Körttifoorumi

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: HeinoM - 28.12.06 - klo:11:09

Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: HeinoM - 28.12.06 - klo:11:09
Täälläpäin rakettien paukuttelu alkoi jo eilen 27.12? Laskin eripuolilta kuuluvia paukahduksia n. 10.  Mitä mieltä Foorumilla yleensä ollaan rakettien käytöstä? Häiritseekö paukuttelu ja onko touhu muutenkin turhaa?

Itse en oikein ymmärrä koko touhua yksityisten ihmisten osalta. Kaupunkien ja kuntien järjestämänä se on ok, vaikka veroeurojahan siinä haaskataan taivaan tuuliin. Homma on kuitenkin valvottua.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Pena - 28.12.06 - klo:13:05
Paukauksia pelänneen koiramme muistaen toivoisin, että ilotulitukset saataisiin rajoitetuksi mahdollisimman lyhyeksi ajaksi vuodenvaihteen keskiyölle. Oli surullista nähdä muuten iloisen olennon vapisevan päivätolkulla saunanlauteiden alla. Taitaa kuitenkin olla turha toive, kun muidenkin asiaan liittyvien sääntöjen valvominen näyttää olevan vaikeaa. Ilkivalta- ja turvallisuuskysymykset ovat taas jokavuotiseen tapaan esillä.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Laura - 28.12.06 - klo:13:15
Kaupungissa uutta vuotta viettävänä voin rehellisesti myöntää joka vuodenvaihde pelkääväni henkeni puolesta, tai ainakin silmien ja muiden ruumiinosien, kun paukuttelu tuntuu aina karkaavan käsistä. Parina vuonna olen myös todistanut "hauskaa" papattisotaa, jossa kuin ihmeen kaupalla ei kuitenkaan ole pahemmin ikinä sattunut. Joillain ihmisillä ei tunnu sen vertaa järki päätä pakottavan, että tajuaisivat, ettei raketteja ammuta asutusalueen keskellä tai ihmisjoukossa.

Kun raketit ammutaan asiaankuuluvasti tarpeeksi etäältä ja varovasti ei asiassa mielestäni ole mitään ongelmaa, jos joku haluaa rahansa taivaalle ampua, niin siitä vain. Valitettavan usein alkoholilla on osuutta asiaan ja joka vuosihan näitä sokeutumisia ja muita tapaturmia tapahtuu. :(
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: minttu - 28.12.06 - klo:14:44
Ilotulitteet on ahterista:

1) vaara. Kaikista viranomaisten ohjeista huolimatta ilotulitteita käytetään surutta väärin ja toisia ihmisiä huomioimatta. Selitys ei voi olla se, että "meidän masa 12vee ei tarkoittanu mitään pahaa" kun naapurin hilmaa, 78vee, viedään silmälääkäriin lyhyeksi jääneen päiväkävelyn jälkeen. Sen sijaan iskä pena 42vee saisi mennä itseensä, mitäs antoi alaikäiselle pojalleen turpomekamätkyn ja tikut. Ja maksaa hilman lasisilmän. Ja parasta kaikesta: vahingon todellakin piti sattua juuri omassa pihapiirissä, ennen kuin jäljellejääneet silmät aukesivat.

2) saasta. Ei voi sanoa, että ilotulittaminen olisi mitenkään ympäristöystävällinen pikku harrastus. Lisäksi maahan jääneet ilotulitteiden osat ovat myrkyllisiä (mikä lemmikkien ja pienten lasten omistajien kannalta aiheuttaakin oikein mukavasti säpinää tulittamisen jälkeisiin päiviin).

3) haitta. Tuntuu olevan itsekunkin oikeus tulittaa missä vaan, milloin vaan, mihinkä suuntaan vaan. Ja vaikka sitten sillä veneen viimeisellä hätäraketilla.

4) raha. Senkin olisi voinut antaa aafrikan köyhille eikä ampua päin naapurin penan uutta pemaria.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: seppos - 28.12.06 - klo:15:11
Meilläpäin paukkuu. Kun Helsingissä on ollut pitkään kielto rakettien ampumiseen niin tänne maalaiskuntaan tullaan räiskimään ja kyllä täällä paukuukin.

Meille tulee runsaasti vieraita perinteiseen tapaan (vaimon synttärit), joten täytyi minunkin paukkuni käydä ostamassa. Viimevuosina en ole ostanut varsinaisia keppiraketteja vaan maassa olevia ylös ampuvia. Ne ovat helpompia hoitaa ja siivota ammunna jälkeen. Pikkuisen kyllä katsoin kauhulla, kun edellä oleva mies osti parilla sadalla suurimpia raketteja (liekkö voittanut lotossa)

Kun ilotulitus on ohi pidämme meillä pienet siioninvirsiseurat, kun hyviä puheenaiheita on vähän.

En koe pientä paukuttelua synniksi varsinkin, kun on perhejuhla. Aina meillä on köyhät keskuudessamme.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: PP - 28.12.06 - klo:15:56
Faija löysi siivotessaan jostain kaapista paketillisen papattimattoja. Ne varmaankin paukuttelen menemään jossain vaiheessa iltaa, mutta muuta tuskin tulee ammuttua.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: seppos - 28.12.06 - klo:16:06
Lainaus käyttäjältä: "PP"
Faija löysi siivotessaan jostain kaapista paketillisen papattimattoja. Ne varmaankin paukuttelen menemään jossain vaiheessa iltaa, mutta muuta tuskin tulee ammuttua.


Tulee mieleen kun lapsemme olivat pienempiä niin noita papatti mattoja paukuteltiin pari päivää yksi paukku kerrallaan. Varsinainen riesa
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Salis - 28.12.06 - klo:16:08
Lainaus käyttäjältä: "minttu"
Ilotulitteet on ahterista


Onko tässä kysymys kenies paheksunnasta vai moralisoinnista. Vai odotetaanko tässä suojeluyhteiskuntaa, jossa mitään ei saa tehdä ilman viranomaisen lupaa.

Minusta uutenavuotena saa pärskiä ilotulitteita niin paljon kuin itse kukin katsoo siihen olevan varaaa. Ilotulitteet on ainakin kaksi tuhatta vuotta vanha huvittelumuoto. Ei muuta kuin ilotulitetta taivaalle.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Johannes - 28.12.06 - klo:18:51
Oliko ainakin muinoin laki, että paukuttelun saisi aloittaa vasta 31.12. klo 18 ja lopettaa piti 1.1. klo 6.00? Siis ainakin itse muistelen, että pienempänä, kun meilläkin raketit olivat arvossaan, niin oltiin aika tarkkoja tuosta ja seurattiin, että milloin muut aloittaa. Muutamia tuli jo ennen lupaa. Samoin muistan, kun yhtenä vuonna jäi ampumatta raketteja, olivat unohtuneet johonkin penkin alle, kun niitä niin kamalasti oli. Kysyttiin sitten poliisilta lupa ja saatiin ampua seuraavana iltana loppuun. Säilyttäähän niitä ei saisi.

Itse tykkään raketeista, mutta moneen vuoteen en ole itse ostanut. Pienempänä ne olivat ihan ehdoton asia, mutta nyt tyydyn mieluummin katselemaan. Kyllä meillä joinakin vuosina joitakin on, mutta aika vähän. Rahanreikää on muuallakin.

Tänäkin vuonna aion mennä kunnan kukkarolle. Siis mainos oli tänään taas paikallislehdessä: Ensin on srk:n osuus eli hartaus kirkossa ja sen jälkeen alkaa tapahtuma kunnantalon aukiolla. Aloitusaika on noin-aika ja riippuu siitä, että miten ihmiset purkautuvat kirkosta. Kirkon jälkeen alkaa kunnan ohjelma ja paukutellaan raketit ja kunnanjohtaja pitää puheen. Todennäköisesti menen tämän mainoksen mukaan. Ai niin, oli siinä yrittäjätkin mukana siinä mainoksessa, olisivatkohan he lahjoittaneet osan raketeista, en tiedä.

Mieluummin katson, koska pitäisi älyttömästi pistää rahaa, jos haluaisi hyviä raketteja itse ampua. Papatit ja room. kynttilät on tylsiä. Ne isot padat ovat jo semmoisia, että niissä on jo katselemista, mutta ne eivät irtoakaan ihan 20 eurolla per kpl. Kunnantalolla on paremmat tulitukset kuin konsaan kotona. Sen vuoksi näin. Myönnän olevani  sen verran pihikin, että en raketteihin haluaisi rahoja tuhlata, vaan menen apajille naapureiden ja kunnantalon raketteja katsomaan.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Mörtti-57 - 28.12.06 - klo:19:14
Mitä komiampi ja värikkähämpi ilotulitus on, sitä enemmän se sisältää raskasmetalleja saastuttamahan luantoa. Ihimisen vaikutus ilimaston muutoksehen näkyy joka paikas, vaan hälytyskellot kaikuu kuuroolle korville. :smt100
 Ameriikas ollaha muka hualissaan, ku jäät sulaa pohojoosnavalla jääkarhujen alta. Tekopyhiä ovat niinku ennenki. Jos Amerikka ei olisi Atlantin rannalla, nii olisi se jo 50-luvulla tukehtunu omihi saasteehinsa.
No - napajäät ku sulaa ja merenpinta nousoo 7- metrillä, nii se peittää kaiken ihimisen töryyt.
Notta jatketaha vaan tätä yleestä kouhotusta ja maalimanlopunmeininkiä niinkauan kun se onnistuu. :-'
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: mannaryyni - 28.12.06 - klo:21:45
Lainaus käyttäjältä: "Johannes"
Oliko ainakin muinoin laki, että paukuttelun saisi aloittaa vasta 31.12. klo 18 ja lopettaa piti 1.1. klo 6.00?

Mitä? Eikö enää muka ole? Kaveri oli tänään jo poliisille soittamassa, kun ipanat olivat tallin lähellä raketeita ammuskelleet ja hirnat eivät (jostain kumman syystä) oikein asiasta tykänneet.
Minä en yhtään tykkää raketeista. Sama ampua rahaa taivaalle. Voisi paremmin käyttää nekin rahat. Tuosta voi sitten päätellä, että meillä ei raketeita ammutakaan :D Vuonna 2004 monet kaupungithan lahjoittivat ilotulitusrahat tsunamiavustukseen, olisi ihan hyvä ottaa jokavuotiseksi perinteeksi lahjoittaa ne rahat hyväntekeväisyyteen, ei varmaan haittaisi ketään.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: 3357 - 28.12.06 - klo:22:53
Miksi kaikki hauska on väärin? Varsinkin pojille tuo paukuttelu on niin jännittävää. Vuoden isoin tapahtuma. Olen omilleni yrittänyt kaikenlaisia vieroituskuureja, suojuspakkoja, viimeisen päälle valvottuja tulitustilanteita, mutta ei se ole heidän intoaan hillinnyt.
Papatukset menevät iän myötä ohi ihan samoin kuin mopokuume, metallimusiikki-kuurit tai urheiluhulluus.
 Hankalintahan tässä on vanhempana olla ja odotella, että lapset varttuisivat, enkelit suojelisivat, tulisi lunta, markkinat romahtaisivat,rakettitehtaiden lapsityöläiset pääsisivät kouluun, ja että aikuisena jaksaisi sisutella perähänkattojana.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: HeinoM - 28.12.06 - klo:23:06
Jotkut hulluudet saattavat lisääntyä iän myötä :wink:
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Kristian - 28.12.06 - klo:23:38
Minäkään en näe mitään pahaa rakettien ampumisessa.

1) Mitä tulee ilmaston muutokseen, on Suomen raketeilla siihen todella marginaalinen vaikutus. Lisäksi ei voida täysin pitävästi osoittaa, sitä minkä verran ilmaston muutoksesta on ihmisen aiheuttamaa ja mikä on luonnon ja maailmankaikkeuden normaalin kiertokulun osuus.

2) Köyhyyttä on aina. Se ei muutu meidän rakettirahoilla yhtään minnekään. Afrikkaan on syydetty Euroopasta rahaa jo ainakin 100 vuotta, eikä yksikään niistä maista ole päässyt edes teollistumisen alkuun.

3) Mikään asia ei ole täysin turvallista. On mahdollista, että putoat ensi yönä sängystäsi ja kuolet siihen. Tällaisellekin onnettomuudelle on laskettavissa matemaattinen todennäköisyys.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: eskomörkö - 28.12.06 - klo:23:53
Eskomörkö lausuu seuraavaa:

Minä jos kuka ymmärrän hauskanpidon päälle. Mutta ymmärrän myös, että hauskanpito ei saa aiheuttaa ympäristölle mielipahaa. Esim. kaupungin järjestämä ilotulitus on sinänsä ihan esteettistä ja jees, mutta ylenmääräinen paukuttelu aiheuttaa kaikenlaista pientä haittaa kanssaeläjille.

