Körttifoorumi

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: donpate - 11.04.19 - klo:11:31

Otsikko: Sairauteni 6
Kirjoitti: donpate - 11.04.19 - klo:11:31
Eilen olin yhdessä elämäni kivuliaimmista tilanteista Hussissa kun molempien silmien yläluomet puudutettiin operaatita varten, toki sitten helpotti kun luomet puutuivat. Olisi tehnyt mieli huutaa tai tehdä jotain muuta typerää, sai koota kaiken itsehillinnän että pystyi alistumaan toimenpiteeseen.
Taxikuski katseli ihmeissään kun istuin vieressä ja verinorot valui silmistä, nyt löytyy jo huumoria ja katuuskottavuutta kun pandana tälä liikun.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: 1944 - 11.04.19 - klo:11:36
Minulla kipein operaatio oli, kun nenäni putoamisen jälkeen oikaistiin so reponointiin. Ei miehestä olisi synnyttäjäksi, sillä kivunsietokykymme on alempi kuin arvon naisilla. Mitenkähän on tulevaisuudessa tällä uudella sukupuolella das, kait sekin pyrkii synnyttämään. Tämä on vaikein asia ymmärtää, kun Luojalla jäi näitä tällaisia asioita välitilaan.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 11.04.19 - klo:14:07
Lääkärini soitti saatuaan röntgenlääkärin lausunnon. Mitään uutta ei polvissani onneksi ole tapahtunut, mutta näkyi että kulumat olivat melkoiset.
Sain lähetteen keskussairaalan ortopedille koska punktiossa oli verta.
Kipulääkettä 3 kertaa Paramax 1000 määrättiin. Olisin saamut Panacod -reseptin mutta en ottanut. Liikkua saan kipujen puitteissa.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: seppos - 11.04.19 - klo:15:49
Lääkärini soitti saatuaan röntgenlääkärin lausunnon. Mitään uutta ei polvissani onneksi ole tapahtunut, mutta näkyi, että kulumat olivat melkoiset.
Sain lähetteen keskussairaalan ortopedille, koska punktiossa oli verta.
Kipulääkettä 3 kertaa Paramax 1000 määrättiin. Olisin saamut Panacod -reseptin mutta en ottanut. Liikkua saan kipujen puitteissa.

Polvileikkauksen jälkeen minulla oli vaikeuksia päästä Panacodista eroon. Olen näköjään herkkä opiaateille. Naureskelin, kun lääkäri ei antanut 94v äidilleni opiaattia, kun siitä voi tulla riipuvaiseksi.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: 1944 - 11.04.19 - klo:18:51
Kuvevikani leikattiin Raahessa, niin lääkäri tarjotteli noita Panacodeja, onneksi en ottanut. Minäkin pärjään 2-3 Paramax tonnilla päivä.
Olisihan kiva olla terveessä kehossa tietenkin, mutta kädessä olevilla korteilla on pelattava.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 18.04.19 - klo:13:47
Tuli kutsu traumatologian polille, mutta vasta 7.6. on aikani.
Olen lukenut Terveyskirjastosta polven nivelrikon ominaisuudesta ja hoidoista. Leikkaus tulee vasta kun on syönyt opiaattejakin eivätkä nekään enää auta.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: PekkaV - 28.04.19 - klo:06:04

   Yöllistä korvakipua ja siitepölyallergiaa

Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: AKUANKKA313 - 28.06.19 - klo:21:43
Olin tietokonetomografia-kuvauksissa 2 viikkoa sitten lymfooma on ollut parantuneena jo vuoden vaikka oli pahasti levinnyt. P. Löijä on sairastunut leukemiaan ja on aloittanut hoidot tänään. Ikävä kyllä en tiedä onko hänen syöpänsä agressiivisesti leviävää laatua. Isoisälläni joka oli körttipappi, todettiin leukemia n.50 vuotiaana ja hän eli 70-vuotiaaksi ja teki kokoajan töitä.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 08.07.19 - klo:19:48
Tuntuu mälsältä valittaa pelkästä kivusta.  Yx aamu heräsin vasen olkapää siinä kunnossa että eipä sitä paljon liikutella. Taisin nukkua kurjasti käsivarren päällä sohvan kulmaa vasten, nyt kun makuuhuoneessa majailevat siilit. Se on K i p e ä monetta viikkoa. Hyvin monetta.

Pitäis mennä lääkäriin kuulemaan luulen että siinä on revähtäny kieltäjäkalvosin.

Muistaako kukaan miten sitä piti hoitaa?

On tavallinen vaiva tietoni mukaan.


Olen iloinen saatuani hyvää uutista AkuAnkalta, paitsi Paulin leukemiaa, se taas onnistui järkyttämään.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 08.07.19 - klo:19:57
Googlaan kaikessa Terveyskirjastoa. Tässähän tätä:

https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01041#s6

Kyllä kai itse täytyy kokeilla ja valita hoitaako kuumalla vai kylmällä ! :017:

Minun kipuihin ei kuuma sovi. Parasetamolia 1000 yksikköä olen ottanut kolmatta kuukautta 2 -3 kertaa vrk. Aion kokeilla miten pärjäisin pienemmällä. Ei tosin muuta haittaa kuin hikoilua koska se panee veren kiertämään.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 08.07.19 - klo:20:07
Oli vautsi, kiitos. Nyt ei tarvii kun soitan nuoruudenystävälle joka on jumppari.

Oon ottanu Buranaa ja aspiriinia, myös panadolia vähän tuntuman mukaan, mutta helpotti että kyl kotihoito on ihan jees. Ei mitään kirurgeja tähän. Liikkumatta se pysyy kun ei kärsi liikuttaa... 
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 08.07.19 - klo:20:12
Ei edes minun polviin vaikka traumaolille sain lähetteen sen polvilleputoamisen takia. En kuitenkaan enää voi polvistua. Hävettää seisoa ehtoollispöydässä.

Olen kokeillut nyt pumpulia korvaani kun usein on jänne korvasta niskaan kipeä. Tuntuu auttavan. :023:

Ensi viikolla laseroidaan silmä, ja se on viimeinen kerta sitä lajia. Pistot kyllä jatkuu.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: seppos - 09.07.19 - klo:09:38
Minua on nivelrikko alkanut kiusata. Oli vaikea saada sukkia jalkaan, kun peukalon nivel on niin kipeä. En saa syödä tulehduskipulääkkeitä muiden vaivojen vuoksi ei kysyn mistä olette löytäneet apua?
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 09.07.19 - klo:09:43
Voltarenista, ja Paramaxista. Astman takia voin käyttää särkylääkkeistä vain parasetamolia.
Aptekkari kehoitti pyytämään reseptin särkylääkkeeseeni, tulee halvemmaksi.

Minulta menivät peukaloiden tyvet rikki jo kolmekymppiseä kun pesin mökillä pyykit järvessä. Kiertelin isot froteepyyhkeetkin käsin. Niissä ne !
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: sadetta - 09.07.19 - klo:18:55
Minua on nivelrikko alkanut kiusata. Oli vaikea saada sukkia jalkaan, kun peukalon nivel on niin kipeä. En saa syödä tulehduskipulääkkeitä muiden vaivojen vuoksi ei kysyn mistä olette löytäneet apua?

Tuore inkivääri saattaa auttaa, lienee yksilöllistä. Olen käyttänyt ja jättänyt välillä pois, eli useamman kerran testaillut. Vaikutus on ihan selvä. Käytin taannoin muutaman kuukauden päivittäin, sitten jätin pois muutamaksi kuukaudeksi, kunnes taas alkoi tulla ikäviä tuntemuksia. Eli varmaankaan tässä tapauksessa ei tarvitsisi nauttia inkivääriä päivittäin, jos käyttäisi säännöllisesti jokusen kerran viikossa jatkuvasti.

Mitenkö käytän? Minusta helpoin ja tehokkain tapa on tehdä smoothie. Viipaloin inkiväärin (sormen, tai joskus melkein puolikkaan kämmenen kokoisen palan, jos on taukoa ollut) ohuiksi paloiksi, mukaan vettä, marjoja, puolikas avokado, ja sauvasekoittimella soossiksi. Koska maku on aika tiukka paljosta inkivääristä, lisään parisen tippaa steviaa, ei kuitenkaan niitä tavallisen kaupan sokeri-stevioita. Lisäksi joskus jokunen saksanpähkinä, tummaa kaakaojauhetta, viherjauhetta tms joukkoon. Jos avokado ei maistu, voi kokeilla banaania, jossa makeutus onkin sitten valmiina.

Moni on sanonut glukosamiinin auttavan.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: öppiäinen - 10.07.19 - klo:20:22
Otsikon vierestä kun ei ole oma sairaus, mutta 81-vuotias äitini mursi lonkkansa viime kuussa. Oli jotenkin onnistunut kaatumaan kukkapenkkiä laitellessaan. Sementoitiin ja kävelee rollaattorin avulla, mutta kun on nivelreuman aika lailla vääntämät sormet niin  ongelmaa on siinäkin. Sai myös lähetteen muistitutkimuksiin. Tuntuu että alkaisi olla entistä valmiimpi siirtymään jollain lailla tuetumpaan asumismuotoon (nyt asuu rivarissa itsekseen).  Vähän on tuon takia minullakin pitänyt nyt kiirettä. Siihen hänen asuntoonsa on myös tulossa putkiremontti nyt kesällä joskus, ja on pitänyt järjestää tavaroita senkin takia. Hänellä on ollut meneillään yleisempi roinastaluopumisprojekti, mutta se jäi vähän vaiheeseen sen lonkan takia, ja muutenkin edistyy hitaasti. Voi olla että joudun taas Joensuussa päin reissaamaan.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 11.07.19 - klo:08:32
Täällä muistetaan teitä molempia   :eusa_pray:

R-m
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 11.07.19 - klo:15:28
Eilen oli ainoa kaunis päivä ja kaaduin tautivuoteelle. Flunssa iskee minuun perinpohjaisesti ja epilepsialääkkeet totesin loppuneiksi.  Onneksi yliopiston apteekista saa tilata. Chatti farmaseutin kanssa meni kolme kertaa pieleen, kun Treo ehti loppua siinä ostoskoria viimeisteltäessä ja piti alkaa homma alusta.  Sitten farmaseutti tarjoaa jotain halvempaa tuotetta, minä naputtelen kiitos kyllä, todetaan että sitä puuttuu.


Kun saatiin lopulta kaikki kuntoon hän kirjoitti mahtavaa!  Vastasin, ihan super.  Päivän pieni — suuri ilo.  Hoipuin soffalle ja nukuin hyvin. Illalla toivat rohdot.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 20.07.19 - klo:14:08
Kun nyt saa valittaa niin tätä vasenta kättä voisi särkeä vähän vähäisemmin. Mutta jos ei niin ei sitte.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 20.07.19 - klo:18:32
Tapaturmako on sattunut ?

Minun polveni ovat jo paremmat. 500+500 mg Paramaksia tuntuu nyt sopivalta avulta.
Otsikko: Vs: Sairauteni
Kirjoitti: Leena - 21.07.19 - klo:18:56
Iloitsen puolestasi todel.  Kipu on hyvin rasittavaa.

Tämä on mysteeriluontoinen kipeytyminen, eli lähtee sieltä olkapään kiertäjäkalvosimesta ja sattuu pitkin käsivarren pikkusormen puolta jotka puutuu.   Siellä vissiin on joku hermo pinteessä tai sitten arvailen liikaa kun vihaan lääkäreitä tai siis niillä käymistä. Kai pitää vaivautua.  Salisylaatit, Treo aamiaiseksi ja Burana välipaloiksi, noin  pitkin päivää auttaa jonkun verran, ne kai laskee jos siellä on turvottelua.

Yks aamu heräsin nukkuneena käsivarteni päällä ja sehän riittikin. 
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 23.07.19 - klo:18:44
Kuin salama iski taas kova kipu vasempaan polveen. En mitään erityistä tiedä tapahtuneen, ellen ole yöllä kääntyillessä sitä vääntänyt.

Ortopedi onneksi kertoi että täällaista tämä on. On hyviä jaksoja ja sitten taas huonoja. Olisiko helle tehnyt pahaa.

Ei auta kuin siirtyä taas Paramax 1000+1000+1000-kauteen. Vähentelen kun alkaa sujua paremmin. Panin polvituen taas käyttöön.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 24.07.19 - klo:11:32
Tuo ”kuin salama iski kova kipu” sai kysymään, onko varmasti kihti suljettu pois. Se ei tule herkuttelevien herrojen ukkovarpaan tyveen pelkästään, vaan vaivaa esimerkiksi äitiäni jolla ei ole taipumusta mihinkään yllämainittuun.  Suvussa on ollut joku kihtipotilas, oliko se isoenonsa vai isovaatinsa, kaukana kuitenkin. 

Se iskee kuin salama ja ihan salaperäisistä syistä.  Ehkei ota eikä anna, vaikka se muun kuluman ohessa suljetaan pois verikokeella. Äitini ottaa Burana 400- 600 ja se tainnuttaa kivun.  Burana eli salisylaatit on siihen jotakuinkin spesifi lääke, jos se muuten soveltuu.  Varsinkin jos ehtii ottaa lääkkeen, kun on mystinen aavistus, kohta iskee salama.... Se kehittyi hälle. 

Ehkä tämä on ihan turhaa.... Se vain tuli mieleeni kivun kuvauksesta. Kihtikipu vaihtelee ja osuu kyl keskisuuriin niveliin, ja jotain ruokia kuten anjovista hän välttää. Eli hän pääsi osittain aivan ruokavaliolla siitä, jäi janssonin kiusaukset nyt tekemättä, ja se oli heidän suosikkejaan.

Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 24.07.19 - klo:14:24
Kiitos !   Voi ollakin juuri tuota, sillä pari päivää on kovasti vas. isovarpaan tyvi ollut kiukkuinen.
Ilman muuta oletin polven kivun tulleen nivelrikosta, mutta jos se tuntuu näin ja jopa lonkkaan asti, olkoon kihtiä. Särkylääke tuntuu jo auttavan , mutta parasetamolissa on vaaransa. Täytyy vähentää heti kun siedän.

Hyä Leena-tohtori, kerro voiko särkylääkettä käyttää jatkuvasti jos se jää esim. 500+500 / vrk.  Buranaa en uskalla kun on tämä astma.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: seppos - 24.07.19 - klo:16:43
Minulla kihti iski nilkkaan asti ja syypää oli oli silakkapihvit. Meillä ei ollut moneen vuoteen ollut niitä ja sitten pyysin rakkaaltani niitä kohtalokkain seurauksin. Yleisin aiheuttaja on pikkukala, jonka nahkaa ei poisteta (silakka, muikku jne). Myös kuorimattomat äyriäiset kuten katkaravut aiheuttavat sitä, siksi ne ovat juutaiselle kosher opissa kiellettyjä. Prednizol auttaa, mutta en saa syödä kuin hätätilassa, kun se sotkee insuliinin
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 24.07.19 - klo:18:28
Nyt kun luin kihdistä uskon tämän johtuneen muikuista ja sardiineista joita olemme syöneet kolmekin kertaa viikossa.

Rapuja en enää uskalla astmani takia edes haaveilla, vaikka kuinka makoisia ovlisivatkin. Sain kerran aika pahan allergia-hengenahdistuskohtauksen niistä.

On tämäkin, että nivelrikkoiseen jalkaan iski vielä kihtikin ! :017:

Hellettäkin jo epäilin . Alkaa olla vaikeaa ottaa selvää näistä kaikista vaivoista.
Meinasin jo soittaa Mehiläiseen, mutta Leena ehti apuun. :023:
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 24.07.19 - klo:20:22
Kiitos !   Voi ollakin juuri tuota, sillä pari päivää on kovasti vas. isovarpaan tyvi ollut kiukkuinen.
Ilman muuta oletin polven kivun tulleen nivelrikosta, mutta jos se tuntuu näin ja jopa lonkkaan asti, olkoon kihtiä. Särkylääke tuntuu jo auttavan , mutta parasetamolissa on vaaransa. Täytyy vähentää heti kun siedän.

Hyä Leena-tohtori, kerro voiko särkylääkettä käyttää jatkuvasti jos se jää esim. 500+500 / vrk.  Buranaa en uskalla kun on tämä astma.

Voi kun annettaisiin nyt osaamista ja ymmärrystä.  Lähinnä parasetamoli häiriköi maksaa, ja sen tähden tuo 3g ei saa ylittyä/ vrk.  Tuo mainitsemasi annos on hyvin pieni. Kivuttomuus on hyvin tärkeä asia unen ja levon ja mielialan ja monen muun tähden noin yleisesti, jos tuo pitää kivun poissa, uskaltaisin käyttää sitä jatkuvasti. Tämän neuvon antaisin omalle äidilleni.

Äidilläni on astma myös, silti hän ottaa kihtikipuun Buranaa, astmasta huolimatta.  Kihti on helppo todeta labrassa, on yleisempi kuin tullaan ajatelleeksi, äidilläni todettu  oli jo toinen lähipiirissä. 

Ellei Burana laukaise astmakohtausta, se ei sitä muutoin pahenna,  kysehän ei ole jatkuvasta käytöstä vaan sen kivuliaan kohtauksen hoidosta.  Pitäisin kyllä astmaatikolle astmapiipun tms varalla kun hän ensi kertaa ottaa Buranaa.  Äitini astma ei siitä vaikeutunut mutta se on niin yksilöllinen tauti, hänellä se kiusaa flunssassa, joistain ilmansaasteista, joskus kun rajan takaa tulee metsäpalojen savuja, silloin on aika hankalaa.   

AI niin... minul on astma ja pistelen aika huoletta Buranaa kipuun. En ole kovin hyvä esimerkki kenellekään tosin.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 24.07.19 - klo:20:32
Kokeilen Buranaa.  Pelkoni sitä kohtaan johtuu siitä että ammoin astmahoitaja kehoitti käyttämään parasetamonia. Panadol ei minua auta ja siksi olen ottanut Paramaxia. En ole aiemmin juuri tarvinnutkaan mutta maaliskuun lopun polvi-trauman jälkeen on ollut pakko käyttää.

Myös vuosikymmeniä sitten kuoli Nastolan kirkkoherra, joka oli veljeni vihkipappi, astmaatikkona käyttämäänsä asperiiniin. Näin on kaupunkilegenda. Matti Paarma oli Jukka Paarman veli.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 25.07.19 - klo:07:57
kyllä astmakohtaukseen voi kuolla, eli suurta varovaisuutta aina ja ehkä soitto vielä astmahoitajalle ja lääkkeet käden ulottuville...  Äitini sai Buranasta niin hyvän avun.  Mietin mahtoiko se kirkkoherra olla  juuri sille Buranalle eli salisylaateille hyvin allerginen, silloin  vaara on suuri. 
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: seppos - 25.07.19 - klo:08:58
Nuorena poikana keräsin postimerkkejä ja tulitikkuaskin etikettejä. Nyt kerään erityiskorvattavien lääkkeiden merkintöjä kelakortin takapuolelle. Niin harrastukset muuttuvat. Jouduin käymään viime viikolla Kuhmoisten apteekissa hakemassa lisää insuliinia ja juttelin lääkkeistä apteekkarin kanssa. Hän sanoi eikö se ole kallis lääke, sanoin kyllä, mutta minulla tulee Kelan yläraja täyteen ennen huhtikuun loppua ja loppuvuosi on sitten ilmaista. Apteekkari totesi, että kas vain enpä ole tullut ajatelleeksi. Se siitä.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 25.07.19 - klo:09:31
Leena, Matti Paarma kuoli jo 1970-luvulla muistaakseni, liekö silloin edes ollut Buranaa. Puhuttiin asperiinista.
Samoihin aikoihin kuoli samaan myös Vierumäen Urheiluopiston opettaja.

Seppo, pidetään kunniana näitä merkintöjä Kela-korteissamme. Kipujen ja sairauksien merkitys on merkki suuremmasta.

Teki tiukkaa jalkani kanssa kauppareissulla, polvitaipeessa taitaa olla 'vettä'. Yö sujui kohtalaisesti. Kuumuus kiusaa.
Ajattelen , liekö helle uuvuttanut myös Claes Anderssonin. :'(
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 26.07.19 - klo:17:06
Aspiriini on todella paljon Buranaa vanhempi lääke.

Kumpikin kuuluu salisylaattijohdoksiin eli jos henkilö on allerginen aspiriinille, hän ei voi käyttää myöskään muita salisylaattijohdoksia, kuten ibuprofeenia eli Buranaa eli Ibuxinia, naprokseenia eli Naprometinia ja muita eri lääketehtaiden valmisteita. Apteekissa osataan neuvoa, jos ostaa itsehoitovalmisteita. Indometasiini oli muistaakseni ensimmäinen markkinoille tullut aspiriinia tehokkaampi salisylaattijohdos.

Parasetamoli on aivan erityyppinen lääke, se ei kuulu salisylaattiryhmään.

,.......

Astman ja salisylaattien yhteys on mutkikkaampi. Se ei ole allergiaa.

Lääkeallergia johtaa kuolemaan, koska se saattaa johtaa ns anafylaktiseen reaktioon, jossa kurkunpää turpoaa kiinni. Niin johtaa kyllä pähkinäallergiakin, jos pähkinöitä syö. Kinkkisin kohtaamani oli mehiläishoitajan lapsi, joka sai hurjia reaktioita mehiläisen pistosta, ja ampiaisen myös. Isä hoiti mehiläisiään, lapsi oli tämän tästä anafylaksian tähden päivystyksessä.

En osaa selittää, enkä tietysti tässä uskalllakaan, miten meillä siedetään salisylaatteja, ja äitini ottaa päivittäin miniaspiriinin pitääkseen veren hyytymättä saman sisätautilääkärin neuvosta, joka huolehtii sen astman hoidosta.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 26.07.19 - klo:17:25
Ai niin.... Jälkikäteen on aika mahdoton sanoa, saiko ao juuri aspiriinista rajun astmakohtauksen vai oliko hänellä allergiaa useille eri aineille tai vain aspiriinille, ja sen tähden astma jota seurasi anafylaksia. Astma johtuu joko allergiasta jolloin se puhkeaa nuorella iällä, tai keski- iällä rasitusastma, niillä on eri mekanismit.

Kannattaa joskus lääkärillä käydessään kysyä noista uusimmista tulehduskipulääkkeistä kuten naprometinista, kun kelailin vielä, olikohan juuri aspiriini se pahin astmaatikolle.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: seppos - 26.07.19 - klo:17:27
Indometiin sotkee minulla psyykkeen (toseettu 1980-1982)

Panadol vaikuttaa minulla vajaa 3 tuntia eikä yhtään pidempään.

Buranaa ym en saa syödä. Siskoni ja anoppini saivat kumpikin niistä vatsahaavan. Söivät molemmat todella paljon kun vähempi ei auttanut. Syömiskieltoni ei ole näistä johtuva.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 26.07.19 - klo:17:34
Joo, Indometinista ihmiset sai hyvin omituisia juttuja toisinaan, huimaus oli kai ilkein, mutta kyllä myös psyykkisiä reaktioita muistan ja ojaanajamisia sun muita. Se sitten jäi.

Buranaa ei  vatsani liikoja kestä. Naproxen annettiin nyt migreeniin, vaikka minulla ei järin ole tässä tyypissä sitä migreenisärkyä.  Se kumminkin estää sen reaktion ehkä... jos kerkisiin ajoissa ottaa, ja yleensä kaikki semmoiset häiriöt ja kivut jotka elimistöön aiheuttaa semmoinen kuin prostaglandiini.

Juu, on tähystetty kerran vatsa, kun liikaa Buranaa otin estämään basilaarikohtausta. Jäin varovaiseksi. Söin siihen sitten happosalpaajakuurin.

Tästä oli lääkäriliiton vast saitilla kuin tämä keskustelu eli kipulääkkeet, löytyisikö yhtään joka auttaisi kaikkeen. Ei löytynyt.

Lopulta juttu on niin, että tehokkain ja  turvallisin on tavallaan vaarallisin, eli kodeiini.  Siihen jää koukkuun.  Kun ikää karttuu, sen muut haitat nopeuttavat kuolemaa, ettei sekään....
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: seppos - 26.07.19 - klo:18:36
Polvileikkauksen jälkeen sain Panacodia ja siitä oli vaikea päästä irti.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 26.07.19 - klo:20:42
Opioottia ( kodeiinia ? ) minullekin olisi lääkäri kirjoittanut mutta en ottanut. Kuulin hirmuisista vieroitusoireista kun sukulainen lopetti sen yht' äkkiä .

Juttelin eilen oma-hoitajani kanssa parasetamolin turvallisesta käytöstä. Se on se 3 gr / vrk. Sitä menee nyt se, mutta maanantaina käyn taas lääkärissä joka saa miettiä josko kortisonipistos olisi paikallaan.
Nyt kun olen taas ottanut maksimin alkaa kipu häipyä

Luulin kai parantuneeni ja aloin vähitellen vähentää, jopa niin että vain 0,50 x2 /vrk.
Sitten kävi näin.
Kun kova kipu maanantaina iski revähti kai reisi kun rojahdin wc-istuimelle. Ei ole sitä korotusta, vielä.

Kantapäänkautta oppii ja kävellä pitää verenmaku suussa.

Hyvää yötä kohtalotoverit. :059:

ps. Leena, minullekin on alkanut harvakseen ilmestyä sahalaita-kuviota näkökenttään. Menen heti pitkälleni ja laitan säleverhot kiinni ja kylmän kääreen otsalle. Höntti olo ketää joitakin tunteja.
Tautu-kokoelmaani on ilmestynyt migreeni ja ehkä kihti,siitä labrat maanantaina.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 27.07.19 - klo:09:21
Olen pahoillani, todella.  On hyvä saada tieto siitä kihdistä, mutta minullahan iski epäilys vain tuon kuvauksen perusteella. Se saattaa olla muutakin, mutta on kyllä niin kihtiin sopiva. Hyvä on että tutkitaan.

Kesä on ollut niin täynnä valoa, että saattaa altistaa migreenille, minua neuvottiin käyttämään kirkkaalla ilmalla aurinkolaseja, niistä on apua. Viime kesänä joku optikkoliike myi silmälaseja tyyliin  kaksi yhden hinnalla eli omilla vahvuuksilla sai aurinkolasit lisäksi.

Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Viisveisaaja - 24.11.19 - klo:17:08
 :039: :102:

Pitänee nyt tulla tännekkin tulla valittamaan, kun kaikki muutkin palstat oon valitellut.

Siis facebookin ja no työkaverit ja tutut.

Oon kyllä kova valittamaan, kun oon sairas.
Oli pikku sairaus tai iso, niin puoli maailmaa saa sen tietää.
Mulla on sisko syövässä ja saa niitä tiputuksia tai jotain ja ei valita mitään, mutta meikä se itkee kuin maailma lopun edessä.

Eli siis viime torstaina oli sappikivien poisto.
Tollanen 2 senttinen ainakin sieltä lähti ja taisivat ottaa koko sapen pois.

Nyt onkin sitten vatsa kuin haulikolla ammuttu.
On kameran reikää ja kolme muuta reikää vatsassa, mutta hyvä tuli, vaikka kipuja nyt onkin.
Verenpaine tuli normaaliksi, pulssi ihan ok ja ei ollenkaan samoja kipuja kun oli ennen kivien poistoa Jee..

Kyllä tässä vielä elämä alkaa hymyilemään.

Oletteko te enempi valittajia, kun on sairauksia.
Jotkut on tälläisiä itkupillejä kuin minä, kun joku kipu kohtaa.
Jotkut vaan ottaa sen elämään kuuluvana eikä siitä sen enempää.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 24.11.19 - klo:18:06
Huh ! Oot siis pelastettu, eikä enää sapeta  :eusa_clap:

En ole poikkeus siitä vanhojen suuresta joukosta jonka kuulumiset alkavat olla lähes yksinomaan 'sairauskertomuksia'.

