Körttifoorumi

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: Sanna - 04.05.05 - klo:21:13

Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Sanna - 04.05.05 - klo:21:13
Sitä sanotaan, että koira on ihmisen paras ystävä. Itse olen huomannut että tämä väite pitää hyvin suurilta osin paikkansa, kun olen nyt reilun vuoden viettänyt Bichon Frisé -neiti Nupun kanssa. Nuppu tuli meille helmikuussa 2004, ja valloitti heti koko perheen sydämet.

Olisi mukava tietää, mitä lemmikkejä körttifoorumin käyttäjät omistavat, ja kuulla juttuja niistä. (hassuja juttujahan lemmikeistä on usein kerrottavana vähän liikaakin...) Hyvänä esimerkkinä Nupun tapa kaivaa reppuni takataskusta täysi nenäliinapaketti, repiä se auki ja levittää nenäliinojen jäänteet pitkin huonettani! :] Laittakaa ihmiset toki myös kuvia eläimistänne! Tässä Nuppu elementissään; torkkumassa sohvalla.

        (http://80.81.189.232/j//00/40/91/15/9163598.jpg)

Ainiin. Ja Nupun touhuja voitte seurailla neidin kotisivuilla, jotka löytyvät täältä (http://www.freewebs.com/nupun_kotisivut).
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: sieni2 - 04.05.05 - klo:21:18
mulla on Viiru kissa! se on jo 13wee tai jtn. ihan mukava  8)
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Iha Miikka Vaan - 04.05.05 - klo:22:22
Meillä on kaksi koiraa.

Tessu ja Reku.

Tessu:

Tessu on suomenpystykorva ja on yksi suloisimmista ja sosiaalisimmista koirista mitä oon nähny. Se antaa aina kaksi tassua kun menee silittämään ja siten seisoo kahdella jalalla :lol:  hauskan näköinen.
tessu on jotain yli 8 vuotta vanha ja on todella komia ja kullan värinen koira.

Reku:

Reku on alle vuoden vanha koira.
Hänestä en oo saannu vielä kokemusta mutta aika villi ja hyvän värinen koira. Karjalankarhukoiraksi tunnustan hänet  :)

Koiran on parhaita. Ainakin meidän :lol:
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Kristian - 04.05.05 - klo:23:20
Meillä on akvaariokaloja. Emme voi pitää mitään karvaisia lemmikkejä, koska äitini on allerginen eläinten karvoille.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: MillaB - 04.05.05 - klo:23:28
Joo meilläkin on joku karvainen juttu, joka yrittää olla kissa. Se ei kyllä tee mitään hienoja temppuja, mutta kyllä se joskus saattaa oman nimensä tunnistaa (hyvin harvoin). Toisaalta sen ymmärtää kun ikää sillä on vasta 12 vuotta. Ei tuollaisia asioita ihan hetkessä opi. Sellainen on meidän kissa. Mutta on se silti paras.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Sanneli - 05.05.05 - klo:11:30
Akaattikotilo nimeltään Eevertti. Siitä on vasta vuosi ko sain sen synttärilahjaksi yheltä kaverilta jolla on niitä kolmisensataa. (Aluksi niitä oli vain kaksi ja... :roll: ) Eetu on jo kasvanu kolminkertaseksi mitä se sillon oli. Ja syö kourallisen salaattia muutamassa tunnissa. Aika ahmatti.

Se on mulla vanhassa irtokarkkirasiassa, jonka keskelle tein reiän ilmanvaihtoa varten. Laitoin siihen sitten muovipussinpalan reiän peitteeksi ja sinitarralla kiinni. Eipä tainnu sinitarra oikein pitää, sillä aikaa kun olin veljeni kanssa syyslomareissulla Helsinki-Espoo -akselilla (reissattiin eka Ylihärmästä Espoon Tuomarilaan ja sieltä käytiin myös Helsingin Laajasalossa. Jos nyt ketään kiinnostaa :roll: ) oli äiti käyny kukkia kastelemassa mun huoneessa ja oli sit ihmetelly ko oli kirjahyllyn päällä kotilonkuori kummallisessa asennossa. Oli sitte huomannu että se taitaaki olla elävä. Se oli karannu sen purkista sinitarran irrottua (ei se oikein kestä jos 15 cm pitkä etana kuori selässään tunkee läpi) ja möngertäny kirjahyllyn alimmalta hyllyltä ihan sinne päälle :?  Nykyään siinä reiän tukkeena on sukkahousunpala maalarinteipillä kiinni. Toimii ilmanvaihtoki paremmin.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: PP - 05.05.05 - klo:12:11
Meillä on yks semmonen valkonen hurtta, jonka _pitäis_ totella nimeä Napoleon ja se on tommonen vissiin 8-vuotias Coton de Tulear.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Rheespu - 05.05.05 - klo:13:06
Meidän talon ilopillerinä toimii Valma, pian 2-vuotias bordercollieneiti. Jatkiksella ja Henukassa olleet saattavat harmaavalkoisen huiskuhännän muistaakin (ja ensikesänä tuo tulee varmasti mukaan saareen proleilemaan).

Olin toivonut omaa koiraa niin kauan kun voin muistaa (oikeastaan vielä kauemmin) ja pari vuotta sitten vanhemmat viimein uskoivat vastuullisuuteeni.

Valman kanssa harrastan metsässä haahuilua, agilityä ja jossain määrin tottelevaisuutta ja leikkiä tuo haluaisi aina. Ilmapallot ovat osoittautuneet maailman parhaaksi asiaksi agilityn ja ruuan lisäksi.

Elämä olisi kyllä hyvin ikävää ilman tuota pientä virkkua koiraa söpöine korvineen ja ilmeineen.

Kuvia ja muuta sepustusta varsinkin pentuajasta löytyy Valman sivuilta (päivitykset ovat viimeaikoina jääneet vähiin) www.koti.phnet.fi/rai3ti/valma
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: mannaryyni - 05.05.05 - klo:13:46
Kaksi kissaa, kosonen ja pesonen. Yli-ihania 2v. puoliangorahirmuja. Tykkäävät nukkua mahan päällä ja istua sanomalehdellä kun joku sitä lukee.
Lisäksi 20 ammua, jotka on mun lemmikkejä <3
Hevonen vaan puuttuu. Onneks kesällä niitäkin näkee..
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Heli - 05.05.05 - klo:18:30
Varsinaisia lemmikeitä mulla ei tällä hetkellä ole, jos pehmoleluja ja kämppiksiä :shock: ei lasketa lemmikeiksi...

Näiden lisäksi mulla on Jukka-palmu, joka on osoittautunut sen verran vaativaksi kaveriksi, että se vaatii enemmän huolenpitoa kuin monet lemmikkieläimet!

Aikaisemmin mulla on ollut kani ja voisin kuvitella hankkivani sellaisen taas jonain päivänä.

Niin ja on meillä toki sellasia iki-ihania harmaita ötököitä meidän vessassa! Ne liikkuu yleensä öisin, on kauheen vikkeliä ja ilmeisesti viihtyy kosteissa tiloissa. Ne on tosi helppohoitoisia eli ihan unelmalemmikkejä kiireisille opiskelijoille :lol:
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Sanneli - 06.05.05 - klo:13:53
Lainaus käyttäjältä: "Rheespu"
Meidän talon ilopillerinä toimii Valma, pian 2-vuotias bordercollieneiti. Jatkiksella ja Henukassa olleet saattavat harmaavalkoisen huiskuhännän muistaakin (ja ensikesänä tuo tulee varmasti mukaan saareen proleilemaan).
Valma on ihana :D
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Soopeli - 07.05.05 - klo:09:46
Kotona oli aikoinaan kanoja ja pari vuohta. Kanojen elämää seuraamalla oppi, että ne ovat paljon monipuolisempia ja fiksumpia elukoita kuin mitä yleisesti luullaan. Tämä potentiaali tosin pääsee oikeuksiinsa vasta vapailla kanoilla.

Vuohet puolestaan ovat hankalia lemmikkejä, koska ne ovat älykkäitä, mutta itsepäisiä, eivätkä opi tottelevaisiksi kuten koirat. Meidän ensimmäinen vuohi hämmästytti kerta toisensa jälkeen tihutöillään, eikä edes näyttänyt tuntevan häpeää. Lisäksi vuohille maistuu kaikki metallia pehmeämpi: sähköjohdot, roskapussit, koristekasvit, jopa piikkiset ruusunvarret. Kerran otettiin kokeeksi vuohi mukaan, kun lähdettiin hillametsään. Ei jäänyt paljon poimittavaa, kun tämä loikki edellä mättäältä toiselle ja söi kaikki hillat, niin raa'at kuin kypsät  :lol:
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Sanneli - 07.05.05 - klo:15:07
Olisinkos ollut neljävuotias kun tätini meni naimisiin, saivat häälahjaksi karitsan :D  se sitten mumman ja paapan pihalla eleli ja suuri oli mun ja veljeni suru kun syksyllä vietiin lampolaan. Oli jo sen verran iso pikku pässi että pääsi aidan yli ja pari kertaa kävikin puskemassa mummaa takamuksiin. Meillä on ihana kuva missä mun veli syöttää päkälle kauraa :D  Mikko ja päkä ne olikin ylimmät ystävykset, mikko sillon vasta kolme täyttämässä.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: shuichi - 07.05.05 - klo:19:07
kaksi koiraa sekarotunen teddy aina niin kiltti ja villi se on luhytkarvainen musta ja sillä on kullanväriset silmät (*huokaa*)4-w.
ja sen paras tempaus on se kun ostettiin iso pino kalkkunaa ja jätettiin se työpöydälleja niissä lihatiskin leikkeleissä kun on ne paprut niin yksi kulma oli ulkona ja se tarttu siihen ja njami! koko pino kalkkuna leikettä edessä...... :shock:  ja sen se jakoi meidän toisen lemmikin kanssa josta nyt kerron.
sitten minulla on ihan ihka oma kultainen noutaja palio=>papillon=>papilon josta kaikista näistä nimistä katetään vielä lyhennystä puppy mutta nykyään ihan lausutaan vain papi. eli se on kermanvärinen ruskea silmäinen hurmuri joka on nyt väli aikaisesti mun siskon hoteissa kajaanissa. :cry: (kamala ikävä).. mutta niin sen paras juttu oli se kun se pienenä juuri kun oli tullut meille ja sitten jonkin aikaa siitä kun oli tehnyt tarpeensa väärään paikkaan ja isä moppasi sitä se hyppeli sen mopin ympärillä ja repi siitä niitä moppilankoja.. nykyään se harrastaa talvisin sitä kun joku kolaa sen mielipuuhaa on  hyppiä sinne kolaan ja hakea lumipalloja(niinkuin varmasti moni muukin koira...) tämä kyseinen papi on syntynyt -98 eli sen on 6-vuotta ja heinäkuussa 7! mutta elämä on vilkasta ja koirat ihunia!!! :D
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Milla K - 07.05.05 - klo:21:43
www.kuusama.com/Gerbiilit

Gerbiileitä kasvatan. Kymmenkunta noista asustaa meillä, loput kaverillani.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Soopeli - 07.05.05 - klo:22:33
Lainaus käyttäjältä: "Milla K"
www.kuusama.com/Gerbiilit

Gerbiileitä kasvatan. Kymmenkunta noista asustaa meillä, loput kaverillani.


Gerbiilit on hauskoja. Kasvatatko myyntiä varten, vai yritätkö jalostaa valioyksilöitä?
Otsikko: Meidän
Kirjoitti: Lentoaura - 08.05.05 - klo:20:25
Minun elämäni eläimet ovat musta ja pieni kissani Pulnum (joka syö chiliä) sekä hörhö Jämtlandinpystykorva/kotisusi Pietu-neiti.

Pietu on koko perheen koira mutta Pulnum on ihan minun kisu ja kokoajan istuu täällä niskassani (nytkin). Lisäksi meillä on uskomaton rääkyvä karvakasa nimeltä pippuri. Kömpelömpää kissaa saa hakea...mutta ihana silti

On minulla vielä kaksi undulaattia, Pulla ja Possu. Pulla on hauska kun se on ihan kesy ja osaa pelata jalkapalloa ja stepata ja puhua ("Pulla" ja "Näin se käy!" ja "Puhelin soi" ja "Hei") ja sitten jos sille sanoo jammajamma niin se osaa jammailla. Tosi sympaattinen vanha ukko.

Ja sitten vielä akaatti Kasper. aika hiljainen otus...
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Liisa - 08.05.05 - klo:23:19
Täällä asustaa eläinystävinä monen teidänkin tuntema Joona-koira. Salaperäisen sekarotuinen nyt jo 3-vuotias villi, mutta viksu otus. Ollut Saaressa monet monet viikot, kaksilla herättäjäjuhlilla, Hörryköissä ja jokusen kerran mm. nuorten tupailloissa. "Körtiksi kasvatettu".
(http://koti.mbnet.fi/~liisak/tmp/joona1.jpg) (http://koti.mbnet.fi/~liisak/tmp/joonalumi.jpg)

Seitsemänvuotiaan Brasiliasta tulleen machokissan kanssa Joonalla on sopimus: Joona kun tietää, ettei kasseille saa omine lupineen mennä (ja osaa kissasta poiketen myös kunnioittaa tätä sääntöä), niin Wenda sitten käy repimässä varsinkin kaikki mahdolliset ruokapussit auki. Sen jälkeen Joona sitten pääsee syömään tai tutkimaan muuta kassien sisältöä. On tuo sentään vähän vastavuoroista kaveruutta: Wenda kun taas ei saa itse suljettuja ovia auki, niin aina Wendan ollessa teljettynä eristyksiin toiseen huoneeseen, käy Joona ystävällisesti painamassa kahvan alas ja päästämässä kissakaverinsa vankeudesta.
(http://koti.mbnet.fi/~liisak/tmp/wendapieni.jpg)


Akvaariossa uiskentelee lisäksi kaloja: kiilakylkiä, kirsikkabarbeja ja neontetroja.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Jaakkoopuukkoo - 09.05.05 - klo:11:59
Hooray for Joona! Maailman körttinuorin koira!
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Annuu - 09.05.05 - klo:23:50
hmm...

no meillä on aika paljon koiria. villakoiria nimittäin..
ne asuu mun sängyn alla.  :wink:  :D

ja on meillä joskus ollut kaikenmoisia eläimiä... kun olin pienempi meillä oli söpöjä lampaita! :D sitte on ollu pari kissaa...  ja kääpiöhamstereita..
mutta nyt ei oo muuta kuin villakoiria.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Miina - 09.05.05 - klo:23:56
No mullon semmonen Vompatti.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Heli - 10.05.05 - klo:10:44
Lainaus käyttäjältä: "Miina"
No mullon semmonen Vompatti.


Ai ihan oikee vai? Voisit sä laittaa siitä kuvan tänne? :D
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: shuichi - 10.05.05 - klo:16:44
hei pitänee kysyä, saako isos leirille ottaa koiran mukaan, olisin menossa 4 leirille ettöä voiko sen järjestää vai pitääkö mun pistää se muualle siksi aikaa??? ja missä se nukkuisi kun on sisä koira tuo minun kultsi=> kultainennoutaja. että tällasta joku joka tietää kertokaa mulle!!!
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Laura - 10.05.05 - klo:19:39
Shuichi:
En olisi kamalan luottavainen sen suhteen, että koiran saisi ottaa mukaan kun on isosena leirillä (sitä kai tarkoitit?) kun ne leiriläiset on kuitenkin pääasia, ja kaikki häiriötekijät leiriläisten huomioinnissa pyritään minimoimaan. Mutta voithan aina tarkistaa asiaa leirisi vetäjiltä.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Miina - 10.05.05 - klo:22:51
Lainaus käyttäjältä: "Heli"
Ai ihan oikee vai? Voisit sä laittaa siitä kuvan tänne? :D


Ihan melkein oikea. Kato H-Y:n kuvasivustoja ja sieltähän sen voi bongata useammastakin kuvasta. :)
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: An-na - 11.05.05 - klo:10:34
Mulla on Na-alle. Se on Miinan Wompatin paras kaveri. :)
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Nooris - 11.05.05 - klo:17:31
Meillä on Lilli-koira ja se on maailman höpsöin pystykorva! Se on punainen ja oranssi ja tosi mussukka ja tykkää jutella ihmisille, varsinkin ventovieraille jotka tulee vastaan lenkillä. Harmi vaan että ne vastaantulijat monesti luulee että se murisee vaikka se vain sanoo päivää!
Lilli tykkää myös jalkapallosta ja myyräjahdista ja pandakarhusta.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: henccchuu - 17.05.05 - klo:21:01
meillä on koira nimeltä murre ja se on kanssa samanlainen hulivili,ainoo että se on ihan hulluna kaikkeen mikä liikkuu  :shock:  mutta se on tosi söpö sekarotunen :D
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Milla K - 24.05.05 - klo:21:51
Lainaus käyttäjältä: "Soopeli"
Lainaus käyttäjältä: "Milla K"
www.kuusama.com/Gerbiilit

Gerbiileitä kasvatan. Kymmenkunta noista asustaa meillä, loput kaverillani.


Gerbiilit on hauskoja. Kasvatatko myyntiä varten, vai yritätkö jalostaa valioyksilöitä?


Sekä että. :wink:  Mutta kuka nyt pelkästään myyntiin kasvattaisi, eihän noilla mitään bisnestä pääse tekemään. Eivät vaan meinaa millään suostua lisääntymään... Yksi jalostuseläin on yhtä sertifikaatia vaille muotovalio, yippee - mutta tunnettu tosiasiahan on, että mitä enemmän titteleitä, sitä varmemmin eläin ei saa jälkikasvua. Se on vakavaa tämä jyrsijäpuuhastelu. :)
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Yasmin - 26.05.05 - klo:00:51
Mulla on musta-valko-ruskea kiiltäväturkkinen ja maailman kaunein collie, sellainen yksinäinen susi, joka ei välitä kenenkään seurasta. Sisällä se makoilee mieluusti omissa oloissa ja silloin tällöin huokaisee mölisten. Se ei mitenkään pidä siitä, että sitä halataan kovasti, mutta sietää sen kyllä joten kuten. Se harrastaa tokoa ja agilityä ja vaatii palkkioksi juustoa tai herkkuwurstia, jonka se sievästi ottaa suuhun ja nielasee heti kokonaisena. Jos sille tarjoaakin lelua tai koittaa kiittää sitä silityksellä niin heti saa päälleen kamalat haukut ja solvaukset, kun se mitään semmosista välitä, vaan pitää namia olla. Vedessä polskuttelusta se pitää yli kaiken, mutta jos muuten on vettä satanut, se ei voi millään astua ruohikkoon tai mennä metsään, kun varpaat kastuvat. Suihkussa käyntiä se melkein inhoaa. Sillä on ruskeat samettisilmät, joilla se katsoo viisaasti ja kauniisti. Ei kenelläkään ole niin kaunista katsetta kuin sillä. Se on äärettämän viisas ja älykäs. Sitä ei voi huijata millään.  Se on myös melkonen hölösuu, se huutaa koko kylälle kaikki laumansa asiat heti kun ovesta ulos pääsee. Se on itsevarma ja omanarvontuntoinen ja pieniä mokia tehtyään se koittaa olla kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.
Jos se tekee isoja tyhmyyksiä, se osaa olla tosi nolo ja anteeksipyytävä.
Se ei tee mitään miellyttämisen halusta. Se ei mielistele ketään. Sen luottamus ja rakkaus on ansaittava. Se ei ole kaikkien kaveri.  Toisia kohtaan se on hyvin välinpitämätön, useimpia kohtaan sentään kiinnostunut, mutta vain aivan muutama harva on sellaista, jonka nähdessään se tuntuu repeävän riemusta. Jotkut pelkäävät sitä, koska se ei mitenkään vastaa ihmisten vaaleanpunaisia pumpuliunelmia kaikkia palvovasta yliystävällisestä karvapallosta. Mutta minä rakastan sitä eniten maailmassa, se on minun koko elämä. Sen nimi on Jasmi enkä halua luopua siitä koskaan.
Otsikko: Re: Elukat.
Kirjoitti: Lumi - 31.05.05 - klo:14:30
Lainaus käyttäjältä: "Sanna"
Sitä sanotaan, että koira on ihmisen paras ystävä. Itse olen huomannut että tämä väite pitää hyvin suurilta osin paikkansa, kun olen nyt reilun vuoden viettänyt Bichon Frisé -neiti Nupun kanssa.


Hei - me jonotetaan kanssa Bichonia parhaillaan...  :D

Lainaus käyttäjältä: "Sanna"
Nuppu tuli meille helmikuussa 2004, ja valloitti heti koko perheen sydämet.


Enkä yhtään ihmettele, että valloitti. Bichonit on tosi sulosia ja muutenkin ihania!   8)

Lainaus käyttäjältä: "Sanna"

Ainiin. Ja Nupun touhuja voitte seurailla neidin kotisivuilla, jotka löytyvät täältä (http://www.freewebs.com/nupun_kotisivut).


Kävin katsomassa, ja jäin haaveilemaan...

Meillä ei siis vielä ole koiraa, mutta tulevaisuudessa toivottavasti. Nartu Bichonit tuntuu olevan vaan aika kysyttyjä?
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Lumi - 03.06.05 - klo:09:49
Nyt meille on luvassa Bichonin narttu pentu. Juhannuksestä lähtien toivottavasti mekin olemme onnellisia koiran omistajia!

 :D

Voiko Herättäjäjuhlille tulla koiran kanssa?
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Sanneli - 03.06.05 - klo:13:27
Lainaus käyttäjältä: "Lumi"
Nyt meille on luvassa Bichonin narttu pentu. Juhannuksestä lähtien toivottavasti mekin olemme onnellisia koiran omistajia!

 :D

Voiko Herättäjäjuhlille tulla koiran kanssa?

Ihanaa! Onnea! Ja oon mää nähny juhlilla montaki koiraa.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Anonymous - 05.06.05 - klo:21:15
Lainaus käyttäjältä: "Lumi"
Voiko Herättäjäjuhlille tulla koiran kanssa?


Voi tulla. Minä oon ollu siellä kahden collien ja sheltin kanssa, eikä ole ollut mitään ongelmia. Kerran yksi vanhempi mies tuumasi, että johan noista yksi hänellekin joutaisi.  :)  Muitakin usemman koiran omistajia olen siellä nähnyt. No, totta kai aina löytyy niitäkin, jotka sanoo, että onko niitä koiria tännekin tuotava, mutta muuten kaikki on yleensä tykänneet. Varsinkin, jos koira käyttäytyy hyvin, eikä häiritse esim. seurojen aikaan muita ja leirintäalueella ei hauku läpi yön.  :)
Otsikko: PENTU TULI TALOON
Kirjoitti: Lumi - 21.06.05 - klo:09:34
Nyt meille sitten tuli pieni koiran pentu, ja se on niiiiiin sulonen ja villi. Kaiken se syö, joka paikkaan sen on päästävä, yksin ei viihdy yhtään ja nukkuu mun kanssa samalla tyynyllä  :D

Perjantaina haettiin ja on kotiutunut tosi hyvin. Eilen se oppi hiipimään ja on tosi hauskan näköinen niin tehdessään. Lieneekö oppinut sen kissalta, jonka elämää on seurannut jo muutaman päivän.

Olen myyty ja sydämeni menettänyt  :)
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Sanna - 21.06.05 - klo:19:35
Lumi -aivan uskomattoman ihanaa!!! :] Hurrrjasti onnitteluja uuden pennun johdosta, on varmasti aivan mahtava tunne nyt kun pienen karvapallon kanssa siellä elelette... tässähän ihan tulee muistoja mieleen kun ajattelee meidän Nuppua vasta taloon tulleena pentuna. Se omaksui heti oman petinsä, ja päätti ensitöikseen rehata itseään isomman hanskan sinne.  Lisäksi Nupulla oli tapana torkkua isolla tyynyllä, joka nyt on sohvien valloituksen jälkeen jäänyt liian pieneksi. Muitakin enemmän tai vähemmän omituisia nukkumapaikkoja neidillä on ollut ja on yhä! (kuva alhaalla... :] )

(http://www.freewebs.com/nupun_kotisivut/nuppu11.JPG)

Ja Lumi, kannattaa miettiä tuota herättäjäjuhlille pennun tuomista vielä, varsinkin jos olet tulossa talkoolaiseksi. Jos koira on vielä pieni, se tarvitsee huikeasti aikaasi (niinkuin varmaan nyt hyvin tiedät!) ja jos sää on kovin kuuma ja helteinen, voi olo tulla pennulle tukalaksi. Mutta jos sää ja muut olosuhteet sallivat, niin ota ihmeessä, suuret ihmismassat ja ympäristön vaihteluhan ovat toisaalta loistavaa sosialistamista pennulle! Ja jos pikkuinen juhlille tulee, niin minä ainakin kovin mielelläni sitä haluaisin käydä katsomassa, kun kerran itse omistan samanrotuisen! :] Onnea vieeeelä kerran uudesta pennusta, koittakaahan pärjäillä sen kanssa! :D
Otsikko: KÖRTTIJUHLILLE TULLAAN
Kirjoitti: Lumi - 03.07.05 - klo:08:23
Kiitos onnitteluista. Tuntuu tosi ihanalle, pitkällisen odottelun jälkeen olemme löytäneet meidän oman pennun. Bella on vienyt meidän sydämen!

Oikeastaan meillä on kaksi vaihtoehtoa, joko tulla juhlille koiran kanssa tai sitten jättää juhlat väliin. Hoitopaikkaa meillä ei ole, enkä missään tapauksessa jätä pienokaista mihinkään hoitolaan. Joten päätimme ottaa Bellan mukaan ja juhlia koiran ehdoilla. Hoitajia meillä on (jo ihan tutuksi tulleita ihmisiä) kaksi autollista. Lähdemme ajoissa liikkeelle joten ehdimme pysähtyä riittävän monta kertaa vilvoittelemaan, asioille ja juomaan. Toivottavasti ilmat ovat sateettomat, niin että voisimme istua Bellan kanssa viltillä vähän syrjemmässä.

Otimme tarkoituksella pentueen aktiivisimman koiran ja sen kyllä huomaa. Pentu on järjestänyt jo monta "mukavaa" hetkeä. Mutta vaikka löytyy omaa tahtoakin, niin on se ihan kilttikin. Ja yllättävästi jo parin viikon koulutuksen jälkeen tottelee muutamia käskyjä.

Bellan lempiruokaa on korvakorut, hiukset ja partakarvat  :D .

Tule vain moikkaamaan, jos meidät näet. Rodun varmasti tunistat, ja Bella on tosi aktiivinen. Todennäköisesti löydät meidät jostain penkkirivien ulkopuolelta torumassa Bellaa jostain koiruudesta  :D  :D  :D
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Lumi - 03.07.05 - klo:08:40
Ai niin,
Ja emme siis aio olla missään muussa vastuuhommassa Juhlilla kuin koiran hoito. (Vaikka vähän kolahti, kun Hengellisessä kuukausilehdessä kuulutettiin juuri minun alani ihmisiä hommiin, mutta asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen!)

Bellasta tulee körttikoira! Tarviikohan se oman körttihuivin?  :D
Otsikko: Re: KÖRTTIJUHLILLE TULLAAN
Kirjoitti: Sanneli - 03.07.05 - klo:20:45
Lainaus käyttäjältä: "Lumi"
Tule vain moikkaamaan, jos meidät näet. Rodun varmasti tunistat, ja Bella on tosi aktiivinen. Todennäköisesti löydät meidät jostain penkkirivien ulkopuolelta torumassa Bellaa jostain koiruudesta  :D  :D  :D

Ainakin mikäli se mun 3-vuotiaasta serkusta riippuu, Ylistarossa se halus koko ajan "mennä kattoon pikkukoiraa" (Pari penkkiriviä etempänä oli jollain miehellä koiranpentu.) Kyllä me siinä pari kertaa käytiin moikkaamassa :D
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Sanna - 04.07.05 - klo:11:25
Näyttää kyllä siltä että Bellan ei tarvitse juhlilla olla huolissaan ainakaan hoidon puutteesta! ;D toivottavasti nappaan teidät jostain sieltä penkkien välistä, olisi kyllä tosi kiva tulla tervehtimään. :)
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Sanneli - 04.07.05 - klo:11:50
Juu, tervetuloa vaan. Saima ja Enni riemastuu :lol:
Otsikko: elukat
Kirjoitti: k4is4 - 10.07.05 - klo:22:18
**
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Eevi - 10.09.05 - klo:21:38
Meillä on siis yksi koira, Milka, joka on maailman tyhmin ja ihanin suomenajokoira ja ajokoirakin se yrittää olla. ja kaneja viisi kappaletta ja ne vasta tyhmiä on. Ja ihania. n_n
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Anonymous - 11.09.05 - klo:10:27
Minulla on kaksi mukavaa neitokakadua. :)
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Johannes - 11.09.05 - klo:22:47
Meillä on kaksi omaa koiraa tällä hetkellä ja vielä muutama pentu keväisestä pentueesta jäljellä... Enpä tiiä, miten olisi ilman, kun on aina ollut yksi tai useampi koira talossa...
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Eevi - 07.11.05 - klo:21:43
meille tuotiin tässä yksi päivä kaksi hiirtä... on ne aika söpöjä^^
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: riikka - 13.11.05 - klo:20:18
Meillä on akvaario ja kolme kissaa, Piiperöinen ,Sokru ja Flikka. Piiperöinen on joskus aika outo. Tänäänkin se kipesi verhoissa  :D  
Sikoja meillä on myös, vaikka ei niitä varmaankaan oikein lemmikeiksi voi laskea.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Eevi - 12.12.05 - klo:21:27
....ja tipsu on tullut takaisin kotiin ja taas viimeviikolla tuotiin yksi kani. pelottavaa kohta mä perustan eläintarhan.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Reetukka:) - 14.12.05 - klo:20:58
Mulla on kissa,mökö,joka on jo aika vanha kissa(8vuotta). Se on ihan pennun näkönen, kun se on niin pienikokonen!

Kauhein ja hauskin tapaus oli se,kun mökö oli käynyt metsästämässä hiiria ja se oli jättänyt yhden etuoven eteen kynnysmatolle. Oli kesä ja lähin sukat jalassa pihalle ja astuin suoraan sen hiiren päälle ja kaikki sen sisukset tuli ulos ja meni mun varpaiden väliin :!: Huusin aika paljon...
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: PekkaV - 17.01.09 - klo:08:57
Opiskeluaikana meillä oli kissa. Mutta koska olimme paljon poissa pienestä yksiöstä, emmekä osanneet kouluttaa kissaa, se pissi eteisen kenkiin ja hyppäsi avoimeksi jääneestä ikkunasta naapurin ikkunalaudalle neljännessä kerroksessa. Veimme sen maalle mökin mummon hoiviin. Siellä Ville, joka oli tyttö, eli onnellisena elämänsä loppuun asti. Niin haluan uskoa ja toivoa.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Pena - 17.01.09 - klo:09:26
Elämäni kissoja:
Iifo, Musta Maija (pentuineen), Pelé (se på den där svansen!), Ämmyli (ja monet pesueet), Takkutiina ja Musti;

Elämäni koiria:
Ruupert (maailman viisain), Ressu, Toblerone ja Kerttu.

Siitäpä tuli mieleeni, että viimeksimainittu pitäisi viedä aamulenkille.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Sarai - 17.01.09 - klo:09:42
Meillä oli yhdeksän ja puoli vuotta maailman paras rotikka, joka rakasti kaikkia ihmisiä ja kaikkia koiria. Se oli ihan kuin lapsi meille, joilla ei lapsia ole. Ei kuitenkaan piloille hemmoteltu, sillä tokihan rakkaat lapsetkin kuuluu kasvattaa yhteiskuntakelpoisiksi! Viime lokakuussa jouduimme ystävästämme luopumaan, kun sen jo aiemmin leikattu rintasyöpä uusi ja levisi.

Hirmuinen haikeus on, mutta toisaalta samalla myös koirakuume... Kesällä otamme uuden pennun, jos isäntä toipuu menetyksestä siihen mennessä.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Mörtti-57 - 17.01.09 - klo:09:59
Jo kloppina taisin olla aika G-Pula-aho, kun yksi meille tuatu tipu ihastui  muhun. Tämä sisällä vapahana lentelevä  undulaatti tunnisti mun auton äänen ja lenti aina ikkunakarteekille tirskuttamahan, kun tulin kotia. Sisälle tulles kun ojensin sille etusormen, niin heti se lennähti siihen tirskuttamahan mulle päivän kuulumiset.
Koiruuksia on ollu elämässäni yksi kappale, jolle sotaveteraani isäni antoo nimeksi Nikita.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 17.01.09 - klo:12:23
Ihahaa kortit !

Teitähän onkin muitakin höperöitä kuin minä.En ole paljon uskaltanu meidä Bassosta (nomen es´t omen ) jutella,kun se on niin rakas,että minulle on sanottu että meneekö Jeesuksen ohi.Se on jo vanha 11,7 v engl.sprigerspaniel.Iso uros,näyttelykoiran säkäkorkeusylärajoilla.On ollut
nuorempana näyttelyissä,mutta meidän "maminpoika" kuikoili Pirkkahallissakin,että missä mami luuraa ja tytär joka esitteli sanoi,että oli viimeinen kerta  ja olikin !
Basso on tuonut metsältä sorsia,teeriä,pyitä ja kerran metson jonka kummipojan koira kävi kateuksissaan repimässä kinkurista niin että vain pää oli aamulla nuorassa.Olisittepa nähneet Basson ilmeen.Se on vihannut siitä alkaen Laikaa vaikka se narttu,joita se muuten palvoo.Basso on meidän
toinen springer.Busse eli vain 8 vuotta.
Tyttärellä oli kaksi omaa hevosta ja kaksi pitohevosta.Kaksi isoa villakoiraa ja kaksi kissaa.Nyt siellä on vielä 3 poikansa kissaa.Tyttärellään on ollut gerbilejä,kesyrottia,hamsteri ja nyt kaksi kissaa.
Minä opin tätilässä lypsämään 7 vuotiaana lehmiä ja tykkään edelleen niistä
kauniina ja rauhallisina ja hyödyllisinä eläiminä.Lapsena minullakin oli kissoja mutta astmaatikkona varon niitä ja hevosia.Koirat parantavat astmaa.

Varjelkaa minun luotujani sanoo Sana.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Liisa - 17.01.09 - klo:12:36
Lainaus käyttäjältä: "Riitta-mummi"
Lapsena minullakin oli kissoja mutta astmaatikkona varon niitä ja hevosia.Koirat parantavat astmaa.


Voi kunpa näin olisikin. Tänä talvena sairastetut kolme flunssaa ja jo pysyvältä tuntuva yskä/köhä pistävät pelottamaan, ettei vain olisi allergiat pahenemassa. Eivätkä varsinkaan muuttuisi vielä jonain päivänä astmaksi, mistä lääkärit pelottelivat, kun muutama vuosi yllättäen allergiatestit näyttivät koira-, kissa- ja siitepölyallergioita.
Itse olen ollut kyllä vakaasti sitä mieltä, ettei mulla erityisemmin mitään allergioita ole. Kolmevuotiaasta asti kun on tullut koiran kanssa elettyä eikä siitä ihottumia, allergista nuhaa tai mielestäni hengitysongelmiakaan ole ollut.

Viime aikoina onneksi alkaneet lääkärit julkisuudessa puhua myös siitä, että allergiselle siedättäminen eläen allergeenien kanssa onkin hyväksi.
Minun korvilleni siis kelpaa kaikki, mikä lupaa, että koirasta onkin hyötyä allergioissa/astmassa.

Nykyinen koira on seitsemänvuotias, energinen ja iloinen pakkaus. Käynyt kuudesti herättäjäjuhlilla.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 17.01.09 - klo:13:53
Basso on päässyt vain kotiseuroihin.Meillä kotona.Se tykkää virsistä,menee
kahvipöydän alle nukkumaan ja iloitsee yhdessäolosta.Mitä enemmän väkeä sen parempi,mutta ei toista koiraa.Hirvipeijaisissakin (silloin kun hirviä vielä oli) kodalla se puikkelhtii 50 -60 ihmisen joukossa kehenkään puuttumatta,mitä nyt voileivän nappaa penkiltä kun luulee sitä sille jätetyksi.

Sunnuntaisin kun teemme lähtöä kirkkoon se on aina niinkuin mukaan tunkemassa,mutta kun mami sanoo" Ei Basso kiikkoon,Basso kotimiehenä"
se kyllä ymmärtää  tärkeän tehtävänsä .
Lämpimällä ilmalla(ei liian kuumalla )se istuisi autossa vaikka kuinka.Mökiltä
kaupunkiin lähdettäessä se hyppää varmuuden vuoksi takakonttiin ,että
ei jätettäisi.Se painaa nykyään 36 kg kun epileptialääkitys ja hyperallergikon
ruokavalio ovat sitä lihottaneet.
Busse nukkuu tuossa pihapuiden alla,kumpa saisimme vielä Basson pitää
luonamme.Eron ikävään on jo valmistauduttava sen sairasteltua vuoden verran.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: hm - 17.01.09 - klo:14:37
Ei ole eläimiä, mutta veljen porukka on eläinrakasta. Tällä hetkellä akvaario ja kilpikonna. On ollut marsuja, japanilaisia tanssihiiriä, hamstereita ja gerbiilejä. Ja tietenkin Ville. Karkeakarvainen mäyräkoira, jolla oli oikeasti joku pitkä ja hieno saksalainen aatelisnimi. Mäyräkoirille tulee kai helposti selkävika, joten Villeenkin, ja se piti lopettaa.

Ville oli pieni Suuri Persoonallisuus!
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 17.01.09 - klo:15:08
kaikki mäyrikset on ISOJA persoonia.Minulla oli 60-luvun lopulla hoitopoikana
naapurin Tomi-mäyris.Sillekin tuli selkävika portaiden nousemisesta.
Jalostus on mennyt liian pitkälle monissa roduissa.Sharpeit ovat iho-ongelmaisia,mopsit ja muut lyhytkuonoiset usein hengitystieinfektioissa.
Lonkkavikoja on saksan paimenkoirilla ja tanskandogeilla,jos kyllä muillakin.
Epilepsiaa(Bassolla alkoi 6-vuotiaana ) on joillakin roduilla kuten kultsuilla ja labbiksilla enemmän kuin muilla.Terveimpiä ova kai monirotuiset eli cocktailit.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Pena - 17.01.09 - klo:15:11
Mäyräkoirat ovat kovia jätkiä. Aikaisemmin mainitsemani Ressu oli sileäkarvainen sellainen.
Jossakin muualla arvioin 'kuin koira veräjästä' olevan osuva kuvaus armosta. Siihen liittyy lapsuudenmuisto koirista ja pihaportista. Käymässä oleva Hurtta hyppäsi ensin portin yli, Ressu vääntäytyi portin ali ja Ruupert nosti linkun kuonollaan ja avasi portin. Näin on myös meidänkin elämässämme, onko?
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Tiitiäinen - 17.01.09 - klo:16:14
Miullapa onkin fretti eli vapaasti suomennettuna kesyhilleri. Siitä kesyydestä voikin  sitten olla montaa mieltä...miun Vinha-peto on  niin metsästäjä-luonne, että oikein harmittaa, ettei pääse sen kanssa kanimetsälle. Vinha varastaa kaikkea mikä on kumia tai nahkaa....Vinha on tappanut mm.miun ainotossut ja lukuisat muovipussit. Se on uskomattoman älykäs eläin...ja sisukas...osaa avata kaappien ovet ja vetoketjut. Ja fretin älykkyys ja uteliaisuus on syy, miksi monet frettien omistajat teippaavat kaappien ovet...itse en edes päästä Vinhaa keittiöön, jonka kaappien tutkimusretket haluan fretiltäni estää...en nimittäin halua siivota lattioita sen jäljiltä, kun Vinha on käynyt dyykkaamassa biojäteastian. Niin eloisa ja energinen kuin Vinha onkin, se myös nukkuu paljon. Ja nukahtelee outoihin paikkoihin kuten housunlahkeisiin, sohvatyynyjen väliin, kirjoituspöydän laatikkoon. :D  Se on huvittava ja hassu otus...toivon, että se riemastuttaa eloani vielä pitkään.

Kotona meillä on ollut muutama lehmä, vanhempani luopuivat niistä noin vuosi sitten. Pari mullin möllykkää navettaan jäi, mutta syksyllä nekin päätyivät osittain omaan pakastimeen osittain kaupan tiskille. Koska lehmiä oli niin vähän, niin eipä niiden pito kannattavaa toimintaa ollut..siksi kutsuin lehmiä lemmikeiksi tai harrastukseksi...jos toiminta vie enemmän rahaa kuin siitä saa, se on harrastus.

Ja sitten meillä kotona on Jehki-kissa..se löysi meidät ja koska myyränpyytäjän paikka oli avoin, niin Jehki sai meiltä kodin. Äidin mielestä Jehkin suurin uroteko oli kun se tappoi jäniksen äidin kasvimaalta...Jehki oli istunut raadon vieressä suupielet karvassa ja rinta rottingilla ylpeydestä. Äiti kehui Jehkiä sankarikissaksi kasvimaansa pelastamisen kunniaksi. :)
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: hm - 17.01.09 - klo:16:32
Fretti on varmasti jännä ja vilkas olento. Kun on kerran päässyt seuraamaan luonnossa kärppää ja useammin lumikoita niin voi vain kuvitella näätäeläintä seuralaiseksi.

Kilpikonnan sielunelämä on miulle täysin mysteeri. Tuntuu että se vain on. Siitä ei voi sanoa juuta eikä jaata. Tosin veljen kilppari oli kerran karannut pihalta, mutta ei ollut onneksi ehtinyt kovin kauas. :wink:
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Tiitiäinen - 17.01.09 - klo:16:50
Olet oikeassa..näätäeläin on metka ja hupanen seuralainen...välillä mietin, että helpommalla olisin päässyt jos olisin itseäni tyhmemmän lemmikin hankkinut...  :lol:  Se miten peto tarkkailee ja hahmottaa ympäristönsä tekee lemmikistä ehkä viihdyttävämmän kuin mitä kasvinsyöjät kuten kilpparit olisivat. Ja monet kasvinsyöjä eläimethän lähinnä vain ovat ja syövät/etsivät mitä syödä omistajastaan juuri piittaamatta..toki poikkeuksiakin on. Frettikin toki etsii syötävää, mutta tulee heti ihmisen luokse ja etsii ihmiseltä syötävää tai syö/näykkii ihmistä kertoakseen, että anna hekkuja ja leiki miun kanssa.  :)

Erityisen huvittavaa seurattavaa fretti on leikkiessään.. kaikki karvat pörhöllään ja selkä kaarella se loikkii ympäri asuntoa tasakäpälää ja puputtaa...se on kerrassaan vinkeän ja mellevän näköistä!  :D
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Atanasia - 17.01.09 - klo:17:06
On ollut kolme koiraa: pitkäkarvainen mäyräkoira, 2 saksanpaimenkoiraa (Bella ja Stella).

Tällä hetkellä kanarialintupariskunta (Frida Ja Diego)(http://www.cosgan.de/images/smilie/tiere/r035.gif)  (http://www.cosgan.de/images/smilie/tiere/r035.gif)
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Pena - 17.01.09 - klo:17:57
Miten kahloja lintuja ne kanarialaiset ovat?
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Atanasia - 17.01.09 - klo:18:36
Ihan kahloja  :wink:
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 17.01.09 - klo:18:46
Frida Kahlojako ?
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Atanasia - 17.01.09 - klo:19:32
Niitä just :D
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Pena - 19.01.09 - klo:16:08
Nimien antaminen elukoille on hauskaa, varsinkin kissanristiäiset. Richard Scarryn kuvakirjojen opettaja Nallestiina sai kerran kissakaimalleen pariksi Pellestiinan. Mielessämme taisi olla sarjakuva Nalle, Pelle ja Pingo. Pellestiinan nimi vaihtui sitten väärinkäsityksen kautta Palestiinaksi. Niinpä myöhempi, itkeskelevä reppana sai nimekseen Argentiina, Evita-musikaalin hittiä mukaillen. Tavallaan musikaalisia nimiä olivat myös kummallisen väriset Kiss, Punkkari ja Twistwed Sister.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 19.01.09 - klo:17:00
Tiitiäisen fretti.

Kyllä tiesin että frettejä pidetään lemmikkeinä Suomessakin,mutta eikö
se ole jonkinverran epäsisäsiisti.Tarkoitan lähinnä hajua.Näätäeläimistä
joku,saattoi olla myös minkki teki kymmenkunta vuotta sitten mökkinaapurin kauniin hirsimökin lattian alle pesän ja he joutuivat pesimisen
hajun takia purkamaan lattian ja kaikki eristeet .Tuli sille hintaa melko paljon.Mutta kyse oli luonnonvaraisesta yksilöstä.Voiko sinun frettisi mennä
esim.seinien väliin,fretithän ovat taitavia kaivautumaan esim.kaninkoloon.
Wikipediassa on kuvakin jo 1300-luvulta fretistä kaninpesällä.
Seuraan eng. TV sarjaa Emmerdale ja siinä valittiin kyläjuhlissa lemmikkieläinten voittajaksi fretti.Kyllä se on kaunis ja vilkas otus,mutta
monen kärsivällisyys ei riittäne sen puuhastelua seuraamaan,sitähän ei pidetä häkissä.Vai pidätkö välillä ? Onko sillä nimeä ?
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: hm - 19.01.09 - klo:17:30
Haisunäätä olis kova sana kotieläimenä.

*
Häkkilintuja en hyväksy.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: hm - 19.01.09 - klo:17:49
Lainaus käyttäjältä: "hm"Häkkilintuja en hyväksy.


Pahalta tuntuu katsoa myös häkkeihin teljettyjä eläimiä.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 19.01.09 - klo:18:36
En minäkään,mutta kyllähän Korkeasaari ja vastaavat ja Heinolan Lintutalo
ovat suosittuja perheiden retkeilykohteita.Tarkoititkin varmaan pieniä häkkejä kodeissa,oravanpyöriä ja muita.Kamalia ne ovatkin ja jos ajattelee
ihmisen kohdalle saman kohtalon ymmärtää jotakin.Vapaus on paras kaikille ja kaikessa.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: hm - 19.01.09 - klo:18:44
Lainaus käyttäjältä: "Riitta-mummi"
En minäkään,mutta kyllähän Korkeasaari ja vastaavat ja Heinolan Lintutalo
ovat suosittuja perheiden retkeilykohteita.Tarkoititkin varmaan pieniä häkkejä kodeissa,oravanpyöriä ja muita.Kamalia ne ovatkin ja jos ajattelee
ihmisen kohdalle saman kohtalon ymmärtää jotakin.Vapaus on paras kaikille ja kaikessa.


Aivan niin.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Tiitiäinen - 19.01.09 - klo:23:02
Fretin ominaishaju ei oikeastaan paljoakaan ole koiran tai kissan hajua voimakkaampi, se vain on niin erilainen, että saattaa vaatia totuttelua. Fretti haisee mielestäni ihan siedettävälle...sellaiselle imelälle...hunajan ja myskin sekoitukselle...siis tämä normaalisti. Mutta se on etäistä sukua haisunäädälle ja muistutteleekin siitä toisinaan, erityisesti pelästyessään...silloin anaalirauhasista lähtevä haju on sanoinkuvaamattoman etova ja pistävä...onneksi oma fretti-neitini harrastaa haisemista harvoin. Tilanne korjaantui nartuille lähes pakollisella steriloinnilla...kiimassa ollessaan fretti haisi kyllä kiitettävästi... Syy miksi naarasfretti pitää steriloida on se, että mikäli fretti ei jää kiimasta kantavaksi kiima vain jatkuu ja jatkuu ja lopulta fretti kuolee anemiaan... :shock:  koska pentuja en halunnut ruveta tehtailemaan valitsin fretilleni leikkauksen.

Ja sen näätäeläimen nimi on Vinha. Ja vinhaa menoa sen touhut onkin! Ja se jopa tuntee nimensä! Ja tietää mitä ei tarkoittaa, mutta harvassa on ne kerrat kun se kieltoa uskoo... :)  Tälläkin hetkellä se kaivelee miun sohvaa...outo otus. Se on yhdessä huoneessa vapaana...se pääsee uskomattoman pieniin koloihin ja kaivamaan se on hyvä. Vanhempieni talo on vanha puinen talo ja siellä ollessamme Vinhalla on myös yksi frettitiivis huone...se oikiasti saattais mennä seinän väliin, mikäli se jonkun raon löytäis ja sittehän sitä ihmeessä oltais!

Molemmissa paikoissa sille on myös häkki johon se joutuu jäähylle ollessaan äärimmäisen ilkeä ja vanhempieni luona myös yöksi...häkit ovat tilavia 1mx1mx1,5m ja häkeissä sillä on kaiken muun mukavan lisäksi pesäkolo, jossa se nukkuu...monesti vapaana ollessaankin se hakeutuu omaan häkkiinsä nukkumaan. Siellä on turvallista, kukaan ei voi vahingossa istua tai tallata päälle... Mutta kuten sanottu, fretti ei ole häkkieläin!
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 03.02.09 - klo:10:33
Näitkö Tiitiäinen viime sunnuntaina yle1 fretti-ohjelman. Viehkoja otuksia.
Ohiossa oli suuret kauneuskisat. Lihavuus ei haitannut kilpailijota eikä näköjään harrastajiakaan. Yksi best in Show-voittajista oli painavin. Porukka oli aivan yhtä tosissaan kuin koiranäyttelyharrastajat. Eläinten pukeminen on
näköjään muotivillitys.

En muistanut tätä elukat-osiota kun julistin ruokajutut myös koirille areenaksi. Eikö Pena siirretä Kerttu- ja Bassojutut sentään tänne.

 :P
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Pena - 03.02.09 - klo:13:37
Murr... HAU!
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Tiitiäinen - 04.02.09 - klo:18:23
Riitta-mummi, en valitettavasti nähnyt ohjelmaa freteistä. En omista telkkaria. Mutta viikkonloppu meni kyllä töllötintä töllötellessä, oman kullan kainalossa.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 04.02.09 - klo:18:56
Voi nuorta lempeä ! Onko oman kullan silmät sinun töllöttimesi ? Oliko kullan telkkari ehkä pimeänä vai katselitko kullan lempiohjelmaa ? Ykkösen
luonto-ohjelmat tulevat usein uusintana.

En minäkään ehdi kaikkia koira-ohjelmia katsoa, enkä edes kaikenlaisista
pidä. Esim. ruotsalainen koirakisa oli ihan kökkö.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Tiitiäinen - 04.02.09 - klo:19:05
No itse asiassa mie keskityin neulomiseen ja kulta katto urheilua...viikonloppuna töllöttimestä tuli sulkapalloa, pujottelua, yhdistettyä, jalkapalloa jne....ja torstaisin sieltä tulee lentopalloa!   :)

Mutta eipä niihin oman kullan silmiin väsy...niissä on sellainen tuike ja säihke, ettei kellään muulla. Toivottavasti silmien loiste johtuu osittain siitä, että hän näkee minut...   :wink:
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Pena - 04.02.09 - klo:19:39
Ohjelma koirien sairaaksi jalostamisesta on lievästi sanoen puhutteleva. Näin sen joskus aiemmin enkä halunnut katsoa uudestaan. Eläinlääkäri muistaakseni arveli, että jotkin pienikokoiset rodut ovat perustaltaan terveitä. Senkin muistan lukeneeni, että työhön eikä näyttelyihin jalostetut olisivat vapaampia jalostuksen tuomista vammoista. Uskallan olettaa että Kerttumme borderterrierinä kuuluisi kumpaakin kautta tällaisiin (vanha karkottava luolakoirarotu, 6 kg). Alati kuorsaavat mulkosilmäiset mopsit saavat pahalle mielelle, kun ovat tietääkseni älyltään jokseenkin timangeja.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Mörtti-57 - 04.02.09 - klo:21:55
Lujaa tekua nua vesipuhvelit..
http://www.youtube.com/watch?v=LU8DDYz68kM
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: tosikkoko - 04.02.09 - klo:22:00
Lainaus käyttäjältä: "hm"
Haisunäätä olis kova sana kotieläimenä.

Eikös se ole niin pieni, että sitä voisi kuljettaa bussissa? Ja varmasti saisi istumapaikan ruuhkassakin :)
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: hm - 04.02.09 - klo:22:49
http://www.sey.fi/elainsuojelu/tuotantoelaimet/untuvan_tuotannosta/adressi
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 05.02.09 - klo:10:28
Eläinsuojelua olisi sekin ettei antaisi lemmikilleen liikaa ruokaa.
Mutta opetusministerinkin 12 vuotias Boris-koira on ollut ruokakupilla usein.
Vanha koira ei enää liiku kuten miehuutensa päivinä joten kuppia pitäisi pienentää. Mutta on meidän Bassonkin kilopaino lisääntymistään lisääntynyt vaikka se meneekin vielä 11 vuotiaana aika kovaa. Ensin ruokahalua lisäsi epilepsialääkitys ja nyt allergikon ruokavalio on kovin rasvapitoinen. Iloisena se kilonsa kantaa kuten maminsakin.

Opetusminiterin Boriksen kuvan voi bongata uusimman Kotilieden sivulta 21.
Jutun on kirjoittanut tyttäremme Essi. Kuva on loistava! Ja vanha koirapappa on sulkku. Ministeri on lisäksi heppatyttö.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: hm - 05.02.09 - klo:11:04
Laitoin huvikseni adressilinkin vaikka vierastankin tuota "vaadimme" tyyliä. Asian voisi ilmaista toisinkin.

Mutta eikös kettutytöt ole aika fanaattisia. :wink:
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 05.02.09 - klo:11:37
Hyvä kun selvensit niin huomasin että linkki olikin adressiin. Kaamea asia.
Kävin heti allekirjoittamassa.

                Terv. Riitta
                 kaikkien eläinten ystävä (käärmeitä kyllä pelkään)
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: tosikkoko - 05.02.09 - klo:22:15
Talomme ohi menee usein koiria, jotka ulkoiluttavat ruokkijoitaan. Joskus mietimme sitä, että kun koiria on niin monenlaisia, niin ymmärtävätkö esim pikkutirrit (olisiko joku palatsikoira ehkä jonkinlainen huono esimerkki), että esim dobermannit tai vinttikoirat ovat samaa lajia (tai luokkaa tms, en muista näitä biologian luokituksia) vai luulevatko ne esim samankokoista kissaa enemmän samankaltaisekseeen?
Ts tunnistavatko koirat toisia koiria esim hajun perusteella? Ja tunnistavatko ne, mitkä kuuluu samaan rotuun?

Kun olin lapsi, niin meillä oli kissa (kunnes allergiani todettiin).  Tuohon aikaan maalla koirat saivat liikkua vielä vapaasti ja alueella liikkui lauma, jossa oli varmaan kymmenenkin erirotuista koiraa. Ja lisäksi samassa porukassa liikkui sujuvasti meidän kissa :-D
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Pena - 05.02.09 - klo:22:42
Kyllähän koira koiran tunnistaa. Eri rotuisten ja -kokoisten koirien suhteet ovat mielenkiintoisella tavalla monenlaisia. Pieni Kerttu nosti hurjan äläkän nähdessään ensimmäisen kerran tanskandogin. Tulkitsin sen viestin suunnilleen: Sinulla ei ole mitään oikeutta luulla olevasi tuon kokoinen! Dogi toljotti hölmistyneenä: Minkäs hepulin tuo tyyppi sai?
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 06.02.09 - klo:08:19
Kyllä koira koiran tuntee vaikkei kaikista tykkääkään. Basso on noutava lintukoira "lahkoltaan" ja mielestäni se pitää erityisesti noutajista. Siis
kultsuista, bretoneista, mynstereistä, vesispanieleista, Welsh springereistä ym. Kultsuja on eniten joten se pitää niistä eniten. Ja kaikki lähistöllä asuvat ovat vielä tyttöjä.
Kissaa ja oravaa Basso vihaa yhtä paljon. Jotkut koirat tulevat toimeen kissojenkin kanssa. Silloin yleensä kissa on pomo. Sanontakin on: koirat hääräilee, kissat määräilee.

Puhtausasioista kertoo hauska pieni runo meidän tyttöjen ala-asteen lukukirjassa:

                  Kyllä kissa haistaa missä päivä paistaa,
                  tassut tahrattomat ovat kuivat, somat.

                  Kyllä koira tietää, rapakot se sietää.
                  Rämpii kaikki ojat niinkuin kylän pojat.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Tiitiäinen - 06.02.09 - klo:18:11
Miun näätäeläin tykkäis koirista. Se on syntyjään paikasta, jossa talon koirat osasivat leikkiä nätisti frettien kanssa. Jos ulkoilutan Vinhaa(jokseenkin hullunkurinen toimitus, mutta Vinha tykkää) ja koiria on näkyvillä otan Vinhan syliin...muuten Vinha säntäisi kaveeraamaan koiraa ja koira ei välttämättä osaisi olla kovin ystävällinen Vinhalle... :roll:

Uppo-nallet on hyvin luettu, kun heti tuli noutavasta lintuoirasta mieleen Laulava lintukoira... :D
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Pena - 06.02.09 - klo:18:53
Näätäeläimistä tulee mieleen Kaislikossa suhisee, jossa ne ovat lähinnä roistoja. Poikkeuksena on Mäyrä, joka on äreydestään huolimatta kunnon mies. Anteeksi vain! Kirjahan on oikeastaan kuvaus englantilaisista herrasmiehistä ja kartanon valloittava näätäeläinten joukkio kävisi vaikka IRA:n karikatyyriksi.

Eläinten käyttäytymisen tutkija Konrad Lorenz, hyvä kirjoittaja itsekin, arvosti kahta eläintarinoiden kirjoittajaa. Hänestä Selma Lagerlöf ja Ernest Thompson Seton loivat eläimistä persoonallisuuksia sortumatta liikaa niiden inhimillistämiseen. Varsinkin jälkimmäinen on aina ollut suosikkini. Olen tainnut kehua häntä täällä jo aiemminkin.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: seppos - 06.02.09 - klo:22:43
Minusta yksi rouva kertoi tänään parhaan elukka jutunvähään aikaan. Hänen kissansa söi poikki jo toisen hiiren johdon ja nyt hän hankkii johdottoman hiiren.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 07.02.09 - klo:08:43
Kyllä minua naurattaa vieläkin se Sannelin autokoulujuttu !
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 16.02.09 - klo:10:49
Minulle meinasi tunti sitten käydä ja liikenteessä cockerspanielmoka. Olin liikennevaloissa kun huomasin kahta sulkkua cockeria talutettavan suojatietä
yli edestäni. Jäin oitis niin tuijottamaan (toinen beige toinen pippuri-suola harmaa) noita turriaisia. Olivat hauskannäköisiä paksuissa talviturkeissaan.
En kiireeltäni ehtinyt vetää loivassa ylämaassa käsijarrua päälle, luisuin melkein takanaolijan puskuriin. En kuitenkaan ihan nokkaan, ei edes torvi soinut.
Tunnistin liikkeen ja kiskaisin jarrut päälle. Miehille käy kuulema kesäisin samoin kun nättiä "elukoita" kävelee vähissä kesävaatteissa.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 16.02.09 - klo:10:51
Piti vielä kirjoittamani, että olin onnellinen kun olin vihdoin eläinkaupasta löytänyt Bassolle sopivan puruluun (siis puristenahkaa).Hirven-puruluun !
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: seppos - 16.02.09 - klo:21:54
Lainaus käyttäjältä: "Riitta-mummi"
Minulle meinasi tunti sitten käydä ja liikenteessä cockerspanielmoka. Olin liikennevaloissa kun huomasin kahta sulkkua cockeria talutettavan suojatietä
yli edestäni. Jäin oitis niin tuijottamaan (toinen beige toinen pippuri-suola harmaa) noita turriaisia. Olivat hauskannäköisiä paksuissa talviturkeissaan.
En kiireeltäni ehtinyt vetää loivassa ylämaassa käsijarrua päälle, luisuin melkein takanaolijan puskuriin. En kuitenkaan ihan nokkaan, ei edes torvi soinut.
Tunnistin liikkeen ja kiskaisin jarrut päälle. Miehille käy kuulema kesäisin samoin kun nättiä "elukoita" kävelee vähissä kesävaatteissa.


Se muuten johtuu siitä kun miehet ovat niin ihmisystävällisiä.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Pena - 17.02.09 - klo:08:00
Eeva Kilpikin sanoo:
- Miehistä ihminen oppii.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 17.02.09 - klo:08:39
Matti Nykänen:  Elämä on ihmisen parasta aikaa.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 03.03.09 - klo:16:49
Mikähän sairaus mahtaa talitiaisissa olla sellainen kun toisella on pään sivulla suuri pahka josta puuttuu höyhenet. Toisella on samanlainen vartalon sivulla, jalan tyvessä niin pahana että jalka ei enää toimi. Lentelee yksijalkaisena. Syö maasta kun ei kai pysy lintulaudan reunalla. Samalla lailla värisevät oksalla kuin se yksi jonka aiemmin näin tekevän kuolemaa. Johtuneeko ruoasta ? Onkohan syöpäkasvain vai perinöllistä.
Sääli jos tahtomattamme tuhoamme luontoa . Kun tietäisi mitä pitää välttää.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Tiitiäinen - 03.03.09 - klo:21:22
Tiitiäinen viettää aikaansa tällä hetkellä kuolleitten elukoitten eli ötököitten parissa. Koulua on miulla enää muutama tunti/vko, joten rästitöille, kuten ötökkäkokoelmalle on aikaa. Huoh...huomaa vaan, etten oo kovin näppärä ötököitten säilöjä...olen onnistunut neuloilla ruhjomaan ötökät vähintään raajarikoiksi monesti myös päättömiksi...koppiksilla ON kestävä ja kova kitiinikuori... Nyt arvuuttelen kenen pää kuuluu kenen kroppaan...  :roll: pahoin pelkään, että "teen" uusia pöppiäisiä...koivunmantokuoriaisen pää ja ytimennävertäjän vartalo tyyliin...  :oops: mutta jotain hyvää...kyllä tuossa touhussa oppii korrit tuntemaankin. Silti hieman katkera olen, etten digikameraa omistanut projektia aloittaessa, joten joudun puljaamaan tän projektin parissa paljon enemmän kuin ne, jotka vaan powerpoint shown väänsi...noh...ehkä saan paremman numeron, kun teen enemmän hommia sen eteen...

ja se mokoma metsäsittiäinen unohtu Luumäelle...ja se on niin komia kiiltävän sininen möllerö, että sitä en kokoelmasta jätä pois...noh, eipä sen työn palauttamisella enää mikään hätä ole, kun se on jo valmiiksi yli vuoden myöhässä...hups hups...
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Pena - 04.03.09 - klo:08:28
Noista tulivat mieleen ne paltamolaiset jäärät, jotka mönkivät esiin hirsien koloista, kun olin mukana rakentamassa tutulle saunaa Tanskaan.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: jude - 04.03.09 - klo:13:04
Lainaus käyttäjältä: "Riitta-mummi"
Piti vielä kirjoittamani, että olin onnellinen kun olin vihdoin eläinkaupasta löytänyt Bassolle sopivan puruluun (siis puristenahkaa).Hirven-puruluun !


Ka, pitäisiköhän sitä itsekin etsiä...

http://dl.getdropbox.com/u/280035/aimitah.JPG
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Pena - 04.03.09 - klo:14:59
Missä ovat kontrabasson leuat ja hampaat? Kaulan tiedän, kumpaan suuntaan pitäisi lähteä purukalustoa etsimään?

"Basson kaulaa tukevaa Kymäläinen puristaa, niinkuin Himalajaa sormet kapuaa."
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Mörtti-57 - 04.03.09 - klo:18:43
Talitintiillä on ilimenny sairautta ympäri maata ja Avipox- virusta epäällähän aiheuttajaksi. Rakentajana oon aina ihimetelly tintin intoa repiä eristevilloja seinistä ym. rakenteista. Aikamoosta tuhotyätä saavat aikahan, jos vapahasti pääsevät temmeltämähän. http://www.luontokuva.org/forum/forum_posts.asp?TID=1694
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 04.03.09 - klo:19:08
Kiitos Mörtti ( melkeen kuin luokkakaverinen T.Mörttinen) !

Linkkisi kuvat ovat juuri sitä samaa, mutta meidän tintit eivät ole vielä noin pitkällä, että verinahka näkyisi.

Ovat kyllä harmiksemme juuri noin ahneita vuorivilloja repimään kuin kuvasit. Oravat myös.

Sääli, sääli ! :cry:
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: juhani - 04.03.09 - klo:21:42
kyllä täällä keskieuroopassa (syntisellä pääkaupunkiseudulla) olen taittanut verisen talitintin niskat ympäri... ja sitten tuli uniin se toiminta...  :-?
Otsikko: I love Animal
Kirjoitti: B.H.S - 05.03.09 - klo:17:41
http://www.youtube.com/watch?v=2cEPydnb0Ns&feature=related

Tässä on minun lempi "elukka"! :oops:  I love Animal 8)
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: k4is4 - 05.03.09 - klo:21:01
Lainaus käyttäjältä: "Riitta-mummi"
Minulle meinasi tunti sitten käydä ja liikenteessä cockerspanielmoka. Olin liikennevaloissa kun huomasin kahta sulkkua cockeria talutettavan suojatietä
yli edestäni. Jäin oitis niin tuijottamaan (toinen beige toinen pippuri-suola harmaa) noita turriaisia. Olivat hauskannäköisiä paksuissa talviturkeissaan.
En kiireeltäni ehtinyt vetää loivassa ylämaassa käsijarrua päälle, luisuin melkein takanaolijan puskuriin. En kuitenkaan ihan nokkaan, ei edes torvi soinut.
Tunnistin liikkeen ja kiskaisin jarrut päälle. Miehille käy kuulema kesäisin samoin kun nättiä "elukoita" kävelee vähissä kesävaatteissa.


Anteeksi, mutta pakko viilata pilkkua sen verran, että cockerit eivät ole beigejä tai pippuri-suola värisiä (eikä niillä sen koommin kyllä ole edes erityisen paksua talviturkkia).
Olisivatko kyseessä olleet väriltään punainen ja blueroan?
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: myyrä - 05.03.09 - klo:21:28
Lainaus käyttäjältä: "Riitta-mummi"
Mikähän sairaus mahtaa talitiaisissa olla sellainen kun toisella on pään sivulla suuri pahka josta puuttuu höyhenet. Toisella on samanlainen vartalon sivulla, jalan tyvessä niin pahana että jalka ei enää toimi. Lentelee yksijalkaisena. Syö maasta kun ei kai pysy lintulaudan reunalla. Samalla lailla värisevät oksalla kuin se yksi jonka aiemmin näin tekevän kuolemaa. Johtuneeko ruoasta ? Onkohan syöpäkasvain vai perinöllistä.
Sääli jos tahtomattamme tuhoamme luontoa . Kun tietäisi mitä pitää välttää.


Mörtti jo kertoikin avipoxista ja hyviä kuviakin siitä oli. Se on tosiaankin yleistynyt viime vuosina ainakin talitiaisella ja viherpeipolla.

Ruokintapaikka kannattaa pitää puhtaana ja siistinä. Pilaantunutta evästä linnuille ei saa antaa.

Toinen yleinen sairaus ruokintapaikoilla on salmonella. Siihen sairastunut lintu on pörröllään ja tärisee. Peräaukko on usein ulosteen tahraama.

Evira Oulussa (el.lääk. Marja Isomursu) tutkii kuolleita lintuja ja jos on kiinnostunut tietämään löytämänsä linnun kuolinsyyn, niin sinne vaan. Tirppa kannattaa laittaa tiiviisti suljettuun rasiaan ja rasia paketoida hyvin. Matkahuolto kuljettaa sen perille.

Osoite- ym. tietoja saa kysyä vaikka minulta.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 09.03.09 - klo:13:05
Lienevätkö meidän avibox-tintit jo päässeet taivaalliseen ruokapöytään. Ei ole enää pahkapäätä ja pallojalkaa näkynyt.

Puoliso oli lauantaina kotikylänsä riistamiesten kanssa suurpetoja sekä riistaa laskemassa. Vähän oli ollut jälkiä, mutta iloista oli että 1 saukkopari oli nähty ja 1 yksinäinen saukko oli yhtä ojanpieltä kulkenut.
Susiparin jälkiä olivat myös seuranneet. Havaintojen mukaan on 1 ilvespari jolla 2 pentua.
2 kaurista, mutta ei ainoatakaan hirveä ollut havaittu.

Pelkäävät nyt susien lisääntymistä, yrittänevät kaatolupaa. [-X
EI IKINÄ, jos minulta kysytään. Vaan eihän ne kysy! :evil:  :smt089
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: myyrä - 09.03.09 - klo:18:45
Pöllöt löysivät vihdoin myös nämä maan itäiset osat. Huikeita määriä on jo kuultu. Parhaana yönä eräs retkeilijä oli kuullut Rääkkylän "saaristokunnan" alueella peräti 106 pöllöä! Varmaankin käytännössä sinä yönä niillä kulmilla oli kuulunut pöllö melkein joka paikassa.

Vuorokausirytmi on mennyt totaalisesti sekaisin noissa yökukkumisissa. No, kyllähän eläkeläinen joutaa päivälläkin nukkumaan. Jalkoja vaan tuppaa särkemään ja liikkuminen on ontumista. Lonkkaleikkaus jonossa ollaan, mutta taitaa mennä kesään. Hammasröntgen täytyi ottaa, koska suun ja hampaiden on oltava kunnossa ennen leikkausta.

Viirupöllöillä on ainakin Päijät-Hämeessä jo joillakin hautomisurakka käynnissä.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Mauno - 09.03.09 - klo:20:06
Hei!

Tulipa mieleen noista pöllöistä eräs yö. Olin poikani Markuksen kanssa ajelemassa kohti Lappia. Rovaniemellä Napapiirin Shellillä juopastiin iltakahvit, kello lähenio keskiyötä.

Kun siitä lähdettiin kohti pohjoista, osui auton valokeilaan 62 jänistä muutaman kynmmenen kilometri  matkalla! Jäimme nukkumaan Petkulan kohdalle soiden viereen P-alueelle.

Kuinka on mahdollista, että sinä yönä oli sellainen vilinä jänisten suhteen. Ajankohta taisi olla huhti-toukokuun vaihteen tienoilla,koska kestohanget oli hyvät ja päivä ajtkui valosana illalla yhteentoista saakka.

Kiitollisena odottelen vastausta ja mielipiteitä. Mauno
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Sanneli - 09.03.09 - klo:20:32
Meidän talon alla taitaa olla siili talviunilla. Yksi päivä huomattiin, kun koloon menivät lumessa kissan jäljet. Ettei olisi siilille käynyt kalpaten.... :-?
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Pena - 09.03.09 - klo:21:04
Englanniksi sanotaan: mad as a march hare, hullu kuin jänis maaliskuussa. Pohjoisemmassa ilmiö näköjään osuu myöhäisempään kevääseen.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: myyrä - 10.03.09 - klo:22:55
Lainaus käyttäjältä: "Mauno"
Hei!

Tulipa mieleen noista pöllöistä eräs yö. Olin poikani Markuksen kanssa ajelemassa kohti Lappia. Rovaniemellä Napapiirin Shellillä juopastiin iltakahvit, kello lähenio keskiyötä.

Kun siitä lähdettiin kohti pohjoista, osui auton valokeilaan 62 jänistä muutaman kynmmenen kilometri  matkalla! Jäimme nukkumaan Petkulan kohdalle soiden viereen P-alueelle.

Kuinka on mahdollista, että sinä yönä oli sellainen vilinä jänisten suhteen. Ajankohta taisi olla huhti-toukokuun vaihteen tienoilla,koska kestohanget oli hyvät ja päivä ajtkui valosana illalla yhteentoista saakka.

Kiitollisena odottelen vastausta ja mielipiteitä. Mauno


Onpa ollut jänöjussi poikineen liikkeellä. :)

Piti ihan katsoa Googlesta ettei kirjoita ihan pehmoisia kun on kerran näin tärkeä asia kuin jänis kysymyksessä. Ei sieltä kuitenkaan paljoa tietoa löytynyt.

Valistunut arvaukseni on, että vemmelsäärillä on ollut menossa kiima-aika. Pohjoisessa sen täytyy siis olla noin myöhään.

Vastaan: kiima-aika.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: myyrä - 28.03.09 - klo:20:10
Olipa äsken hieno näky: kaklattava, valkoinen lokkiparvi iltayönsinistä taivasta vasten. Menivät järven jäälle yöpymään.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Antti Juhani - 01.04.09 - klo:20:35
Eilen meni ilves autoni edesstä tien yli Juvan ja Joroisten välillä. Komea eläin on kyseessä. Aikaisempi kokemus oli Sonkajärvellä hämärässä ja kaukana, mutta nyt oli lähellä. Hirviaidan ali meni aivan kohdalla. Väritys oli erikoisempi kuin olin luullut, samoin jalkojen pituus.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: myyrä - 02.04.09 - klo:23:55
Luultavasti vuoden viimeinen pöllöretki on takana. Yksi huuhkaja vielä huhuili hyvin kaukaa tosi kirkkaassa ja tyynessä illassa. Hienoa oli.

Ihminen on pieni tomuhiukkanen Luojan suuren tähtitaivaan alla.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 03.04.09 - klo:08:05
Lapsenlapsen hääkahvit ja kuoharit juotiin meillä. Basso hääri ylpeänä sulhaspoikana mirri( vihreä satiinisolmuke) kaulassa täytekakkua norkoomassa. Valokuvat otettiin viereisessä metsässä. Basso mukana kuvissa linssiluteena.
Elukkajuttu: koira, kissa ja lude.
Tänä aamuna kuulin ensikerrantänä keväänä(talvena) mustarastaan. :smt023
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: myyrä - 03.04.09 - klo:10:02
Heinolan kaupunki aikoo lopettaa lintutarhan. :mad:

http://www.adressit.com/lintutarha
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 03.04.09 - klo:10:21
:?:  :?:  :?:

Nyt harmittaa!
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: myyrä - 05.04.09 - klo:21:37
Tein illan hämyssä vielä pienen lehtopöllöretken Mulon ja Suhmuran maisemiin. Jouluvalot loisti vielä kauniisti pihoissa yhdessä huhtikuun kanssa, joitakin verevän näköisiä Mantoja ja Santroja näkyi lenkkeilemässä, koirat haukkuivat ja jossain humisi lypsykone. Mukavaa... :D
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 06.04.09 - klo:07:42
Just 7.30 alue-uutissa sanottiin että demarit aikoo vetää pois esityksensä
Heinolassa Lintutalon lopettamiseksi. Adressissa yli 13.000 nimeä. Omani oli siinä 1.700 paikkeilla. Toivotaan että Julli, Paco, huuhkajat, pöllöt ja kaikki
muut saavat pitää kotinsa ja niiden ystävät ne. :smt051
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: myyrä - 06.04.09 - klo:08:16
Lainaus käyttäjältä: "Riitta-mummi"
Just 7.30 alue-uutissa sanottiin että demarit aikoo vetää pois esityksensä
Heinolassa Lintutalon lopettamiseksi. Adressissa yli 13.000 nimeä. Omani oli siinä 1.700 paikkeilla. Toivotaan että Julli, Paco, huuhkajat, pöllöt ja kaikki
muut saavat pitää kotinsa ja niiden ystävät ne. :smt051


Olin 144. Hyvä nimimäärä yhtenä viikonloppuna. Lintuharrastajien eri tiedotuskanavat osoittivat toimivuutensa reagoida nopeasti tilanteeseen. Alueelliset paikallisyhdistykset, BirdLife-aktiivit ja Bongariliitto keräsivät hetkessä suit sait tuhansia nimiä. :D
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 06.04.09 - klo:12:41
Tuoreessa Kuukausilehdessä oli ystävämme"pöllönruoka" myyrän alias h.m:-
kirjoittama pöllöjenkuulosteluretki. Elävästi kuvasit, oli kuin olisin ollut mukana. Ei pöllömpi juttu!
Kiva kun foorumilaiset pääsee paperi-areenoillekin. Vanhat muistot Herättäjäjuhlista jo myös kerkesin lukea. Lämpöisiä ovat muistot.
Mikä on hoijakka? Lahdessa oli ennen sen niminen kapakka.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Pena - 06.04.09 - klo:13:08
Eikös hoijakka ole karuselli, napakelkka tai joku muu 'yrjöhyrrä'?
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: myyrä - 06.04.09 - klo:14:31
Lainaus käyttäjältä: "Riitta-mummi"
Tuoreessa Kuukausilehdessä oli ystävämme"pöllönruoka" myyrän alias h.m:-
kirjoittama pöllöjenkuulosteluretki. Elävästi kuvasit, oli kuin olisin ollut mukana. Ei pöllömpi juttu!


Äääh!
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 13.04.09 - klo:14:35
Tytär kertoi eilen sellaisen eläinten symbioosijutun jota en ollut kuullutkaan.
Hänellä on kolme hevosta piha-aitauksessa. Naakat, jotka ovat kovasti lisääntyneet maalaiskylissäkin, hakevat pesätarpeita hevosten selästä. Laskeutuvat selkään ja alkavat nyppiä  karvoja suuntäydeltä. Hevoset kuulema näyttävät tykkäävän tästä kaveruudesta.

Muistissa on kyllä kuvia TV:stä jossa virtahepojen selässä on lintuja loisia nyppimässä.

Punarinta tuli ensikerran pihanurmikolle. Se on aina varuillaan ja hyppää heti pensasaidan alle kun vähänkin häiriintyy.

 8-[
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 28.04.09 - klo:14:37
Kävin Bassoa juottamassa rannassa, se kun ei suostu vesikupista juomaan.
Lumella kuittasi juomisen talvi-ajan. Ani harvoin pyysi sisällä vettä, silloinkin
suostui juomaan vain yläkerrav WC:ssä ja tietystä kumpista.

Vesilinnut muodostavat pareja ja valtaavat reviirejään. Nokikana ääntelee
useilla eri tavoilla ja sukeltelee täys-sukelluksia. Sorsapareja oli useita ja yksi poikamies. Samassa paikassa ojansuulla se on ollut toista kuukautta.
Erakko tai sairas. Se on monta kertaa hilannut itsensä ojaan pudonneen lepärungon varaan.

Palatessa kapean luonnonpuiston reunalepissä kävi kova säpinä. Kauempaa luulin talitiaisiksi. Kun pääsin muutaman metrin päähän taistelevat pikkutikat
jähmettyivät paikalleen ja tuijottivat minua kunnes menin ohi. Kotona katsoin lintukirjasta havaintoni oikeaksi. En ollut niitä ennen livenä nähnyt.
Punaiset päälaet. Kapealti punaista ja valko-poikkiviiruinen selkä. Ei paljon tinttiä suurempi. Kaksi urosta, missähän naaras piilotteli. Lähellä Kilpiäistenpohjan lintuja suosiva ruovikko ja rauhoitetut rannat.
Kevään paras havainto minulle. :)
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: myyrä - 01.05.09 - klo:20:19
Lainaus käyttäjältä: "Riitta-mummi"


Palatessa kapean luonnonpuiston reunalepissä kävi kova säpinä. Kauempaa luulin talitiaisiksi. Kun pääsin muutaman metrin päähän taistelevat pikkutikat
jähmettyivät paikalleen ja tuijottivat minua kunnes menin ohi. Kotona katsoin lintukirjasta havaintoni oikeaksi. En ollut niitä ennen livenä nähnyt.
Punaiset päälaet. Kapealti punaista ja valko-poikkiviiruinen selkä. Ei paljon tinttiä suurempi. Kaksi urosta, missähän naaras piilotteli. Lähellä Kilpiäistenpohjan lintuja suosiva ruovikko ja rauhoitetut rannat.
Kevään paras havainto minulle. :)


Hieno havainto. Pesii varmaan siellä rannan vanhan koivun kolossa, jos siellä sellaisia on. Itse kuulin joitakin päiviä sitten pikkutikan soidinkiikityksen tässä lähellä. Ääni muistuttaa käenpiikaa, mutta piialla kiikitys on väkinäisempää ja surullisemman kuuloista.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 02.05.09 - klo:15:53
Terve myyrä! Kiva kun tulit takaisin.

Se pikkutikkahavainto oli minulle niin iso asia että menin ja soitin Päijät-Hämeen Lintutieteellisen yhdistyksen puh.joht. J.Rautamalle, juteltiin Kilpiäistenpohjan linnustosta sillä hän oli tässä käynyt edellispäivänä ja siitä oli lehtijuttu. Lähinnä vesilinnuista. Minäkin oli ne kaikki nähnyt, paitsi haapanaa en tuntenut. Nyt tunnen.
Liityin yhdistykseen. Voit pitää sen ansionasi. Tilasin Linnut-lehden.

Tulin juuri mökiltä. Siellä on jo reviirit jaettu. Hiljenee kosiolaulut. Räkätit ja peipot ja laulurastas pitävät konserttejejaan.

Aamulla iso kanahaukka sieppasi pellolta sammakon tai myyrän. Varikset jotka pesii lähimetsikössä hermostuivat.

Palokärki kiertelee kantoja nokkimassa. Kirjosiepot ei ole vielä saapuneet.

Mies ja sen veli kantavat haukea ja jokusen lahnan verkoista ja katiskoista. Hauet pakastetaan kalapullia varten ja lahnat supiloukkuun.
Basso syö keitettyä haukea mielellään.

Lahdenpohjukasta kuluu iloinen sammakonkurnutus. Niitä onkin ollut viime vuosina vähän. Hyvä jos lisääntyvät. Kuuluvat luonnon tasapainoon.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: myyrä - 02.05.09 - klo:16:08
Tervetuloa lintuyhdistysten kiehtovaan maailmaan. :wink:

Pihaan kuului äsken käenpiian kiikiikii ja haarapääsky lenteli iloisesti liverrellen. Pajulintu lauloi kaunista säettään. Pajulintu on Suomen yleisin lintulaji yhdessä peipon kanssa ja laulussakin on alku samantapainen. Peipon säe on kuitenkin iloisen ponteva ja pajulinnulla se on kauniin surumielinen. Vaatimattoman näköisillä linnuilla on kaunein laulu. Vrt. viita- ja luhtakerttunen.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Kalistaja - 02.05.09 - klo:16:22
Fasaanikukko mennä viuhtoo uljaasti eteenpäin.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Riitta-mummi - 02.05.09 - klo:17:38
Mökkimme pihalla oli ennenvanhaan kolme suurta haapaa. Niiden pitkät rungot olivat käenpiian mieluista kapuamis- ja saalistusalustaa. Oletan että se hyppely runkoa ylöspäin oli ötököiden metsästystä. En osaa oikeen pitää sen käärmemäisestä olemuksesta, eikä sen tiitityskään ole kaunista.

Puukiipijä sensijaan on söpö kurkistelija-hyppelijä. Käärmeitä inhoan ja pelkään todella paljon, siitä kai lievä vastenmielisyys lintu-parkaakin kohtaan. Nykyään sitä ei meilläpäin näy, mutta kuuluu joskus.

Ruisrääkän tai taivaanvuohen äänetkään eivät ole suloisia, mutta mielenkiintoisia ja helposti tunnistettavia. Haukan kiljaisut ovat uljaita, ja joutsenten torvet joita nyt saa päivittäin kuulla ovat suomalaista suomalaisille.

Tervapääskymäinen, mutta vielä suurempi metsäviklo on asustellut jossain rantametsikössämme päin monina vuosina. Vielä en ole sen pelästynyttä koikkelehtivaa lentoa havainnut.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: myyrä - 02.05.09 - klo:21:39
Joensuun Linnunlahdella karmea määrä silkkiuikkuja. Yksin kappalein lukien 158 lintua!

Pitkä retki monenlaisissa biotoopeissa päättyi äsken. Loppuaika meni heräävän luonnon kauneutta ihastellen.

Pitäisiköhän käväistä vielä synttärit juhlistamassa?
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: myyrä - 03.05.09 - klo:14:28
Lainaus käyttäjältä: "myyrä"
Lainaus käyttäjältä: "Riitta-mummi"


Palatessa kapean luonnonpuiston reunalepissä kävi kova säpinä. Kauempaa luulin talitiaisiksi. Kun pääsin muutaman metrin päähän taistelevat pikkutikat
jähmettyivät paikalleen ja tuijottivat minua kunnes menin ohi. Kotona katsoin lintukirjasta havaintoni oikeaksi. En ollut niitä ennen livenä nähnyt.
Punaiset päälaet. Kapealti punaista ja valko-poikkiviiruinen selkä. Ei paljon tinttiä suurempi. Kaksi urosta, missähän naaras piilotteli. Lähellä Kilpiäistenpohjan lintuja suosiva ruovikko ja rauhoitetut rannat.
Kevään paras havainto minulle. :)


Hieno havainto. Pesii varmaan siellä rannan vanhan koivun kolossa, jos siellä sellaisia on. Itse kuulin joitakin päiviä sitten pikkutikan soidinkiikityksen tässä lähellä. Ääni muistuttaa käenpiikaa, mutta piialla kiikitys on väkinäisempää ja surullisemman kuuloista.


Täälläpäin nähty myös taistelevat pikkutikat. Paikalla lepikon reunassa oli ollut kolmaskin - naaras. Havainnoitsijana hauskasti myös Riitta (Lintunen).
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Atanasia - 04.05.09 - klo:10:23
Kesän ensimmäiset kärpäset ovat tulleet.

Mistä niitä muuten yhtäkkiä ilmestyy?
Kasvavatko salaa ikkunoiden välissä  vai heräävätkö talviunilta?
Vai lentävätkö Espanjasta  Suomen suveen?
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: myyrä - 04.05.09 - klo:13:43
Lainaus käyttäjältä: "Atanasia"
Kesän ensimmäiset kärpäset ovat tulleet.

Mistä niitä muuten yhtäkkiä ilmestyy?
Kasvavatko salaa ikkunoiden välissä  vai heräävätkö talviunilta?
Vai lentävätkö Espanjasta  Suomen suveen?


Ne lentää tänne Italiasta. :D

Ei vaan kai ne munii esim. ikkunoiden väliin. Sieltä niitä ainakin minulle ilmaantuu (jos huonekärpäsiä tarkoitat).
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: myyrä - 04.05.09 - klo:13:49
Uudet lajit tänään: pikkutylli ja sirittäjä.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: vaivattu sielu - 04.05.09 - klo:15:12
Tämän aamun havaintoja kotirannasta:

Rotta uiskenteli ja sukelteli ikkunan alla. Löysi kai pohjasta sapuskaa itselleen. Se aloittaa puuhastelun jo jääsohjon seassa joka kevät. Pesii läheisen puron varressa.  Lienee ns. mustarotta uimataidosta päätellen.

Silkkiuikku pariskunta tekee pitkiä sukelluksia niin ikään ikkunan alla. Aina kun toinen sukeltaa, toinen seuraa välittömästi perässä.

Laulujoutsen pariskunta viipyi läheisessä kaislikossa - syömässä vesikasvien juuria -  yli tunnin matkalla pohjoiseen. Välillä ne päästeli tuttuja ääniä, johon metsä vastasi. Liekö ollut kihlapariskunta, kun oli näin myöhään liikkeellä. Kovasti välillä tutustuivat toisiinsakin pitämällä hääseremonioita syöntinsä lomassa. Lähtö tapahtui  kahdella kierröksella veden yllä, jolla päästiin sopivalle korkeudelle ylittämään läheistä siltaa ja metsää pohjoisen suuntaan.

Telkkäpariskunta piipahti vain lyhyen aikaa tänä aamuna rannan läheisyydessä.

Runsaslukuisat sorsapariskunnat lienevät pesäntekopuuhissa, kun ovat vähentyneet rannasta.

Lokit jaksaa mekastaa läheisen laiturin luona. Yksi niistä on nytkin vartiopaikallaan, vilkuillen mahdollisesti lähestyvää vaaraa - varista, jota tuntuu lokkien reviiri myös kiinnostavan. Poikasten kasvaessa syksyllä suuremmaksi alkaa "puolustustaistelu" jälkikasvun suojelemiseksi. Siinä ei pelkoa tunneta

  ...voi sitä viserrystä ja siritystä läheisessä metsässä.
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Pena - 04.05.09 - klo:18:51
Ettei vain olisi 'Vesirotta Venkale' eli vesimyyrä?
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: Atanasia - 04.05.09 - klo:19:10
Lainaus
Ne lentää tänne Italiasta.  


Noh noh myyrä, joku raja herjauksellakin!
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: vaivattu sielu - 04.05.09 - klo:20:14
Lainaus käyttäjältä: "Pena"
Ettei vain olisi 'Vesirotta Venkale' eli vesimyyrä?
No suattaapi olla niin...sopii hyvinnii vesirotaksi...olenkin kutsunut sitä "rosivetaksi", aina kun se ilmestyy maisemiin. Taitaa se mustarotta olla jo niin harvinaista plaatua, että olet varmasti tässä oikeassa. Vielä jäljellä olevat mustarotat taitaa majailla (netinkin mukaan) siellä pääkaupungin kupeessa, sillä sinnehän mahtuu kaikenlaista yrittäjää. Paikallisuskollisuuskin viittaa siihen, että kysymyksessä on esittämäsi vesirotta eli vesimyyrä. Kiitos mielenkiinnostasi!
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: vaivattu sielu - 04.05.09 - klo:20:29
Niin se vain sai pienempi voiton suurenmasta. Tottakai se pesä kuului sen rakentajille, eikä vuokralaisille (merikotkalle).
http://natureit.net/site/saaksikamera.php
Otsikko: Elukat.
Kirjoitti: seppos - 04.05.09 - klo:21:43
Tämä tuli täyteen kivaa asiaa eli siirrytään uuteen keskusteluun.