Kirjoittaja Aihe: Eduskuntavaalit 2007  (Luettu 43504 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa m.k

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 964
Eduskuntavaalit 2007
« Vastaus #120 : 15.02.07 - klo:23:44 »
En tiedä sitten tuosta kuntien velkaantumisestakaan, että kannattaako mennä Vanhasta syyttämään. Meillä ainakin kaupunki selvitystilassa ihan oman toimintansa takia. Sähköyhtiö myytiin, mutta rahoja jäi saamatta eikä kukaan oikein tiedä miten tai miksi. Ilmeisesti tyrivät kaupat. Muutenkin on koko kaupunginvaltuusto sellainen, ettei oikein voikaan toimia. Pitäisi joku roti olla tuossakin, sama se onko muita kun kepulaisia vai ei kun heitä aina suurin osa niin tietää miten menee. Puolet kun heistäkin vastustavat kaikenvaralta kaikkea, eivätkä tunnu tietävän mistään mitään. Siinä sitä satmanin peräänkuuluttamaa keskustalaista rehellisyyttä, rehellisiä juntteja ja vastarannankiiskiä...

Nyt kun sitten sattui, että oikeastaan kaikki 60- ja 70-luvulla rakennetut kiinteistöt menivät homeremonttiin ja palolaitos piti tehdä uusi ja velkaa oli tolkuttomasti jo entisestään, niin tietäähän sen ettei voi hyvin mennä. Se on kumma kun ensin tehdään paskaa, sitten korjataan paska vielä huonommin ja viimein kun on liian myöhäistä niin tulee sellainen "oho" ja siinäpä sitten ollaan.

Valtio velkaantui pahasti 80-luvun lopun talouden ylikuumenemisen ja sitä seuranneen laman vuoksi, itse en menisi Vanhasta tästä hirveästi moittimaan. Vanhanen tai keskusta eivät myöskään taida olla päävastuussa valtion rahapolitiikasta, vahvasti taitaa olla demari valtiovarainministerinä. Toki yhdessäkin päätetään, eli ei keskustakaan täysin syytön... Siinäpähän näette, että ruukaavat olla kokoomuslaisia jotka tuon talouspolitiikan osaavat ja hallitsevat, mainittakoon vaikka Iiro Viinanen ja Sauli Niinistö, jotka toimivat valtiovarainministereinä kolmessa perättäisessä hallituksissa 1991-2003. Etenkin verotuksen suhteen nykyinen hallitus on ollut kovin kokoomuslaisella periaatteella liikkeellä, eli jotain ymmärtävät hyvänkin päälle.

Matti Vanhanen ei suinkaan ole erinomainen pääministeri, tai edellisiin verrattuna parempi. Kun vaihtoehtoina ovat Jyrki Katainen ja Eero Heinäluoma, niin noista kolmesta kuitenkin Vanhanen on minusta paras. Kataisella ei ministerikokemusta ole ollenkaan, joten minusta hänen aikansa tulee ehkä seuraavien vaalien jälkeen, jos kokoomuksen menestys sen mahdollistaa tai hän ylipäätään puolueen puheenjohtajana tuolloin on.

Heinäluomasta ei kyllä pääministeriä saa tulla, ja se pitäisi kyllä jotenkin varmistaa... Tekisivät vaikka kepu ja kokoomus sopimuksen, että eivät mene hallitukseen jonka pääministeri Heinäluoma on. Vahvasti epäilen että sosialidemokraattista vähemmistöhallitusta ei tähän maahan nimitetä, ja vasemmistopuolueet eivät onneksi tule saavuttamaan yli 50% äänistä. Demarit silti kuvittelevat ilmeisesti toisin, kun julkisesti kuuluttavat että pääministerin paikka kuuluu suurimmalle puolueelle. Minusta kun asia on niin, että se kuuluu sille jolle se neuvotteluissa sovitaan kuuluvaksi. Jos kepu ja kokoomus sekä muut porvaripuolueet oikeasti haluavat porvarihallituksen pystyttää, niin siinä ei tarvitse katsella, että voivoi olivatkos demarit suurin puolue, kun porvaripuolueilla kuitenkin on takanaan eduskunnan tuki. No, en sinällään ihmettele että ylioppilas Heinäluomalla on moinen seikka jäänyt huomaamatta, ei tainnut olla ensimmäinen eikä taatusti viimeinen. Toisaalta paljonko voi odottaa mieheltä joka ei osaa edes sopivan kokoista karvalakkia valikoida kaupasta, jossa on vieläpä myyjiä auttamassa? 10 numeroa ainakin on liian pieni...

Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 8458
Eduskuntavaalit 2007
« Vastaus #121 : 15.03.07 - klo:10:00 »
Kyllä alkaa näyttää, että suuruusjärjestys tulee olemaan Suomen Keskusta, Kokoomus, Sdp,... --> Keskusta-oikeisto -hallitus. Vähän pelottaa tuloneuvottelujen kannalta. Muutospaine tekee kuitenkin tehtävänsä. Sitä paitsi työtä paikallisten neuvotteluiden puolesta on tehty jo vuosia. Ilmapiiri on kypsä. Yleissopimus olisi kuitenkin parempi. 'Gordionin solmu' (kts. Gordionin solmu aloittaa keikkailun! {Tapahtumatiedot}) saa soittaa uutteraan, että päästään jälleen työskentelemään rauhassa kolme vuotta.
Ensi kesänä :hiipia: Kauhavalle 3.7. Korkeimman suojeluksessa kuljen Pyhille paikoille, missä herätyksen tuulet puhaltavat.
Katso! Etkö jo näe!

http://www.kauhavanseurakunta.fi/toimintaa/kauhavan_herattajajuhlat_2020/

NYT Nimees Kokoon Tulleina
https://www.youtube.com/watch?v=79WBtRxrPPE

Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 8458
Eduskuntavaalit 2007
« Vastaus #122 : 20.03.07 - klo:06:30 »
Suomen Keskusta onnittelee Kokoomusta menestyksestä! Toivotamme kolmannen sijan saaneelle Sosiaalidemokraattiselle puolueelle onnea ja menestystä alkaneelle vaalikaudelle ja rakentavaa yhteistyötä vähä- ja hyväosaisten sopuisan elämän turvaamiseksi! Varallisuuserojen kaventaminen on sen edellytys.
Kuten palkittu säveltäjä Ilkka Kuusisto kysyttäessä kantaa oopperan kriisiin totesi, että kriiseillä on ilmapiiriä puhdistava vaikutus, samoin ihmisen elämässä, politiikassa, yhteisten asioiden hoitamisessa. Kun se osuu kohdalle, tekee kipeää eikä tiedä, mikä maa, mikä valuutta. Olemme kuitenkin jo äitiemme maidossa saaneet perinnöksi tuntuman samaan isäinmaahan. Se, että köyhät ovat aina joukossamme ei saa vähentää uskoamme oikeudenmukaisempaan huomiseen.
Kutsumme kaikki puolueet rakentamaan yhteistä kotimaatamme.
Globalisaatio on ystävä, logalisaatio lohduttaa. Yhä voimakkaasti kehittyvä tietoliikenne mahdollistaa kummatkin. Maapalloistuminen tukee. Olemmehan ykseyden lähettiläitä.
Ensi kesänä :hiipia: Kauhavalle 3.7. Korkeimman suojeluksessa kuljen Pyhille paikoille, missä herätyksen tuulet puhaltavat.
Katso! Etkö jo näe!

http://www.kauhavanseurakunta.fi/toimintaa/kauhavan_herattajajuhlat_2020/

NYT Nimees Kokoon Tulleina
https://www.youtube.com/watch?v=79WBtRxrPPE