Ja se yhteisvastuu: jos paukuttelu todetaan jokamiehenoikeudeksi, niin jokamies on hyvä ja kerää paukuistaan aiheutuvat roskat (vrt. eihän tyhjää sipsipussiakaan kukaan heitä maastoon huviteltuaan ensin sipsipussin parissa? Eihän?).
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: eskomörkö - 28.12.06 - klo:23:55
Lainaus käyttäjältä: "Kristian"
Minäkään en näe mitään pahaa rakettien ampumisessa.
3) Mikään asia ei ole täysin turvallista. On mahdollista, että putoat ensi yönä sängystäsi ja kuolet siihen. Tällaisellekin onnettomuudelle on laskettavissa matemaattinen todennäköisyys.


95% onnettomuuksista sattuu kotona. Pysy siis poissa kotoa. (Siis onko nukkuminen verrattavissa ilotulittamiseen?)
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: minttu - 29.12.06 - klo:00:12
Lainaus käyttäjältä: "Salis"
Lainaus käyttäjältä: "minttu"
Ilotulitteet on ahterista

Onko tässä kysymys kenies paheksunnasta vai moralisoinnista. Vai odotetaanko tässä suojeluyhteiskuntaa, jossa mitään ei saa tehdä ilman viranomaisen lupaa.
Minusta uutenavuotena saa pärskiä ilotulitteita niin paljon kuin itse kukin katsoo siihen olevan varaaa. Ilotulitteet on ainakin kaksi tuhatta vuotta vanha huvittelumuoto. Ei muuta kuin ilotulitetta taivaalle.


Kyse on itsesuojeluvaistosta ja ketutuksesta, joka herää jatkuvan häiriön (toista viikkoa kestävä paukuttelu) seurauksista (lienet katsonut joskus ympärillesi tällaisten paukuttelujuhlien jälkeen). Olen myös riittävän monta kertaa ollut terveyteni kaupalla liikkeellä aikana, jolloin keskenkasvuisilla (lähinnä) miespuolisilla henkilöillä ei ole ollut muutakaan tinkiä tehtävänä kuin aiheuttaa vaaraa viattomille ja täysin vieraille ohikulkijoille.

Joidenkin mielestä on kivaa, kun saa aikuiset ihmiset ottamaan pari juoksuaskelta ja koirat mielipuolisiksi säikähdyksestä. Minun mielestäni sellaista typeryyttä ei tarvitse sietää. Kiusanteolle ei voi esittää perusteeksi että se on "kivaa" tai että "tätä kiusanteon muotoa on harrastettu 2000 vuotta".

Eli tässä tapauksessa ko. välineiden väärinkäyttö aiheuttaa sen, että minulla ei jaksa riittää sympatia oikein sitä oikeinkäyttöäkään kohtaan. Juuri ja juuri ymmärrän kaupunkien järjestämät yleiset ilotulitukset jne. mutta en joka puistossa ja parvekkeella tapahtuvaa kissanpierujen paukuttelua.

Lienet kanssani kuitenkin samaa mieltä, että viranomaisilla on ollut joitakin varsin perusteltuja syitä rajoittaa ilotulitteiden käyttöä. Suojeluyhteiskunnan nössöilleen myöntämiä etuja? Vai silkka välttämättömyys?

Ilolla tervehdin sitä kaupunkia, joka ensimmäisenä järjestää uudenvuoden kunniaksi luontoystävällisen ja turvallisen valoshown nykyaikaisia välineitä käyttäen. Luulisi olevan jo mahdollista.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: minttu - 29.12.06 - klo:00:25
Lainaus käyttäjältä: "Kristian"
Minäkään en näe mitään pahaa rakettien ampumisessa.

1) Mitä tulee ilmaston muutokseen, on Suomen raketeilla siihen todella marginaalinen vaikutus. Lisäksi ei voida täysin pitävästi osoittaa, sitä minkä verran ilmaston muutoksesta on ihmisen aiheuttamaa ja mikä on luonnon ja maailmankaikkeuden normaalin kiertokulun osuus.

2) Köyhyyttä on aina. Se ei muutu meidän rakettirahoilla yhtään minnekään. Afrikkaan on syydetty Euroopasta rahaa jo ainakin 100 vuotta, eikä yksikään niistä maista ole päässyt edes teollistumisen alkuun.

3) Mikään asia ei ole täysin turvallista. On mahdollista, että putoat ensi yönä sängystäsi ja kuolet siihen. Tällaisellekin onnettomuudelle on laskettavissa matemaattinen todennäköisyys.


Se, että sinä et näe, ei todista vielä mitään.

1) Ilmastonmuutoksen kannalta voi olla aivan sama, ammutaanko raketteja 10 vai 10 000 yhdessä illassa. Ihmisten asuinympäristöjen viihtyvyyttä tällaiset rakettijuhlat kuitenkin roskan ja muiden jämien muodossa vähentävät olennaisesti ja aivan jo uuden vuoden ensimmäisinä aamuina. Ja tärkeintä on asenne. Elämän pienet valinnat ovat niitä, joista on aloitettava. Myös se maailman parantaminen.

2) Köyhyyttä on aina. Lopetetaan auttaminen, kun ei se mitään auta.

3) Mikään asia ei ole täysin turvallista. Jotkut asiat ovat kuitenkin turhempia riskejä kuin toiset. Vrt. autoilu turvavöillä ja ilman. Väitätkö tosissasi, että ilotulitteet olisivat ihmiselämässä välttämätön riski? Hyppäätkö kerrostalon kolmannen kerroksen parvekkeelta omaan argumenttiisi vedoten?
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: 3357 - 29.12.06 - klo:09:53
Iloista juhlijaa Jumala rakastaa! :wink:
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: HeinoM - 29.12.06 - klo:10:14
Itku pitkästä ilotulitteesta, mutta soikoon silti ilotulitusvirtemme. :wink:
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Johannes - 29.12.06 - klo:11:54
Lainaus käyttäjältä: "mannaryyni"
Lainaus käyttäjältä: "Johannes"
Oliko ainakin muinoin laki, että paukuttelun saisi aloittaa vasta 31.12. klo 18 ja lopettaa piti 1.1. klo 6.00?

Mitä? Eikö enää muka ole?


No huh, hyvä. Kerkesin jo ajatella, että laki on korvattu jollakin toisella, kun tässäkin ketjussa oli, että paukutellaan jo ennen aikojaan. Siis paukutellaan laittomasti ennen aikojaan.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Salis - 29.12.06 - klo:13:52
Lainaus
Kyse on itsesuojeluvaistosta ja ketutuksesta, joka herää jatkuvan häiriön (toista viikkoa kestävä paukuttelu) seurauksista (lienet katsonut joskus ympärillesi tällaisten paukuttelujuhlien jälkeen). Olen myös riittävän monta kertaa ollut terveyteni kaupalla liikkeellä aikana, jolloin keskenkasvuisilla (lähinnä) miespuolisilla henkilöillä ei ole ollut muutakaan tinkiä tehtävänä kuin aiheuttaa vaaraa viattomille ja täysin vieraille ohikulkijoille.


Jos eläisit hieman etelämpänä Eurooppaan, Sinua pidettäisiin niuhona. Minusta paukuttelu etenkin Uutena Vuotena on hienoa asia ja niin pitkään kuin raketteja riittää. Eihän sitä paukuttelua ole kuin muutama päivä vuodessa. Kannattaa vaan kestää nämä paukuttelut turhia hermoilematta.

Lainaus
Joidenkin mielestä on kivaa, kun saa aikuiset ihmiset ottamaan pari juoksuaskelta ja koirat mielipuolisiksi säikähdyksestä. Minun mielestäni sellaista typeryyttä ei tarvitse sietää. Kiusanteolle ei voi esittää perusteeksi että se on "kivaa" tai että "tätä kiusanteon muotoa on harrastettu 2000 vuotta".


Pojat on poikia ja papatteja riittää. Pojilla on kaikenlaisia jekkuja. Se on poikien luonto. Mutta näistä papattipojistakin kasvaa vastuullisia aikuisia.

Lainaus
Lienet kanssani kuitenkin samaa mieltä, että viranomaisilla on ollut joitakin varsin perusteltuja syitä rajoittaa ilotulitteiden käyttöä. Suojeluyhteiskunnan nössöilleen myöntämiä etuja? Vai silkka välttämättömyys?


Minusta ei ole perusteltuja syitä estää ihmisiä juhlimasta uutta vuotta.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: minttu - 29.12.06 - klo:15:36
Minähän olen niuho. Tässä(kin) asiassa, eikä edes yhtään hävetä.


Paukutteluasiassa voisi joskus joku ottaa huomioon niuhomman sisaren tunnot, edes yhtenä vuotena.  :twisted: Jäähän sitä suomen kolleille vielä 69 uuttavuotta (jos 75 saavat elää ja nuorena muistavat paukuttelun aloittaa). Ja venetsialaiset päälle.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: kirsus - 29.12.06 - klo:15:38
Lainaus käyttäjältä: "Johannes"

Siis mainos oli tänään taas paikallislehdessä: Ensin on srk:n osuus eli hartaus kirkossa ja sen jälkeen alkaa tapahtuma kunnantalon aukiolla. Aloitusaika on noin-aika ja riippuu siitä, että miten ihmiset purkautuvat kirkosta.


Hieman aiheen ulkopuolelta, mutta kuulosti vain niin hienolta, että jossain päin "maailmaa" muut menot määräytyvät sen mukaan, koska ihmiset kirkosta sinne ehtivät - eli että pidetään asiaan kuuluvana sitä, että ihmiset käyvät kirkossa.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: m.k - 29.12.06 - klo:18:06
Kinut ja etenkin tykärit oli hauskoja, samoten vanhemmat thunder kingit (teki selvää postilaatikosta, nykyisillä nyt ei paljoa hauskaa pidetä...). Minusta on pikkuisen typerää, kun kielletään tykärit ja kinut, kun joku dorka räjäyttää sellaisen omaan käteensä. Ihan normaalia luonnonvalintaa, heikot sortuu elon tiellä mut jätkä senku porskuttaa. Jos pitää niin idiootti että räjäyttää ilotulitteen kädessä, niin sitten on varmaan ihan oma ongelma jos ei enää kohta ole kättä. Ei voi oikeasti väittää, että kukaan omilla jaloilla kävelevä nisäkäs, joka osaa ilotulitteen sytyttää, ei ymmärtäisi että sitä EI kuulu räjäyttää kädessä...

Itse tuskin ostan mitään, jos ollaan isommalla porukalla oltu mökillä niin 10-15€ mieheen ollaan laitettu kasaan ja ostettu sitten ihan kunnon tavaraa. Ei noita papatteja enää jaksa, mutta kyllä se pikkukossina oli mukavaa naapurin mummun ruusupenkki tuhota kesäpäivänä tykärillä... Ja multa vain pölähti. Ei kiitos, ei tarvitse alkaa moralisoimaan. Ei todella ollut fiksua, mutta senkin edestä hauskaa... On kyllä tullut hankittua postilaatikoita, kukkia yms. tavaraa, kun on tullut tuhottua ilotulitteilla. Näistä nykyisistä nyt ei jää kuin kasa tuhkaa postilaatikon pohjalle jos räjäyttää, vanhan thunderin kun posautti niin ei jäänyt siitä laatikosta lapsille kerrottavaa.

Pojat on poikia, ja antaa minun puolestani olla. Ketään ei voi oikeasti harmittaa, jos yhtenä iltana vuodessa kossit saa vähän paukutella pihalla. Jos häiritsee, niin sama ampua ittensä. Paljon ärsyttävämpiäkin asioita kyllä maailmassa kuin muutaman papatin pauke...

Varovaisuutta toki noitten pommien kanssa, itsellä ei kyllä ole käynyt mielessäkään mitään suojalaseja käyttää papattimaton kanssa. Ihan maalaisjärki mukana, ja kun ei kännissä tohella noitten kanssa, niin hyvin kyllä menee. Saahan sitä toki olla dorka, ja ampua kissanpieruja suojalasit päässä, vaan tarvetta kyllä ei ole...
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Salis - 29.12.06 - klo:20:08
Lainaus käyttäjältä: "minttu"
Minähän olen niuho. Tässä(kin) asiassa, eikä edes yhtään hävetä.


Paukutteluasiassa voisi joskus joku ottaa huomioon niuhomman sisaren tunnot, edes yhtenä vuotena.  :twisted: Jäähän sitä suomen kolleille vielä 69 uuttavuotta (jos 75 saavat elää ja nuorena muistavat paukuttelun aloittaa). Ja venetsialaiset päälle.


Saat niuhotella ja kiukkuilla ihan rauhassa. Uutena Vuotena paukkuu. Se on varma se.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Liisa - 29.12.06 - klo:22:44
Kylläpä on saatu älytöntä kommenttia tähän ketjuun. M.k.:n opetukset ovat taas sitä luokkaa, että huh huh.

Henk.koht. säälittää koiran puolesta. Ei ole mukava katsoa, kun raukka jo nyt viettää päivänsä saunan lauteiden alla vapisten, kun ei ymmärrä tuota pauketta. Ulkona se ei kestä olla paria minuuttia pidempään, vauhkona vetää takaisin kotiin heti. Kestän, että paukkuu sen sallitun 12 tunnin ajan, mutta kyllä pitäisi kovalla kädellä karsia nämä etukäteispaukuttelijat pois. Jo jokunen viikko ennen joulua saattoi lenkillä yhtäkkiä pikkupoikien papatit paukahtaa; se oli koiran kannalta pahinta, kun sitä ei voinut mitenkään ennakoida.

Jos ei koiraa olisi, houkuttaisi minuakin lähteä raketteja katsomaan ja ehkä itsekin joku kokeilla räjäyttää. Nuorempana se oli hauskaa touhua.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Salis - 29.12.06 - klo:22:57
Lainaus käyttäjältä: "Liisa"
Jos ei koiraa olisi, houkuttaisi minuakin lähteä raketteja katsomaan ja ehkä itsekin joku kokeilla räjäyttää. Nuorempana se oli hauskaa touhua.


Kuka nyt koiran ottaa raketteja ampumaan tai katsomaan. Joku tolkku pitää olla.  :lol:
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: m.k - 29.12.06 - klo:23:00
Se on kyllä ihan tosi, että yhteen iltaan saisi rajoittaa. Sitä en kyllä taas siinä ymmärrä, kun jotkut sitten siinä nipottivat jonkun varttitunnin päälle ja suurinpiirtein poliisille soittivat jos 17.45 tussautit ensimmäisen roomalaisen ilmoille.

Edelleenkin väitän, että ilotulitteitten kanssa tulee vahinkoja siksi, että niitä käytetään väärin aivan tietoisesti, ja siksi, että niitä käytetään humalassa. Suht. selvinpäin kun pelaa noitten ilotulitteitten kanssa, niin ei varmasti ole ongelmia. Siis aivan oikeasti, se on ihan käyttäjässä vika jos noitten kanssa tupeloi, eikä siinä paljoa suojalasit lämmitä kun katselee joittenkin touhuamista. Ja se joka väittää, ettei 8-vuotiaana nauttinut naapurin kyylämummon kukkapenkin/postilaatikon tärvelemisestä niin tassu pystyyn, itse en ainakaan kovin moneen sellaiseen kossiin ole törmännyt. Tuskin se fiksua on, enkä enää moista tee, mutta aivan hyvällä mielellä ja puhtaalla omallatunnolla voin sanoa, että silloin kyllä oli hauskaa ja nauratti... Minusta ainakin suhteellisen pientä kiusaa, jos 8-vuotiaana olet räjäyttänyt naapurin postilaatikon ja nauranut nurkan takana kippurassa.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Liisa - 29.12.06 - klo:23:06
Lainaus käyttäjältä: "Salis"
Lainaus käyttäjältä: "Liisa"
Jos ei koiraa olisi, houkuttaisi minuakin lähteä raketteja katsomaan ja ehkä itsekin joku kokeilla räjäyttää. Nuorempana se oli hauskaa touhua.


Kuka nyt koiran ottaa raketteja ampumaan tai katsomaan. Joku tolkku pitää olla.  :lol:


Kylläpä kyllä. ;) Pointti siis oli, että kun ei koiraa kestä yksin jättää paukkumisen ajaksi, ja yksinhuoltaja kun tuolle olen. Eikä sitä ittekään osais nauttia raketeista, kun tietää toisen vapisevan just niitten takia.

Niin ja m.k: tämä lähinnä meni yli:

Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Jos häiritsee, niin sama ampua ittensä.


Minkäs sille mahtaa jos pikkupojat (tai -tytöt) nauttii postilaatikoiden, kukkapenkkien, roskakatosten jne. tuhoamisesta, mutta ei sitä sallia silti pidä. Se alkaa riepoa erityisen paljon siinä vaiheessa, kun itse joutuu ko. hauskanpidon kohteeksi ja penskojen tuhoja siivoamaan ja korvaamaan. Kun näitä tilanteita sattuu, saisivat aikuiset kyllä olla hereillä ja pitäisi lapset tosiaan saattaa vastuuseen pelleilystään.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: eskomörkö - 29.12.06 - klo:23:57
Lainaus käyttäjältä: "m.k"
Ketään ei voi oikeasti harmittaa, jos yhtenä iltana vuodessa kossit saa vähän paukutella pihalla

No hei, jos olisikin vain se yksi ilta. En muista että paukkuiko jo tapaninpäivänä mutta 27. päivä paukkui kyllä. Eli käytännössä kossit ottaa 4½ päivää ennakkoa. Plus sitten jälkirätinät päälle.

Tarkennettakoon että mulla ei sinänsä ole mitään ilotulitteita vastaan. Aina aattoyönä olen nenä ikkunassa katsomassa raketteja. Joskus olen jopa jalkautunut Kaivariin seuraamaan ilotulituksen SM-kisoja. Mutta, kaksi pointtia:
1) Yhteiset pelisäännöt & niiden noudattaminen. Jos lainlaatija on speksannut että ilman eri lupaa ilotulittaminen on sallittu silloin vuodenvaihteen molemmin puolin, niin eikö tästä voisi pitää kiinni? Ok, onhan lait aina muotoa "eikös me nyt sovita" ja jos rikot lakia niin sinulle sanotaan "eikös me juuri sovittu" (jokainen koulua käynyt ymmärtänee analogian). Mutta silti. On paljon muitakin asioita, jotka ovat laillisia vain tietyin rajoituksin. Esim. autoillessa: turvavyön käyttäminen, kännykkään puhuminen, nopeusrajoitukset, päihteiden käyttö. Varmasti on tilanteita, jolloin on turvallista ajaa autolla juovuksissa kahtasataa ilman turvavyötä soittaen samalla pikapuhelun äidille, mutta on yleisesti hyväksyttyä että näin ei saa tehdä.
2) Se paukuttelu. Tykäreistä yms. on iloa mielestäni vain sille seurueelle, joka niitä lasauttelee. Toisin kuin raketit jotka ovat selkeästi yleishyödyllisempiä (esteettisyys). Mihin vedetään raja? Miksei saisi ammuskella ostarilla haulikolla, koska siitä lähtee niin magee ääni? Paukkujen holtiton heittely ja lentävien paukkujen kanssa puuhailu on kuitenkin kiistämättä sekin ympäristölle usein oikeasti vaarallista. Onhan se postilaatikoiden tuhoaminen varmasti hauskaa, mutta jos siitä lähtee ääntä niin se häiritsee muita. Ratkaisu: joululomallaan tylsistyneet teinit hakevat K-raudasta riittävän määrän postilaatikoita, ja menevät vaikkapa ampumaradalle räjäyttelemään ne pas2. Siellä saa paukutella ympäri vuoden ihan luvan kanssa.

Lainaus
Jos häiritsee, niin sama ampua ittensä.

Rakentavaa. Todella rakentavaa.

Lainaus
Saahan sitä toki olla dorka, ja ampua kissanpieruja suojalasit päässä

Sitä voi halutessaan kutsua myös varovaisuudeksi.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Salis - 30.12.06 - klo:07:40
Lainaus
Minkäs sille mahtaa jos pikkupojat (tai -tytöt) nauttii postilaatikoiden, kukkapenkkien, roskakatosten jne. tuhoamisesta, mutta ei sitä sallia silti pidä. Se alkaa riepoa erityisen paljon siinä vaiheessa, kun itse joutuu ko. hauskanpidon kohteeksi ja penskojen tuhoja siivoamaan ja korvaamaan. Kun näitä tilanteita sattuu, saisivat aikuiset kyllä olla hereillä ja pitäisi lapset tosiaan saattaa vastuuseen pelleilystään.


Kuulenko tässä tädin moralisoivan lastemme huonon käytöksen takia vai kuuluuko tässä huoli nuorisomme tilasta? Harvemmin ne pojat ja tytöt postilaatikoita ja kukkapenkkejä tuhoaa. Nuorena tehdään kaikenlaisia kepposia ja kolttosia. Valtaosa niistä on täysin harmittomia.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Liisa - 30.12.06 - klo:09:22
Lainaus käyttäjältä: "Salis"
Lainaus
Minkäs sille mahtaa jos pikkupojat (tai -tytöt) nauttii postilaatikoiden, kukkapenkkien, roskakatosten jne. tuhoamisesta, mutta ei sitä sallia silti pidä. Se alkaa riepoa erityisen paljon siinä vaiheessa, kun itse joutuu ko. hauskanpidon kohteeksi ja penskojen tuhoja siivoamaan ja korvaamaan. Kun näitä tilanteita sattuu, saisivat aikuiset kyllä olla hereillä ja pitäisi lapset tosiaan saattaa vastuuseen pelleilystään.


Kuulenko tässä tädin moralisoivan lastemme huonon käytöksen takia vai kuuluuko tässä huoli nuorisomme tilasta? Harvemmin ne pojat ja tytöt postilaatikoita ja kukkapenkkejä tuhoaa. Nuorena tehdään kaikenlaisia kepposia ja kolttosia. Valtaosa niistä on täysin harmittomia.


Näistä vaihtoehdoista kyllä tuossa taisi moralisoiva täti paapattaa. Oikeasti se oli vastaus M.k:n kirjoitukseen postilaatikoiden tuhoamisesta. Haluaisin siihen vastuunäkökohdan mukaan. Samalla se oli ärsyyntymisen purkautuminen lasten kolttosten aiheuttamista tuhoista, jotka jäävät asiattomien harmiksi ja maksettaviksi. Eiköhän nuoriso ole tosiaan aina samaa harrastanut.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: m.k - 30.12.06 - klo:10:36
Niin no, itse ollaan kyllä postilaatikot ostettu tilalle... Kun ei tässä naapurissa liiemmin lapsia asustele, kuin minä+velipoika ja yhdet toiset, niin porukalla ollaan sitten hankittu kun ollaan tuhottu paikkoja vahingossa/tahallaan. Kyllä minusta postilaatikon tuhoaminen tai kukkapenkin tussauttaminen ilmaan tykärillä on aika pientä, jos verrataan siihen mitä oikeat vandaalit puuhailevat kaupungilla. Särjetään ikkunoita, varastellaan autoista tavaraa/muuten vahingoitetaan niitä, tapellaan... Tuo on minusta vandalismia, eikä kuulu mihinkään ikään. Sen sijaan on ihan normaalia, jos 8-vuotias posauttaa postilaatikon tai muuta pientä. Totta kai sekään ei ole oikein (itsekin kyllä olen kuullut useamman kerran, ettei toisen omaisuutta saa vahingoittaa), mutta se vain tuntuu jotenkin kuuluvan johonkin vaiheeseen elämää kaikilla pojilla. Kunhan menee muutaman vuoden kuluessa ohi tuo vaihe eikä jää päälle, niin tokko tarvitsee huolissaan olla...
Otsikko: Kyllä niitä hulluja löytyy...
Kirjoitti: kirsus - 30.12.06 - klo:12:10
Lainaus käyttäjältä: "Salis"

Kuka nyt koiran ottaa raketteja ampumaan tai katsomaan. Joku tolkku pitää olla.  :lol:


... ainakin täällä Helsingissä. Ei ehkä niinkään uutena vuotena, kun silloin nämä viralliset paukuttelut ovat niin myöhään. Mutta kun on ollut näitä ilotulituksen SM-kilpailuja, jotka ovat hieman aiemmin illalla, joskus klo 22 kai - niin jotkut fiksut keskivät yhdistää koiran iltakävelytyksen ja ilotulituksen katselun. Ja joku vielä fiksumpi oli kerran tullut sinne rantaan autolla ja jättänyt koiran sinne autoon odottelemaan. Mikäkäköhän idea siinäkin oli ottaa se koira mukaan...
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Kristian - 30.12.06 - klo:20:04
Lainaus käyttäjältä: "minttu"

Se, että sinä et näe, ei todista vielä mitään.


Tämän ei ollut tarkoituskaan todistaa mitään. Kerroin vain oman mielipiteeni hivenen kärjistettynä, jotta saadaan aikaan keskustelua. Sitten perustelin sen kolmella kohdalla.

Lainaus käyttäjältä: "minttu"
1) Ilmastonmuutoksen kannalta voi olla aivan sama, ammutaanko raketteja 10 vai 10 000 yhdessä illassa. Ihmisten asuinympäristöjen viihtyvyyttä tällaiset rakettijuhlat kuitenkin roskan ja muiden jämien muodossa vähentävät olennaisesti ja aivan jo uuden vuoden ensimmäisinä aamuina. Ja tärkeintä on asenne. Elämän pienet valinnat ovat niitä, joista on aloitettava. Myös se maailman parantaminen.

2) Köyhyyttä on aina. Lopetetaan auttaminen, kun ei se mitään auta.

3) Mikään asia ei ole täysin turvallista. Jotkut asiat ovat kuitenkin turhempia riskejä kuin toiset. Vrt. autoilu turvavöillä ja ilman. Väitätkö tosissasi, että ilotulitteet olisivat ihmiselämässä välttämätön riski? Hyppäätkö kerrostalon kolmannen kerroksen parvekkeelta omaan argumenttiisi vedoten?


1) Ilmaston muutoksen torjunta lähtee Yhdysvaltojen, Venäjän, Kiinan ja muiden vastaavien isojen saastuttajien toimista. Suomen toimilla ei ole globaalisti mitään väliä (pl. moraaliset näkökohdat).

2) Suhteellista köyhyyttä on aina. Absoluuttinen voidaan saada (ehkä) jonkin äärellisen aikamääreen kuluessa kitkettyä. En tarkoittanut, että auttamista pitää lopettaa, mutta se pitää kohdentaa oikein ja käyttää oikein (vrt. Suomen saama kehitysapu toisen maailmansodan jälkeen).

3A) Ilotulitteet eivät ole ihmiselämässä välttämätön riski, mutta mikä oikeasti on välttämätön riski. Autoilu ei ole, sängyssä nukkuminen ei ole (vrt. esim. paimentolaiset), sähkön käyttö ei ole välttämätöntä, oikeastaan hyvin harvat asiat ovat täysin välttämättömiä.

3B) En ole normaalissa tilanteessa hyppäämässä alas kerrostalon kolmannen kerroksen parvekkeelta, mutta esim. tulipalo- tai muussa onnettomuustilanteessa voisin sen tehdä, koska siltä korkeudelta on vielä kohtuu hyvä todennäköisyys selvitä hengissä pudotuksesta.
Otsikko: Re: Kyllä niitä hulluja löytyy...
Kirjoitti: Salis - 31.12.06 - klo:11:14
Lainaus käyttäjältä: "kirsus"
Lainaus käyttäjältä: "Salis"

Kuka nyt koiran ottaa raketteja ampumaan tai katsomaan. Joku tolkku pitää olla.  :lol:


... ainakin täällä Helsingissä. Ei ehkä niinkään uutena vuotena, kun silloin nämä viralliset paukuttelut ovat niin myöhään. Mutta kun on ollut näitä ilotulituksen SM-kilpailuja, jotka ovat hieman aiemmin illalla, joskus klo 22 kai - niin jotkut fiksut keskivät yhdistää koiran iltakävelytyksen ja ilotulituksen katselun. Ja joku vielä fiksumpi oli kerran tullut sinne rantaan autolla ja jättänyt koiran sinne autoon odottelemaan. Mikäkäköhän idea siinäkin oli ottaa se koira mukaan...


.....kuten sanottu:Jotain tolkkua pitää olla koiran omistajallakin. Koira on eläin, joka sopii rauhalliseen ja vapaaseen ympäristöön.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: HeinoM - 31.12.06 - klo:13:37
Lehdestä luettua: "Ennen aikaan ei ollut muita tehdastekoisia raketteja kuin tähtisadetikut ja kiinanpommit. Niinpä innokkaimmat harrastajakemistit rakentelivat pommejaan itse. Näin myös koulukaverini Antti. Antti löysi tietyömaalta dynamiittia.

Räjähdys oli valtava. Taivaalla ei näkynyt muita lentäviä raketteja kuin Antin vasen käsi, joka oli irronnut kainaloa myöten. Tähtiä näkyi korkeintaan räjäyttäjän silmissä. Mitä tästä opimme.
Antti säästi deodoranttikuluissa 50%".

(Hannu Jarva Karjalaisessa 30.12.)
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Johannes - 01.01.07 - klo:10:26
Ja rahaa paloi...
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Salis - 01.01.07 - klo:11:28
Lainaus käyttäjältä: "Johannes"
Ja rahaa paloi......mutta hauskaa oli. Taisi palaa enemmän rahaa ruokaan ja viiniin kuin raketteihin.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: seppos - 01.01.07 - klo:12:12
Ne raht on nyt sitten poltettu ja kun vieraita oli noin viisitoista oli meiltä katsojiakin naapurienkin paukuille. Kun vuosi oli vaihdettu pidettiinn sitten virsi seurat, joten hartauttakin tuli hrjoitettua.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: minttu - 01.01.07 - klo:23:25
Meidän pihassa "kiva" jatkui vielä tänään. Parvekkeilla. Ja rappukäytävässä. Joku oli räjäyttänyt / polttanut pari lehtikierrätyslaatikkoa tuosta nurkilta. Liekö yleisen innostuksen huumassa vähän niin kuin vahingossa vai ihan tahallaan?  :evil:

Pojat on poikia on poikia on poikia (vielä ainaski niin kauan kuin papatteja riittää) (ja sen jälkeen keksitään muuta rähkyyttä).
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Salis - 02.01.07 - klo:13:38
Lainaus käyttäjältä: "minttu"
Meidän pihassa "kiva" jatkui vielä tänään. Parvekkeilla. Ja rappukäytävässä. Joku oli räjäyttänyt / polttanut pari lehtikierrätyslaatikkoa tuosta nurkilta. Liekö yleisen innostuksen huumassa vähän niin kuin vahingossa vai ihan tahallaan?  :evil:

Pojat on poikia on poikia on poikia (vielä ainaski niin kauan kuin papatteja riittää) (ja sen jälkeen keksitään muuta rähkyyttä).


Lopeta jo nyt toi ainainen valittaminen!  :lol:
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: mannaryyni - 02.01.07 - klo:20:17
Ikäänkuin huvittaa se, että ihmiset jaksavat raahata ne raketit sinne puistoihin etc. yleisille paikoille mistä pistävät taivaalle ne, mutta roskia ei kukaan koskaan jaksa viedä roskikseen.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Salis - 02.01.07 - klo:21:26
Lainaus käyttäjältä: "mannaryyni"
Ikäänkuin huvittaa se, että ihmiset jaksavat raahata ne raketit sinne puistoihin etc. yleisille paikoille mistä pistävät taivaalle ne, mutta roskia ei kukaan koskaan jaksa viedä roskikseen.Ei kannata yleistää. Minä korjaan seuraavana päivänä ampumani raketit tai oikeastaan rakettitikut ja -paperit. Ja muidenkin, jos sattuu kohdella. Ei rakettien kantaminen vaadi valtavia voimia. Valtaosa raketeista on kevyttä tavaraa. Noin niinku tiedoksi.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Pena - 02.01.07 - klo:22:44
Pelin henki lienee se, että pojat tekevät kolttosia ja naiset valittavat syntyvästä sotkusta. Suotakoon kummallekin osapuolelle oikeus toimia luontonsa mukaan. Jotain dialektiikkaa kai se on tämäkin.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: minttu - 02.01.07 - klo:23:08
^olipas syvän sovinistinen kommentti. Niin sitä pitää! Luontoni mukaisesti taidan nyt vaatia hieman perusteita sille, että miksi asioiden mielestäsi pitää olla tulkittavissa juuri näin.

