tehty. Siitäkin voi tulla lisävalaistusta asiaan ja ennen kaikkea johtaa johonkin. Tosin eduskuntakyselyt tahtovat uhohtua, kun hetki on ohi. Asiassa kuin asiassa.

Verotarkastuskertomus lienevät aina omaa slangiaan. Sen vuoksi täällä on kai peräänkuulutettu, että joku ammattilainen selventäisi niitä argumentteja körttiporukalle. PJ ei ole kai tässä asiassa ammattilainen, vaikka vilpittömästi tuossa viestissään yrittää selventää asiaa.

Tilintarkastus ei ole aina aukoton. Se mikä ei näy tileistä ja hallinnon pöytäkirjoista jää helposti pimentoon. Sen vuoksi suurin vastuu on aina keskeisillä päättäjillä. Vastuu -sanaa käytän tässä tarkoittamatta, että jotakuta pitäisi nyt raahata saunan taa lopetettavaksi.

Adressi on arvokas asia. Se ei saa silti olla pidäkkeenä muulle toimimiselle saaren hyväksi. Entistä ponnekkaammin. Se tuskin riittää.

Aholansaaren työntekijöille voimia ja rauhallistä mieltä. Toiminnanjohtajasta alkaen. Muistakaa, että ystävät ovat tukenanne. Vaikka välillä kipakasti keskustellen. Esim. täällä foorumissa. Hyssyttely ei liene paras toimintamalli.

Poissa pj

 • Saapunut Aholansaaren rantaan
 • Viestejä: 18
Ammattiosaamisesta
« Vastaus #154 : 12.11.08 - klo:00:07 »
Joo, yhdyn edelliseen. Tosin argumentointi on erityisalani, olen alan dosentti, mikä on Kierkegaardin mukaan suurta.   Slangia on, mutta viittasin tähän. Jos s kirjoitetaan suurinpiirtein seuraavalla tavalla "harjoittamannne tilitys tilitys ja tästä syystä sanomanne ja voidaan käyttää kuten on ennakkotapauksena aikaisemmin aikaisemmin ja näin esittäen kuten yllä mistä syystä asia ei aiheuta toimenpiteitä" on virallisen asiapaperin saaja ilman mitään veroeksperttejäkin vaikeassa asemassa."

Poissa mt

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2621
Re: Aholansaaren tukirenkaasta
« Vastaus #155 : 12.11.08 - klo:06:46 »
Lainaus käyttäjältä: "athv"
Kiitos mt tuosta Aholansaaren tukirenkaan muistuttamisesta.

Vaivainen mato ansaitsee siitä kunnian...

Mutta sen verran lisään, että tieto tukirenkaasta saisi olla näkyvissä jossain netissäkin. Ehkä onkin, en vain ole löytänyt.

Mt

Poissa Yrittäjäkörtti

 • Etsii Siionin virsistä seuraavaa virttä
 • Viestejä: 94
Re: Asiat on hyvin hoidettu?
« Vastaus #156 : 12.11.08 - klo:08:49 »
Lainaus käyttäjältä: "llwyd"
Lainaus käyttäjältä: "athv"
Kyse ei ole mistään uudesta selkeästi virheellisestä päätöksestä, vaan on linjassa oikeuskäytännön ja lainsäädännön kanssa. Niillä tiedoilla, mitä asiasta meillä ulkopuolisilla on. Sinua tuossa edellä haastettiin perustelemaan, mihin varmuutesi asian oikaisusta perustuu. Tässäkö kaikki? Valitusmenettelyn lopputulos saadaan pahimmillaan useiden vuosien päästä. Saaren toimintaa ei voida sinä aikana jatkaa entiseen tyyliin, epävarmuudessa. Pakko sopeuttaa toiminta sen mukaan, että verottajan linja pitää. Tuomioistuimen painostamiskehotuksella astut sivistyneen kansalaisyhteiskunnan ulkopuolelle. Politiikkoja on painostettava. Toivotaan, että Brysselistä saadaan sitä kautta uusi EU-direktiivi. Uskokoon ken tahtoo.

Pois katse menneestä. Maksetaan verot ja laitetaan Saaren talous yhteisvoimin kuntoon. Ja kädet ristiin Saaren puolesta!


Missään tapauksessa ei tule alistua epäoikeudenmukaisiin, suorastaan järjettömiin päätöksiin. Varmasti paljon on tehtävissä. Todellisena realiteettina tässä on pyyteetön, yhteisöllinen työ arvokkaan hengellisen ja kansallisen perinnön puolesta - sekä ennakkotapaus laajalle, äärettömän arvokkaalle kolmannen sektorin työlle, mitä poliitikkojen juhlapuheissa muistetaan kiittää. Se että tänne palstalle nyt tulvii parilta uudelta nimimerkiltä alistumis- ja kritiikki ("veropetos") -viestejä on minusta sangen kiintoisaa. Viranomaiset ja oikeuslaitos ovat ennenkin tehneet virheitä ja ennenkin korjanneet niitä yleisen mielipiteen edessä vaikkakin ehkä kirjaimelliselle tekstille tiettyä luovaa oikolukua tehden. On ehdottomasti lähdettävä siitä, että näin tässä on tapahduttava ja tapahtuu. Laki usein taipuu oikeudenmukaisuuden edessä - ja tämä täyttää länsimaisen oikeuskäsityksen hengen pilkulleen. Antautumismielialaa ja pikkusieluista legalismia emme tässä rintamassa tarvitse. Olkoon se siinä toisessa rintamassa. Tässä on vastakkain pyyteetön yhteisöllisyys ja kylmä, välinpitämätön verohallinto - realiteetti on se, ettei meillä ole oikeutta väistyä tästä kamppailusta. Sen verran kai tässä yritetään Paavoa seurata - mies joka muuten oli jatkuvasti viranomaisten hampaissa, taisi saada myös paljon neuvoja siitä, että "direktiivejä on noudatettava". Hyvä ettei seurannut kehoituksia - jos olisi niin emme tässä keskustelisi.


Onko sitten niin, etteivät uudet kirjoittajat olekaan tänne tervetulleita? Onko tämä joku vakiintunut pieni piiri? En tiedä, mikä moderaattori on, mutta sellainen nyt uusia kirjoittajia piikittelee.

Jatketaan siis hymistelyä. Verot on kuitenkin maksettava, vaikka valitus menisi läpi. Mahdollisesti vuosien päästäkin. Adressi ei lämmitä Aholansaaren työntekijöitä. Lomautuksilta ei sillä vältytä.

Petos -sanaa käyttäessäni mainitsin, että en väitä kenenkään tehneen mitään tahallaan. Totesin vain, että kun kyseessä on yksityisen yrittäjän tilanteessa suuremmat summat, niin sillä nimikkeellä syytetään. Käräjille on jouduttu pienemmästäkin, mutta aina ei tuomioon asti. Veroja on silloinkin pantu maksuun lopullisesti. Käytin sanaa, jotta ymmärrettäisiin, kuinka vakavasta asiasta on kyse. Entinen meno ei voi siinäkään mielessä jatkua. Siihen tuskin säätiön hallinto ja työntekijät taipuvat, vaikka miten itkisimme.

Hymistely siis jatkukoon. Pidetään entisiä "pitoja". Tuttu talkoolainen kertoi eilisillan seuroissa viime kesän kokemuksia. Viikko saaressa talkoolaisena ja töitä sen verran, että ne olisi tehnyt päivässä. Kuuden tunnin työpäivä sisältää kahvi- ja ruokataukoja. Kuusi päivää töissä ja seitsemäs on lepopäivä täydellä ylläpidolla. Nauroi makeasti päälle. Itsekin tekisi mieli sellaiselle lomalle lähteä. Yrittäjän korviin kuulosti houkuttelevalta. No, ei kaikki tietenkään tee sellaisella työtahdilla, vaan löytyy varmasti enemmän niitä ahkeria. Mutta ei tämä yksiselitteiseltä tunnu.

PJ kirjoitti elinkeinotoiminnan verotuksen ja säätiön verotuksen ongelmasta. Sama ongelma on kaikilla yleishyödyllisillä tahoilla. Urheiluseuroilla sun muilla. Jos tuloja kerätään niin, että se muistuttaa liiketoimintaa, joudutaan siltä osin verolle. Silloin on laki kaikille sama. Niin Aholansaarelle kuin muille. Jäädään nyt odottamaan sitä eduskuntakyselyä.

En minä ainakaan rakasta direktiivejä. Mutta täällä tuntuu olevan tapana, että asiaperusteetkin teilataan.

Sakin hivutus lienee normaalia täällä, kun sitä noin avoimesti ehdotellaan.
Se olisikin ensimmäinen kerta körttipiireissä omalla kohdallani. Monelta osin aiheellisesti, koska olen jo aiemmin täällä kirjoittanut, että olen varmasti loukannut monia. En ole halunnut ketään henkilökohtaisesti syyttää. Aholansaaren asia on vain itselleni tärkeä, että kierrokset käyvät kovilla. Jos anteeksiantoa ei ole, sakin hivutus lienee teille se mieluisin vaihtoehto.

Poissa Kalistaja

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2289
Verokapina
« Vastaus #157 : 12.11.08 - klo:09:03 »
Ei kai tässä ketjussa liikehdi susia lammasten vaatteissa!? Olenko tulkinnut oikein, että jotkut Verokapina-ketjun kirjoittajat ajattelevat lämpimämmin ja läsnäoloisemmin Tahkoa kuin Aholansaarta? :twisted:  Tahkon katsannossahan Aholansaari lienee lähinnä vain hotkaistava suupala.

   Nyt kaikkien meidän, jotka olemme asialla ikään kuin Ukko-Paavon perinnön kautta, on oltava tarkkana. Nyt on tutkittava aika monen ihmisen motiivi. Ikiheränneiden on nyt oltava yhtä, nyt ei ole varaa kaatua mutkamäessä. Tai ylipäätään mennä mäkeen!

  ( Olen ollut kilistelemässä shampanjaa Tahkon tiedotustilaisuudessa Helsingin Messukeskuksessa, suurta, prameaa, kiiltävää ja mahtavaa olivat esitteet ja puheet; Aholansaari on kautta linjan toisenlainen)

   Tahko olkoon - sehän on, mutta ainakin minä kuljen suoraan Aholansaareen, ja  suoraan sieltä pois. Minulle ei ole niiin, että tuhat euroa Tahkolle, ja  hikinen kymppi Aholansaareen. Minulle ei ole niin, että kolme vuorokautta laskettelua, kylpyjä ja herkkuja suuressa paikassa, sitten - ehkä - viisitoista minuuttia virrenveisuuta saaressa. :wink:

  On hyvä, että ainakin - oletan - 88-prosenttisesti tämän ketjun ihmisisitä ( vaikka jäljelle jäävä 12 prosenttia yrittää nyt näkyä ja näkyykin aktiivisena ) katsovat tätä tässä ketjussa olevaa asiaa Aholansaaresta käsin - Aholansaaresta, ei muualta.

   Kalistaja: Aholansaaren ensimmäisen rippikoululeirin ensimmäisenä saareen saapunut riparilainen, vuonna 1972. :lol:

Poissa Yrittäjäkörtti

 • Etsii Siionin virsistä seuraavaa virttä
 • Viestejä: 94
Voi voi
« Vastaus #158 : 12.11.08 - klo:09:54 »
En ole kyllä missään vaiheessa ollut Tahkon asialla. Sen sijaan olen sitä mieltä, että Aholansaaren pitää hyödyntää viisaasti Tahkon läheisyys. Tahko tarjoaa ohjelmapalveluja. Aholansaaressa majoitus ja ruokailut. Ja hiljentymistä seuroissa. Ei kai se nyt niin huono yhdistelmä ole. Tukea Ukko-Paavon kotisaarelle sekin. En itsekään ole rinteiden käyttäjä. En liioin kapakkaan hakeutuja. Silti voin käydä Tahkolla.

Kuulun siis siihen 12 % joukkoon, jotka eivät ole ikikörttejä ja jotka eivät ole tervetulleita Ukko-Paavon perintöä tuhlaamaan. Lue nyt edes osa viesteistäni. Aika kevyin perustein tölväisit. Oletko yksi keskustelun vaimenemista ajavista. Omat edut kyseessä vai mistä on kyse?

Tahko paha. Aholansaari hyvä. Aika mustavalkoista. Ja rakentavaa. Aholansaaren tulevaisuuden kannalta. Herätkää!

Poissa Liisa

 • ex-ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 1137
  • kotisivu
Re: Asiat on hyvin hoidettu?
« Vastaus #159 : 12.11.08 - klo:11:07 »
Lainaus käyttäjältä: "Yrittäjäkörtti"
Onko sitten niin, etteivät uudet kirjoittajat olekaan tänne tervetulleita?


Ovat.

Lainaus käyttäjältä: "Yrittäjäkörtti"
Tuttu talkoolainen kertoi eilisillan seuroissa viime kesän kokemuksia. Viikko saaressa talkoolaisena ja töitä sen verran, että ne olisi tehnyt päivässä. Kuuden tunnin työpäivä sisältää kahvi- ja ruokataukoja. Kuusi päivää töissä ja seitsemäs on lepopäivä täydellä ylläpidolla. Nauroi makeasti päälle.


Vähän harmittaa lukea tuollaista. Minunkin kokemukseni on erilainen. Kyllä on töitä tehty tosissaan ja paljon. (Poikkeuksiakin toki on, mutta ei niistä mitään.) Aholansaari opetti nuorille talkoolaisille työntekoa, tarttumista monenlaisiin hommiin. Hyvämäen 3. kerroksen majoitus ei ollut luksusta. Nyt se kerros taitaa olla jossain määrin käyttökieltoon asetettu. Proleaitassa nukkuessa oli taattua, että seuraavana aamuna nokka vuoti ja yskitti, ei ollut allergiaystävällinen se paikka.

Lainaus käyttäjältä: "Yrittäjäkörtti"
Sakin hivutus lienee normaalia täällä, kun sitä noin avoimesti ehdotellaan.


Ei ole. Ei normaalia eikä hyväksyttävää. Kyseinen viesti on poistettu asiattomana ja laittomana (rikokseen kehottavana), vaikka se saattoikin olla osin huumorilla kirjoitettu.

Poissa llwyd

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 766
  • http://stockholmslender.blogspot.com/
Re: Voi voi
« Vastaus #160 : 12.11.08 - klo:11:08 »
Lainaus käyttäjältä: "Yrittäjäkörtti"
Onko sitten niin, etteivät uudet kirjoittajat olekaan tänne tervetulleita? Onko tämä joku vakiintunut pieni piiri? En tiedä, mikä moderaattori on, mutta sellainen nyt uusia kirjoittajia piikittelee.


Tosiaan voisi olla hyvä, jos voisin luopua moden asemastani, se on ollut hyvin nimellinen tähänkin asti. Mutta jos tuntee että kalikka jotenkin kalahtaa niin sopii ulvahtaa. Minusta itse asia on täysin selvä eikä siitä oikein helposti voikaan vallita mikään olennainen erimielisyys. Eikä täällä sellainen näytä vallitsevankaan. Se sitten miksi kirjoitetaan valtavia määriä tekstiä aika tavalla jostain muusta, voi toki johtua vain asian harrastuneisuudesta. Joko erityisestä tai yleisestä. En tiedä Tahkon tarkoitusperiä, mutta epäilen etteivät ne Aholansaaren suhteen kovin hyviä voi olla eli on elintärkeää säilyttää täydellinen riippumattomuus Tahkon toiminnasta ja liikkeistä. En oikein näe, että muuta hyötyä voi olla kuin esimerkiksi Tahkolta järjestettävät tutustumiskäynnit tähän hengelliseen ja kansalliseen aarteeseemme - jos jotkin Aholansaaren vierailijat haluavat käydä käyttämässä Tahkon palveluita, se heille suotakoon - mutta Aholansaaren palvelut ovat seurat, hiljentyminen ja nuorisotyö.
Opeta tälläisena luoksesi tulemaan

Poissa osmo

 • Valvoja
 • Muistelee sepän sanoja: Vain yksi...
 • Viestejä: 344
Verokapina
« Vastaus #161 : 12.11.08 - klo:11:24 »
Tässä ketjussa näkyy hyvin ( huonosti ) nettikeskustelujen vaikeus; ytimekkääseen ilmaisuun kun pyritään, yksittäisistä lauseista saattaa lukija tehdä tulkintoja jotka menevät turhan pitkälle.
Jossakin kommentissa tartutaan yksittäisen  keskustelijan yhteen ajatukseen ja sen perusteella voidaan leimata koko foorumin väki tietyllä tavalla toimivaksi ja tietylla tavalla ajattelevaksi. Ja syytöksen ottaa niskaansa usein se jolle sitä kukaan ei ole osoittanut.

Toivon malttia ja harkintaa; yksi hyvä keino on myös yksityisviesteillä käydä keskustelua suoraan sen henkilön kanssa jonka viesti tuntuu minua loukkaavan.

Uudet keskustelijat olkoot tervetulleita. Erilaiset, perustellut mielipiteet olkoot sallittuja. Välttäkäämme leimakirveitten käyttöä.

jUHOMA4

 • Vieras
Verokapina
« Vastaus #162 : 12.11.08 - klo:11:28 »
Körttiläiset Yritrysjohtajat ! Sponsoroimalla tukekaa Aholansaaren velat pienemmäksi. Me tavalliset hoidamme sitten loput jo verotetuilla tuloillamme .

Poissa Yrittäjäkörtti

 • Etsii Siionin virsistä seuraavaa virttä
 • Viestejä: 94
Liisalle ja llwyd:lle
« Vastaus #163 : 12.11.08 - klo:11:33 »
Kiitos viesteistänne. Jotain ymmärrystä tällaista kiivasluontoista kohtaan. Samaa asiaa yritän ajaa, mutta eri suunnasta useimpien kanssa. Ja niin taitamattomin sanankääntein, että meikäläisenkin viestejä olisi varmasti pitänyt heti poistaa. En ole tarkoittanut ketään loukata, mutta viestejen vastaanotto kielii kuitenkin siitä, että olen niin tehnyt. Ehkä osassa on kyse siitä, että olen piikitellyt oikeasta asiasta tai ollut vähän hajulla, mutta varmasti aiheettakin.

Llwydin viestin kanssa olen samaa mieltä. Tahkon kanssa pitää toimia vain viisaasti. Poimitaan kylmästi rusinoita pullasta. Markkinoidaan sitä, että Saaressa on hieno olla ja käydä välillä Tahkolla. En tietenkään halua Tahkon bisnesmiesten rantautuvan Ukko-Paavon rantaan. Mutta voimme toki ottaa hyödyn pois kuleksimasta. Tärkeämmän asian hyväksi. Sen asian puolesta, miksi täällä kaikki suu vaahdossa paasaamme. Saaren hyväksi.  En ymmärrä, miksi se on niin paha asia. Kun rakennukset ja keittiöt on kerran olemassa. Miksei niitä laiteta palvelemaan niin suurella viisaudella kuin pystymme? Seurat ja hiljentyminen on sitä, mitä saaresta haetaan. Ne on sen vahvuus. Siihen ei Tahkon yrittäjät pysty. Mutta lomaileehan körttikansa Thaimaata myöten. Ja käy ulkomailla vähän väliä. Miksei saarta voitaisi mainostaa enemmän matkailullisin näkökulmin yhdistettynä Ukko-Paavon perintöön. Ei tavallinen herättäjäjuhlavieras tosiaankaan taida tietää, kuinka hieno paikka Aholansaari on. Siinä tulisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla: uusia ystäviä pirtin seurapenkille ja kaivattuja varoja. Ei pidetä Saarta pienen piirin touhuna. Ei touhu ikinä voi niin suureksi mennä, että saaren perusolemus häiriintyisi. Jos langat pysyvät omissa käsissä. Jos saari nääntyy velkataakan alle, niin voi käydä. Ei muuten. Emmehän sitä salli?

Poissa Yrittäjäkörtti

 • Etsii Siionin virsistä seuraavaa virttä
 • Viestejä: 94
Verokapina
« Vastaus #164 : 12.11.08 - klo:11:34 »
Lainaus käyttäjältä: "osmo"
Tässä ketjussa näkyy hyvin ( huonosti ) nettikeskustelujen vaikeus; ytimekkääseen ilmaisuun kun pyritään, yksittäisistä lauseista saattaa lukija tehdä tulkintoja jotka menevät turhan pitkälle.
Jossakin kommentissa tartutaan yksittäisen  keskustelijan yhteen ajatukseen ja sen perusteella voidaan leimata koko foorumin väki tietyllä tavalla toimivaksi ja tietylla tavalla ajattelevaksi. Ja syytöksen ottaa niskaansa usein se jolle sitä kukaan ei ole osoittanut.

Toivon malttia ja harkintaa; yksi hyvä keino on myös yksityisviesteillä käydä keskustelua suoraan sen henkilön kanssa jonka viesti tuntuu minua loukkaavan.

Uudet keskustelijat olkoot tervetulleita. Erilaiset, perustellut mielipiteet olkoot sallittuja. Välttäkäämme leimakirveitten käyttöä.


Amen. Osmo puhuu vähän, mutta viisaasti.