Kirjoittaja Aihe: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.  (Luettu 29616 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33729
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #75 : 24.10.19 - klo:09:21 »
Hirvieläimet ovat uudistuva luonnonvara. Tänä vuonna niitä on erityisen paljon kuten körttisiskoni Luumäeltä kertoikin.

Jos niitä ei metsästettäisi tulisi liikennekuolemia ja vahingoittumisia taas enemmän.

Eläinystävänä ymmärrän kyllä tämän metsästyksen tärkeyden.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4814
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #76 : 24.10.19 - klo:09:37 »
Hirvieläimet ovat uudistuva luonnonvara. Tänä vuonna niitä on erityisen paljon kuten körttisiskoni Luumäeltä kertoikin.

Jos niitä ei metsästettäisi tulisi liikennekuolemia ja vahingoittumisia taas enemmän.

Eläinystävänä ymmärrän kyllä tämän metsästyksen tärkeyden.

Juuri näin! Maamme hirvikanta kestää hyvin nykyisen kokoisen metsästyksen. Median mukaan hirviä poukkoileekin kuutostielle paljon juuri Luumäen keskustaajaman Taavetin ja Lappeenrannan välillä.

Lähde https://kouvolansanomat.fi/uutiset/lahella/796a0d56-79ee-4917-9071-469de8c7897e

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33729
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #77 : 24.10.19 - klo:10:28 »
Padasjoen Kauratteen ja Maakesken välillä on valkohäntäpeuroja. Olen niitä nähnyt päivä-aikaan tienvarren pelloilla. Niitä jää
autojen alle, saamme lehdestä lukea tapahtumista.

Vanhan naaraspeuran rasva maistuu pahalle, olen maistanut.  :003:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33729
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #78 : 24.10.19 - klo:10:33 »
Lisään, eilinen otsikko ESS :ssa 

PÄIJÄT-HÄME 23.10.2019
Peurakolareista tuli iso riesa Päijät-Hämeen teille - "Se on arvaamaton ja nopeasti tapahtuva juttu"
Peurakolareiden määrä on Päijät-Hämeessä lähtenyt rajuun nousuun, ja sama tahti uhkaa jatkua. Syynä on yksinkertaisesti se, että maakunnan peurakanta on kasvanut vauhdilla.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18466
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #79 : 24.10.19 - klo:10:43 »
Juuri kolarit ja niiden vuoksi ihmisten kuolemat/vakavat vammat pitävät esivallan "kurissa" siinä mielessä, että hirvieläinten määrää seurataan ja metsästyksellä tarvittaessa säädellään. Toinen puoli on se, että metsänviljely ei onnistu ilman hirvikannan säätelyä. Jos tämä asia olisi ainut vaikeus, niin epäilen, että metsänomistajat jätettäisiin vähälle huomiolle. Mitä noista maalaisisännistä,, :017:

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4814
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #80 : 25.10.19 - klo:13:10 »
Juuri äsken ajattelin lihan myös leikkeenä lopettavani. Wurstin Korppukinkku on ollut meillä menevää, ja välillä vähän metfursia on käytetty lämpimiin leipiin.

Jälkikasvustossa on yksi vegaaniperhekin.

Kalkkuna- ja broilerileikkeet maituvat tylleröille, joten pitäydymme niihin vastakin. Juusto on aina ruokapöydässä, yleensä cheddaria.
Mielestäni Wurstin Korppukinkun, ja makkarankin syöminen kannattaa lopettaa jo terveyssyistä. Makkarat sisältävät eläinrasvaa ja ylettömästi suolaa. Kun nämä myrkkypötköt vielä valmistetaan teurasjätteistä ja sisäelinten ympärillä olevasta rasvasta, niin on helppo ymmärtää niiden olevan elimistölle varsinainen pommi. Eikä siinä vielä kaikki, sillä maamme elintarviketeollisuudessa prosessoituun lihaan ja makkaraan käytetään säilöntäaineena natriumnitriittiä ehkäisemään ruokamyrkytyksiä aiheuttavien bakteerien, kuten Yersinia- bakteerien ja Clostridium botulinum -bakteerin kasvua. Lisäksi lihaan lisätään natriumnitraattia säilyttämään lihan punainen väri, koska tuskin kukaan haluaa syödä harmaan väristä lihaa. Natriumnitriitille ei ole riittävän hyvin tutkittua korvaajaa säilyttämään lihan punainen väri. Myös maassamme sairaalabakteerina tunnettu antibiooteille vastustuskykyinen MRSA-bakteeri on levinnyt räjähdymäisen nopeasti sikaloissa, ja kalkkuna- ja broilerileikkeikkeissä saattaa piileskellä antibiooteille vastustuskykyisiä ESBL-bakteereita.

