Körttifoorumi

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: donpate - 11.04.19 - klo:11:31

Otsikko: Sairauteni 6
Kirjoitti: donpate - 11.04.19 - klo:11:31
Eilen olin yhdessä elämäni kivuliaimmista tilanteista Hussissa kun molempien silmien yläluomet puudutettiin operaatita varten, toki sitten helpotti kun luomet puutuivat. Olisi tehnyt mieli huutaa tai tehdä jotain muuta typerää, sai koota kaiken itsehillinnän että pystyi alistumaan toimenpiteeseen.
Taxikuski katseli ihmeissään kun istuin vieressä ja verinorot valui silmistä, nyt löytyy jo huumoria ja katuuskottavuutta kun pandana tälä liikun.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: 1944 - 11.04.19 - klo:11:36
Minulla kipein operaatio oli, kun nenäni putoamisen jälkeen oikaistiin so reponointiin. Ei miehestä olisi synnyttäjäksi, sillä kivunsietokykymme on alempi kuin arvon naisilla. Mitenkähän on tulevaisuudessa tällä uudella sukupuolella das, kait sekin pyrkii synnyttämään. Tämä on vaikein asia ymmärtää, kun Luojalla jäi näitä tällaisia asioita välitilaan.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 11.04.19 - klo:14:07
Lääkärini soitti saatuaan röntgenlääkärin lausunnon. Mitään uutta ei polvissani onneksi ole tapahtunut, mutta näkyi että kulumat olivat melkoiset.
Sain lähetteen keskussairaalan ortopedille koska punktiossa oli verta.
Kipulääkettä 3 kertaa Paramax 1000 määrättiin. Olisin saamut Panacod -reseptin mutta en ottanut. Liikkua saan kipujen puitteissa.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: seppos - 11.04.19 - klo:15:49
Lääkärini soitti saatuaan röntgenlääkärin lausunnon. Mitään uutta ei polvissani onneksi ole tapahtunut, mutta näkyi, että kulumat olivat melkoiset.
Sain lähetteen keskussairaalan ortopedille, koska punktiossa oli verta.
Kipulääkettä 3 kertaa Paramax 1000 määrättiin. Olisin saamut Panacod -reseptin mutta en ottanut. Liikkua saan kipujen puitteissa.

Polvileikkauksen jälkeen minulla oli vaikeuksia päästä Panacodista eroon. Olen näköjään herkkä opiaateille. Naureskelin, kun lääkäri ei antanut 94v äidilleni opiaattia, kun siitä voi tulla riipuvaiseksi.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: 1944 - 11.04.19 - klo:18:51
Kuvevikani leikattiin Raahessa, niin lääkäri tarjotteli noita Panacodeja, onneksi en ottanut. Minäkin pärjään 2-3 Paramax tonnilla päivä.
Olisihan kiva olla terveessä kehossa tietenkin, mutta kädessä olevilla korteilla on pelattava.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 18.04.19 - klo:13:47
Tuli kutsu traumatologian polille, mutta vasta 7.6. on aikani.
Olen lukenut Terveyskirjastosta polven nivelrikon ominaisuudesta ja hoidoista. Leikkaus tulee vasta kun on syönyt opiaattejakin eivätkä nekään enää auta.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: PekkaV - 28.04.19 - klo:06:04

   Yöllistä korvakipua ja siitepölyallergiaa

Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: AKUANKKA313 - 28.06.19 - klo:21:43
Olin tietokonetomografia-kuvauksissa 2 viikkoa sitten lymfooma on ollut parantuneena jo vuoden vaikka oli pahasti levinnyt. P. Löijä on sairastunut leukemiaan ja on aloittanut hoidot tänään. Ikävä kyllä en tiedä onko hänen syöpänsä agressiivisesti leviävää laatua. Isoisälläni joka oli körttipappi, todettiin leukemia n.50 vuotiaana ja hän eli 70-vuotiaaksi ja teki kokoajan töitä.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 08.07.19 - klo:19:48
Tuntuu mälsältä valittaa pelkästä kivusta.  Yx aamu heräsin vasen olkapää siinä kunnossa että eipä sitä paljon liikutella. Taisin nukkua kurjasti käsivarren päällä sohvan kulmaa vasten, nyt kun makuuhuoneessa majailevat siilit. Se on K i p e ä monetta viikkoa. Hyvin monetta.