Siispä tässä ihmettelenkin mikä minun oikein on kun alan kovasti palella sen jälkeen jos vain käväisen ulkona tai parvekkeella niin että tunnen ilman kylmyyden.

Sitten alkaa puoli päivää kestävä horkka joka muuttuu hikoiluksi jos otan tilkan konjakkia. Kahvikin sen tekee.

Vai onko se viruksen aikaansaannosta ? Luin tämän päivän ESS sta että aikuien ihminen voi sairastaa jopa 8 flunssaa vuodessa.

Olen tietysti paljon lääkkeitä käyttävänä, esim. juuri kortison, lähes vastustuskyvytön.
Koskaan kuume ei nouse. Se laskee, ja silloin  p a l e l e n.

Paljon paranemis-intoa sinulle Viisveisaaja !   :023:
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: 1944 - 24.11.19 - klo:18:55
Samat toivotukset V-heitostakin. Tiedän haulikkovertauksesi  :003:, sillä minulta korjattiin kupeet mol.puolelta samalla kertaa. Pienet reiät, mutta iso kipu. :039:
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Rajan poika - 24.11.19 - klo:19:30
Tiedän haulikkovertauksesi  :003:

Oon kuullut haulikkovertauksen myös ripulin yhteydessä: oli hajotusta niin kuin huonossa haulikossa.  :icon_biggrin:
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: 1944 - 24.11.19 - klo:20:34
Hehee, hyvä vitsi, mutta ViisVee on ihan oikeasti kipeä. Haulikkojakin on monenlaisia, joista toiset ei hajota. Minullakin sellainen Tikkarihlakko, jolle piti patruunat ampumalla tuunata, että mikä millikoko. Sen jälkeen ei hajottanut. :003:
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 26.11.19 - klo:09:08
Nyt on lähtö lääkäriin. Rintaan pistää ja viluttaa kuin entista sotamiestä. Virus kai on jättänyt jälkitaudin.

En ryhdy yrittämäänkään terveyskeskukseen, vaan menen Mehiläiseen. Siellä oli hyvä käydä kaksi vuotta omalla valinnalla, mutta kun Sote meni mönkään käytän terveyskeskusta sekä Mehiläistä, ja tarvittaessa Akuutti 24.

Tänään puhuttiin YLEn aamussa Omahoitajista Porissa. Lahteen  h e t i  myös sellainen monisairaille paljon palveluita tarvitseville !   :023:
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 26.11.19 - klo:11:19
Polvileikkauksen jälkeen minulla oli vaikeuksia päästä Panacodista eroon. Olen näköjään herkkä opiaateille. Naureskelin, kun lääkäri ei antanut 94v äidilleni opiaattia, kun siitä voi tulla riipuvaiseksi.

Minä kysyin jo kertaalleen oliko näin, kun tätä kerrottiin klinikalla vitsinä jo 70-luvulla.  Ei Seppos vastannu joten ehken oli mutta saahan hyvää vitsiä kertoa uudestaan, Oon tehny niin itte, kun sairaanhoitajat kiälsi kandia antamasta infarktipotilaalle 85v opiaattia suoneen samasta syystä... ja siinä oli vähäsen ittekoettua mukana. 

Minuu kävi kipeimmin, kun hammaslääkäri joutu poraamaan yläetuhampaat juureen saakka auki eikä voitu välittää siitä puutuko ne vai ei.  Terävä vihlova kipu on ilkeempi, kun tylppä sanovat. Vaikka sitä sanotaan niin paljo ja monenlaista.

Tästä kivusta oli keskustelu ja se aina virii uudestaan meitin ammattiliiton palstalla. Poikkesin kattomassa mitä on, ja kahesti kun se virii aina uudestaan, kus lääkäriin sattuu kans. Tuumaus on, että jos vanhuksena saatais siedettävän turvallinen kipulääke niinku on tuo Panacod ja se viel pitää hyväl tuulel, nii se myö valittas. 

Tämän hetken ongelmana on että kontrollia on täs maas enempi kun toimen lääkärei. Apteekista menee sana ja VALVIRA napsii taikka rajaa oikeuksii.  Soittelin jälleen kiarrosta, mitä niille kuuluu kun jäi tänne kun itte rupesin ammatinvaihtoon ja muutin täältä kokonaan sinne Joensuuhu, johon haikailen. Järkytyin vähäae, kyllä sen verrabn tunsin muutamaa eritoten hyvää lääkäriä ja uudemmis tutuis oli myös. Oma neurologi ilmottaa että mulle pitäs jostain saaha diatsepaameja, yleensä sanotaan että betsodiatsepiineja, kun niil kupeerataa kohtaukset kun hän ei kirjota eikä piä hyvän että miä kirjottasin ite. Vähät siitä, mikjä on annos kun niitä saa päivämäärälleen halutessaan seurata, ja käyttöö olen itte tarkoin valvonnu ettei vaan mene yli mistään , oli mikä oli, ennemmin ali. Jos joku psykiatri. Kun ne ei tasan rupee jonku  pamitohtoriks, vaikka olishan se kepee homma kun piän paree että puhun totta. Sekin olis etuna.

Että hoitoo ei saa, ja varmaseutit on vissii ruvennu korvaamaa meiän hyvät osaavat sairaanhoitajat.  Oli tarvis rasvasiepparia, ei tyttö myy vaa pitää luentoo viijest ateriast ja tenttaa kalorit.  MAinuu nauratti paitti kotona järkytti.

Terveyskeskuksee pääsin. Elokuus varasin aikaa. Lokakuus oli hoitajan aika ja hgän päätti minkä tiäsin että lääkäriin olis tarvis. Aika oli äskettäin, siis marraskuus.

Kuka täs järjestelmäs tekis tyätä?  Kiitokseks saa liika useest sättimiset, jotka perustiuu insinööritiatoon ja luuloon siit mitä ihmises on sisäl. Miän kun sanon ettei ne osaa tät tautii HUSin neurol, saan kuulla sen saman puheen jonka ooin pitänny itte liika monta kertaa kun nuari olin, en miä ole niin puhunnu vuasii ilman tiatoo että mitä kuka teki ja kuka luuli ja mitä. Sanoin et lopeta jo, miä olen sul kolleeka, ne ei osaa kun ei osaa ellei ole oppin viime vuasin.  Mist ne osaois kun kukaa ei opeta muuta kun liuotushoitoo, kun työkenttä jaettii 80-luvul, nyt påitäs vissii muuttaa kuopioo jos on tämmöne tauti. 

Enhä miä sitä, sanoin että hoietaas tää verenpaine nyt. Loppuu lääkkeet.

Hän hoiti ja  hyväst hoiti. Tykkäsin siitä Mirasta  kovast. Ikävä tulee jos maalle muutan. Taikka täält nähen maaseutuu on Kotkakii.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 26.11.19 - klo:12:40
Ai siul oli Mira, miul oli Mari. Mari olikii oikia lääkär, nuori mut osaavan olone. Kaik tutki kurkut korvat keuhkot ja tietyst syvämen mitä mie olinkii näyttämäs.