Maamme maitotuotteet tehdään lehmänmaidosta ja lehmästä saadaan maitoa monta vuotta, mutta lihaa eläimestä saa vain kerran. Siksi ilmaston kannalta pihvilihan päästöt ovat isommat, sillä maitotuotteiden päästöt jakautuvat valtavalle litra-tai kilomäärälle. Suomessa liha ja maito tulevat yleensä samasta eläimestä, sillä maitokarja päätyy lopulta lihaksi. Maassamme erillistä lihakarjaa on hyvin vähän mutta maailmalla lihakarja kasvatetaan usein erikseen. Siksi lehmänmaito on kaukana juuston ilmastorasituksesta jugurttien, ja muiden maitotuotteiden asettuessa maidon ja juuston välille.

Lähteet

https://www.lihatiedotus.fi/liha-ja-terveys/liha-ja-syopa.html

https://www.talouselama.fi/uutiset/sian-teuraserista-jopa-78-sisaltaa-mrsa-bakteeria-myos-suomessa/d2fdd1b2-7b25-3517-b50c-c186140b0a9c

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/12/15/superbakteerit-tulevat-mutta-kuka-valvoo

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/12/15/bakteeripommi-vaanii-broilerissa-esbl-bakteerit-ovat-antibiootteja-hajottavia

https://yle.fi/uutiset/3-6983304

https://www.gaudeamus.fi/mononen_hyva_ja_paha_ruoka/

https://www.gaudeamus.fi/berninger_hiilineutraali/
« Viimeksi muokattu: 25.10.19 - klo:13:15 kirjoittanut luterilainen »

Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10388
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #81 : 25.10.19 - klo:14:27 »

   ^  :109: 

Tervetuloa talkoisiin Vaasaan! Herättäjäjuhlat rakennetaan yhdessä toimien. Juhlien onnistumiseksi tarvitsemme n. 1000 talkoolaista eri tehtäviin. Sellaisia ovat muun muassa juhla-alueen rakentaminen ja purkaminen, kahvioiden ja grillien toiminta, liiken ...

https://herattajajuhlat.fi/talkoot2024

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #82 : 25.10.19 - klo:18:59 »
Tämän viikon maanantaina oli kirkkoherramme aamusella silminnäkijänä hirvikolarissa kuutostiellä vähän ennen Taavetin taajamaa ja hirviaitaa. Onneksi kuskille ei käynyt kuinkaan. Hirvi loukkaantui. Sen varmaan sen puolen metsästysseura on hoitanut pois kuleksimasta.
Täällä on tosiaan tiedossa hirvien kulkupaikat, mutta miten saada hirvet tottumaan niille rakennettuihin tien alituksiin. Se ei ole ihan helppoa.
Pyryharakka

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18466
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #83 : 25.10.19 - klo:19:09 »
Pientä väkivaltaa pitänee käyttää rakentamalla riista-aitaa riittävästi, että aidan avulla ,,,,oppisivat. Kolaripaikalla on kyllä vitsit vähissä.

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4814
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #84 : 25.10.19 - klo:22:14 »
Mielestäni taloustutkijoiden teholääke autoilun päästöihin ja lihan verotuksen kiristäminen kasvissyönnin edistämiseksi ovat halvin ja tehokkain keino Antti Rinteen hallituksen ilmastotavoitteissa. :)

Poissa seppos

  • Ylläpitäjä
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 16861
    • http://www.samila.1g.fi
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #85 : 25.10.19 - klo:22:46 »
Mielestäni taloustutkijoiden teholääke autoilun päästöihin ja lihan verotuksen kiristäminen kasvissyönnin edistämiseksi ovat halvin ja tehokkain keino Antti Rinteen hallituksen ilmastotavoitteissa. :)