Pitäis mennä lääkäriin kuulemaan luulen että siinä on revähtäny kieltäjäkalvosin.

Muistaako kukaan miten sitä piti hoitaa?

On tavallinen vaiva tietoni mukaan.


Olen iloinen saatuani hyvää uutista AkuAnkalta, paitsi Paulin leukemiaa, se taas onnistui järkyttämään.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 08.07.19 - klo:19:57
Googlaan kaikessa Terveyskirjastoa. Tässähän tätä:

https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01041#s6

Kyllä kai itse täytyy kokeilla ja valita hoitaako kuumalla vai kylmällä ! :017:

Minun kipuihin ei kuuma sovi. Parasetamolia 1000 yksikköä olen ottanut kolmatta kuukautta 2 -3 kertaa vrk. Aion kokeilla miten pärjäisin pienemmällä. Ei tosin muuta haittaa kuin hikoilua koska se panee veren kiertämään.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 08.07.19 - klo:20:07
Oli vautsi, kiitos. Nyt ei tarvii kun soitan nuoruudenystävälle joka on jumppari.

Oon ottanu Buranaa ja aspiriinia, myös panadolia vähän tuntuman mukaan, mutta helpotti että kyl kotihoito on ihan jees. Ei mitään kirurgeja tähän. Liikkumatta se pysyy kun ei kärsi liikuttaa... 
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 08.07.19 - klo:20:12
Ei edes minun polviin vaikka traumaolille sain lähetteen sen polvilleputoamisen takia. En kuitenkaan enää voi polvistua. Hävettää seisoa ehtoollispöydässä.

Olen kokeillut nyt pumpulia korvaani kun usein on jänne korvasta niskaan kipeä. Tuntuu auttavan. :023:

Ensi viikolla laseroidaan silmä, ja se on viimeinen kerta sitä lajia. Pistot kyllä jatkuu.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: seppos - 09.07.19 - klo:09:38
Minua on nivelrikko alkanut kiusata. Oli vaikea saada sukkia jalkaan, kun peukalon nivel on niin kipeä. En saa syödä tulehduskipulääkkeitä muiden vaivojen vuoksi ei kysyn mistä olette löytäneet apua?
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 09.07.19 - klo:09:43
Voltarenista, ja Paramaxista. Astman takia voin käyttää särkylääkkeistä vain parasetamolia.
Aptekkari kehoitti pyytämään reseptin särkylääkkeeseeni, tulee halvemmaksi.

Minulta menivät peukaloiden tyvet rikki jo kolmekymppiseä kun pesin mökillä pyykit järvessä. Kiertelin isot froteepyyhkeetkin käsin. Niissä ne !
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: sadetta - 09.07.19 - klo:18:55
Minua on nivelrikko alkanut kiusata. Oli vaikea saada sukkia jalkaan, kun peukalon nivel on niin kipeä. En saa syödä tulehduskipulääkkeitä muiden vaivojen vuoksi ei kysyn mistä olette löytäneet apua?

Tuore inkivääri saattaa auttaa, lienee yksilöllistä. Olen käyttänyt ja jättänyt välillä pois, eli useamman kerran testaillut. Vaikutus on ihan selvä. Käytin taannoin muutaman kuukauden päivittäin, sitten jätin pois muutamaksi kuukaudeksi, kunnes taas alkoi tulla ikäviä tuntemuksia. Eli varmaankaan tässä tapauksessa ei tarvitsisi nauttia inkivääriä päivittäin, jos käyttäisi säännöllisesti jokusen kerran viikossa jatkuvasti.

Mitenkö käytän? Minusta helpoin ja tehokkain tapa on tehdä smoothie. Viipaloin inkiväärin (sormen, tai joskus melkein puolikkaan kämmenen kokoisen palan, jos on taukoa ollut) ohuiksi paloiksi, mukaan vettä, marjoja, puolikas avokado, ja sauvasekoittimella soossiksi. Koska maku on aika tiukka paljosta inkivääristä, lisään parisen tippaa steviaa, ei kuitenkaan niitä tavallisen kaupan sokeri-stevioita. Lisäksi joskus jokunen saksanpähkinä, tummaa kaakaojauhetta, viherjauhetta tms joukkoon. Jos avokado ei maistu, voi kokeilla banaania, jossa makeutus onkin sitten valmiina.

Moni on sanonut glukosamiinin auttavan.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: öppiäinen - 10.07.19 - klo:20:22
Otsikon vierestä kun ei ole oma sairaus, mutta 81-vuotias äitini mursi lonkkansa viime kuussa. Oli jotenkin onnistunut kaatumaan kukkapenkkiä laitellessaan. Sementoitiin ja kävelee rollaattorin avulla, mutta kun on nivelreuman aika lailla vääntämät sormet niin  ongelmaa on siinäkin. Sai myös lähetteen muistitutkimuksiin. Tuntuu että alkaisi olla entistä valmiimpi siirtymään jollain lailla tuetumpaan asumismuotoon (nyt asuu rivarissa itsekseen).  Vähän on tuon takia minullakin pitänyt nyt kiirettä. Siihen hänen asuntoonsa on myös tulossa putkiremontti nyt kesällä joskus, ja on pitänyt järjestää tavaroita senkin takia. Hänellä on ollut meneillään yleisempi roinastaluopumisprojekti, mutta se jäi vähän vaiheeseen sen lonkan takia, ja muutenkin edistyy hitaasti. Voi olla että joudun taas Joensuussa päin reissaamaan.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 11.07.19 - klo:08:32
Täällä muistetaan teitä molempia   :eusa_pray:

R-m
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 11.07.19 - klo:15:28
Eilen oli ainoa kaunis päivä ja kaaduin tautivuoteelle. Flunssa iskee minuun perinpohjaisesti ja epilepsialääkkeet totesin loppuneiksi.  Onneksi yliopiston apteekista saa tilata. Chatti farmaseutin kanssa meni kolme kertaa pieleen, kun Treo ehti loppua siinä ostoskoria viimeisteltäessä ja piti alkaa homma alusta.  Sitten farmaseutti tarjoaa jotain halvempaa tuotetta, minä naputtelen kiitos kyllä, todetaan että sitä puuttuu.


Kun saatiin lopulta kaikki kuntoon hän kirjoitti mahtavaa!  Vastasin, ihan super.  Päivän pieni — suuri ilo.  Hoipuin soffalle ja nukuin hyvin. Illalla toivat rohdot.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 20.07.19 - klo:14:08
Kun nyt saa valittaa niin tätä vasenta kättä voisi särkeä vähän vähäisemmin. Mutta jos ei niin ei sitte.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 20.07.19 - klo:18:32
Tapaturmako on sattunut ?

Minun polveni ovat jo paremmat. 500+500 mg Paramaksia tuntuu nyt sopivalta avulta.
Otsikko: Vs: Sairauteni
Kirjoitti: Leena - 21.07.19 - klo:18:56
Iloitsen puolestasi todel.  Kipu on hyvin rasittavaa.

