Kirjoittaja Aihe: Punainen väri herännäisyydessä  (Luettu 12958 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Johannes

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1352
Punainen väri herännäisyydessä
« Vastaus #30 : 21.03.07 - klo:16:01 »
Myös Valamossa olen kuullut, että siellä pitää kirkollisiin tilaisuuksiin pistää huivi. Ainakin aikoinaan on ovella ollut huiveja tarjolla lainaksi. Tosin nyt en tiedä muutaman vuoden ajalta, onko enää niin.
"Ei mikään niin voi virvoittaa,
en muusta iloani saa,
ei autuutta saa suurempaa
kuin minkä Jeesus lahjoittaa."

Poissa vaivainen mato

  • Ostaa kotiin viemisiksi hjuhlaoppaan
  • Viestejä: 297
Punainen väri herännäisyydessä
« Vastaus #31 : 21.03.07 - klo:17:28 »
Tuosta punaisesta talonväristä senverran: Punamulta luonnontuote, Falunin punainen ja Italian punainen. Muut aineet ruisjauho, suolavesi rautavhitrilli ja tavallinen vesi. Suolavesi oli homehtumisenn estämiseen.Lisäksi on käytetty eripaikkakunnilla pellavaöljyä ja tervaa.
Olen elämäni varrella keittänyt muutaman muuripadallisen punaista maalia. Perinnenaaleista tietoja on saatavilla www.hirspek.fi ja maaleja on saatavilla Kainuussa. Vanhimmat punamullalla maalatut rakennukset  ovat 1600- luvulta. Yleensä ne ovat kirkkoja. Punainen maali lähtee kulumalla.
Lisätietoja Panu Kailan teoksissa.
Yksinkertainen ja kestävä maali.

Poissa Kalistaja

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 2207
Punainen väri herännäisyydessä
« Vastaus #32 : 22.03.07 - klo:03:24 »
Värittäkää vaan vielä tätä ketjua... Itse vastaan nyt seppos-herralle, joka puhui tuossa muutama kommentti ylempänä tässä ketjussa Wilhelmi Malmivaaran usean lapsenlapsenlapsenlaps.. sellokilpailusta. Malmivaaroja on muutama sata ( ja kun ottaa huomioon vielä Malmivaarojen kanssa naimisissa olevat, jälkeläiset ylipäätään jne ), niin sepposin otanta on oikea siinä mielessä, että Malmivaaroissa on tosi runsaasti tai ainakin näkyvästi ja suhteellisesti ottaen paljon muusikkoja, kuten myös  myös muita "taiteilijoita", kuten näyttelijöitä, ohjaajia, kirjailijoita, kuvataiteilijoita, toimittajia ja muita sellaisia. Tuosta on mustaa valkoisella muun muassa N. G. Malmbergin punakantisessa ( ! ) sukukirjassa.

  Pappejakin toki "malmivaaroissa" vielä on, mutta "oikeissa" töissä heistä ( "malmivaaroista" siis ) ei taida olla monikaan.