Kirjoittaja Aihe: Kotikokki IV  (Luettu 1107 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4317
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #15 : 26.03.19 - klo:20:01 »
Kaivettiin pakastimesta viimeiset hirvenluut. Nyt ne pöhisee kattilassa. Huomenna syödään luusoppaa, niin että suu loppaa.  :023:
Pyryharakka

Poissa Annikka

  • Lisää kalenteriin seuraavat seurapäivät
  • Viestejä: 274
  • Eisbärenbaby im Tierpark Berlin
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #16 : 26.03.19 - klo:20:32 »
Kaivettiin pakastimesta viimeiset hirvenluut. Nyt ne pöhisee kattilassa. Huomenna syödään luusoppaa, niin että suu loppaa.  :023:

Millaista se luukeitto on? Ehkä luista veden kanssa keitettynä syntynyttä lihalientä ja siihen joukkoon perunoita, porkkanoita, kaalia tms.?

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4317
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #17 : 31.03.19 - klo:16:50 »
Juuri niin. Keitän luut isossa kattilassa. Sitten irrottelen lihat luista. Samaan aikaan keitän lientä vielä kasaan. Sitten ihan maun mukaan, perunaa, porkkanaa, muita juureksia.
Luita on yleensä niin isossa pussissa, että niistä riittää lihaa kahteenkin ruokaan. Puolet yleensä pakastan, kuin myös ylimääräisen liemen, tulevaa käyttöä varten. Siitä tulee oikein mainio kaalipatakin.

Luista tulee makua enemmän kuin pelkästä lihasta.
Pyryharakka

Poissa Annikka

  • Lisää kalenteriin seuraavat seurapäivät
  • Viestejä: 274
  • Eisbärenbaby im Tierpark Berlin
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #18 : 05.04.19 - klo:18:34 »
Olenkohan jo tällaisen reseptin tänne laittanut - en muista. Mutta kertaus lienee opintojen äiti. :icon_lol:

Jasmiiniriisiä kattilaan kypsymään vedessä ja kuivattua tilliä, suolaa ja maustepippurijauhetta sekaan.
Kun riisi on kypsää, niin laitan sen joukkoon purkillisen tonnikalahiutaleita auringonkukkaöljyssä
sekä suuren kourallisen juustoraastetta. Sekoitan sitten kauhalla. Syödään punajuurisiivujen ja
suolakurkkusiivujen kanssa.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 25116
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #19 : 05.04.19 - klo:20:13 »
Huomena paistan kahvivieraille kinkkupiirakan, jossa on kyllä paljon kaloreita jos on kyllä makoisaakin.
Sunnuntaiksi otin saamani toisen poron sisäfilén sulamaan jääkaappiin. Katselin reseptejä mutta ne on niitä gourmét-juttuja. Teen kuten naudan tai hirven kanssa olen tottunut. Poron maku ei turhia maustemakuja kaipaa, vain suolaa ja hyvän kastikkeen.
Itse syömme arkisin yksinkertaisemmin, kalaa, perunaa ja salaattia yleensä. Myös
yksi hyvin luinen kohta. Sille treen kuten Pyrtsikin tekee. :023:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa donpate

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1318
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #20 : 20.04.19 - klo:08:34 »
Millainen usko sellainen pasha, sanoi venäläinen kun ensi kertaa mämmiä maistoi  :023:.




Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4317
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #21 : 21.04.19 - klo:12:08 »
No, sitä meidän uskon mukaista pashaa meillä kyllä syödään suurella mielihalulla.  :icon_lol:   :icon_lol: 

Tänä vuonna ei syödäkään lammasta. Meillä on nyt paistettu pääsiäispupu. Haudutin sitä eilen uunissa ja irroittelin lihat. Nyt pitäsi vain keittää peurunat ja lisukkeet sekä suurustaa kastike.  :023:
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 25116
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #22 : 29.04.19 - klo:10:25 »
Laitoin siman käymään, vain 5 ltr. Huomena leivon munkkirinkilät.
Kohta valmista munuaiskastikkeen ja keitän riisit. Matti värkkää salaatin.
Herkkukurkkua ja punajuuria löytyy jääkapista.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 25116
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #23 : 09.05.19 - klo:19:13 »
Leipaisin eilen illalla homperskat äitienpäivää ja ensiviikolla tulevaa serkkutapaamista ajatellen.

Vein kuitenkin jokusen kakkausen verhoomon suloiselle Marjaanalle. Kun mainitsin nimen niin hän saoi anoppinsa olevan Keski-Pohjanmaalta ja leipovan humperskoja.

Emme perehtyneet tähän tarkemmin sillä uudet tuolinpääliset olivat valmiit ja pääsivät kotiin.

Perään tuli textari ' Olivat makoisia'.

Viikon perästä saan verhoomon seinän takaiselta kellosepältä vanhemmiltani perimän Junghans-kellon huollettuna. Taidan viedä samalla Marjaanalle homperska-reseptin.

Nyt täytyy leipoa uusi satsi sillä jälkikasvu rakastaa myös niitä ja kun pääsivät purkille ei montaa ole enää jäljellä.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4127
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #24 : 10.05.19 - klo:23:30 »
Olen syönyt hapankaalia siltään, mutta vasta tänään tuli kokeiltua paistamista. Pannuun voita, sipulisuikaleita, valutettua hapankaalia, sinappia, smetanaa (jonka korvasin turkkilaisella jogurtilla). Älyttömän hyvää  :icon_eek:. Parempaa kuin bratwurstit, joiden lisäkkeeksi kaalia laittelin. Täytyy hakea huomenna kaupasta lisää hapankaalia.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4317
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #25 : 11.05.19 - klo:07:06 »
Kun tulin tähän taloon Etelä-Karjalaan, niin appiukko tahtoi hapankaalikeittoa. Sekin on hyvää. Vaati kyllä totuttelua. Ensimmäisellä kerralla ajattelin, että kyllähän tätä syö ennen kuin selkäänsä ottaa. Toisella kertaa se olikin jo ihan ok. Nyt kauan appiukon jälkeen tulee joskus mieleen, että voi ei, en ole muistanut pitkään aikaan keittää hapankaalikeittoa.
Siihen voi laittaa rasvaista possua, esim. kasleria. Perunoita siihen ei tule. Olen laittanut esikypsennettyjä ohraryynejä suurukseski, ei kuitenkaan paljoa.
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 25116
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #26 : 11.05.19 - klo:08:07 »
Lapsuudesta asti hapankaaliin tottuneena iloitsen Pyrtsin ja Öppiksen löydöstä mainion terveysruoan yhteyteen jonka maku on hieno, kunhan siihen tottuu.

Seppos ja mie ollaan kannettu lippua jo toistakymmentä vuotta. Liittykää körtit Kaalien Ystävien Hapankaalilohkoon !  :023:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4317
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #27 : 11.05.19 - klo:10:52 »
 :023:  Olen joksus laittanut uunivuokaan hapankaalia, porkkanasuikaleita, sipulisuikaleita ja näiden päälle kaslerviipaleet. Hyvää siitäkin tuli.

Se vain käy rasittamaan painon hallintaa, kun tulee tehtyä aina omasta mielestä hyvää ruokaa. Nuori sukulaisäiti valitti taannoin facessa, että poika itki, kun oli niin pahaa ruokaa. Vastasin, että hyvä idea, minunkin pitäisi ruveta aina joskus tekemään pahaa ruokaa, niin ei tulisi syötyä liikaa.  :003:
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 25116
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #28 : 11.05.19 - klo:11:21 »
Kohta syyvää pottuloita, jauhelihapihvii ja sienikastiketta suolasieniist mitkä ostin kauppahallist ko käytii markkinoil. Pahhaa hintaa hyö pittäät niil, 17,60 / kg. Mut saatava oli ko omat olliit lopus.

Iltaäiväl leipasen lihapiirakat tylleröil huomiseks ja aikuiset saavat voileipäkakkuu, ostettuu, kohvin keral.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 25116
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #29 : eilen kello 11:35 »
Kahden kalan keitto on valmis, oottaa syöjiä.
Laitoin tavanmausteiden lisäksi ripauksen viinisuolaheinää, se on tiemmä kalamauste.
Kalat ovat turskaa ja lohta.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)