Kirjoittaja Aihe: Kotikokki VI  (Luettu 25229 kertaa)

0 jäsentä ja 3 Vierasta katselee tätä aihetta.

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6310
Vs: Kotikokki VI
« Vastaus #210 : 26.09.20 - klo:20:24 »
^^Silittämisestä olen luopunut aikaa sitten. Paitsi jos on kissa kylässä  :icon_biggrin:

Ehkä sitä voisi lopettaa ruoanlaitonkin. Tehdä Hindhedet ja elää voileivillä. Tai öljyyn dipatulla leivällä. Jotain rehua sitten oheen, mutta niitähän ei tarvitse laittaa. Vain kaikkea sellaista, mistä ei tule tiskiä.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Kotikokki VI
« Vastaus #211 : 27.09.20 - klo:17:54 »
Tänään tuikkasi possunfileen uuniin kirkkoon lähtiessä. Palattua tein sitten pottumuussin. Wokkasin kerä- ja lehtikaalia, seassa porkkanasuikaleita ja pilkottu sipuli. Ai että, oli hyvää.  :icon_biggrin:
Pyryharakka

Poissa Annikka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 765
  • Eisbärenbaby im Tierpark Berlin
Vs: Kotikokki VI
« Vastaus #212 : 27.09.20 - klo:18:06 »
Tänään tuikkasi possunfileen uuniin kirkkoon lähtiessä. Palattua tein sitten pottumuussin. Wokkasin kerä- ja lehtikaalia, seassa porkkanasuikaleita ja pilkottu sipuli. Ai että, oli hyvää.  :icon_biggrin:

Millaista öljyä laitat wokkipannulle, kun kypsennät vihanneksia?

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Kotikokki VI
« Vastaus #213 : 27.09.20 - klo:18:11 »
Ihan vaan kotimaista rypsiöljyä. Tänään, kun oli vähän "kiire" ja pannussa kaalia, niin pistin pieneksi hetksksi vähän vettä pannuun ja kannen päälle. Ehtivät paremmin kypsyä.
Pyryharakka

Poissa Annikka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 765
  • Eisbärenbaby im Tierpark Berlin
Vs: Kotikokki VI
« Vastaus #214 : 27.09.20 - klo:18:26 »
Täytyykin tutustua tuohon wokkiasiaan, kun en ole aiemmin sellaista ruokaa tehnyt.
Aika hyvän näköisiä ruokia tässä:

https://www.findus.fi/reseptit/wok-reseptit

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4783
Vs: Kotikokki VI
« Vastaus #215 : 27.09.20 - klo:20:50 »
Kiitos Herralle, miten harvinaisen lämpimissä syyssäissä olemme saaneet nauttia metsän terveysvaikutuksista. Tänäänkin kävimme metsässä poimimassa ämpärillisen puolukoita. :)

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4783
Vs: Kotikokki VI
« Vastaus #216 : 28.09.20 - klo:14:15 »
Tänään meillä oli lounaana Jeesuksen mielen mukaista ruispuolukkapuuroa. Ruoan kera näkkileipää, päällysteenä kasvismargariinia. Ruokajuomana kotikaljaa. :)

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4783
Vs: Kotikokki VI
« Vastaus #217 : 01.10.20 - klo:18:59 »
Tänään kokkasin Jeesuksen mielen mukaista vegaanista makaronilaatikkoa. Ruoan kera raakakasvissalaattia, punajuuri- ja maustekurkkuviipaleita ja puolukoita. Näkkileipää, päällysteenä kasvismargariinia. Ruokajuomana kotikaljaa. :)

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18465
Vs: Kotikokki VI
« Vastaus #218 : 01.10.20 - klo:19:24 »
Onko teidän kotikalja vähän terästettyä? Että ruoka sitten maistuisi.

Minä tykkään syntisten ruuista, tällä iällä ei kannata uudet ideat. Naudan lihaa en oikein sulata, sillä se ilvoksuttaa alusta lähtien.

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4783
Vs: Kotikokki VI
« Vastaus #219 : 01.10.20 - klo:20:49 »
Onko teidän kotikalja vähän terästettyä?
Ei ole. :)

"Tuoppi Kotikalja mallasjuomauute on kotikeittiöön suunniteltu tuote, jolla perinteisen kotikaljan valmistus on nopeaa ja vaivatonta. Tumma siirappimainen uute on valmistettu ohra- ja ruismaltaasta. Pakkauksessa on uutetta 3×35 g ja kuivahiivaa 3×2 g, lisäksi tarvitaan vain vettä ja sokeria. Ohjeen mukaan valmistamalla pakkauksesta saa 9 litraa (45 lasillista) kotikaljaa. Uutteesta valmistettu kotikalja on kirkasta.

Käyttöohje

Perinteinen kotikalja valmistetaan sekoittamalla uute lämpimään veteen (+40 – +42 °C). Lisätään sokeri ja sekoitetaan hyvin. Kuivahiiva ripotellaan nesteen pinnalle ja peitetään kevyesti. Annetaan käydä vuorokauden ajan huoneenlämmössä. Käynyt kotikalja pullotetaan ja korkit suljetaan hyvin. Kotikalja säilytetään viileässä. Käyminen pysähtyy alle +5 °C lämpötilassa. Valmista nautittavaksi seuraavana päivänä."

Lähde

Tuoppi Kotikalja https://laihianmallas.fi/tuotteet/tuoppi-kotikalja-mallasjuomauute-3x35g

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6310
Vs: Kotikokki VI
« Vastaus #220 : 01.10.20 - klo:22:25 »
Huomenna kokkaan emännän mielen mukaista siskonmakkarekeittoa. Sitä tilattiin!
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.

Poissa vn

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 21725
Vs: Kotikokki VI
« Vastaus #221 : 02.10.20 - klo:18:32 »
Minä paistoin äsken paistinpannulla oman mieleni mukaista lenkkimakkaraa,
oli hyvää sinapin ja sienisalaatin kanssa.

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16857
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Kotikokki VI
« Vastaus #222 : 03.10.20 - klo:18:33 »
jatkuu osassa VII
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi