Kirjoittaja Aihe: Kotikokki IV  (Luettu 28773 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18465
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #75 : 22.08.19 - klo:15:22 »
Upeata katseltavaa, kun osataan kokata ja lähettää kuvia. Tervetuloa joukkoon  :039:.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33611
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #76 : 22.08.19 - klo:15:27 »
Lisään kiitoksen videosta jonka katsoin vesi kielellä. Aion kokeilla !

 :039:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4778
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #77 : 27.08.19 - klo:11:13 »
Koetan pitää huolta että meillä kuluu vähemmän lihaa, ja e mikä syödään on usein riistaa. Kalaa ja broileria syödään usein ja kasviksia paljon.

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön (The State of World Fisheries and Aquaculture 2018) mukaan suuri osa maailman kalakannoista on pahasti ryöstökalastettua, joka tyhjentää valtameret. WWF:n Kalaopas auttaa tekemään vastuullisia kalavalintoja. https://wwf.fi/kalaopas/

Tiesitkö, että broileri on  jalostettu kasvamaan mahdollisimman nopeasti untuvikosta teuraskokoiseksi linnuksi lihantuotantoon eikä täysin eettistä ja ekologisesti tuotettua broileria ole tarjolla?

Lähteet

https://yle.fi/uutiset/3-10300280

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/07/11/nain-etenee-broilerien-tainnutus-ja-tapporata-viranomaiset-ja-tyontekijat
« Viimeksi muokattu: 27.08.19 - klo:11:19 kirjoittanut luterilainen »

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33611
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #78 : 27.08.19 - klo:12:10 »
Tiesin tuon asian broilerinkasvatuksesta. Samoin kalkkunoiden häkkikuljetusta protesoisin jos sitä ei jo olisi korjattu.

Kassilohia me kai enimmin syömme. Hinnan ja tarjonnan takia. Päijänteen muikkua olemme paljon syöneet Asikkalan ja Padasjoen kalastajajien ansiosta sitä saa.

Ennen söimme Vesijaon lahna, haukea, madetta, ahvenia ym. itse pyydystäen.
Söimme varoen senkin jälkeen kun Tsernobylin laskeumat koettelivat juuri meidän kalavesiä.
https://yle.fi/uutiset/3-8835474

Sanoma ensimmäisen lapsenlapsemme syntymästä tuli samalla hetkellä kun YLEn uutisissa kerrottiin Tsernobylin onnettomuudesta.

( hauskasti YLEn haastatteleman henkilön nimi on Muikku )
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4778
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #79 : 27.08.19 - klo:14:30 »
Tiesin tuon asian broilerinkasvatuksesta. Samoin kalkkunoiden häkkikuljetusta protesoisin jos sitä ei jo olisi korjattu.

Kassilohia me kai enimmin syömme. Hinnan ja tarjonnan takia. Päijänteen muikkua olemme paljon syöneet Asikkalan ja Padasjoen kalastajajien ansiosta sitä saa.

Ennen söimme Vesijaon lahna, haukea, madetta, ahvenia ym. itse pyydystäen.
Söimme varoen senkin jälkeen kun Tsernobylin laskeumat koettelivat juuri meidän kalavesiä.
https://yle.fi/uutiset/3-8835474

Sanoma ensimmäisen lapsenlapsemme syntymästä tuli samalla hetkellä kun YLEn uutisissa kerrottiin Tsernobylin onnettomuudesta.

( hauskasti YLEn haastatteleman henkilön nimi on Muikku )

Vieläkö muistat Brasilian lihaskandaalin, missä lahjotut virkamiehet päästivät saastunutta ja mädäntynyttä naudan- ja broilerinlihaa myyntiin Eurooppaan? Myös Suomeen tuotiin brasilialaista naudan-ja broilerinlihaa. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan  suomalaisessa broilerinlihassakin esiintyy runsaasti antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita.

Broilerieläimen äärimmäinen jalostus aiheuttaa niille tuskallisia jalkasairauksia ja sydänvikoja. Kasvattamoissa on eläviä lintuja raatojen joukossa, niitä potkitaan ja taintumattomia broilereita pääsee läpi teurastukseen.

Lähteet

https://yle.fi/uutiset/3-9517803

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/218097-suomalaisesta-broilerista-loytyi-superbakteereja-evira-riski-pieni-mutta-ole

"Nyt tiedät mistä kana tulee" video https://www.youtube.com/watch?v=TUYXLdgOIAU

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33611
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #80 : 27.08.19 - klo:15:24 »
Hämärästi muistuu Etelä-Amerikasta joko Brasiliasta tai Argentiinasta juttua naudanlihasta, oliko jo 1970-luvulla.

Eläinten ystävänä vastustan kaikkea niihin kohdistuvaa kaltoinkohtelua.

Moraalini antaa kuitenkin myöden ostaa häkkikanaloidenkin munia. Serkkuni pitää suusta, yli neljänkymmenentuhannen kanan kanalaa Keski-Suomessa, ja toinen pienempikin oli toisella serkulla.

' Sitä hyvää mitä haluan en tee, vaan sitä pahaa mitä  e n   halua '. En osaa olla aivan ehdoton monissakaan asioissa.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #81 : 27.08.19 - klo:20:45 »
Eilen paistettua haukea. Tänään uunihaukea. Kuusikiloisesta riittää purtavaa.  :003:
Pyryharakka

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4778
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #82 : 28.08.19 - klo:11:09 »
Hämärästi muistuu Etelä-Amerikasta joko Brasiliasta tai Argentiinasta juttua naudanlihasta, oliko jo 1970-luvulla.

Eläinten ystävänä vastustan kaikkea niihin kohdistuvaa kaltoinkohtelua.

Moraalini antaa kuitenkin myöden ostaa häkkikanaloidenkin munia. Serkkuni pitää suusta, yli neljänkymmenentuhannen kanan kanalaa Keski-Suomessa, ja toinen pienempikin oli toisella serkulla.

' Sitä hyvää mitä haluan en tee, vaan sitä pahaa mitä  e n   halua '. En osaa olla aivan ehdoton monissakaan asioissa.

Kananmunathan ovat kanan kuukautiset, koska ne ovat kanojen hedelmättömiä munasoluja. Munijakanat ovat maailman huonoiten kohdeltuja eläimiä, sillä ne pakotetaan munimaan paljon enemmän munia kuin niiden kehot kestävät  pieniin häkkeihin suljettuina kärsimään sairauksista ja vammoista.

Lähde

https://www.youtube.com/watch?v=5DkGrJv0m6U

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33611
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #83 : 31.08.19 - klo:10:45 »
Borssikeitto on porisemassa. Vien siitä osan naapureille.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6305
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #84 : 31.08.19 - klo:13:45 »
^pitäiskin poristaa borssi, ainekset löytyisi. Toisaalta se tuntuu ehkä enemmän kylmän vuodenajan ruoalta?

Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33611
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #85 : 31.08.19 - klo:14:49 »
Niinpä löytyi minultakin. Keitin kun Matti kerrankin pyysi jotakin ruokaa vasiten.

Naapureille ei kelvannut' köyhän anti', ei pahalla, vaan toinen kokkasi sukupäivällistä ja toisen on ruoka-aine allerginen sipulille. Kauniisti kiittivät ajatuksesta.

Ovat niin uusia ystäviä nämä Eeva ja Anneli jotten en kaikkea vielä tiedä mikä heille ei sovi.

Voi kuinka tekee mieli herkkutatteja. Tytär laittoi twitteriinsä korillisen Kemiön tatteja. Korillinen tunnissa ! Kehtasikin kirjoittaa : Aika surkee sienivuosi, ehkä mä juuri ja juuri kestän ! :icon_wink:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6305
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #86 : 31.08.19 - klo:15:59 »
Punikkeja ovat hiljattain löytämäni tatit. Eilen kokeilin sienikeittokirjasta uutta reseptiä, "saunaillan patonkipalat", jossa patongin täytteenä tatti-savukinkkumuhenosta. No joo, kyllä niitä mieluummin söi kuin selkäänsä otti... ehkä tein sen virheen, etten pohjaksi käynyt saunassa :003:. Nyt pitäisi vääntää tatti-broilerwokki. Itämaisissa ruoissa usein on mustia sieniä jotka eivät maistu miltään, nyt saa punikkitatti ajaa niiden asiaa. Mustahan sekin kypsänä on.

Vähän pelottaa lähteä ulkoilemaan, kun vastaan voi tulla sieniä. Ehkä kuitenkin käyn kävelemässä sen polun, jonka kuusten juurella on toisinaan ollut ruskotatteja. Ovat olemukseltaan herkkutattimaisia ja suussani yhtä maukkaita.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6305
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #87 : 31.08.19 - klo:17:21 »
^No nyt onnistui ruoka, tuo wokki on todella hyvää. Tosin ei järin wokkimaista, vaan pikemmin kastike, muta ei se haittaa kun juuri se soosiosuus hyvää onkin. Punikin suikaloitu jalka ei maistu miltään eikä suutuntumaltaan eroa esim. paprikasuikaleesta, ja on oikeaoppisen musta. Sieniä jäi vielä ja kokeilen seuraavan satsin niin että broilerin sijasta on tofua.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4778
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #88 : 31.08.19 - klo:18:07 »
Borssikeitto on porisemassa. Vien siitä osan naapureille.

Borssikeitto onkin mitä terveellisintä, ekologista ja maistuvaa ruokaa erikoisesti juuri nyt alkusyksyllä. :007:

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4778
Vs: Kotikokki IV
« Vastaus #89 : 31.08.19 - klo:18:22 »
Punikkeja ovat hiljattain löytämäni tatit. Eilen kokeilin sienikeittokirjasta uutta reseptiä, "saunaillan patonkipalat", jossa patongin täytteenä tatti-savukinkkumuhenosta. No joo, kyllä niitä mieluummin söi kuin selkäänsä otti... ehkä tein sen virheen, etten pohjaksi käynyt saunassa :003:. Nyt pitäisi vääntää tatti-broilerwokki. Itämaisissa ruoissa usein on mustia sieniä jotka eivät maistu miltään, nyt saa punikkitatti ajaa niiden asiaa. Mustahan sekin kypsänä on.

Vähän pelottaa lähteä ulkoilemaan, kun vastaan voi tulla sieniä. Ehkä kuitenkin käyn kävelemässä sen polun, jonka kuusten juurella on toisinaan ollut ruskotatteja. Ovat olemukseltaan herkkutattimaisia ja suussani yhtä maukkaita.
Nyt jo alkusyksystä kannattaakin rientää metsän rauhoittavaan vaikutukseen  sienestämään, sillä sienet ovat terveellistä, ekologista ja maistuvaa ruokaa. Samalla saa hyvää liikuntaa syysmetsän muhevissa tuoksuissa. :)