Kirjoittaja Aihe: Kotikokki III  (Luettu 13605 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4369
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #135 : 19.02.19 - klo:21:42 »
 :039:  :039:
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 25285
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #136 : 24.02.19 - klo:15:23 »
Laitoin lounaaksi täytetyt ohukaiskääryleet. Tarkkana talousihmisenä laskin että säästin ainakin puolet mitä neljä valmista käärylettä Prisman palvelutiskissä olisi maksanut.

Hyvin makoisat niistä tulikin, ja helppotekoisetkin ne mielestäni ovat.

Käytin tätä ohjetta, mutta lisäsin täytteeseen hiukan tomattipyreetä, persiljaa ja chiliä.
https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/17505/Ohukaisk%C3%A4%C3%A4ryleet/

Matti kiitteli ja se oli tarkoituskin. 
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4141
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #137 : 26.02.19 - klo:12:37 »
Pakastimesta löytyi pakkasten aikaan sulattaessani ikääntynyttä lampaanjauhelihaa. Lisäsin rasvaista jogurttia, Dijon-sinappia, suolaa, timjamia ja itse sekoittamaani nelimaustetta, ja paistoin voi-öljyseoksessa pulliksi. Nyt ähkyn tyytyväisenä. Sipulit skippasin tällä kertaa kun ajattelin helliä vatsaani; tuntuu taas ärtyneeltä. Oikeastaan pitäisi paistaa pihvejä joissa on sieniä mukana niin saisin niitäkin syötyä vähemmälle. Niin ja tehdä sienisalaattia taas. Ei vain  oikein nappaa kokkailu. Tarttisin emännän. (Olisi sellaiselle muutakin käyttöä, esim. käskynjako.)
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 25285
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #138 : 28.02.19 - klo:15:48 »
Tänään paistoin turskaa. Leivitin sen ruisjauholla ensin munalla voideltuani. Sitten maustoin.  Pottumuusi, ryöpättyä parsakaalia ja kreikkalaista salaattia. Terveysruokaa kuten eilinen hernesoppakin.

Huomiseksi on jääkaapissa kasler-pihvit. Sille laitoin kaveriksi jo tänään hapankaali-pekoni-laatikon. Samaan lämpöön tekaisin silakkafilee-vuokan. Sekoitin silakat, sipulisilpun, tomaattiviipaleet ynnä ketsuppia suolan ja mausteiden kanssa lasivuokaan. Painelin päälle 4 Reissumiehen puolikasta ja niiden pinnalle myös tähän pekonia.

Nyt kelpaa käydä aamuisin lenkillä kun ruokaa on valmiina loppuviikoksi. Myös kisojen katselua ei tarvitse katkaista ruoanlaiton takia. :023:

Kesäksi hommaan parvekkeelle sähkögrillin.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4369
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #139 : 28.02.19 - klo:19:12 »
Riitta-mummin silakkavuuasta muistui mieleen kaksi sillakkavuokaruokaa (ihana sana). Toinen on äidin resepti, runsasrasvainen. Toinen on marttojen, vähärasvainen. Molemmat ovat suosikkejani, joskin äidin resepti tuppaa närästämään, jos liikaa syö.
Äidin reseptiin ladotaan silakkafileet levälleen leikkulaudalle. Ripotellaan fileillesuolaa. Sekoitetaan pehmeään voihin runsas määrä piparjuuriraastetta. Sitten nokare piparjuurivoita fileelle ja rullataan kääryleeksi. Nämä ladotaan uunivuikaan ja paisetaan kypsäksi. Äiti tapasi paistaa niitä niin kauan, että muodostunut neste hävisi. Se oli tosi hyvää vaikka perunamuussin kanssa. Loppu toimi kylmänä leivällä sardiinin tapaan.

Martat laittoivat joko kokonaiset silakat tai fileet uunivuokaan. Sekottivat rasvattomaan piimään sinappia. Silakoille tietenkin vähän suolaa. Piimä-sinappi-seos kaadettiin silakoiden päälle ja uuniin. Ja tämäkin on tosi hyvää, jos tykkää sinapista, niin kuin minä.

Tässähän tulee ihan vesi kielelle. Onneksi on haukifilettä iltapalaksi. Tänään on kuulema suomalaisen ruisleivän juhlapäivä. Se sopiikin iltapalalle paisetun hauen kaveriksi.  :023:
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 25285
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #140 : 28.02.19 - klo:19:29 »
NO vot !  Molempii pittää kokkeilla, mie onneks tykkään sekä sinapist et piparjuurest. Ja silakkaa ( hailii ) mie puoliks virolahtelaisen oon tottunt syömää  usjast.

Lauvatakin jos herttoniemeläiset pääsööt tulemaan, laitan ne ohukaiskääryleet joita myö Matin kans viimeviikol syötii.

Aluks tän muutettuamme mie ilmotin kaikil jälkeläisil jot ruokaa en ennää heil laita, mut kunkas käj, joka viikko ovat olleet ruokapöyväs. Kyl hyö muutekii käyvät, mut 'varma nakki' on ko laitan meilin Tulkaa syömää ! 

 :039: :039:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4369
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #141 : 28.02.19 - klo:19:40 »
 :039:  :039:
Pyryharakka

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 25285
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #142 : 04.03.19 - klo:09:44 »
Pidin leipoma- ruuanlaittopäivän jo aamulla.

Eilisen iltapuuron tähteen alustin sämpylöiksi. Puuro oli ruishiutalepuuro johon lisäsin rouhittuja siemeniä, hunajaa ja oliiviölyäs. Paistoin pinnalta rapeiksi ja hyvältä  maistuu. :023:

Samaan lämpöiseen uuniin laitoin täytetyt ohukaiset. Täyte oli valmiina ja lettutaikina tulee nopeasti. Nämä syödään lounaaksi salaatin keralla.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 25285
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #143 : 07.03.19 - klo:15:18 »
Tekaisin pienen perunasalaatin illaksi tekeytymään.

Käytin kaksi isoa keitettyä perunaa
5 cm pätkä vihreää kurkkua
puolikkaan omenaa
ja 2 cm pätkä purjon valkoista osaa, hyvin hienonnettuna
( tilliä ei nyt ollut, se kuuluu tähän )

Kastike
 1 dl smetanaa
1/2 dlkermaa
1 rkl oliiviölyä
ripaus suolaa ja valkopippuria, 1 tl hunajaa ja sitruunan mehua.

Kasvikset kuutioidaan, kastike vekoitetaan ja nämä yhdistetään.
Annetaan maustua muutama tunti.

Me syömme tämän turkkilaisten viininlehtikääryleiden kera
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4369
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #144 : 09.03.19 - klo:22:37 »
Miten valmistetaan jauhelihamakaroonilaatikko, kun makaroonit unohtui ostaa.  :017: No, kaivellaan ylösalaisin kaikki kaapit ja löydetään spagettia. Keitetään pätkittynä jne.

Lisäkkeeksi punajuuriauralaatikkoa ja kaalisalaattia. Minulle riittäisi punajuurilaatikko sellaisenaan, mutta miesten mielestä se on vain lisuke. Jotain liharuokaa pitää olla aina.  :102: 
Pyryharakka

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 14980
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Kotikokki III
« Vastaus #145 : 10.03.19 - klo:17:41 »
Siirrytään osaan IV
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi