Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Yleinen keskustelu / Vs: USA:n presidentinvaalit 2020 osa 2
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 17.09.20 - klo:18:45 »
Ne taidot ovat pikkunäpertelijöille.

Twitterin räplääminen jos mikä, on minusta näpertelyä.
92
Seuratupa / Vs: Ortodoksisuus
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 17.09.20 - klo:18:43 »
Paavo Ruotsalainen ja Jonas Lagus ja kummpanit ainakin komppaisivat sinua.
Heidän näkemyksensä ei kuitenkaan ole enää muodissa.

Oletko tutustunut heidän moraalisiin tai yhteiskunnallisiin kantoihinsa? Selvitä niitä meille muille, jos olet. Heidän näkemyksensä ihmiisen suhteesta Jumalaan ovat tutumpia.
93
Seuratupa / Vs: Ortodoksisuus
« Uusin viesti kirjoittanut Pena 17.09.20 - klo:18:40 »
Minusta Janne Siirosen olisi ollut syytä täsmentää, mitä hän tarkoittaa äärioikeistolaisilla. Käyttääkö hän äärioikeisto-termiä liian kevyesti? Edustaako maamme ortodoksinen kirkko äärioikeistoa, koska sillä on hyvin erilainen kanta homoseksualismiin kuin protestanttisessa ev.lut.kirkossamme?

Olisiko itsellesi kiusallista, jos huomaisit kuuluvasi yleisesti hyväksytyn äärioikeiston määritelmän sisään? Vai olisitko imarreltu? Oikeistolla ymmärrettäneen nykyisin pyrkimysta irti julkisen sosiaaliturvan, terveydenhuollon ja koulujärjestelmän rasitteista - ja samalla tietysti niiden suomista eduista - yhteiskuntaan, jossa kukin olisi oman onnensa seppä. Äärioikeisto kai merkitsisi täydellisen vapauden ja vastuuttomuuden tavoittelua. Miltä kuulostaa?
94
Yleinen keskustelu / Vs: Nyt 25
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi 17.09.20 - klo:18:39 »
Siivosin ja järjestelin Pinterest-kokoelmaani. Siinä on jo liki 28 000 taulua.

Eräät keräävät postimerkkejä, toiset postikortteja tai tikku-askien kansia. On niitä minullakin, mutta eniten on keramiikkaa, maalauksia ja kirjalijoita. Myös lempimusiikkini on kuvina ja teksteina, sitä ei löydy kovin helposti.

Suomalaiset kaupungit, kirkot ja kartat olen aika tarkkaan kolunnut. Tämä on aika kansainvälistä hommaa, vähemmän on suomalaisia harrastajia, ja kuviakin löytyy niukalti. Kiinasta ja Latinalaisesta Amerikasta ja Espanjasta on paljon. Heillä on melko erilainen makusuuntaus kuin minulla.

Nuoret tätä paljon harrastaa, mutta on minulla yli 80-vuotias kreikkalaismies 'kaverina'.
95
Yleinen keskustelu / Vs: USA:n presidentinvaalit 2020 osa 2
« Uusin viesti kirjoittanut luterilainen 17.09.20 - klo:18:38 »
Mitä on 'voimakas retoriikka'? Vaikuttava puhuminen on hyvin vanha ja arvostettu taito. Sitä on tutkittu ja opetettu antiikin ajoista lähtien. En ole lukenut tai kuullut kenenkään kehuneen Donald Trumpia hyväksi puhujaksi.
Trump poikkeaa siitä poliitikkotyypistä, jota tiedotusvälineet ihannoivat. Perustuslaissa ei sanota, että presidentin pitää olla sulava poliitikko. Ne taidot ovat pikkunäpertelijöille.
96
Seuratupa / Vs: Ortodoksisuus
« Uusin viesti kirjoittanut karjalaisenkyösti 17.09.20 - klo:18:33 »
Raamattua lukeneena varmaan olet huomannut, etteivät yhteiskunnallinen ilmapiiri ja enemmistön kaiken suhteellistavat moraalikäsitykset tue enää heikkouskoisen alatien maan matosen vaellusta.

Paavo Ruotsalainen ja Jonas Lagus ja kummpanit ainakin komppaisivat sinua.
Heidän näkemyksensä ei kuitenkaan ole enää muodissa.
Ei toki ollut monien kohdalla heidän aikanaankaan.


niin mistä muualta kuin Päivi Räsäsestä löytyy se pasuunan ääni, joka kehottaa kansaamme totuuteen varoittaen vääryyden tiestä?

Timo Soinin suunalta ainakin, mutta koska hän on mies, häntä vastaan ei hyökätä niin rajusti, kuin Päiviä kohtaan.
Moni on kuitenkin hiljaa, ettei menettäisi työpaikkaansa.
97
Yleinen keskustelu / Vs: Nyt 25
« Uusin viesti kirjoittanut 1944 17.09.20 - klo:18:22 »
Rauha maassa. Myrskymatala ei häirinnyt edes Kankaalan sähköjä. Vettä tuli mittariin tasan 60 mm.

Lämmitin maatiaissaunan. Siellä köllötteli kaksi tyytyväistä senioria.
98
Seuratupa / Vs: Ortodoksisuus
« Uusin viesti kirjoittanut luterilainen 17.09.20 - klo:17:59 »
Olen pohdiskellut, että voisiko eräänä syynä homopropagandan valtavaan hyökyaaltoon maamme yli olla vuosisatojen kuluessa välillä jopa sairaalloisiin lukemiin noussut homofobia ja sen myötään tuomat lieveilmiöt?

Raamattua lukeneena en voi väistää sellaista ajatusta, että pääsyy siihen, että tällainen hyökyaalto on päässyt irti, mahdollisesti on synti, jota Raamatussa kutsutaan sodoman synniksi, eli leivän yltäkylläsyyttä, huoletonta lepoa ja sellaista itsekkyyttä, että ei huolehdita apua tarvitsevista. Niin, ja se tietysti, että epäjumalan palvelus rehottaa ja Jumala jää enemmän ja enemmän taka-alalle.
Sodoman synti on vallannut meidät niin, että elämme siinä, kuin kalat vedessä.
En ole tehnyt galluppeja, mutta veikkaan, että jos sitä tehtäisiin kadulla taikka seurakunnissa, niin kovin moni ei sitä syntinä edes pidä.
Raamattua lukeneena varmaan olet huomannut, etteivät yhteiskunnallinen ilmapiiri ja enemmistön kaiken suhteellistavat moraalikäsitykset tue enää heikkouskoisen alatien maan matosen vaellusta. Jumalan sanan vakavasti ottavat ovat olleet vähemmistönä ev.lut.kirkossamme jo pitkään. Jos kirkkomme piispat ja seurakunnat vaikenevat ihmispelosta tai maailmaan mukautumisen halusta, niin mistä muualta kuin Päivi Räsäsestä löytyy se pasuunan ääni, joka kehottaa kansaamme totuuteen varoittaen vääryyden tiestä?

Myös maailmaan mukautunut kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps.) toivoisi, että helluntailaisuudessa käytäisiin avoimempaa keskustelua seksuaalisuudesta.

– Helluntailaisuudessa toistetaan liian paljon sitä, mitä aikaisemmat pastorit ovat eri aikoina kokeneet. Toivoisin keskustelua siitä, onko Raamattua tulkittu homoseksuaalisuuden osalta rajulla tavalla väärin.

Lähde

Sebastian Tynkkynen erotettiin Oulun helluntaiseurakunnasta, koska hän haluaa naimisiin miehen kanssa – Professori: “Ihmisoikeusnäkökulmasta voitaisiin katsoa syrjinnäksi”
https://yle.fi/uutiset/3-10520566

99
Yleinen keskustelu / Vs: Sairauteni 6
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen 17.09.20 - klo:17:54 »
Eilen oli aamupäivällä työhaastattelu (etänä), ja sen jälkeen nousi korkea (39.5) kuume, ilman muita oireita. Minulla on kyllä ennenkin ollut "ramppikuumetta", eli tyypillisesti juuri esiintymistilanteisiin liittyen ilmestyvä kuumepiikki, mutta pistihän se miettimään, voiko muusta olla kysymys. Aamuneljältä oli vielä 38 astetta, kahdeksalta normaalit 36, mutta maha kuralla, mikä taas on kovinkin harvinaista minulle.

Tänään oli lähityöhaastattelu ja mietin, voinko mennä sinne. Vai pitäisikö soittaa ja kysyä, haluavatko että tulen vai ei. Menin sitten. Olokin on normalisoitunut. Ehkä se eilinen työ sitten kiinnostaa enemmän, kun kroppa kertoo että sitä haastattelua enemmän jännitin, vaikka muuten en eroa huomannut. Tosin vasta kotiuduin tämänpäiväisestä; ties vaikka sama vielä toistuisi?
100
Seuratupa / Vs: Ortodoksisuus
« Uusin viesti kirjoittanut luterilainen 17.09.20 - klo:17:05 »
Kiitos linkistä tuohon uutiseen! Lainaan siitä toisen kohdan: Janne Siirosen se vetää vakavaksi. Hänen mukaansa äärioikeiston puhe "homosaatiosta" – eli väite vähemmistöjen intressien ylikorostumista mediassa ja päätöksenteossa – on vaarallista. Samoin Räsäsen esittämä ajatus seksuaali- ja sukupuoli-identiteetistä ideologiana. Tällainen keskustelu pyrkii mitätöimään vähemmistöjen oikeuden olla sitä, mitä he ovat.
No, eipä kestä kiittää, kiitos itsellesi! Hyvä, että se kiinnosti ja herätti ajatuksia. :)

Minusta Janne Siirosen olisi ollut syytä täsmentää, mitä hän tarkoittaa äärioikeistolaisilla. Käyttääkö hän äärioikeisto-termiä liian kevyesti? Edustaako maamme ortodoksinen kirkko äärioikeistoa, koska sillä on hyvin erilainen kanta homoseksualismiin kuin protestanttisessa ev.lut.kirkossamme?
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]