Torstaina tapasin 50 vuoden takaisen luokkatoverin. Muisteltiin mm. kotitaloustunteja.
Kun Leena sanoi sanan borssi-keitto minulle herahti vesi kielelle. Tänään keitin sitä suuren kattilallisen. Puoliso syö sitä myös mielellään. Tyttäret eivät syöneet, tai joskus söivät ja itkivät.
Ohjeita löytyy monenlaisia, tässä minun reseptini(suurinpiirtein):
2 isoa sipuli, 3 suurta valkosipulin kynttä
1 rasia hapankaalia, n. litra tuoretta kaalia suikaleina
2 porkkanaa, hiukan lanttua ja palsternakkaa
6-7 kananmuna kokoista etikkapunajuurta + vähän lientä
2 kanaliemikuutiota
1,5 l vettä
mustapippuria, suolaa
salamikuutioita tai nakkeja
kermaviiliä tai smetanaa
Kaikki kasvikset suikaloidaan. Sipuli kuullotetaan pienessä ölkutilkassa. Lisätään vesi, liemikuutiot ja kasvikset. Punajuuri ja salami vasta lopuksi. Keitetään n. 1 h, haudutetaan punajuuren lisäämisen jälkeen, suolataan ja pippuroidaan maun mukaan.
Syödään smetanan tai kermaviilin kera.
Voi näitä idän ruoka-ihanuuksia!