Kukkakaali on hyvää, myös sinältään. Sitä voi myös gratinoida valkokastikkeela jossa on juustoa. Sitten teen siitä laatikkoruokaa perunan ja parsakaalin kanssa.
Siihen , ja keitettyyn kaaliin sopii valkokastike joka on maustettu curryllä ja punaviinietikalla.
Huomena paistan ison kaalipiirakan voitaikinakuoreen. Kaali- sipulihaudutus, jossa myös on hyvin hiukan riisiä, on maustettu suolalla, siirapilla, pippureilla varovasti, samoin kuin lorauksella etikkaa.
Olen myös lapsesta saakka tykännyt kaaliruoista, niinkuin karjalaiset tykkäävätkin.
Punakaali ei oikein maistu muutoin kuin jouluna haudutettuna omenan kanssa.
Ruusukaalit syödään kinkun kanssa ja myös pääsiäisen aikaan lampaan kanssa.
Onhan niitä lajeja muitakin, mutta esim. lehtikaalia en ole käyttänyt. Siis, sitä ei ole tainnut olla Prismassa tarjotteella.