Körttifoorumi

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: öppiäinen - 29.04.20 - klo:06:05

Otsikko: Linnut 33
Kirjoitti: öppiäinen - 29.04.20 - klo:06:05
Lisää uusia pihalintuja: Paraikaa syömässä on fasaanikana   :107: :117:

En ole moista täällä ennen nähnyt. Edellinen asuntoni on tuossa puolentoista kilometrin päässä, siinä kyllä näki fasaaneja. Ovat kuulemma olleet harvenemaan päin. Nauttikoon hän nyt siinä aamiaista, jotta jaksaa vaikka pyöräyttää poikueen kantaa vankentamaan.

Lisäksi syömässä ovat käyneet aiemmin mainitsemattomista sepelkyyhky (pariskunta) ja naakka. Naakka ei onneksi tuonut tullessaan kaikkia kavereitaan.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: PekkaV - 29.04.20 - klo:06:46

   Täälläkin  :039: on nyt fasaaneja. Edellisen kerran noin kaksikymmentä vuotta sitten.

Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 29.04.20 - klo:09:23
Olisi kiva, jos Kankaalan tanhuvilla huutaisi urosfasaani römeästi kökköö. Eipä silti, kuulin uutisen, että Veneheiton kaupan luona on ollut fasaani hiljattain.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Riitta-mummi - 29.04.20 - klo:09:41
Meillä oli omat fasaanit 70-lovun lopulla. Matti haki poikasia Harvialasta ja niitä tarhattiin mökillä . M rakensi niille hienon aikatuksen pesälaatikoineen saunan taaksen.
Vahinko kävi kun olisi pitänyt ne päästää luontoon jokunen päivä aiemmin, ja kun ei ehditty, ne kävivät stressauteina toistensa kimpuun. Jokunen hakattiin kuoliaaksi, mutta suurin osa päästettiin luontoon.

Kukot pitivät sen kesän kamalaa meteliä, mutta kettu hoiteli sen asian. Jokunen kana ja poikaset nähtiin seuraavana vuonna, mutta siinä se kokeilu. :017:

Tarha jäi kaneille. Niitäkin sikisi melkoinen määtä kahdesta, ja M joutui sitten murhamieheksi.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 29.04.20 - klo:10:24
Tuttu tarina minulle kaneista. Matti on näköjään tosi metsämies, kun tarhasi omat fasaanitkin.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Riitta-mummi - 29.04.20 - klo:11:01
On hän, vieläkin rahtii ( hämäläisittän ) tai könyää hirvijahtiin. Ei torniin enää mutta omalle jakkaralle, kivelle tai kannolle kyttäämään.

Ex-vävystä hän sai seuraa metsälle, ja veljistään tietysti. Vävyn kanssa kaatoivat peuroja, metsäkanalintuja metsoja ja teeriä myöten. Pyypaisti ja heinäsorsa-soosi oli meillä silloin arkiruokaa, jäniksistä puhumattakaan.

Näin opin ruokaa näistä laittamaan. Kalansavustus oli Matin homma.

Kiva näitä on muistella. :039:
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 29.04.20 - klo:11:36
Olen samaa mieltä  :039:.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: vn - 01.05.20 - klo:11:52
Morjensta!   Ja hyvää vappua kaikille!    :039:

Eilen mulla tyypillistä vapunviettoani...olin haravoimassa pihaa kotimökillä.
vielä sinne jäi pienehkö alue haravoitavaa, saan sen tehtyä sopivasti ennen
ruohonleikkuukauden, risukasan polttamisen ja käen kukkumisen alkamista... :023:

Paluumatkalle lähdin mutkitellen, kävin ensin rannassa katsomassa oliko soutuvene
käyttökunnossa, olihan se, puhdistusta vailla.
Siinä veneeni lähellä kaksi rohkeaa västäräkkiä, oliskohan olleet pesäpaikkansa
puolustamisen mietteissä.

Ajelin kotiin ekaa kertaa tänä keväänä pikkuteitä, osittain entistä, toivottavasti nykyistä ja
tulevaakin edelleen, pyöräilyreittiä.
Toiveenani oli nähdä lintuja...alkumatkasta näytti että joudun tyytymään lokkien, varisten,
harakoiden, naakkojen, töyhtöhyyppien, peippojen ja västäräkkien näkemiseen...
matkan edetessä tien varren ojasta pyrähti iso pitkänokkainen lintu lentoon,
luultavasti kuovi, väri oli vähän kirjava ja harmaansävyinen, kuovi mielestäni vaalean ruskea.
Joutsenia en sillä reitillä havainnut, yhden kurkiparin huomasin...
ja loppumatkasta odotus palkittiin, valtava hanhiparvi pellolla vajaan sadan metrin päässä tiestä,
piti ihan pysähtyä hetkeksi katselemaan, kuten yksi toinenkin paikalle osunut auto.

Jep, tällaista

Kohtapuoliin kävelylenkille, sen verran tuulista etten pyöräilemään lähde.
Ehkä pyörälenkkikin viikonlopun kuluessa, lämpenevää luvassa.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 01.05.20 - klo:13:11
Veli Vn hyvää jatkoa :039:
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pyryharakka - 04.05.20 - klo:21:00
Eilen kuulin yhden käen kukahduksen. Taisin sen nähdä lentävän. Yksi kukahdus ei kuitenkaan minua asiasta vakuuttanut. Tänä iltana jatkoi pihapuuhia ja nyt kuului oikein kunnolla kukunta kahteen eri kertaan.
Päivällä töissä ollessani oli pihapiirissä lennellyt yksi pääskynen, mutta ei yksi pääsky kesää tee.  :023:  Onneksi pihapiirissä jo lenteli kärpäsiä ja muuta ötiäistä. Niitä tarvitaan, että kesälinnut voivat tulla.  :023:
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: vn - 04.05.20 - klo:21:01
Näköjään kaakonpuolessa kevät ja kesä edistyy nopeammin kuin Kanta-Hämeessä.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: öppiäinen - 06.05.20 - klo:22:31
Nyt kun noita lintuja olen lähietäisyydeltä päässyt katselemaan, niin olen havahtunut siihen että käpytikka ei ole mustarastasta kookkaampi. Jotenkin olen mieltänyt tikat isommiksi. Täällä päin pitäisi pesiä myös pikkutikkoja, mutta sellaista en ole koskaan nähnyt. Palokärki sen sijaan joitakin vuosia sitten kaikessa rauhassa kuori puuta vilkkaan Pispalan Valtatien varressa. Senkin piti muka olla arka metsien asukki. Ja katin kontit, sanon minä! Helsingissä joskus bongasin Mäkelänkadun varrelta.

Pihallani on nyt mainittujen käpytikan ja mustarastaan ohella käynyt varpunen, pikkuvarpunen, talitiainen, sinitiainen, punarinta, harakka, naakka, fasaani (kana on tuonut komean mutta aran kukkonsa mukanaan), sepelkyyhky. Talvella kävi räkättirastas napsimassa aronianmarjoja, mutta ruokinta niitä ei kiinnostanut. Nisäkkäistä on käynyt orava ja jokin hiiri. Nyt ei ollut lunta rusakon jälkiä kaappaamaan mutta aiempina talvina jälkiä on näkynyt, ja rusakoita täälläpäin kyllä piisaa. Siilejä sen sijaan ei jostain syystä juuri tässä ole.

Pihalta käsin on sitten voinut havaita tukun muita lintuja. Pari päivää on ollut kirjosieppoja sönkkäämässä, ja tänään ensimmäinen pajulintu.

Hienoimmat pihabongaukseni ikinä ovat olleet edellisessä asunnossani taviokuurnaparvi pihlajassa jonain talvena muutamana päivänä (en ole niitä koskaan muulloin nähnytkään), ja reilut kymmenen vuotta sitten kanahaukka puluaterialla (naapurin pihalla). Samaisen pihan ohi joskus kesäyönä jolkotteli pitkin jalkakäytävää kettu.

Niin joo. Käenpiika olisi edelleen mitä tervetullein piika itsellenikin. Saisi syödä pihalta nuo muurahaiset, jotka ovat taas heränneet. Piian puuttuessa pitänee ruveta myrkkysyöttejä virittelemään  :icon_sad:. (Jonain kesänä olin kai ollut niin laiska, että murkut tuumasivat etten minä raamatullisesti mene heidän tykönsä, vaan muurahaisten on tultava laiskan tykö. Valtasivat keittiöni peijakkaat, lattia oikein velloi muurahaisia.)
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: öppiäinen - 06.05.20 - klo:22:57
Näköjään kaakonpuolessa kevät ja kesä edistyy nopeammin kuin Kanta-Hämeessä.

"Käki kuuukkuu siellä ja keeeevät oon, vie sinne mun kaiihoni pooohjaatooon", laulettiin koulussa (Pohjois-Karjalassa). - Enpä ole itsekään käkeä vielä kuullut, mutta ei niitä täällä kaupungissä koskaan olekaan.

Minulle ei opetettu koulussa (=peruskoulu) lintuja muuta kuin peipposen ja pajulinnun laulun ero, ja sitten musiikintunnilla em. käkijutun lisäksi Metsän laulajaiset (https://www.youtube.com/watch?v=IMsz_kAmUeQ), jonka "solisteihin" olen myöhemmin omatoimisesti tutustunut (ja joka on sikäli hassu, että minulla on sukulaisina Laulajaisia, jotka ovat jokseenkin laulutaidottomia). Minun aikanani ekologia oli se juttu, mitä piti opiskella. Hämärästi muistan kyllä myös, että oli puhetta suotyypeistä ja suoyhdistelmätyypeistä. Ehkä ne olivat jotain rämehirviöitä? Vaikka olenkin sitä mieltä että kyllä se ekologia myös vaatii tuekseen lajintuntemusta ja lajien elintapojen havainnointia (mm. täällä tehdyt havainnot mustarastaan etenemistyylistä), en ole kovin pahoillani, että se skipattiin. Sain sitten omia aikojani kiinnostua myöhemmin, ilman että pakkosyöttö koulussa saisi koko jutun tympimään. Muistan katselleeni kiikareilla räkättirastasta ihmetellen, että mikä TUO on, voiko Suomessa tosiaan olla noin kirjava ja eksoottisen näköinen lintu. Samanikäinen serkkupoikani, joka lounaampana opiskeli kansakoulun opetussuunnitelman mukaan, kävi vapaa-aikoinaan ilmakiväärillä niitä ampumassa, ja tunsi lajin kyllä.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: öppiäinen - 06.05.20 - klo:23:44
Kahlaajia en tunne muuta kuin meriharakan ja rantasipin.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 07.05.20 - klo:07:44
Vesilinnut yleensä ovat vaikeita tunnistettavia. Muinoin ihan jännitti metsäoppilaitoksen riistanhoidon jatkolinjalla, että pääsenkö edes läpi.

Pakkasyöt pitävät ruokintapaikan käynnissä, sillä tällekin aamulle siihen tuli aika kirjava kaarti erilaisia lintuja. Eniten kiinnosti orava, sillä se on alkanut vaihtaa väriään ja häntä on ihan laiha luikero. Olisikohan tämä vierailija poikasensa saanut naaras, joka hännän talvikarvat uhrasi poikasilleen tyynyiksi.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Riitta-mummi - 25.05.20 - klo:09:57
Vesilinnuista nykyään harvinaistuneen nokikanan näimme äsken leirintäalueen rannalla. Samoin täälläpäin harvinaisen punanokkaisen , lyhytptrstöisen meriharakan.
Se etsi ruokaa nurmikolta, kuten yksi kanadanhanhiparikin. Läheisillä pikkusaarilla kävi kova taisto pesintäpaikoista. Hanhet pitivät melkoista meteliä, johon lokit osallistuivat taivaalta.
Tiiran kalastusta katselimme hetken rantapenkiltä. Västäräkkejä oli paljon, nekin viihtyvät rantojen liepeillä.