Minusta kaikkinainen pelottelu ja riehunta pois ja asialinjalle. Olen tänään syönyt lihaa kaksi siivua ilmakuivattua parmankinkkua yhteensä 16g. Paljonko siinä oli suolaa jos suolaprosentti oli 2,5. Kinkun kuivaaminen 9kk ei kuluttanut energiaa, vaan tapahtuu vanhalla luonnonmenetelmällä. Muu oli tänään sushia eli erittäin kalapitoista. Sen lisäksi pari croissantia, yksi viili ja hedelmiä koti- ja ulkomaisia.
Jumala on arjessa
Tekno- ei teologi

Poissa luterilainen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4814
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #86 : 26.10.19 - klo:11:13 »
Minusta kaikkinainen pelottelu ja riehunta pois ja asialinjalle. Olen tänään syönyt lihaa kaksi siivua ilmakuivattua parmankinkkua yhteensä 16g. Paljonko siinä oli suolaa jos suolaprosentti oli 2,5. Kinkun kuivaaminen 9kk ei kuluttanut energiaa, vaan tapahtuu vanhalla luonnonmenetelmällä. Muu oli tänään sushia eli erittäin kalapitoista. Sen lisäksi pari croissantia, yksi viili ja hedelmiä koti- ja ulkomaisia.
Olen samaa mieltä, ja pelottelematta ketään asialinjalla Maailman terveysjärjestön WHO:n alainen Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos (IARC) luokittelee prosessoidut lihatuotteet samaan haittaluokkaan kuin tupakan, asbestin ja dieselhöyryt. Prosessoidulla lihalla tarkoitetaan lihavalmisteita, kuten lihaleikkeleet, makkarat, nakit ja pekoni. Kansainvälisten eläinjärjestöjen julkaisema järkyttävä materiaali paljastaa julmat käytännöt useissa parmankinkun ja muiden erikoiskinkkujen tuotantotiloissa Italiassa.

Ilmastonmuutos, ylikalastus ja saastuminen ovat pilanneet pahoin melkein puolet merialueista. Sushissa kala syödään raakana, joten terveellisintä ja ekologisinta on käyttää järvikalaa, joka pitää pakastaa ennen käyttöä, jotta mahdolliset loiset kuolevat. Särkikaloja voi käyttää huoletta ilman riskiä lapamadoista.

Lähteet

https://www.lihatiedotus.fi/liha-ja-terveys/liha-ja-syopa.html

https://wwf.fi/wwf-lehti/wwf-lehti-1-2016/vahemman-lihaa-lautaselle/

https://www.sey.fi/ajankohtaista/tiedotteet/1046-tutkimus-paljastaa-parmankinkun-tuotannon-varjopuolen

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/tiede/ekokatastrofi-kiihtyy-valtamerilla/

https://yle.fi/uutiset/3-8126401

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18466
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #87 : 27.10.19 - klo:08:40 »
Kalevan kirjoittajan tietojen mukaan suomalainen nauta elää hyvän elämän. Lihaa ei siis tarvitse vältellä vihreän ismin opin mukaisesti.
En perusta naudanlihasta, sillä se jotenkin ilvoksuttaa raakana hajullaan.

Poissa PekkaV

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 10388
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #88 : 27.10.19 - klo:12:15 »

 Kalevan kirjoittajan tietojen mukaan suomalainen nauta elää hyvän elämän. Lihaa ei siis tarvitse vältellä vihreän ismin opin mukaisesti.
En perusta naudanlihasta, sillä se jotenkin ilvoksuttaa raakana hajullaan.



   Tarkoittaako "vihreä oppi" nautojen suhteen samaa kuin kanojen "onnellinen kana", jonka munia mainostetaan erikseen?



Tervetuloa talkoisiin Vaasaan! Herättäjäjuhlat rakennetaan yhdessä toimien. Juhlien onnistumiseksi tarvitsemme n. 1000 talkoolaista eri tehtäviin. Sellaisia ovat muun muassa juhla-alueen rakentaminen ja purkaminen, kahvioiden ja grillien toiminta, liiken ...

https://herattajajuhlat.fi/talkoot2024

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18466
Vs: Luonnon ja ympäristön suojele vol 3.
« Vastaus #89 : 27.10.19 - klo:13:24 »
Hehheh, kumpi oli ennen muna vai kana?