(Ja mähän valitan just niin paljon kuin huvittaa. Eikä ole edes "se aika kuukaudesta".  :mad: )

 :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Mutta oikeastikin: tuolla toisessa ketjussa esitettiin pojat on poikia -tyylistä argumenttia koulunpihojen tapahtumien selityksenä. Miten on; ikä, sukupuoli, mielenterveys: millä oikeutetaan mitäkin? Saako muka pojat / miehet perustella moraalittomuuksia / laittomuuksia / ilkeyksiä / tms sopimattomuuksia sukupuolellaan ja "luonnollaan"? Tai ainakin: pitääkö tällainen perustelu sukupuolirauhan / perherauhan / naapurirauhan nimissä hyväksyä (vaikka molemmat osapuolet tietäisivät, että se ei ole paikkansapitävä)? Onko keisarilla vaatteita vai eikö ole? Kasvatetaanko tällä palstalla todellakin vielä poikapoikia ja tyttötyttöjä asenteen tasolla?

Kertokaapas, tasa-arvon airuet, omat kantanne.  :?:
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Johannes - 03.01.07 - klo:10:03
Kyllä ne vastuut on samat sukupuolesta riippumatta. Postilaatikkojen posauttelu ja muu ei ole koskaan hyväksyttävää, oli tekijä sitten kuinka poikamainen tahansa.

Suojalasi-opetus alkaa muuten varmaan viimein purra, kun vakavat silmävammat olivat vähentyneet tänä uudenvuoden aattona. Hienoa.

Rähinöiden ja muiden määrät olivat pysyneet ennallaan, osin jopa kasvaneet. ja joulupyhinä ollaan entistä enemmän kapakoissa. Kuopiossa on poliisien mukaan kuulema joulun aikaan ollut lähes tavanomainen viikonloppu. Ei makeaa mahan täydeltä siis hyvien uutisten suhteen. Rähinät lisääntyneet, mutta niinhän se on sanontakin, että viina on viisasten juoma.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Salis - 03.01.07 - klo:10:04
Lainaus
Mutta oikeastikin: tuolla toisessa ketjussa esitettiin pojat on poikia -tyylistä argumenttia koulunpihojen tapahtumien selityksenä. Miten on; ikä, sukupuoli, mielenterveys: millä oikeutetaan mitäkin? Saako muka pojat / miehet perustella moraalittomuuksia / laittomuuksia / ilkeyksiä / tms sopimattomuuksia sukupuolellaan ja "luonnollaan"?Minulla ei ole mitään sukupuolten tasa-arvoa vastaan. Kannatan ehdottomasti sitä, että samasta työstä maksetaan sama palkka niin naiselle kuin miehellekin. Kannatan sitä, että ihmisiä rekrytoitaessa pitää valita pätevin henkilö, on hän sitten nainen tai mies. Olen kannattanut useaan otteeseen naista kansanedustajaksi ja valtuuteksi. Valintaperusteena ei ole ollut nainen vaan ehdokkaan osaaminen ja pätevyys. Olen sitä mieltä, että yhteiskunnan pitää vastata vanhemmuuden kustannuksista. Se helpottaisi naisen asemaa työmarkkinoilla. Mutta tämä keskustelu ei koskekaan tasa-arvokysymyksiä vaan sitä, että sukupuolten välillä on eroja.

Valtaosa pojista on toiminnallisesti suuntautuneita. Heidän elämäänsä kuuluisivat normaalisti seikkailut, urheilu, kaikenlainen liikunta, erilaiset kepposet, kokeilut jne. Minulla on kaksi poikaa ja tiedän, minkälaisia pojat ovat. He ovat nyt jo nuoria miehiä, mutta olen vieläkin joutunut kaikenmaailman kujeiden kohteeksi ja hauskaa on ollut.

Koska poikia opettavat nykyään pääsääntöisesti naiset, ovat oppimistulokset huonompia. Koska poikiin kohdistuvat opetusmenetelmät eivät ole toiminnallisia, ovat oppimistulokset huonompia. Koska pojat kehittyvät tyttöjä hitaammin, ovat oppimistulokset huonompia. Nämä ovat tosiasioita, joita feministisessä keskustelussa ei useinkaan oteta huomioon.

Mintun puhe miesten/poikien moraalittomuudesta, ilkeyksistä ja laittomuksiisti kuuluu jo luokkaan "miestenvihaaja" eikä se kontribuoi asialliseen keskusteluun sukupuolten välisistä eroista.

On vaikea ymmärtää Mintun osoittamaa vihamielistä suhtautumista miehiin.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: Liisu - 03.01.07 - klo:13:32
tasa-arvoon en ota kantaa, siitä tulisi liikaa tekstiä, mutta ilotulitteista sen verran, että musta ne on ihan kivoja. turvallisesti ammuttuna eläimiä ajatellen. se mitä en ymmärrä ovat nämä noidanpillit vai mitä ne nyt on, joissa ideana on kova ääni.
Otsikko: Ilotulitteista
Kirjoitti: mannaryyni - 05.01.07 - klo:19:49
Lainaus käyttäjältä: "Salis"
Lainaus käyttäjältä: "mannaryyni"
Ikäänkuin huvittaa se, että ihmiset jaksavat raahata ne raketit sinne puistoihin etc. yleisille paikoille mistä pistävät taivaalle ne, mutta roskia ei kukaan koskaan jaksa viedä roskikseen.Ei kannata yleistää. Minä korjaan seuraavana päivänä ampumani raketit tai oikeastaan rakettitikut ja -paperit. Ja muidenkin, jos sattuu kohdella. Ei rakettien kantaminen vaadi valtavia voimia. Valtaosa raketeista on kevyttä tavaraa. Noin niinku tiedoksi.

Mutta ne roskat painavat kuitenkin vähemmän ja vievät vähemmän tilaa ;)