Jos tässä Mukkulan ostarilla on lajit vähissä, on leirintäalueella, nykyisellä tapahtumapuistolla, onneksi runsaammin.
Tänä kesänä ei siellä järjestetä tapahtumija, joten linnut saavat pesimärauhan.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Riitta-mummi - 27.05.20 - klo:15:57
Iloa linnusta ja lapsesta:

https://fi.pinterest.com/pin/806496245760688847/?nic_v1=1a1BvVJS8Tq5OFzQcMy5GrHQmQc19aEG%2BRDbcI8tjYFKkMJlFuGDCCV6cYRTHmU%2BOO
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 31.05.20 - klo:12:19
Naakat ovat lisääntyneet niin, että ne alkavat häiritä harakkojen elämistä pihapiirissämme. Lumien aikana harakkapari teki yhteen kuuseen pesänsä. Nyt siinä ikäänkuin vierailisi naakka. Onko niin, että harakka hautoo eikä sen vuoksi lähde naakkaa ajamaan takaa. Pesä on niin korkealla, että en sinne millään pääse uteliaisuuttani vähentämään.

Rastaat toimivat toisin. Niillä on äsken valmistunut pesä toisella puolella tonttia kuusikossa ja aina, kun naakka yrittää sinne mennä, sieltä tulee tuima vastaisku kahden rastaan voimin. Lennetään minuuttikaupalla immelmanneja tehden peräkanaa. Naakka väsyy ensin ja lähtee Nuutilan aution savupiipun luo, sillä siellä on naakoilla savupiipussa pesärytönsä.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: seppos - 31.05.20 - klo:12:50
Eilen näin ensimmäisen kesä kirskujani eli tervapääskyn. Nyt on suvi koittanut.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: jannevuo1 - 31.05.20 - klo:15:32
Mitähän vesilintuja mahtoivat olla kaksi paria, jotka käväisivät kotirannassamme viime viikolla. Tummanruskea selkä, rinnassa vaaleampaa. Olivat selvästi suurempia kuin sinisorsa mutta pienempiä kuin joutsen. Nokka suora, ei kovin pitkä. Muistaakseni posket valkoiset. En ole löytänyt varmaa vastausta lintukirjastakaan.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pena - 31.05.20 - klo:15:55
Kanadanhanhi voisi sopia tuohon kuvaukseen. Joutsenen ja sinisorsan väliin mahtuu monenkokoisia.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pyryharakka - 31.05.20 - klo:16:14
Naakat ovat lisääntyneet niin, että ne alkavat häiritä harakkojen elämistä pihapiirissämme. Lumien aikana harakkapari teki yhteen kuuseen pesänsä. Nyt siinä ikäänkuin vierailisi naakka. Onko niin, että harakka hautoo eikä sen vuoksi lähde naakkaa ajamaan takaa. Pesä on niin korkealla, että en sinne millään pääse uteliaisuuttani vähentämään.

Rastaat toimivat toisin. Niillä on äsken valmistunut pesä toisella puolella tonttia kuusikossa ja aina, kun naakka yrittää sinne mennä, sieltä tulee tuima vastaisku kahden rastaan voimin. Lennetään minuuttikaupalla immelmanneja tehden peräkanaa. Naakka väsyy ensin ja lähtee Nuutilan aution savupiipun luo, sillä siellä on naakoilla savupiipussa pesärytönsä.

Naakat ovat melkomoisia pesärosvoja. Täältä on räkättirastaat vähentyneet naakkojen lisääntyessä. Täällä on nähty sitä, että naakat tulevat parvena rastaide pesille. Silloin parvessa on voimaa. Ei kaksi rastasta pärjää parvelle.

Meillä oli tänä keväänä marjapuskien päällä, omenapuussa rastaan pesä. Ukkokulta kävi sitä tutkimassa ja näki yhden munan. Sitten katosi rastaan säksätys. Ei näkynyt rastasta pihassa. Ukko kurkisti uudelleen pesään. Se oli  tyhjä ja myllätyn näköinen. Emme tiedä, onko naakat käyneet vai orava.  :102:
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 02.06.20 - klo:20:25
Minulla on samoja havaintoja, että rastaan pesän tyhjennys päättyy pohjan mylläämiseen ts nostellaan niitä kuivia heiniä. En ole asiaa miettinyt, mutta äkkiseltään orava voisi olla ollut asialla. Naakkojen historia on niin lyhyt, mutta nyt tympeän tuntoinen. Samalla tavalla on esivallan rauhoitustoimenpiteet mielestäni epäonnistuneet merimetsojen ja valkoposkihanhien suojelussa. Kummatkin ovat lisääntyneet ja vahingot ihmisille ja luonnolle kasvaneet. Merimetsot tuhoavat pienen saaren puut kolmen kesän aikana.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: öppiäinen - 04.06.20 - klo:17:48
Eilen näin ensimmäisen kesä kirskujani eli tervapääskyn. Nyt on suvi koittanut.

Tervapääskyt tulivat tasan helluntaina. Suvi koitti erään toisen siivekkään muodussa kaksi päivää myöhemmin: ensimmäinen hyttysenpisto.

Nyt on pihalla räkätti madossa (ja kohta siis varmaankin mato räkätissä). Pää kallellaan etsii saalista. Punakylkirastas käynyt samoissa hommissa.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 13.06.20 - klo:08:52
Särkiessäni pöllejä olen kuullut joka päivä kökköö-linnun käheää huutoa. Fasaaniuroksestahan on kyse. Lähin paikka, jossa olen tiennyt vapaita fasaaneja löytyvän, on Muhos ja sinne on metsäinen taival 50 km. Olisiko joku isäntä ottanut joskus fasaaneja tarhattavakseen ja siitä olisi karkuri/tarkoituksella vapaaksi lähtenyt lintu näille tanhuville erakoitunut. Hyvä mielihän äänestä tuli, jaksoin painaa kuin miuli urakkani loppuun.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pyryharakka - 13.06.20 - klo:22:19
Joskus 70-luvulla Keravalla oli jonkin verran fasaaneja. Ääni tuli tutuksi.

Minä katselen ikkunasta mustarastaiden urakkaa. Keräävät pihasta sapuskaa poikasille. Istuimme pitkään pihakeinussa ja kuuntelimme tabletilta musiikkia. Mustarastaat yritti tulla pihalle, mutta eivät uskaltaneet tähän etupihan puolelle. Heti kun väistimme sisälle, tuli kaksi mustaraskirasta kiikun, tuolien ja pöydän ymäriltä etsimään hyönteisiä.
Oudolta minusta näyttää se, että vain koiraspuoliset mustarastaat ovat ruuan haussa. Vai olisko emot vielä hautomassa. Tuodaanko heille ruoka "kotiin".  :017:
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pyryharakka - 15.06.20 - klo:22:35
Tänään olin ihan äimänkäkenä. Pidin ikkunaa auki töissä. Pihalta alkoi kuulua linnun varoitushuutoja. Se jatkui ja jatkui. Lopulta yritin tähystellä sälekaihtimien takaa, mikä siellä huutelee. Se kuulosti saman sävyiseltä kuin töyhtöhyypän laulu, mutta oli vain suora hälytys- tai varoitushuuto.
Työkaverin tultua huoneeseen pyysin häntäkin kuuntelemaan, mikä mahtaa olla linnulla hätänä ja millä linnulla. Hän meni ikkunan ääreen ja hihkaisi: Katso.
Pihanurmella oli töyhtöhyyppä 5 untuvaisen palleronsa kanssa. Poikaset eivät voi vielä olla lentökykyisiä, kun niillä ei ollut vielä minkäänlaisia sulkia. Emo komensi poikiaan ja kipitteli kohti parkkipaikkaa. Se ei ruokkinut poikasiaan, vaan näytti opettavan niitä itse etsimään ruohikon seasta syötävää. Kauhistuimme, sillä naapurustossa on kissa, joka viettää vapaata elämää.

Äänet jatkuivat ja jossakin vaiheessa näimme kissan. Se tallusti niskat kyhärässä ja jonkin matkan päässä töyhtöhyyppäemo kissan perässä. Ilmeisesti kissa oli saanut emolinnusta tarpeekseen.

Sitten kuulin kauhukseni naapurin lasten huudot. Alle kouluikäiset vilkkaat tenavat, olisivat täystuho poikueelle. Onneksi kuulin myös lasten äidin äänen. Lapset yrittivät kovasti matkia töyhtöhyypän huutelua.

Ja huutelu jatkui. Välillä en nähnyt lintuja. Välillä katselin niiden hölmön näköistä taivalta pikkutien poikki entiselle viraston pihalle. Mitä ihmettä peltolintu tekee taajaman nurmikolla, teiden ja parkkipaikkojen luona. Vielä kun lähdin kotiin, poikue oli parkkipaikan ja autotallin edustan kapealla nurmikaistaleella. Emo seisoi autotallin edessä asfaltilla ja seurasi ohiajoani katseellaan.

Saapa nähdä ovatko vielä huomenna pihalla.  :107:
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 17.06.20 - klo:20:07
Seurataanpas tilannetta. Olisiko töyhtöhyypältä eka pesä mennyt karhin pyöriviin teriin ja nyt uusannut munimisensa turvallisempaan paikkaan.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pyryharakka - 17.06.20 - klo:20:47
Sitähän myökin vähä meinattiin, vaan ei tuo taajamapihapiiri irti olevine kissoineen ja leikkivine lapsineen ole yhtään turvallisempi.   :102:  Tänään ei pesuetta näkynyt. Toivottavasti ovat yön rauhallisten tuntien aikana kipitelleet suojaisempiin olosuhteisiin.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 17.06.20 - klo:21:16
Täällä yhteen aikaan oli töyhtöhyyppien muninta ja peltojen karhitseminen samoille päiville. Yksikin isäntä tahtoi tuskastua, että häneltä menee aikaa lapiolla munien siirtelyyn monta kertaa, ensin karhitessa ja sitten koneella kylväessä ja lopuksi pölkyttämiseen. Veikkonen kuitenkin taisi vitsailla, että jätän munapesän yhteen sopivaan paikkaan ja joka kerta ajan siitä läheltä, niin siihen syntyy pitkänomainen h-viiva ja herkut keskellä.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Riitta-mummi - 20.06.20 - klo:18:48
Olen kymmenisen vuotta seurannut EestiLooduskalesder-sivulta lintuja ja muuta luonnonelämää.

Kahta sääksen pesää ja kahta konnakotkas-pesää näytetään, mutta nyt kiinnostaa Must toonekurke l. mustahaikara sillä live-kuvassa en ole onnistunut koskaan näkemään hautovaa emoa. Pesällä käy nyt uros, mutta ei se laskeudu kahden munan päälle. Heittelee vähän risuja joskus niille. Miten se haudonta tapahtuu ?

Myyrä, jos olet vielä foorumilainen, kerro ! Saa muutkin kertoa jos on tietoa.   :017:
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pyryharakka - 20.06.20 - klo:22:25
Eilen meillä oli vilkas lintupäivä. Miehet ihmettelivät navetan päässä, että missä on talitintin pesä, kun poikasten tirinä kuuluu. Pesä löytyi autotallista. Siellä on vanha pärekontti seinällä, naulassa roikkumassa. Kontin suu on hivenen rakosallaan. Sinne kun kurkisti, näkyi avonaisia nokkia.
Otin riskin. Kuvasin ensin kontin. Sitten työnsin kännykän kontinsuulle ja otin kuvan. Poikaset ovat jo sen kokoisia, että kohta lentävät. Siipisulatkin näytti jo ihan valmiilta.
Emo tarkkaili meitä läheltä, mutta kun poistuimme paikalta, jatkoi ruokkimista. Pelkonahan minulla oli, ettei vaan hylkää pesää.

Illalla kokkoa poltellessa katselimme lehtokurppaa, joka kierteli maisemassa ja piti omaa kurnutustaan.

Lehtopöllö (oletettavasti, ainakin sen kokoinen ja värityksinen) kiepoi myös peltojen päällä. Se ei äännellyt.

Kehrääjä hurruutti menemään ihan urakalla. Miesväki tuumasi, että pitkää rihmaa tulee. Kun kehruuseen tuli pieni tauko, epäili miehet, että nyt vaihtuu puola.

Käki vielä kukahteli. Samoin monta muuta linnunlaulua kuului.

Tähän ketjuun ei tetenkään kuuluisi, mutta kun sekin ääni oli samassa kokon vartioinnissa, niin menköön. Kettu haukkui. Se ääni on jotenkin surkean kuuloinen. En ole ennen kuullut niin pitkäkestoista haukuntaa ketulta. Tavallisesti vai haukahdus tai pari. Niinpä aloimme epäillä, että kyseessä olisikin ketun pennut, jotka nälissänsä odottavat emoa ruokkimaan. Mene ja tiedä.  :017: 
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: vn - 20.06.20 - klo:23:05
Sikäli kun ymmärrän, niin kuulostaa siltä että kaakonkulmilla on varsin rikas
eläin ja lintumaailma.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Riitta-mummi - 21.06.20 - klo:08:02
Taitaa olla Kaakonkulmalla emäntä jolla on avoimet silmät ja korvat. :icon_biggrin:

Ketun olen mökillä kuullut elokuisena yönä ulvovan aivan surkeasti ja pitkään. Läheisen vanhan ladon alla niillä oli pesä vuodesta toiseen. Sen takaisessa metsässä se huusi. Kamala ääni herätä yöllä. Kuvittelin vaikka mitä tapahtuneen naapurissa. :107:
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 21.06.20 - klo:08:18
Täällä ei liene kehrääjiä, en ainakaan ole kuullut. Lehtokurppa sen sijaan asunee tämän kylän alueella, koska se iltasella lentää ja kiertää jotakin huvirataansa.
Maalla asumisessa, kun neonvaloja on vähän, huomionsa tulee kiinnitetyksi aina kulloiseenkin ilmiöön, näkyyn tai ääneen, niin sellaisten havainnointiin kehittyy.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pena - 21.06.20 - klo:09:21
Etsin tietoa kehrääjästä. Se pesii melkein koko Euroopassa ja Aasiassa Kiinan länsiosissa asti. Kovin pohjoisessa se ei viihdy. Maassamme se on Etelä- ja Keski-Suomen lintu. Talveksi se lentää Afrikan savanneille.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 21.06.20 - klo:16:18
Olin katsonut Pohjolan lintukirjasta, joka on jo vanhaa painosta, että kehrääjä pesisi Vaasa-Jyväskylä-linjan eteläpuolella. Sen tiedon varassa uskalsin kommentoida.
Suunnistuskilpailuissa Riihimäen seuduilla olen joskus kehrääjän maassa nähnyt.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pyryharakka - 21.06.20 - klo:18:55
Kuten arvelinkin tintin pojat olivat "valmiita". Tänään päivällä ne ovat jättäneet kodin/kontin ja vähin äänin häipyneet. Paras hetki on varmaan ollut, kun kukaan meistä ei ole ollut liian lähellä katsomassa. Hyvää matkaa heille.  :039: 
Ja mikäli arvaus menee oikeaan, ne jäävät lähitienoille, sillä kaikki tässä kylässä ruokkivat lintuja talvikautena.  :023:

Tämän päivän havainnon kirjoitan tuonne eläinosastolle.  :icon_cool:

Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: öppiäinen - 22.06.20 - klo:00:59
^Tinttiemo taitaa ruokkia poikasia vielä jonkin aikaa pesästä lähdön jälkeenkin? Ainakin eräänä kesänä minulla istui parvekkeen kaiteella rivi tintinpoikia, joille tuotiin ruokaa. Olivat aikuisen kokoisia ja lentokykyisiä, mutta kuin olisi pipo pudonnut silmille (sen näköisiä ja hämmentyneen oloisia).
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 22.06.20 - klo:07:33
Olen täällä tehnyt saman havainnon, että linnut ruokkivat poikasiaan, oikeastaan aika kauan, pesän jättämisen jälkeen.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pena - 22.06.20 - klo:07:51
Pesästä lähteneiden variksenpoikien ruokkiminen on äänekästä puuhaa. Sitä on seurattu päivittäin. Rähisevät rastaat lisäävät meteliä.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 22.06.20 - klo:16:22
Istuskelin varjossa seuraten pihan lintuja, niin havaattin, että talitinttipariskunta ruokkii auringonkukan siemenillä poikasensa saunan nurkalla unkarinsyreenissä olevaan pönttöön. Kova lento edestakaisin ja välillä kuusenoksalla pitää akanat takoa irti siemenestä. Ehkä kuitenkin viisasta puuhaa, mistäs sitä muuta valmista ruokaa saisi.
Kävelin syreenin viereen, niin uskalsivat tintit pienen epäröinnin jälkeen koloon livahaa ja heti ulos lentoon eväslautaselle.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pyryharakka - 22.06.20 - klo:19:19
^Tinttiemo taitaa ruokkia poikasia vielä jonkin aikaa pesästä lähdön jälkeenkin? Ainakin eräänä kesänä minulla istui parvekkeen kaiteella rivi tintinpoikia, joille tuotiin ruokaa. Olivat aikuisen kokoisia ja lentokykyisiä, mutta kuin olisi pipo pudonnut silmille (sen näköisiä ja hämmentyneen oloisia).

Niinhän ne tapaavat tehdä. Luulen että tämä emo vei poikaset hieman etäämmäs pihasta. Olimme varmaan liian utelis pihanväki. Se ei luota meihin. :003:
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 25.06.20 - klo:15:18
Liittokuusikossa on naakoilla poikaspesä, josta yksi on pudonnut ja saanut eutanasian, kun harakat hakkasivat siltä silmän. Pesä on meluinen ja tulee mieleen etniset filistealaiset. Kun kuuntelen tarkkaan, niin aivankuin kuulisin kiroilua evääksi tuodun ruoan päältä "hyi mitä moskaa, hei tuokaa sapuskaa, se on loppu, miksi täällä on niin ahdasta". Enhän todellisuudessa tiedä, että mitä pesässä puhellaan. "kyllä äiti toi hyvän onkilieron, en jaksa enää yhtään etanaa, mistä löytänevät noita herkkuja, kunhan pääsen lentoon, niin valitsen ruokani itse parhaista pöydistä". Näinkin voi keskustelu edetä. Tai jotenkin muuten, onhan nyt helleaika.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pyryharakka - 25.06.20 - klo:19:50
 :icon_lol:  Saman tapaisia aatoksia oli isoveljelläni joskus. Hän oli sitä mieltä, että ei ne linnut keväällä kauniisti laula. Ne kirjoilee, möykkää ja isottelee kilpakumppaneille, etteivät uskaltaisi tulla laulajan reviirille. Kenpä tietää.  :017:
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 30.06.20 - klo:07:48
Olen vissiin ruokkinut lintuja ja oravanpoikasia liian hyvin, koska eivät halua lähteä suureen maailmaan. Joka päivä menee turkkilainen jugurttipurkillinen evästä tarkkaan syötynä. Laudoissa olevat talit ovat syödyt niin, että tikka jo katselee pirtin suuntaan, että tässäkö kaikki.

Pitänee kovettaa hellä luonto ja viedä ruokintapaikalta "emmeet" pois, josko siitä ymmärtävät. Ajattelen lähinnä nuoria oravia, joita on kolme. Talvelle näyttäisi tulevan eri makuisia kuusen siemeniä  :003:, sillä puitten oksilla on punertavia ja kellertäviä ja melko värittömiäkin kävyn alkuja.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pyryharakka - 30.06.20 - klo:19:50
Meillä ruokitaan lintuja vain talvikautena. Aloitetaan kylmien tultua, kun luonnossa ruoka vähenee. Sitten jatetaan kevääseen, siihen kun alkaa erilaisia hyönteisiä mönkiä maassa.
Kerran keväällä olteiin jo viety lintulauta pois ja karistettu puusta rasvojen jämät, kun yllätti takatalvi ja lumipeite. Nakattiin sitten lintulaudan kohdalle hangelle jyviä ja auringonkukansiemeniä. Seuraavana aamuna hanki oli kirjavanaan järripeippoja. Niitä ei täällä juuri koskaan näe. Olivat kai muuttomatkalla ja havainneet pihalintuja ruokailemassa. Laskin sitä kuhisevaa parvea ja päädyin n. 50 järripeippoon.  :023:
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 30.06.20 - klo:20:33
Noin olen minäkin norrhmaalisti tehnyt, mutta ku,,,,,
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 01.07.20 - klo:21:54
Tänään naakanpoikaset räpistelivät muualle, niitä oli kolme. Yksihän putosi pesästä aiemmin ja harakka teloi siltä silmän, että se oli pullahtanut ulos. Syynä voi olla myös putoamisvahinko.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 03.07.20 - klo:15:34
Meillä oli vieraita ja kävimme Zetorilla Peipporämeellä. Menomatkalla kanavauralla ajaessani näin monia keltaisia linnunpoikasia hipsimässä vasemmalle uralta koivikkoon ja sitten näin niiden emonkin, teerinaaraan, ja kas kummaa näytteli siipivikaista. Onkohan tuo käytös geeneissä, kun sama aina on minulle tapahtunut.

Suolle käveltiin ja näimme, että hilloja olisi tulossa. Voi, voi kun mansikatkin ovat vielä raakoja, että missä vaiheessa hillat kypsynevät. Palasimme vähän eri ajouraa pois, niin nupopäinen hirvi hyppäsi jaloilleen ja jäi vain katsomaan Zetori-kummajaista. Onneksi olen vähiin menevä seniori, että metsästäjän adrenaliiniä ei enää ole veressäni.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pyryharakka - 03.07.20 - klo:18:21
 :003:  Ka, niihän miekii tekisin, jos olisin jossain rauhassa maikoilemassa ja zetori ajais ohi. Hyppäisin mieki jaloilleni ja katselisin kummastellen moista.  :icon_lol:   :039:
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pyryharakka - 03.07.20 - klo:18:40
Iltapäivällä olin ruoputtelemassa kasvimaata, kun korpin pojat tulivat tutustumiskierrokselle kylämme ylle. Niillä on ollut pesä n. 1,5, km päässä sähkölinjalla. Ne tekee joka vuosi pesän ison sähkölinjan tolpanharuseen.

Ja tietäähän sen kun nuoriso on liikkeellä, kyllä meteliä piisasi. Ja avian kuin mopopojatkin, piti näidenkin esitellä toisilleen taitojaan. Lentely oli villin näköistä. Taisivat käydä kisaa, kuka uskaltaa ja osaa parhaiten.
Olivat jo ihan täysikasvuisen kokoisia ja näköisiä. Nuoriksi ne tunnisti vain äänestä. Selvästikään äänenmurrosta ei vielä ole ollut. Äänet oli korkea-alaiset ja epävireiset.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 03.07.20 - klo:20:37
Ruoputteluintoa, ottanet aurinkoakin homman aikana :023:
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: sivullinen - 17.07.20 - klo:08:44
Tänä aamuna oli klo 4 Enon Revonkylässä ollut yksi suoalue jäässä ja siellä 7 tilheä syömässä jäätyneitä lakkoja. Olipahan pakastettuja valmiiksi. Alaville maille halla hiipii näin kirkkaina öinä, niin kuin viime yökin oli ja eikös se Paavo Ruotsalainenkin polttanut tulia kaskensa ympärillä hallaöinä.

Minulla täällä laulaa Sylvian joululaulun lintu eli mustapääkerttu jo monetta päivää. Kirkasta livertelyä.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 17.07.20 - klo:08:58
Kato kehnoa, kun hallayö on hiipinyt hillasoille. Liian varhain.

Katsoin lintukirjastani tuon mustapääkerttusen kuvauksen ja onhan sitä täälläkin, jos ääni tsäk sen todistamiseksi riittää. Ohi olen kävellyt ennen, mutta täällä opin uuttakin.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 23.07.20 - klo:09:31
Saan kirjoittaa hienosta "perheuutisesta", kun pikkuvarpuset toivat poikasensa ensi kertaa näytille. Kymmenen pientä, mutta terhakkaa tiitiäistä aloittivat ruokakurssinsa aikuisten opastamina pihamaan matalien kasvien siemenillä. Onneksi on syömistä. Kovin myöhään poikaset saapuivat. Niillähän oli sellainen kolhoosipesä pirtin katon alla, että olisiko kaksien aikuisten poikaset yhdessä. Oravalla oli pesänsä toisessa kulmassa. Epäilen, että orava muutamat munat kävi varastamassa heikommiltaan. Täytynee yrittää verkottaa ainakin oravien nurkka siten, että pieni lintu pääsee läpi, mutta laihakaan orava ei. Kumpikin laji asusti läpi talven tässä pihapiirissä. Luojan antama asumisoikeus meillä kaikilla, sitä en halua kiistää.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: öppiäinen - 26.07.20 - klo:23:18
Taisin nähdä pikkutyllin. Paikka oli sopiva, puretun teollisuusrakennuksen jäljiltä sorakuoppa, jossa vesilammikko ja pöpelikköä. Ensin katsoin että västäräkki, mutta sitten tajusin että tuollahan on valkoinen "kaulaliina" niskassa. Ihan varma en ole kun ei ollut aivan täysi valaistus enää. Sivumennen sanottuna pikkuvarpusellakin on kaulaliina.

Harmi kun ei ollut kiikarit matkassa. Pitäisi aina varustautua kuin millekin sotaretkelle: Ne kiikarit, roskapussi ja jätepihdit, tähän aikaan vuodesta vielä lähitaisteluaseeksi sieniä vastaan veitsi, ja jokin paperipussi. Talouspaperia johon pyyhkii kädet tarvittaessa.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Riitta-mummi - 27.07.20 - klo:08:07
Opin uutta silkkiuikusta. Näimme sellaisen musta-valko-harmaan, enkä uskonut sen silkkiuikku olevan. On se, valmiina muuttoon, uudessa puvussaan.

Kun niitä kevällä näkeen paljon värikkäämpinä on talven aikana höyhenistä kuluneet nuo värittömämmät. Se on ikäänkuin aluspuku.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: öppiäinen - 27.07.20 - klo:09:51
^Keväällä pitää koreilla, kun ollaan iskumielessä liikkeellä!
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: öppiäinen - 30.07.20 - klo:11:00
Pöh... Osallistuin talvella pihabongaus-tapahtumaan, ja jätin yhteystietoni. Nyt sitten tapahtuman järjestäjä Birdlife Finlandista soitettiin, ja puoliksi painostetaan lahjoittajaksi  >:(  Jos olisin tiennyt, en olisi yhteystietojani kertonut.

Tai ehkä se oli vain joku palkattu taitava rekrytoija, sillä yhden virheen teki, kun alkoi jutustella linnuista yleensä ensin: Isovarpusta ei ole olemassakaan, ainakaan Suomessa  :003:. Arvasin kyllä ilman sitäkin, että rahanmenoa on tarjolla, vaikka mukavaa esitetään.

Mutta joo, tuolta (https://www.birdlife.fi/liitytaitue/) voitte ryhtyä tukijaksi, jos haluatte  :023:
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: sivullinen - 30.07.20 - klo:11:41
^

Varmaan 30 vuotta ollut BL:n (taisi olla ennen joku Lintutieteellisten yhdistysten liitto tai vastaava) jäsen, mutta ei ole painostettu lahjoittamaan. Eikös siinä Pihabongausjutussa ole kohta, johon laittaa rastin, jos lahjoittaa haluaa. Itse osallistuin viimeksi bongaamalla parvekkeelta ja ikkunasta, mutta kaikkiin pihabongauksiin tullut osallistuttua.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: öppiäinen - 30.07.20 - klo:12:24
^Ai kauheeta, etten vain vahingossa ole rastinut jotakin  :017:
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Riitta-mummi - 30.07.20 - klo:12:25
Isovarpunen ?  Jos se on sama kuin Varpunen Passer domesticus, niin se on käynyt harvinaisemmaksi kuin Pikkuvarpunen Passer montanus. Viitanneeko montanus nimessä vuoriseutuun. Kilpiäisissä 180 m korkean vuorenrinteessä olevan talomme pihassa niitä oli paljon. Ne tykkäsivät erikoisen paljon pihatatarin siemenistä.

Tässä taasen asuu pari pariskuntaa domesticuksia ja poikasineen niitä on n. 20 kpl. Sirkutus on kova kun ne juttelee toisilleen. Toisen parin pesä tai ainakin ruokintapaikka oli suoraan ikkunasta näkyvä tuuhea unkarisyreenipensas.

Eilen yksinäinen sepelkyyhky kaskeutui täyttämään kivispiiraansa leikkipaikan hietikolta.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: sivullinen - 30.07.20 - klo:12:36
Rastaat alkavat kerääntyä parviksi; näin tänään ensimmäisen pikkuparven noin 30 lintua N eli pohjoiseen. Syksyn merkkejä tämäkin.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 31.07.20 - klo:10:14
Kotilinnuissamme harakoissa ja kesävierasrastaissa taitaa olla sokuritaudista kärsiviä yksilöitä. Tämän päättelen siitä, kun vatuista olisi sokeri unohtunut vallan pois. Syön vattuja ja sokuriherneitä joka päivä, että siitä olen havaintoni tehnyt. Jumala on viisas. Vai ajattelenko omiani?
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Riitta-mummi - 31.07.20 - klo:12:04
Rastaat alkavat kerääntyä parviksi; näin tänään ensimmäisen pikkuparven noin 30 lintua N eli pohjoiseen. Syksyn merkkejä tämäkin.

