Kirjoittaja Aihe: Kotikokki V  (Luettu 22602 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4817
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #120 : 02.03.20 - klo:18:59 »
Tänään ruokana oli vegaanista Tikka Masalaa. Ruokajuomana kotikaljaa. Ruuan kera punajuuriviipaleita, puolukoita, karpaloita ja porkkanaraastetta.:) 

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16861
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #121 : 04.03.20 - klo:00:26 »
Koulunäkki on koukuttanut minut. Varsikin kun siihen panee päälle Blue Castelloa. Aura olisi kivaa, muua se on aivan liian murenevaa levitteeksi.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33740
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #122 : 04.03.20 - klo:10:20 »
Väsäsimme äsken yhdessä simpukka-tonnikala-salatiin vetäytymään.

pieni purkki tonnikalaa
 1 prk säilykesimpukoita ( nyt oli tullut ostettua savustettuja )

2 omenaa palasina
2 dl vihreitä pakasteherneitä sulatettuina
10 cm pätkä kurkkua palasina.

Kastike:

1 dl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
2 rkl sokeria
vähänTuo savustettu simpukka olisi saanut olla sitä tavallista joka on vedessä. sulaa

Sekoitetaan ja yhdistetään salaattiaineksiin.

p.s.  Savustettu simpukka ei ole niin hyvä kuin veteen säilötty Minulle sattui näkö-moka ostaessani.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6335
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #123 : 04.03.20 - klo:19:19 »
Kotikokkasin nyt sitten linnuille kookos-siemenkakkuja. Ovat pihalla jäähtymässä.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #124 : 04.03.20 - klo:20:38 »
Myö syötiin kotitekosta hirvenmaksalaatikkoa puolukkahuupan kanssa.  :icon_wink:  Puolukkahuuppa ei ole eteläkarjalainen sana. Se tulee äidin puolelta Raahen seudulta.  :003:
Pyryharakka

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18466
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #125 : 04.03.20 - klo:21:06 »
Puolukkahuuppa on jokapäiväisessä käytössä täältä Raaheen, sanana ja monessa pirtissä pöydässäkin. Olen mansikalle ja puolukalle sekä vastaaville väkeville marjoille ja hedelmille allerginen sillä tavalla, että pienikin määrä po ainetta aikaansaa kieleni reunoihin kipeät punehtuneet kohdat ja viikko on pilalla. :icon_wink:

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33740
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #126 : 05.03.20 - klo:11:01 »
Minulla on myös hapokas vatsa, joten kovin hapan ei maistu. Hapankaali maistuu, ja mansikat käy pienin erin. Sitrus-hedelmistä eivät happamimmat maistu, mutta joskus saa oikein makeita ja mehukkaita appelsiineja.
Vihreä omena on niin hapan että sitä ajatellessakin tulee suu happamaksi.

Kohta syömme pinaattikeittoa ja munia, itse tehtyjä ilman muuta.

Illansuussa tulevat Porkkolan miehet kahville. Paista caoctail-piirakoita ( Moilasen ), teen munavoita ja se lisäksi tarjoan kylmäsavulohta.Rainbowin pakastetut korvapuustit ja kanepeet ovat lisänä pöydässä.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4817
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #127 : 06.03.20 - klo:23:36 »
Väsäsimme äsken yhdessä simpukka-tonnikala-salatiin vetäytymään.
Mielestäni tonnikalaa on syytä vältää sen uhanalaisuuden ja työntekijöiden riiston takia. Ei ole suinkaan aivan sama, mitä kalaa syöt milloinkin, sillä myös kaloilla on sesongit. Nyt on syytä siirtää katse kotimaiseen kalaan ja maaliskuun sesonkikalaan muikkuun, koska se on ympäristöystävällinen proteiininlähde, ja siinä on erittäin paljon hyviä rasvahappoja eli omega-3-rasvahappoja tukien siten myös kotimaista kalastusta.

Lähde

Väitös: Muikku on luultuakin terveellisempi kala      https://yle.fi/uutiset/3-8597182





Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33740
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #128 : 07.03.20 - klo:07:52 »
Koska Prisma on remontissa ja palvelutiski on kiinni, tuoretta kalaa ei saa. Koko kaupungissa ei ole enää yhtään oikeaa kalakauppaa, joten nyt mennään helmi- huhtikuu pakatuilla  ja säilykkeillä.

Savusiikaa olemme haraastaneet entistä enemmän. Silakkaa ja muikkua söisimme, mutta...

Lapsenlapsenlapsen takia ostan tonnikalaa säilykkeenä, mutta harvoin. Hänen lempi-pikaruokansa on se että kulhon pohjalle purkki tonnikalaa  ja siihen kuumat nuudelit päälle. Liekö kotona oppinut, en usko että koulussa, eikä ainakaan meillä.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4817
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #129 : 07.03.20 - klo:09:52 »
Kohta syömme pinaattikeittoa ja munia, itse tehtyjä ilman muuta.
Nam, pinaattikeitto on herkullista ja terveellistä paastonajan ruokaa, jota toki on syytä syödä muulloinkin kuin paastonaikana, koska Kippari Kallen herkku pinaatti on monipuolinen ja terveellinen vihannes. Pinaatti  on yksi suurimmista K-vitamiinin lähteistä, joka on tärkeä vitamiini verenohentumiselle estämään veritulppien syntymisen. Pinaatissa on paljon rautaa estämään anemiaa, siinä on paljon hyviä silmien terveyden lähteitä, sillä se sisältää mm. luteiinia ja karoteeneja, jotka ovat silmien terveydelle ehdottomia. Pinaatissa on myös E-vitamiinia, joka on erittäin tärkeä vitamiini iholle. Se on myös hyvä C-vitamiinin ja magnesiumin lähde.



Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33740
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #130 : 07.03.20 - klo:10:21 »
Kiitän tietopaketista ! En ollut tietoinen. Kaikki muut ominaisuudet ovat minullekin hyviä, mutta lisä-rautaa en tarvitse, päinvastoin. Hemoglobiinini on 15,4.

Silmille, iholle ja verenohennukseen saa apua tulla.

Tänään oli Prismassa pakattuna tuoreita kaloja . Ostin turskaa jonka paneroin ruisjauholla. Lisäksi kermaperunoita ja salaattia jossa on myös tom+krk+oliiveja.

Hedelmiä syömme paljon. Nyt oli tavallisten ban, apl, päär, om lisäksi ostettava punaisia mehukkaita luumuja.

Huomena on Naistenpäivän syömingit, silloin tarjoan wieninleikkeet, pariisinperuvat ja kasvisgratiinin. Anselheimia ja Pommacia juotavaksi, typyköille omena mehua.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4817
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #131 : 07.03.20 - klo:16:33 »
Tänään kokkasin kotona paistettuja muikkuja ja muussia. Ruokajuomana kotikaljaa. Ruuan kera punajuuriviipaleita, karpaloita, porkkanaraastetta ja salaattia. Jälkiruuaksi kotimaisia mustikoita ja mustaherukoita. :)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33740
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #132 : 10.03.20 - klo:13:14 »
Tein ison Kahden Kalan Kermaisen Keiton. Hyvältä maistui ruisleivän ja maitotilkan kera. Sen tein pakaste-seistä ja tuoreesta lohesta.

Kohta tulee lisää syöjiä, toinen tyllerö on jo tullut ja toinen on tulossa, sekä heidän mumminsa, meidän esikoistyttäremme.  :109:

Kahville tein marenkeja, kun munanvaluaiset jäivät eilen yli kapriskastikkeesta.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4817
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #133 : 14.03.20 - klo:17:32 »
Tänään kokkasin kotona vegaanista paahdettua kukkakaalikeittoa. Ruuan kera ruisleipää, päällysteenä kasvismargariinia. Ruokajuomana kotikaljaa. Jälkiruuaksi kotimaisia marjoja. :)

1 iso kukkalaali
2 valkosipulinkynttä
5 dl vettä
2dl kaurakermaa
kasvisliemikuutio
rypsiöljyä
mustapippurirouhetta
basilikaa

Paloittele kukkakaali ja irrota nuput. Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulit. Paahda kasviksia 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Lisää kattilaan rypsiöljyä ja kaada sinne paahdetut kasvikset. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Soseuta keitto sauvasekoittimella, mausta ja lisää kaurakerma ja kiehauta. :)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Kotikokki V
« Vastaus #134 : 16.03.20 - klo:20:38 »
Viikonlopun sisartapaamisessamme vanhin veli teki Moskovanpataa lauantaina. Sunnuntaina söimme toisen veljen valmistamaa Kreikkalaista broilerikeittoa. Sen resepti ei löydy netistä. Siellä on erilaisen keiton ohje. Molemmat ruuat todella herkullisia. Sain veljiltä reseptit molempiin ja niitä täytyy hyödyntää.
Pyryharakka