Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Yleinen keskustelu / Vs: Sananvapaus
« Uusin viesti kirjoittanut luterilainen tänään kello 13:43 »
Korjaus: Kirjan nimi on Saanko luvan sanoa    Sananvapaus ja vihapuhe".

Lue ihmeesä kirja, luultavasti saat uusia näköaloja.
Kiitos vinkistä, varasin tänään tuon kirjan kirjastosta. Saan sen ensi viikolla. :)
12
Yleinen keskustelu / Vs: Tämän luin, aioin lukea, tai ainakin harkitsen XVI
« Uusin viesti kirjoittanut Riitta-mummi tänään kello 13:24 »
Luin paikkakuntamme seurakuntalehdestä Kirkonseudusta mielenkiintoisen henkilöhaastattelun.

Kirkkoherra Riikka Reina on ollut parisen vuotta Kallion kirkon kirkkoherrana ja hänen näkemyksiintä kirkon uudistumisesta voin yhtyä.

Riikka Reinan oma tie kastamattomasta lapsesta kirkon tehtäviin on mielenkiintoinen ja haastattelu on tehty hyvin.

Katso sivut 5 - 6, ainakin !
https://www.kirkonseutu.fi/neo/7/Kirkonseutu.htm
13
Yleinen keskustelu / Vs: Nyt 25
« Uusin viesti kirjoittanut Annikka tänään kello 11:54 »
No, johan oli peruna, kun yhdestä sellaisesta muussiksi kahdelle riitti - vai söivätkö he hiiren annoksia? :icon_biggrin:
14
Yleinen keskustelu / Vs: Nyt 25
« Uusin viesti kirjoittanut Pyryharakka tänään kello 09:28 »
 :039:

On se metkaa, miten erilaiset kesät vaikuttavat eri perunalajikkeiden menestykseen. Viime kesänä Timot oli ihan normaalikokoisia ja tänä vuonna ihan hirmujätti kokoisia. Viiem vuonna Rosamundat olivat hirmuisia, nyt melko normaaleja. Naapurin ruova teki itselleen ja aikuiselle pojalleen perunamuussin yhdestä Timosta ja riitti kuulemma hyvin.  :017:  Se kyseinen peruna taisi olla se puolen kilon painoinen, josta hän aikaisemmin kertoi.
15
Yleinen keskustelu / Vs: Sananvapaus
« Uusin viesti kirjoittanut karjalaisenkyösti tänään kello 00:12 »
Korjaus: Kirjan nimi on Saanko luvan sanoa    Sananvapaus ja vihapuhe".

Nyt olen sen lukenut.
Välillä kiukku/suuttumuskerroin nousi korkealle kirjaa lukiessani.
Entistä enemmän kannatan kirjan luettuani sanan vapautta ja sitä, että sananvapauden kannalta ihannepaikka on sellainen, jossa jokaisella on oikeus sanoa rehellisen mielipiteensä, siitäkin huolimatta, että joku toinen siitä loukkaantuu.
Lue ihmeesä kirja, luultavasti saat uusia näköaloja.

16
Yleinen keskustelu / Vs: Politiikkaa, osa 15
« Uusin viesti kirjoittanut luterilainen eilen kello 22:22 »
Neukkulan esikuvan mukaan maamme kulttuurimarxilaiset 60- ja vielä 70-luvullakin suhtautuivat nuivasti sateenkaari-ideologiaan. Se oli porvarillisen rappion merkki.
Neukkula oli  niitä  60- luvun, ja vielä 70-luvullakin, maamme superrikkaiden kapitalistien jälkeläisten teinien esikuva, joita kutsuttiin stalinisteiksi ja taistolaisiksi, joihin kuului myös Björn "Nalle"  Wahlroos. Tämä uusvasemmistolainen vallankumouksellisuus näkyi erityisen voimakkaasti 1960-luvun radikalismissa, joka suuntautui kristinuskoa, perinteisiä sukupuolirooleja ja -moraalia sekä isänmaallisuutta vastaan.

Stalinistina ja taistolaisena toveri Björn "Nalle" Wahlroos teki puhujamatkoja yhdessä Leif Salmenin kanssa. Wahlroos oli muun muassa vuonna 1970 pidätettynä Persian shaahin vastaisesta protestoinnista ja niskoittelusta poliisia vastaan. Wahlroos nähtiin usein kadulla vastustamassa Vietnamin sotaa ja vaatimassa yliopistoihin demokratiaa. Wahlroosin ja Salmenin aika teinipolitiikassa päättyi, kun RKP-henkiset opiskelijat syrjäyttivät heidät teiniyhdistyksen johdosta. Vuonna 1973 Nalle Wahlroosin suunta muuttui, koska hän huomasi, miten superrikkaana kapitalistina on hauskempaa kuin kommunistina. Hän pitikin puheen Hankenin opiskelijaedustustossa ilmoittaen ettei ollut enää kommunisti.

Kulttuurimarxismin käsitteen ymmärtämisessä on keskeistä ymmärtää, että jo Marx ja Engels vastustivat niitä juutalais-kristillisiä arvoja, jotka kiteytetään sanoihin koti, uskonto ja isänmaa.

Viimeistään 1990-luvulla kävi selväksi, että kommunismi oli hävinnyt kapitalismille, eikä kommunistisen puolueen yksinvalta tai suunnitelmatalous tulisi voittamaan, koska niistä luovuttiin Neukkulassakin ja itäblokissa. Sen sijaan 1960-lukulaiset kulttuuriradikaalien käsitykset ovat tulleet yleisesti hyväksytyiksi ja osaksi valtakulttuuria. Konservatismista on tullut vastakulttuuria, jota uusi valtakulttuuri ei suvaitse, vaan pyrkii rajoittamaan  perustuslailliseen sananvapauteen puuttumalla.

Kultuurimarxilaisuus tarkoittaa siis yksinkertaisesti marxilaista maailmankuvaa ilman sen taloudellista ja poliittista ulottuvuutta. Kun työväenluokka menetti asemansa sorrettuna luokkana, joka tulisi tekemään vallankumouksen, niin sen paikan ottavat marginaaliryhmät, kuten seksuaaliset vähemmistöt, maahanmuuttajat ja niin edelleen. Vihreiden puheenjohtaja Touko Aaltokin läimi miestä takapuoleen tukholmalaisella homoklubilla ja Paavo Arhinmäki kulttuuri- ja urheiluministerinä heilutti heilutti sateenkaarilippua yleisurheilun MM-kisoissa Moskovan stadionilla. Paavo Arhinmäki otti avoimesti kantaa Venäjän homolakiin.

Antti Rinteen vaalitentti­tuuraajasta hallituskriisin kautta pääministeriksi ja demareiden puheen­johtajaksi nousseelle Sanna Marinille oli tärkeä meriitti se, että hän on homoseksuaalisesta kodista eikä hänellä omien sanojensa mukaan ole isää. Marin ei mennyt edes isänsä hautajaisiin mutta isän sukunimi kyllä kelpaa. Marin näyttääkin edustavan  enemmän vasemmistoliittoa, feminististä puoluetta ja vihreitä kuin perusdemaria, ja hänen ympärilleen media luo henkilökulttia valtakuntamme huulipunakaartin keisarinnana. Joudunkohan tästä vankilaan?
17
Yleinen keskustelu / Vs: Kotikokki VI
« Uusin viesti kirjoittanut luterilainen eilen kello 21:23 »
Tänäänkin marttailimme Jeesuksen mielen mukaisesti purkittamalla puolukkasurvosta ja kokkaamalla puolukkahilloa, jotka maistuisivat Hänellekin. :)
18
Yleinen keskustelu / Vs: Kotikokki VI
« Uusin viesti kirjoittanut Pena eilen kello 21:18 »
Perheemme on toisaalta syönyt pääsiäisenä hyvällä ruokahalulla 'Ullaa'. https://www.youtube.com/watch?v=dIQ7bsWwCl0
19
Yleinen keskustelu / Vs: Kotikokki VI
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen eilen kello 18:24 »
No sehän olisi sama asia kuin söisit Madventuresin Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin mainitsemien maailman yrjöttövimpien keittiöiden ruokaa. Nimittäin sikanautajauhelihasta pyöritetyt lihapullat ovat yhtä epäpuhtaita ihmisravinnoksi kelpaamattomia kuin koiranautajauhelihastakin pyöritetyt lihapullat ovat (3.Moos.11-1-4).

Niin. Ehkei oma puhtauteni ole minulle niin tärkeää kuin se, etten pahoittaisi emännän mieltä?

Hyvin toimii sikanautajautsi ainakin minun ravintonani! Tietysti on aina mahdollista, etten ole ihminen  :102:
20
Yleinen keskustelu / Vs: Kotikokki VI
« Uusin viesti kirjoittanut öppiäinen eilen kello 18:21 »
Muslimimiehen puodissa tuskin myydään sianlihaa, koska sianlihan syöminen aiheuttaa saksalaisen muslimiyhteisön mielestä homoseksuaalisuutta.

Tuolla suomalaisella muslimimiehellä luultavasti on ihan muut perusteet asialle kuin jonkun saksalaisen muslimiyhteisön käsitys homouden syistä.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10