Oma google-diaknoosi oli ,sydänlihaksen tulehus, mut Mari sano jot ei oo sydän vaan mahaportti. Närästää ja tykytykset mitä luulin rytmihäiriöik johtukii ruokatorvest ja mahat. Kokkeilemalla hää sai kovan kivun tuntumaa mahaportin suull.

Et yhtee mummoo mahtuu näi paljo vikkaa ! :kahvi:( ei kieltänt )
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Pyryharakka - 26.11.19 - klo:21:37
Oon kuullut haulikkovertauksen myös ripulin yhteydessä: oli hajotusta niin kuin huonossa haulikossa.  :icon_biggrin:

Meillä taas lentää ku varpusparvi.  :icon_lol:
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Pyryharakka - 26.11.19 - klo:21:43
Mie oon onneksein saanu olla kovin terve. Mitä nyt kolesterolilääkettä syön. Ei se korkea kolesteroli tuntunut missää, eikä tunnu se lääkityskään. Sukurasitetta kun on noihin sydänvaivoihin.

Tähänasti olen pitkälti pärjännyt uskomushoidolla. Jos esimerkiksi päätä särkee, uskon sen menevän pian ohi. Pyörittelen ja venyttelen harteita. Pyydän ehkö ukkoultaa hieromaan harteia. Kohta huomaan, että ei enää päätä särje.
Samoin jo kävelemään lähtiessä polvessa vähän tuntuu, uskon sen menevän pian ohi. Kohta huomaan kävelleeni kilometrin jos toisenkin.

Tätä uskomushoitoa en neuvo kenellekään muulle. Minulle se on vielä hyvin pitkälti auttanut, kun en ole ollut oikein kunnolla kipeä.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 26.11.19 - klo:23:07
Lääkkeistä tahdoin tulla sanasen sanomaan, koska päivemmällä hutiloin ja se palasi mieleeni. On asioita joissa sellaisrn voi itelleen hyväksyä ja asioita joissa ei ollenkaan.

On tasan totta mitä kerroin lääkärikeskustelujen Panacod- chatista, mutta se oli pitkän linjan nyt eläköityneitten juttua, ja on sama vaikka vihaisitte koko ammattikuntaa -- joku vihan kohde useimmilla on, ja nykyään se on useimmiten tämä -- se ryhmä tietää kaikesta paljon, ja voi heitellä läppää kun kaikki lukijat osaavat sanoa itselleen: Niin kyllä, mutta, ja sehän on totta, tietenkin, mutta --- lopun päivää.

On tilanteita ja tiloja, joissa on hyvä että meillä on mistä ottaa opiaattikipulääke, mutta toisille siitä on erittäin vaikea irrottautua, toisille se käy helpommin -- ja syyt ovat mutkikkaat, useasti jo aivot ovat erilaisia -- se ei johdu psyykkisistä syistä ellei niistä ala, sitäkin on nähty. Mitä paremmin ihmisen on mahdollista pysytellä erossa mistä hyvänsä ulkoisesta riippuvuudesta, sitä onnellisempaa ja turvallisempaa.

Siitä huolimatta elämällä saattaa olla varattuna kipua, jota on lupa lievittää, sillä kipu on sitten se joka kumminkin kulkisi mukana.  Freud halusi käyttää vain aspiriinia suulakisyöpänsä kivun lievitykseen, loppuun saakka, vaikka tuskat olivat musertavia, sitten tunnen Freudin oppilaita, jotka käyttivät syöpänsä hoidossa opiaatteja koska tahtoivat pysyä työkyisinä loppuun saakka --- oliko se aina hyväksi analyyseille on toinen juttu, eikä sitä kerrota tässä. Freud katsoi voivansa paremmin viimeistellä uusimman kirjansa, no, kumpi haittaa pahemmin, sen voi kukin päätellä.

Panacod kuuluu kevytsarjalaisiin, mutta opiaatti se on. Se saattaa aiheuttaa mielialan heilahteluja, välillä vauhdikkuutta, välillä hyökkäävyyttä --- tai sitten ei. Näyttäisi kuin käyttö kipuun veisi noita haittoja vähemmälle, mutta se saattaa olla luuloa vain, kunkin pitäisi olla käyttäessään kunnon kontaktissa lääkäriin joka lääkkeet määräsi, ja hyvä oin että tietää mitä käyttää.  Muuten tämä ei minulle kuulu eikä niin kiinnostakaan, mutta muutamaa palstaa siellä seuraan, lähinnä "etiikka"-osiossa.

Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 11.12.19 - klo:08:52
Lähden kohtapuoleen silmäpolille, näkökenttäkatselmukseen. Se tehdään pari kertaa vuodessa, tai kerran, en jaksa muistaa kun näitä käyntejä on niin paljon.
Ensi viikolla on lääkärin vastaanotto ja silloin kuulen tilanteeni.
Tammikuun alussa on injektio.

Ensiviikon alussa soittaa sairaanhoitaja diabeteslabrojen tuloksesta ja samalla puhutaan astmastani. Spirometriasta on yli kaksi vuotta, ehkä on jo uuden aika.

Läpätys rintalastan takana on loppunut kun sain Somac-nimisen lääkkeen ruokalaukkua varten.

Kaikkiaan voin hyvin. Jaksan kodinhoidon lisäksi auttaa tylleröiden tarpeissa ja ruokaa valmistan myös heidän kotiinsa. Olosuhteet siellä ovat nyt näin.

Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: seppos - 11.12.19 - klo:10:31
Kävin pari viikkoa sitten silmänpohjankuvissa. Ei muutoksia ja kolmen vuoden kuluttua uudelleen. Olin iloinen.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 11.12.19 - klo:12:36
Kiva kuulla !  Ei minullakaan ole silmänpohjan rappeumaa, juuri siitä puhuimme hoitajan kanssa. Se on diabeetikoilla yleinen vanhuuden vaiva.
On keskuslaskimotukoksen aiheuttama glaukooma. Se aiheuttaa painetta ja uudisverisuonia, jotka tekevät makulaan turvotusta ( suorat viivat näkyvät mutkittavina ). Näitä hoidetaan pistoilla jotka kuivattavat niitä liikoja verisuonia.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 12.12.19 - klo:09:45
Kolmevanainen valkoinen hyasintti on tuoksultaan ihana, mutta kai se on syynä kun olen alkanut yöllä yskiä ja kurkkuani kutittaa.

En ole enää vanhempana ollut niin allerginen tietyille siitepölyille tai tuoksuille kuin
nuoruudessa olin. Nyt en muuta keksi tämän yskähtelyn syyksi. Ventoline ei auta, koetan histamiinia.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: seppos - 12.12.19 - klo:10:59
Olemme molemmat hyasintille allergisia eli se siitä. Muuten minulla se nostaa kuumeen.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 12.12.19 - klo:12:38
Muistinkin sinun olevan.

Olimme kaksi tuntia kauppakeskus-Karismassa enkä siellä yskinyt. Heti kuntulimme kotiin aloin taas.
Vien sen parvekkeelle. Nätti se on lasin takaakin katsottuna.   :114:
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: 1944 - 12.12.19 - klo:13:20
Kukkienkin allergisoiva vaikutus on näköjään raju. Itse olen allerginen sanomalehden tuoreelle painomusteelle. Nenää ja silmiä alkaa kutittaa ja sitten tulee nuha.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: luterilainen - 17.12.19 - klo:13:11
Seikka on saletti! Terveellinen ravinto ja liikunta on sairauden hoidon perusta. :)
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: luterilainen - 17.12.19 - klo:13:48
Minulla kipein operaatio oli, kun nenäni putoamisen jälkeen oikaistiin so reponointiin. Ei miehestä olisi synnyttäjäksi, sillä kivunsietokykymme on alempi kuin arvon naisilla. Mitenkähän on tulevaisuudessa tällä uudella sukupuolella das, kait sekin pyrkii synnyttämään. Tämä on vaikein asia ymmärtää, kun Luojalla jäi näitä tällaisia asioita välitilaan.
Nykyisessä sukupuolineutraalissa maassamme mies on synnyttänyt vauvan.

Lähde

Lännen Media:Mies synnytti vauvan Suomessa     https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005628254.html
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: seppos - 17.12.19 - klo:17:33
Nykyisessä sukupuolineutraalissa maassamme mies on synnyttänyt vauvan.

Lähde

Lännen Media:Mies synnytti vauvan Suomessa     https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005628254.html

Kyseessä ei ollut luomumies, vaan plastiikkakirurgian mestarinäyte. Eli se siitä ja harhaanjohtavista jutuista.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: luterilainen - 17.12.19 - klo:19:12
Eli se siitä ja harhaanjohtavista jutuista.
Juuri näin! Sukupuolineutraalissa maassamme ei ole miehiä eikä naisia vaan pelkästään henkilöitä.:)
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Pena - 17.12.19 - klo:21:16
Juuri näin! Sukupuolineutraalissa maassamme ei ole miehiä eikä naisia vaan pelkästään henkilöitä.:)

Ei Suomi ole läheskään sukupuolineutraali. En usko sen olevan koskaan. Aika aikaa kutakin. Kymmenen vuoden päästä vouhkataan jostain muusta.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: luterilainen - 19.12.19 - klo:09:58
Ei Suomi ole läheskään sukupuolineutraali. En usko sen olevan koskaan. Aika aikaa kutakin. Kymmenen vuoden päästä vouhkataan jostain muusta.
Seikka on saletti!

Terveellinen ravinto ja liikunta on sairauden hoidon perusta eikä lihavuus ole terveellistä, jos uskomme liikunta­lääke­tieteeseen erikoistunutta hyvinvointilääkäriä Pippa Laukkaa suomalaisten ollessa lihavampia kuin koskaan lenkkipolun ja kuntosalin sijasta maistuessa vain tupakka, viina ja rasva.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 20.12.19 - klo:09:18
Totesin Riitta-mummin napanneen migreenioireita, ja olen vilpittömästi pahoillani. 5-veisaaja pääsi verenpaineestaan kun pääsi kivuista, näillä on se yhteys et aina huolettaa kun joku kehittää kipusairauden niin viimisen päälle kuin migreeni on häijyimmillään. Kipu repäsee verenpaineen aika korkeelle. Minulla alapaine nousee yli sadan aina. 

Sepposin kukka-allergian muistin, sama täällä mutta hyasintti oli pakko ostaa.  Niiden tuoksu toi lapena joulun kotiin, kun opettajille vietiin kukka ja tietty hyasintti, ne ja mandariinit tuoksuu joululta.  Yskittää ja niiskututtaa, hölmö minä.  Onneks ei nouse kuume vielä.

Uusi patja, ah ah, paremmat unet, vähemän yöyskää!!!!!  :) :) :)
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: öppiäinen - 21.12.19 - klo:23:24
Miten patjan osaa ostaa? Nehän on hyvät ihan vietävän kalliita, ei olisi varaa ostaa sekundaa... mutta ei kai sama patja kaikille nukkujille ja nukkuma-asennoille sovi?

Omani sietäisi varmaan joskus uusia, on nimittäin ainakin 25 vuotta vanha.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: öppiäinen - 21.12.19 - klo:23:30
Ei suoranaisesti sairaus, vaan ehkä pikemmin jopa terveys tämä. Mietin ihmisen fysiologiaa tältä kantilta:

Ei ole nyt vähään aikaan naudanliha oikein uponnut. Joskus ostin karjalanpaistilihoja, sika maistui mutta nautapalat piti pupeltaa puoliväkisin. Maistuivat kitkerän rautaisilta. Onko se sitä kun hemppa on ollut vähän turhankin korkealla niin kroppa välttelee ruokaa joka sitä nostaisi lisää? Sianlihassahan on paljon vähemmän rautaa. Toisaalta kasvisten rautapitoisemmasta päästä persilja kyllä maistuu.

Mutta voiko periaatteessa kroppa täsmätietää, mitä pitäisi syödä ja mitä välttää?

Porkkana ja kananmunat ovat sellaisia ruoka-aineita että joskus vain tulee totaalistoppi, ei mene enää. Nytkin jääkaapissa vanhentunut varmaan kuukauden päivät joku porkkanapussin puolikas. Lasimestarin silliin ja rosolliin saanen loppusijoitettua, jos ovat vielä kunnollisia. Mozzarellaan sen sijaan tunnen hirmuista himoa. Kalsiuminpuute?
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 28.12.19 - klo:18:20
Miten patjan osaa ostaa? Nehän on hyvät ihan vietävän kalliita, ei olisi varaa ostaa sekundaa... mutta ei kai sama patja kaikille nukkujille ja nukkuma-asennoille sovi?

Omani sietäisi varmaan joskus uusia, on nimittäin ainakin 25 vuotta vanha.

Siis minulle osti sisar miehineen ja on ainakin niin painava ettei jaksa käännellä.  Hirvittää mitä tää ollenkaan maksoi. Sisar on ruvennu ihan lellimään minua, kai kun lapset on joks lähteneet paitti että ravaahan ne kotona jonka hyvin käsitän.

Elimistö ohjaa hyvin harvoja ruoka-aineita nauttimaan m utta jotain välttämään. Toivoisin, että minun oppisi välttämään näitä talvijäätelöitä.  Tosin en tiedä minkä verran juttua on tutkittu, mutta paljon on oletusluontoista.

Minun halajaa sitä jäätelöä talvella. Nyt päätin että syön kunnes tulee ällötys.  Äkkiä tuli.

Maito on aikuiselle semmoinen nounou, ei mene. Ihan turhaa se oliskin. Hapantuotteet jostain syystä on okei ja hyvin sopii.

Minun on lihan suhteen aivan sama, mutta koskee kaikkea lihaa. Kun ei tee mieli niin ei tee.

Ihminen on ohjelmoitu syömään rasvaa ja sokeria jostain puussakiipeilyajalta, mutta niitä järjen pitäis väistää. Kasviksiin kun tottuu niin niitten maku on jotenkin niin hyvin hieno ja erilainen kun joku kinkku on aina vaan se kinkku.

………………….