Havaitsin saman pari päivää sitten. Meidän pihassa lehteli ainakin parikymmentä jo isoa räksyä pensaista ja pilvikirsikoista toiseen. Ajattelin niiden etsivän marjoja. Niitä ei näy tänä vuonna näissä city-pensaissa olevan. Tarkoitan aroniaa ja ruusun kiulukoita. Ei ne ainakaan ole vielä kypsiä. Räksynpoikaset kyllä on ! Muuttavatko ne kuinka kauas etelää. Leutoina talvina niitä näkee pihlajan oksilla, kun on viimeisiä marjoja puissa.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Riitta-mummi - 01.08.20 - klo:16:17
Ilomantsissa sääksen tämänvuotiset poikaset ovat vielä pesässään, isoja tosin.
Virossa ovat poistuneet, mutta Suur-Konnakotka-pesässä on vielä iso jälkeläinen.
En löytänyt Suomen Petolinnusita clanga-clangaa. Mutta onhan se Kiljukotka, kun yksitellen kotkia katsoin.

Onkohan toisen sääksen nokka vähän viallinen. Näen siinä jotakin outoa kärjessä.

https://www.youtube.com/watch?v=ZyRa1lMnGdI
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pena - 01.08.20 - klo:19:39
Peukaloinen oli tänään mökin pihalla minua ilahduttamassa.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: öppiäinen - 03.08.20 - klo:14:50
Sääksistä seuraan Rantasalmen pesää. Kolme omaa poikasta ovat varttuneet hyvin (lentävät kaikki), ja nyt sinne on ilmestynyt vielä ottopoikanen. Ei kuulemma ole sääksillä mitenkään tavatonta, että lentokykyinen poikanen vaihtaa pesästä toiseen, ja se adoptoidaan sinne ihan sopuisasti. Tuotakin on emot ruokkineet. Tänään taisi kyllä jäädä ilman, kun pesän oma isompi rontti vetäisi kokonaisen lahnan eiä edes jämiä jättänyt.

Nokat voivat vaurioitua, kun taistellaan keväällä pesäpaikoista ja puolisoista.

Pesien seuraajille on oma fooruminsakin, Risulinnan pesueet (https://www.luotio.fi/forum/index.php?sid=ad76cc2be5d5fe22aceb17e63fb666b3). Kuten nimikin kertoo, keskitytään isompiin lintuihin, mutta on siellä muutakin luontoaihetta. Teknisesti foorumin toteutus on vähän omituinen esim. tähän Körttifoorumiin verrattuna.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Riitta-mummi - 03.08.20 - klo:15:06
Hei, ja kiitos kivasta linkistä.

Minä, tämän 'tikka-pesueen kanta-emo' hoivailen ja syöttelen osaa neljännen polven 'pokueestani'.

Tylleröiden äiti ottaa lähituntumaa metsä-opinoissa Hyytiälässä seisemän viikon ajan.
Tulee toki viikonlopuiksi poikasensa sukimaan ja ruokkimaan. Ja sen pesän uroskin osaa jotakin. Me halutaan kuitenkin seurata tilannetta ja tartutaan toimeen kun tarvitaan.

Virossa kävi must-toonekuren pesällä ikävästi kun toinen puoliso lähti lipettiin ja munat jäivät hautomatta loppuun asti. Se 'leski' hakkasi munat rikki, ja selvää kokkelia oli sisustat. Olivat kypsyneet kevään kuumassa auringonpaahteessa.

Tyhjää pesää live-kamera yhä näyttää.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pyryharakka - 03.08.20 - klo:21:53
Aamupalapöydässä toisaalta seurasimme aamu-tv:tä, toisaalta katselimme sähkölangalle kerääntyneitä pääskysiä. Ei niillä ollut nokkamaskeja ja istuivat ihan riti rinnan, ilman turvavälejä.

Muuten, jos kaikkialla aletaan sähkökaapelit vetää maan alle, niin missäs ne pääskyset kerääntyy istumaan loppukesästä?  :017:
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: öppiäinen - 03.08.20 - klo:23:44
Muuten, jos kaikkialla aletaan sähkökaapelit vetää maan alle, niin missäs ne pääskyset kerääntyy istumaan loppukesästä?  :017:

Samaan paikkaan jonne ne kokoontuivat ennen kuin sähköä oli keksittykään? Joo, en ollut katsomassa, missä ne silloin istuivat.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: 1944 - 04.08.20 - klo:08:44
^^
^

Hehee, noinhan se on mennyt :039:
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pena - 04.08.20 - klo:11:07
Karhulassa oli aamulla pihanurmikko täynnä kottaraisia.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: öppiäinen - 05.08.20 - klo:19:44
Bongasin kuikan. Olin Tohloppijärven rannassa (siinä Ylen vieressä joo) hakemassa tatteja. Ensin kuului vain kurnahtelua, jota en heti äkännyt edes linnuksi. Kuikka pitää kyllä monenlaista ääntä, en ollut tiennyt että tuollaistakin.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: vn - 07.08.20 - klo:18:55
Kotimökillä ruohonleikkuun jälkeen seurasin aika suurta määrää pikkulintuja,
lentelivät levottoman oloisesti pienissä ryhmissä, hetkeksi istahtaen puun oksille,
enpähän tunnistanut mitä olivat.
Otsikko: Vs: Linnut 33
Kirjoitti: Pena - 07.08.20 - klo:19:10
Ainakin peipoilla näyttäisi olevan muuttoparvia.