Kirjoittaja Aihe: Terveyteni  (Luettu 1852 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Paikalla Leena

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10271
Vs: Terveyteni
« Vastaus #45 : 13.09.19 - klo:09:18 »
Sivulliselta olisin tuosta kivun sietämisestä kysynyt, heitä vaikka YV jos tahdot, tai ei tietty tarvitse, ellet halua kertoa tai käsitellä ikävää asiaa tuota enempää. Kuulisin halusta oletko saanut fysioterapiasta apua, miten saat nukuttua?

Kipulääkkeitä oli toisaalla eli aivan eri sivustolla keskustelu, joka päätyi kai jonnekin.  Se on niin monihaaraisessa sivustossa ketjustoineen,  etten jossain vaiheessa näillä taidoilla enää löytänyt hännänpäätä, eli jäi minulta pää sekä häntä..... Mutta olen tyyppiä ei- älykännykkää,  koska en saa sitä pois päältä... Alkaa olla pakko opetella vaan. 


Parasta on, jos itse sairaus saadaan hallintaan. Nuo osteoporoosimurtumat ovat ikäviä!!  Toivon apua siitä biologisesta lääkkeestä, todella.

Täällä hinautuu paino alaspäin, mutta kukaan ei kerro mihin katosi karppaus. Syön nyt kuukauden ajan niin kuin nälkä on eli illalla. 
Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Paikalla Leena

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10271
Vs: Terveyteni
« Vastaus #46 : eilen kello 11:51 »
 >:( Nukkuminen hatuttaa.  Tai nukkumattomuus.  Se on epäterveellistä, nostaa painoa lisäksi kahdella tapaa, toinen on vallan inhimillinen:  itse kehitin joskus vuosia sitten ajatuksen, että pimeässä mikään ei lihota, tai oli kai minulla jokin järkevämpi selitys, yöllä kaikki vain tuntui vähän luvalliselta, kun kerran valvoin tai jotain.

Toinen on sitten ihmisen elimistön toimintaan liittyvää, eli tuommoinen jatkuva valvominen nostaa stressihormonitasoa ja ne keräilevät rasvaa....  Juuri nämä mekanismit minä tahtoisin kerrata, eli tietty rasvan imeytyminen itsessään voi lisääntyä kuten kaiken syötävän, mutta kuinka niistä pilkotuista ravintopalasista valmistetaan varastoja.   

Näitä huvittavia saan minä syödä - juttuja kerättiin duunissa sen terveyskohtauksen aikaan.  Saan minä syödä kun syön tuoreen posson ja tuoreen kahvin kapakan terassilla aamuvarhaisella yhdessä paikallisten sotaveteraanien kanssa ja kuuntelen niiden juttuja ja luen lehden..... Koska kapakkaan mennään muista syistä anniskeluaikaan.  Mitä kukakin. Mutta tuo oli hyvin sosiaalinen aamiainen.

Ei saisi päästää iltayöstä sitä unisuushetkeä ohi, se ei palaa. 

Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 25786
Vs: Terveyteni
« Vastaus #47 : eilen kello 13:21 »
Huono uni on hyvin yleinen ja yhä lisääntyvä ongelma maailmassa. Syytä voi arvailla.

Omani tiedän, ja painajaisina ne yhä näkyvät.

Olen kuitenkin löytänyt keinot ja rytmin jota pyrin noudattamaan.

Normaali lautasmalli lounaalla, hedelmiä välipalaksi, kevennetty päivällinen.Sänkyyn klo 21, kuunnellen Norvantoa nukahdan ennen 21.30.
Yöllisiä heräämisiä vessatarpeille  2- 3 kertaa, joskus enemmänkin sillä minullahan on sitäkin vaivaa.

Olen päässyt unilääkkeistä, paitsi että 1 tai 2 tbl. 3mg Melatoniinia n. klo 20.

Aamulla herään n. 6.30 - 7 aikoihin.

Tämä on minun säännöllinen rytmini ja se o minullee OK.

En ole koskaan intoillut minkään dieetin kanssa, en karpannut en käyttänyt Atkinsiä  tai Nutrilettiä. Kaikki suvun karjalaisnaiset ovat lihavia, se on geeneissämme. Minunkin kilot johtuvat metabolisesta oireyhtymästä, siitä johtuu myös diabetes ja verenpaineen heittely.

Eräs läheinen on lihavuusleikattu, olen sitä seuraillut muutamia vuosia.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Paikalla Leena

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10271
Vs: Terveyteni
« Vastaus #48 : eilen kello 20:54 »
Kiitos sillä jokainen voitettu taistelu otetaan täällä vastaan.  Saahan näitä lukea viisastelevista viisauskirjoista, mutta minuun menee parhaiten koetut asiat. 

Minua niin kiinnosti niitten karppaajien veriarvot, aina välistä törmään juttuun ketogeenisen ruokavalion kokeilemisen epilepsian hoidossa, se vain taitaa olla niin historiaa että tuloksia ei enää löydy. 

Tuo kuunteleminen on hyvä juttu. Lapsi 4 joka oli levoton sielu, nukkui aina sellomusiikilla.  Täytyy hommata vihdoin se millä kuuntelevat ja kuulokkeet onneksi on jonkun nettikurssin jäljiltä, luulen että minulle sopis joku kirja. 

Jos ahdistuksen tie on edessämme, myös silloin Kristus meitä kuljettaa. Annamme Isän käteen elämämme, Hän itse meille rauhan valmistaa.