Tämä on mysteeriluontoinen kipeytyminen, eli lähtee sieltä olkapään kiertäjäkalvosimesta ja sattuu pitkin käsivarren pikkusormen puolta jotka puutuu.   Siellä vissiin on joku hermo pinteessä tai sitten arvailen liikaa kun vihaan lääkäreitä tai siis niillä käymistä. Kai pitää vaivautua.  Salisylaatit, Treo aamiaiseksi ja Burana välipaloiksi, noin  pitkin päivää auttaa jonkun verran, ne kai laskee jos siellä on turvottelua.

Yks aamu heräsin nukkuneena käsivarteni päällä ja sehän riittikin. 
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 23.07.19 - klo:18:44
Kuin salama iski taas kova kipu vasempaan polveen. En mitään erityistä tiedä tapahtuneen, ellen ole yöllä kääntyillessä sitä vääntänyt.

Ortopedi onneksi kertoi että täällaista tämä on. On hyviä jaksoja ja sitten taas huonoja. Olisiko helle tehnyt pahaa.

Ei auta kuin siirtyä taas Paramax 1000+1000+1000-kauteen. Vähentelen kun alkaa sujua paremmin. Panin polvituen taas käyttöön.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 24.07.19 - klo:11:32
Tuo ”kuin salama iski kova kipu” sai kysymään, onko varmasti kihti suljettu pois. Se ei tule herkuttelevien herrojen ukkovarpaan tyveen pelkästään, vaan vaivaa esimerkiksi äitiäni jolla ei ole taipumusta mihinkään yllämainittuun.  Suvussa on ollut joku kihtipotilas, oliko se isoenonsa vai isovaatinsa, kaukana kuitenkin. 

Se iskee kuin salama ja ihan salaperäisistä syistä.  Ehkei ota eikä anna, vaikka se muun kuluman ohessa suljetaan pois verikokeella. Äitini ottaa Burana 400- 600 ja se tainnuttaa kivun.  Burana eli salisylaatit on siihen jotakuinkin spesifi lääke, jos se muuten soveltuu.  Varsinkin jos ehtii ottaa lääkkeen, kun on mystinen aavistus, kohta iskee salama.... Se kehittyi hälle. 

Ehkä tämä on ihan turhaa.... Se vain tuli mieleeni kivun kuvauksesta. Kihtikipu vaihtelee ja osuu kyl keskisuuriin niveliin, ja jotain ruokia kuten anjovista hän välttää. Eli hän pääsi osittain aivan ruokavaliolla siitä, jäi janssonin kiusaukset nyt tekemättä, ja se oli heidän suosikkejaan.

Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 24.07.19 - klo:14:24
Kiitos !   Voi ollakin juuri tuota, sillä pari päivää on kovasti vas. isovarpaan tyvi ollut kiukkuinen.
Ilman muuta oletin polven kivun tulleen nivelrikosta, mutta jos se tuntuu näin ja jopa lonkkaan asti, olkoon kihtiä. Särkylääke tuntuu jo auttavan , mutta parasetamolissa on vaaransa. Täytyy vähentää heti kun siedän.

Hyä Leena-tohtori, kerro voiko särkylääkettä käyttää jatkuvasti jos se jää esim. 500+500 / vrk.  Buranaa en uskalla kun on tämä astma.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: seppos - 24.07.19 - klo:16:43
Minulla kihti iski nilkkaan asti ja syypää oli oli silakkapihvit. Meillä ei ollut moneen vuoteen ollut niitä ja sitten pyysin rakkaaltani niitä kohtalokkain seurauksin. Yleisin aiheuttaja on pikkukala, jonka nahkaa ei poisteta (silakka, muikku jne). Myös kuorimattomat äyriäiset kuten katkaravut aiheuttavat sitä, siksi ne ovat juutaiselle kosher opissa kiellettyjä. Prednizol auttaa, mutta en saa syödä kuin hätätilassa, kun se sotkee insuliinin
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 24.07.19 - klo:18:28
Nyt kun luin kihdistä uskon tämän johtuneen muikuista ja sardiineista joita olemme syöneet kolmekin kertaa viikossa.

Rapuja en enää uskalla astmani takia edes haaveilla, vaikka kuinka makoisia ovlisivatkin. Sain kerran aika pahan allergia-hengenahdistuskohtauksen niistä.

On tämäkin, että nivelrikkoiseen jalkaan iski vielä kihtikin ! :017:

Hellettäkin jo epäilin . Alkaa olla vaikeaa ottaa selvää näistä kaikista vaivoista.
Meinasin jo soittaa Mehiläiseen, mutta Leena ehti apuun. :023:
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 24.07.19 - klo:20:22
Kiitos !   Voi ollakin juuri tuota, sillä pari päivää on kovasti vas. isovarpaan tyvi ollut kiukkuinen.
Ilman muuta oletin polven kivun tulleen nivelrikosta, mutta jos se tuntuu näin ja jopa lonkkaan asti, olkoon kihtiä. Särkylääke tuntuu jo auttavan , mutta parasetamolissa on vaaransa. Täytyy vähentää heti kun siedän.

Hyä Leena-tohtori, kerro voiko särkylääkettä käyttää jatkuvasti jos se jää esim. 500+500 / vrk.  Buranaa en uskalla kun on tämä astma.

Voi kun annettaisiin nyt osaamista ja ymmärrystä.  Lähinnä parasetamoli häiriköi maksaa, ja sen tähden tuo 3g ei saa ylittyä/ vrk.  Tuo mainitsemasi annos on hyvin pieni. Kivuttomuus on hyvin tärkeä asia unen ja levon ja mielialan ja monen muun tähden noin yleisesti, jos tuo pitää kivun poissa, uskaltaisin käyttää sitä jatkuvasti. Tämän neuvon antaisin omalle äidilleni.

Äidilläni on astma myös, silti hän ottaa kihtikipuun Buranaa, astmasta huolimatta.  Kihti on helppo todeta labrassa, on yleisempi kuin tullaan ajatelleeksi, äidilläni todettu  oli jo toinen lähipiirissä. 

Ellei Burana laukaise astmakohtausta, se ei sitä muutoin pahenna,  kysehän ei ole jatkuvasta käytöstä vaan sen kivuliaan kohtauksen hoidosta.  Pitäisin kyllä astmaatikolle astmapiipun tms varalla kun hän ensi kertaa ottaa Buranaa.  Äitini astma ei siitä vaikeutunut mutta se on niin yksilöllinen tauti, hänellä se kiusaa flunssassa, joistain ilmansaasteista, joskus kun rajan takaa tulee metsäpalojen savuja, silloin on aika hankalaa.   

AI niin... minul on astma ja pistelen aika huoletta Buranaa kipuun. En ole kovin hyvä esimerkki kenellekään tosin.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 24.07.19 - klo:20:32
Kokeilen Buranaa.  Pelkoni sitä kohtaan johtuu siitä että ammoin astmahoitaja kehoitti käyttämään parasetamonia. Panadol ei minua auta ja siksi olen ottanut Paramaxia. En ole aiemmin juuri tarvinnutkaan mutta maaliskuun lopun polvi-trauman jälkeen on ollut pakko käyttää.

Myös vuosikymmeniä sitten kuoli Nastolan kirkkoherra, joka oli veljeni vihkipappi, astmaatikkona käyttämäänsä asperiiniin. Näin on kaupunkilegenda. Matti Paarma oli Jukka Paarman veli.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 25.07.19 - klo:07:57
kyllä astmakohtaukseen voi kuolla, eli suurta varovaisuutta aina ja ehkä soitto vielä astmahoitajalle ja lääkkeet käden ulottuville...  Äitini sai Buranasta niin hyvän avun.  Mietin mahtoiko se kirkkoherra olla  juuri sille Buranalle eli salisylaateille hyvin allerginen, silloin  vaara on suuri. 
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: seppos - 25.07.19 - klo:08:58
Nuorena poikana keräsin postimerkkejä ja tulitikkuaskin etikettejä. Nyt kerään erityiskorvattavien lääkkeiden merkintöjä kelakortin takapuolelle. Niin harrastukset muuttuvat. Jouduin käymään viime viikolla Kuhmoisten apteekissa hakemassa lisää insuliinia ja juttelin lääkkeistä apteekkarin kanssa. Hän sanoi eikö se ole kallis lääke, sanoin kyllä, mutta minulla tulee Kelan yläraja täyteen ennen huhtikuun loppua ja loppuvuosi on sitten ilmaista. Apteekkari totesi, että kas vain enpä ole tullut ajatelleeksi. Se siitä.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 25.07.19 - klo:09:31
Leena, Matti Paarma kuoli jo 1970-luvulla muistaakseni, liekö silloin edes ollut Buranaa. Puhuttiin asperiinista.
Samoihin aikoihin kuoli samaan myös Vierumäen Urheiluopiston opettaja.

Seppo, pidetään kunniana näitä merkintöjä Kela-korteissamme. Kipujen ja sairauksien merkitys on merkki suuremmasta.

Teki tiukkaa jalkani kanssa kauppareissulla, polvitaipeessa taitaa olla 'vettä'. Yö sujui kohtalaisesti. Kuumuus kiusaa.
Ajattelen , liekö helle uuvuttanut myös Claes Anderssonin. :'(
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 26.07.19 - klo:17:06
Aspiriini on todella paljon Buranaa vanhempi lääke.

Kumpikin kuuluu salisylaattijohdoksiin eli jos henkilö on allerginen aspiriinille, hän ei voi käyttää myöskään muita salisylaattijohdoksia, kuten ibuprofeenia eli Buranaa eli Ibuxinia, naprokseenia eli Naprometinia ja muita eri lääketehtaiden valmisteita. Apteekissa osataan neuvoa, jos ostaa itsehoitovalmisteita. Indometasiini oli muistaakseni ensimmäinen markkinoille tullut aspiriinia tehokkaampi salisylaattijohdos.

Parasetamoli on aivan erityyppinen lääke, se ei kuulu salisylaattiryhmään.

,.......

Astman ja salisylaattien yhteys on mutkikkaampi. Se ei ole allergiaa.

Lääkeallergia johtaa kuolemaan, koska se saattaa johtaa ns anafylaktiseen reaktioon, jossa kurkunpää turpoaa kiinni. Niin johtaa kyllä pähkinäallergiakin, jos pähkinöitä syö. Kinkkisin kohtaamani oli mehiläishoitajan lapsi, joka sai hurjia reaktioita mehiläisen pistosta, ja ampiaisen myös. Isä hoiti mehiläisiään, lapsi oli tämän tästä anafylaksian tähden päivystyksessä.

En osaa selittää, enkä tietysti tässä uskalllakaan, miten meillä siedetään salisylaatteja, ja äitini ottaa päivittäin miniaspiriinin pitääkseen veren hyytymättä saman sisätautilääkärin neuvosta, joka huolehtii sen astman hoidosta.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 26.07.19 - klo:17:25
Ai niin.... Jälkikäteen on aika mahdoton sanoa, saiko ao juuri aspiriinista rajun astmakohtauksen vai oliko hänellä allergiaa useille eri aineille tai vain aspiriinille, ja sen tähden astma jota seurasi anafylaksia. Astma johtuu joko allergiasta jolloin se puhkeaa nuorella iällä, tai keski- iällä rasitusastma, niillä on eri mekanismit.

Kannattaa joskus lääkärillä käydessään kysyä noista uusimmista tulehduskipulääkkeistä kuten naprometinista, kun kelailin vielä, olikohan juuri aspiriini se pahin astmaatikolle.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: seppos - 26.07.19 - klo:17:27
Indometiin sotkee minulla psyykkeen (toseettu 1980-1982)

Panadol vaikuttaa minulla vajaa 3 tuntia eikä yhtään pidempään.

Buranaa ym en saa syödä. Siskoni ja anoppini saivat kumpikin niistä vatsahaavan. Söivät molemmat todella paljon kun vähempi ei auttanut. Syömiskieltoni ei ole näistä johtuva.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 26.07.19 - klo:17:34
Joo, Indometinista ihmiset sai hyvin omituisia juttuja toisinaan, huimaus oli kai ilkein, mutta kyllä myös psyykkisiä reaktioita muistan ja ojaanajamisia sun muita. Se sitten jäi.

Buranaa ei  vatsani liikoja kestä. Naproxen annettiin nyt migreeniin, vaikka minulla ei järin ole tässä tyypissä sitä migreenisärkyä.  Se kumminkin estää sen reaktion ehkä... jos kerkisiin ajoissa ottaa, ja yleensä kaikki semmoiset häiriöt ja kivut jotka elimistöön aiheuttaa semmoinen kuin prostaglandiini.

Juu, on tähystetty kerran vatsa, kun liikaa Buranaa otin estämään basilaarikohtausta. Jäin varovaiseksi. Söin siihen sitten happosalpaajakuurin.

Tästä oli lääkäriliiton vast saitilla kuin tämä keskustelu eli kipulääkkeet, löytyisikö yhtään joka auttaisi kaikkeen. Ei löytynyt.

Lopulta juttu on niin, että tehokkain ja  turvallisin on tavallaan vaarallisin, eli kodeiini.  Siihen jää koukkuun.  Kun ikää karttuu, sen muut haitat nopeuttavat kuolemaa, ettei sekään....
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: seppos - 26.07.19 - klo:18:36
Polvileikkauksen jälkeen sain Panacodia ja siitä oli vaikea päästä irti.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 26.07.19 - klo:20:42
Opioottia ( kodeiinia ? ) minullekin olisi lääkäri kirjoittanut mutta en ottanut. Kuulin hirmuisista vieroitusoireista kun sukulainen lopetti sen yht' äkkiä .

Juttelin eilen oma-hoitajani kanssa parasetamolin turvallisesta käytöstä. Se on se 3 gr / vrk. Sitä menee nyt se, mutta maanantaina käyn taas lääkärissä joka saa miettiä josko kortisonipistos olisi paikallaan.
Nyt kun olen taas ottanut maksimin alkaa kipu häipyä

Luulin kai parantuneeni ja aloin vähitellen vähentää, jopa niin että vain 0,50 x2 /vrk.
Sitten kävi näin.
Kun kova kipu maanantaina iski revähti kai reisi kun rojahdin wc-istuimelle. Ei ole sitä korotusta, vielä.

Kantapäänkautta oppii ja kävellä pitää verenmaku suussa.

Hyvää yötä kohtalotoverit. :059:

ps. Leena, minullekin on alkanut harvakseen ilmestyä sahalaita-kuviota näkökenttään. Menen heti pitkälleni ja laitan säleverhot kiinni ja kylmän kääreen otsalle. Höntti olo ketää joitakin tunteja.
Tautu-kokoelmaani on ilmestynyt migreeni ja ehkä kihti,siitä labrat maanantaina.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 27.07.19 - klo:09:21
Olen pahoillani, todella.  On hyvä saada tieto siitä kihdistä, mutta minullahan iski epäilys vain tuon kuvauksen perusteella. Se saattaa olla muutakin, mutta on kyllä niin kihtiin sopiva. Hyvä on että tutkitaan.

Kesä on ollut niin täynnä valoa, että saattaa altistaa migreenille, minua neuvottiin käyttämään kirkkaalla ilmalla aurinkolaseja, niistä on apua. Viime kesänä joku optikkoliike myi silmälaseja tyyliin  kaksi yhden hinnalla eli omilla vahvuuksilla sai aurinkolasit lisäksi.