Sinänsä välkky ajatus olisi että aikuinen välttäis vierasta eläinproteiinia. Se ei ole niin hyväksi suurissa määrissä.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: PekkaV - 30.12.19 - klo:04:54

    :rukous: Paranna minut. Kiitos terveydestä!

Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 13.01.20 - klo:11:29
On kiva kertoa palaamisesta Pääterveysaseman palveluun. Kaksi vuotta sitten kävin siellä ( Kaupunginsairaalan osastoilla ) viimeeksi. Nyt oli asiaa ja aika varattuna astmahoitajalle.
Koko entinen vuodeosastosiipi on nyt Päätervysaseman käytössä. Tilat on rempattu 'viimesen päälle, oli hiukan suunnistettava.
Kunhan tutustun, niin hyvältä vaikuttaa muuten.

Hoitajani oli erinomainen ja mukava ihminenkin. Nyt aloitan viikon mittaisen puhallusten seurannan. Seuraava käynti samalle hoitajalle, käynti spirometriassa ja sen jälkeen vielä lääkärissä on jo varattu ja tulosteet muistuttamassa näistä.
Jopa kerrokset johon mennä ja huoneen nro on printattu.

Silmäpoli on nimetty maan parhaimmin toimivaksi. Sinne tulee leikkauspotilaita ympäri Etelä-Suomena. Nyt sekin on mahdollista, valinnanvapautta.

Minulla on aikamoinen yskä, joten osui sopivaan aikaan tämä käynti .
Ostin uuden välikappaleen Ventoline-piippuun. Nyt vaikutus pitäisi mennä keuhkoputkiin eikä ain suuhun, johon lääkkeen partikkelit kuulema tahtovat jäädä.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: donpate - 13.01.20 - klo:11:39
Tuntuu vapauttavalta kun vaihdoin Marevanin Eliquisiin, katkes se löyhä side terveydenhoitoon joka alkoi tuntua jo orjuuttavalta.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 18.01.20 - klo:18:26
Miten patjan osaa ostaa? Nehän on hyvät ihan vietävän kalliita, ei olisi varaa ostaa sekundaa... mutta ei kai sama patja kaikille nukkujille ja nukkuma-asennoille sovi?

Omani sietäisi varmaan joskus uusia, on nimittäin ainakin 25 vuotta vanha.

Sisko osti tämän kun altani hajosivat viimeiset rippeet.  Eikä kerro mitä maksoi eli luultavasti oli kallis. Hirvittää.  On paksu ja hyvin raskas, en saa helposti käänneltyä. Petauspatjaa en käytä, nukun levottomasti, se vielä luiskahtaa ja putoan sängystä. Se aattoaamuinen riitti.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: luterilainen - 25.01.20 - klo:12:56
Uusi koronavirus sairastuttaa ja tappaa ihmisiä maailmalla. Kyseessä on koronaviruksiin kuuluva virus, jota ei ole aiemmin tavattu.

Lähteet

Kuinka vaarallinen uusi koronavirus on ja miten se leviää? Tämän tiedämme nyt maailmalla riehuvasta viruksesta 
https://yle.fi/uutiset/3-11174160

Wuhanin koronavirus: Tauti voi levitä ihmisestä toiseen, myös terveydenhuollon henkilöstöä sairastunut
https://yle.fi/uutiset/3-11167446

Näin koronavirus tarttuu ja nämä ovat oireet: katso 6 asiaa, jotka sinun on tiedettävä koronaviruksesta   
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006382728.html

Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: öppiäinen - 11.02.20 - klo:22:32
On kiva kertoa palaamisesta Pääterveysaseman palveluun.

Sana hahmottui mielessäni yksiköksi, joka on erikoistunut pään alueen vaivojen tutkimiseen ja hoitoon. Silmät, nenä, korvat, aivot (neurologia + psykiatria), ehkäpä hampaatkin ja leukanivel. Kasvojen iho ja hiuspohja.

Kävin omalla "pääterveysasemalla" tänään, eli hammaslääkärissä, uusituttamassa kaksi vanhaa levinnyttä paikkaa keraamisiksi versioiksi. Tai yksityinenhän tuo on. Puudutus ei ensin meinannut ruveta tehoamaan, ja sitten ei meinannut mennä ohi. Toisessa poskessa on suupieltä kohottava lihas vietävän kipeä, ja hymy vino. Juomat valuu rinnuksille. Jos yritän hymyllä, näytän tältä  :-\. Olisiko joku niistä kaikista puudutuspiikeistä osunut vähän harhaan?

Olenkin ihmetellyt, miksei tehdä niin että ensin tuikataan puudutuspiikit ja sitten saisi istuskella aulassa odottelemassa kunnes ne vaikuttavat. Sinä aikana voisi hammaslääkäri hoitaa toisen tai kolmannenkin potilaan.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: seppos - 12.02.20 - klo:01:33
Työnantajallani oli yksi pää_varasto ja useita käsi_varastoja ympäri maata.
Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Riitta-mummi - 14.02.20 - klo:18:08
Pääterveysasema ei tarkoita Lahdessa vain päiden hoitoa, vaan on monisairaiden oma osasto, nimeltä Pääterveysasema.

Sain eilen tavata kolmen vuoden jälkeen saman hyvän lääkärin astma-asioissa , jonka kanssa halusinkin jatkaa 'suhetta'.

Venakoksi hän puhuu hyvin suomea, ja lisäksi kirjoittaa paperille tärkeimmät tilattavat ajat ja tarvittavat asiat.
Sain kuulla pef-mittausten ja spirometrian näyttävät sairauteni hiukan edelleen huonontuneen. Ilm. Svetlanan mukaan se on astman ja keuhoahtauman sekamuoto.
Lääkitystä hiukan muutettiin, ja mm. pneumokokkirokotteelle sain reseptin.

Omasta mielestäni pärjään olosuhteisiin nähen oikein mukavasti, kunhan en rasita itseäni liikaa.
 :eusa_pray: Kiitos kuuluu voimien ja terveyden antajille.

Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: Leena - 15.02.20 - klo:13:28
Minua painaa tällä erää äitini hammassairaus, vaikka se ei tänne kuuluisi niin menköön nyt.  Vanhan paikatun juurikanava märki ja fistuloi elikkä teki reiän ikeneen asti, eikä ota parantuakseen ja umpeutuakseen.  Kun siihen on kiinnitetty silta jossa on puoli poskea kiinni, niin revi siitä sitten. Harmittaa semmoinen urheus, että särkyä kestetään kestetään ja sitten viikon kuluttua mainitaan että oli hirmuinen viikonloppu. Et sitte soittanu, sanoin.  Eihän hän.

Tulen kipeäksi kun ajattelen koko juttua.  Pitääkö sinne muuttaa vahtimaan niitä?  Kun se lumiraja oli tavoitteena.

Otsikko: Vs: Sairauteni 6
Kirjoitti: öppiäinen - 15.02.20 - klo:14:05
Työnantajallani oli yksi pää_varasto ja useita käsi_varastoja ympäri maata.

Ja joillakin kai on päävaimo ja jalkavaimoja. Päämiehiäkin on, ja eikös jalkamiehet ole niitä jotka kulkee jalan?

Sitten on lisäksi pääte ja käsite.