Keskustelu > Yleinen keskustelu

Kotikokki XI

<< < (29/29)

luterilainen:
Eilen meillä oli ruokana vegaanista kaalikeittoa ja tänään soijapataa keitinperunoilla. :)

öppiäinen:

--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 12.04.24 - klo:09:24 ---Tämä 'hohhoijaa' liittyykin juuri papuihin ja tofuun. Näyttää siltä, että olisi terveellisempää syödä soija papuina eikä tofuna.

--- Lainaus päättyy ---

Minkä perusteella sinusta näyttää, että noin olisi?

Onko tofun käyttö saanut Itä-Aasiassa paljonkin vahinkoa aikaan? Siellähän sitä on syöty pari tuhatta vuotta.

Ehkä meidän myös olisi terveellisempää syödä viljamme siemeninä eikä leipänä. Välttyisimmepä ainakin siltä suolamäärältä, jonka leivästä saamme.

Riitta-mummi:
Laitoin makaroonilaatikon munamaidolla lihapullakastikkeen seuraksi. Hyvin sopivat, ainakin Matin mielestä.
Keitettyjä papuja tomaattikastikkeessa, tölkistä, amerikanherkkukurkkuja ja puolukkasurvosta oli lisäkkeinä.

Minä pidän enemmän ruoasta jossa ei ole kastiketta, Matti päinvstoin. Vuorotellen syömme keitettyjä perunoita kalan ja salaatin  ja kermaviilin kera, vuoroin perunoita soosilla.
Mutta eniten on keittoja. On usein myös uuniruokia, laatikoita ja ruukkuja . Eilen oli muikkuruukkua.

Jos mainostaa ei saa, niin mainitsen kuitenkin että paras perunasalaatti on mielestäni X-kirjaimella alkavan merkkisen 1 kg tuote. Siinä ei ole peruna kuutioina vaan pieninä viipaleina, eikä kastike oli 'märkää', vaan sopivaa.
Sitä pidän jääkaapissa jatkuvasti, samoin vaaleita bratwurst -makkaroita joita valmistaa rannikkoruotsalainen firma. Niistä saa nopeasti ilta-aterian. Miniluumutomaatit siihen sivuun ja muutakin, jos sattuu olemaan.

seppos:
uudet osassa XII

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta