Kirjoittaja Aihe: Isä meidän-rukous  (Luettu 17264 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 16402
Isä meidän-rukous
« Vastaus #30 : 20.08.07 - klo:09:54 »
Sotamies Honkajoen iltarukousta en muista, mutta Jänis Vemmelsäären ruokarukouksen kylläkin:

Siunaa ja varjele meitä
ja kuoppaan peitä,
ettei Paha mies meitä
paista eikä keitä.

Näin siis rukoilee pieni eläin, jolla on alituinen uhka olla itse ruokana.

Poissa seppos

 • Ylläpitäjä
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 15836
  • http://www.samila.1g.fi
Isä meidän-rukous
« Vastaus #31 : 20.08.07 - klo:16:27 »
Lainaus käyttäjältä: "uskova"
Mahtavaa! Isä meidän - rukous on niin valtavan suuri ja voimallinen rukous, johon varmasti tulee vastaus mutta ei meille itsellemme aina niin mieluisa. On hyvä rukoilla tosiaan sydämestään eikä toisten mukana kaavan takia.

Minulle koko rukous on yhtä juhlaa:

"Isä meidän, joka olet taivaissa" - Hän on MEIDÄN Isämme! Joka on taivaissa!

"pyhitetty olkoon sinun nimesi" - Hänen nimeään on suunnattoman hienoa ylistää, tässä pyhittäminen tarkoittaa muista asioista erottamista ja muiden asioiden yläpuolelle kohottamista.

"tulkoon sinun valtakuntasi" - Jumalan valtakunta on sisällisesti meissä, Jumalan valtakunta ei tule näkyvällä tavalla. On kuin rukoiltaisi meidän sisimpämme muuttumista tuossa, sisimpämme muuttumista Jeesuksen vanhurskauden ja pyhyyden mukaiseksi, puhtaaksi.

"tapahtukoon sinun tahtosi, myös maan päällä niin kuin taivaassa" - tämä on jotain, jota kaikki eivät rukoilisi jos ymmärtäisivät, että Jumalan tahto heidän kohdallaan on vapautuminen syntielämästä, vanhurskautus, pyhitys ja puhdistus.

"Anna meille tänäpäivänä jokapäiväinen leipämme" - ihminen ei elä ainoastaan leivästä vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee. Tämä ei ole pelkän ruoan pyytämistä vatsaa varten vaan hengen ravinnon pyytämistä, Jumalan sanaa vaikkapa raamatusta tai suorana ilmestyksenä tai profetiana.

"Anna meille meidän syntimme/velkamme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet" - anteeksianto sana kreikankielessä tarkoittaa muutamaa asiaa suomen kielellä: anteeksianto, sovitus, vapautus, vapaus. Nämä kaikki kulkevat rinnakkain, ei ole yhtä ilman toista. Myöskin tässä rukouksessa tunnustetaan anteeksiannon 'ehto': on annettava anteeksi niille, jotka ovat rikkoneet itseä vastaan, jotta Jumala antaisi meille anteeksi. Raamattu ilmoittaa tämän eikä anteeksianto ole todella asian unohtamista vaan myös sovittamista, vapautusta. Luetaan Jeesuksen sovitustyö muidenkin osaksi, vapauttakaamme heidät syyllisyydestä meitä kohtaan.

"Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta" - Jumalan tahto on viedä meidät pois kiusauksista ja antaa meidän voittaa ne, päästää meidät pahasta, siksi tässä rukoillaan sitä.

"Sillä sinun on valtakunta, voima ja kunnia, iankaikkisesti! Amen!" - Tunnustetaan Jumalan valtasuuruutta! :) Amen, olkoon niin, totisesti.


Olisin hiukan maltillisemman tulkinnan kannalla. Erityisen kriittisesti suhtaudun ilmestyksiin ja profetioihin, jotka molemmat ovat yleensä omatekoisia tai harhoja. Samoin varoisin raamatun sanoja, kun niitä käytetetään niin usein muita vastaan eikä Jumalan puolesta.

Monet muutkin kohdat on tulkittu aika lennokkaasti. Jumalan valtakunta ei todellakaan tarkoita maallista valtaa vaan jotain ihan muuta.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Salis

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 4415
 • Körtti
Isä meidän-rukous
« Vastaus #32 : 21.08.07 - klo:12:50 »
Lainaus käyttäjältä: seppos
Olisin hiukan maltillisemman tulkinnan kannalla. Erityisen kriittisesti suhtaudun ilmestyksiin ja profetioihin, jotka molemmat ovat yleensä omatekoisia tai harhoja. Samoin varoisin raamatun sanoja, kun niitä käytetetään niin usein muita vastaan eikä Jumalan puolesta.
Lainaus


Samaa mieltä ehdottomasti.
Acta, non verba.

Poissa timoteus

 • Körttiläisyyden jäljillä
 • Viestejä: 2
isä meidän.....
« Vastaus #33 : 28.08.07 - klo:22:40 »
jos muistan oikein raamatussa rukous loppuu sanaan .....pahasta,eipä silti lisäys loppuun on iokeutettua jumalan suuruutta kuvaten.