Viilenneet ja pitemmiksi käyneet yöt ovat vaikeuttaneet basilikan kasvamista. Niimpä otin sakset ja katkoin kaikki pisimmät oksat irti. Samoin parturoin timjamin. Persiljaa olen käyttänyt niin paljon, että siitä ei liikene kuivatukseen.
Perkasin basilikan lehdet koriin, timjamin laitoin toiseen sinällään. Vasta kun ne ovat kuivuneet jatkokäsittelen ne mausteiksi.
Ruusunmarjoja tulee paljon, samoin pihlajanmarjaterttuja on enemmän kuin naismuistiin. Niistä laitan soseita ja hyytelöä.
Matti paloittelee nyt kriikunoita ritilälle.
Sain kivan vinkin googlesta omenanviipaleiden kuivatukseen. Rinkulat ripustetaan kyykinkuivatustelineen rihmoille. telinettä voi siirrellä sisään ja ulos, tarpeen mukaan.
Avomaakurkut olisivat parhaimmillaan säilöttäviksi, mutta ovat kovin hintavia, ainakin Prismassa, 1,59 on liikaa minusta.