Kirjoittaja Aihe: Jokapäiväinen leipämme  (Luettu 31268 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Mansipaani

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1756
Vs: Jokapäiväinen leipämme
« Vastaus #30 : 27.08.14 - klo:13:16 »
Lopusta lohesta tein soppaa josta tuli parasta koskaan, kun höystin sitä kippari-savujuustokermalla ja kyllä- myös palalla cheddar-sulatejuustoa. :-D Perunat olivat uusia ja porkkanat tuoreita, eikä liemikuutiota tarvinnut lainkaan. <3

Poissa malla

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 15518
Vs: Jokapäiväinen leipämme
« Vastaus #31 : 27.08.14 - klo:18:08 »
Eilen keitettyä hernekeittoa edelleen tänään.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33752
Vs: Jokapäiväinen leipämme
« Vastaus #32 : 13.09.14 - klo:11:32 »
Tänään olin hyvässä vauhdissa. Kauppareissu oli kiva, sitten koko kämpän viikkosiivous yhdessä Matinkanssa. Ruoaksi näpräsin klassisset silakkapihvit. Kuoriperunoiden ja porkkana-puolukkasoseen ja punajuurien kanssa se maistui ihan samalta kuin lapsena.

Valmiista filestä ei silakkapihvit ole lainkaan niin työläs kuin kouluaikoina, kun niiden valmistaminen alkoi silakoiden perkuusta. Porkkanaraasteen johon sekoitetaan makeaa puolukkasurvosta opin kotitaloustunneilla. Siitä on yli 65 v. aikaa. Samoin rva. Arkonsuo opetti käyttämään kuoriperunoiden keitinvettä kastikkeisiin. Siinä oli sota-ajan vitamiinit tallella. Nykyään en juuri tee suurustettuja kastikkeita. Kermaviili oli tänään soosina.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa juhani

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 4178
Vs: Jokapäiväinen leipämme
« Vastaus #33 : 15.09.14 - klo:11:06 »
Siskokulta, minulla ei ole mitään muuta ruokaa kuin kokoliha... terv. rutiköyhä porvari kokki
wilhelmi niskasen jäljillä

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33752
Vs: Jokapäiväinen leipämme
« Vastaus #34 : 15.09.14 - klo:11:14 »
Voi veli-raukkaani ! Liha hallitsee häntä.  :002:

Lopettelimme juuri sienikeiton ja lämpimät leivät. Saimme eilen jälkikasvulta kauniin korillisen mustatorvisieniä. Suurin osa on kuivumassa, mutta varasin osan tuoreita keittoa varten.

Poikaset ovat alkaneet huolehtia meistä vanhoista variksista. :117:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pena

  • Nettitoimikunta
  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 22056
Vs: Jokapäiväinen leipämme
« Vastaus #35 : 15.09.14 - klo:11:51 »
Onko kokolihan himo erityisen vaarallinen laji lihan himoa?  :003:

Poissa vn

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 21732
Vs: Jokapäiväinen leipämme
« Vastaus #36 : 15.09.14 - klo:12:02 »
Kaalilaatikkoa taas moneksi päiväksi...mikäs sen parempaa lämmähyttää uimahallista tullessa  :eusa_angel:

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33752
Vs: Jokapäiväinen leipämme
« Vastaus #37 : 16.09.14 - klo:07:49 »
Tässä vilosoviaa juhanille ja Penalle kokolihan oikeasta käyttämisestä:

http://blogit.iltasanomat.fi/kokoliha-karhunen/2014/09/15/huippukokkien-neuvo-onkin-vaara-ja-kuusi-muuta-faktaa-lihasta/     :023:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33752
Vs: Jokapäiväinen leipämme
« Vastaus #38 : 16.09.14 - klo:11:38 »
Aamupäivän aikana laitomme pivoon talven varalle; hillotut vihreät tomaatit, suolakurkut, puolukat ja tilliä. Kävimme torilla. Ostimme taas vietnamilaisilta kauppiailta Pyhämaan puolukoita. Nuori mies kantoi laatikot autoon asti. Orimattilalainen nainen myi avomaakurkut ja tillit.
Sain hyvän mielen kun hän tykkäsi silmälaseistani. Sain myös vähän tingittyä.  Näistä kaikista tuli kiitosmieli.

Säilömisen ohessa keittelin kattilallisen ruis-puolukkapuuroa ja wokkasin possua ja kasviksia heti- syöntiä varten.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18466
Vs: Jokapäiväinen leipämme
« Vastaus #39 : 16.09.14 - klo:12:58 »
Ylläolevat tekstit luettuani saan toreta nauttineeni torellisesta körttilääsestä ilakoovasta humoorista. Kyllä Te osaattekin.

Poissa Riitta-mummi

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 33752
Vs: Jokapäiväinen leipämme
« Vastaus #40 : 16.09.14 - klo:14:56 »
Ota tästä pikkuannos lisää, 1944. Tänään meillä syötiin suikalepaistia. Kokolihapäivät ovat juhlapäiviä. :039:
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa 1944

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 18466
Vs: Jokapäiväinen leipämme
« Vastaus #41 : 16.09.14 - klo:15:01 »
 :icon_wink: :039:

Poissa Pyryharakka

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 5094
Vs: Jokapäiväinen leipämme
« Vastaus #42 : 05.10.14 - klo:21:46 »
Minä en juurikaan innostu mistään valtakunnallisista teemapäivistä. Eilen oli poikkeus. Oli valtakunnallinen korvapuustipäivä.  :023:  Olin muutenkin aikonut leipoa pullaa, joten puusteja rustasin. Hyviä tuli, vaikka itse sanonkin.  :003:
Omenapiirakka puolestaan paloi. Unohdin sen uuniin.  :icon_cool:
Pyryharakka

Poissa Saukkis

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 1252
Vs: Jokapäiväinen leipämme
« Vastaus #43 : 05.10.14 - klo:21:58 »
Kotiväki oli muistanut leipoa korvapuusteja  :kahvi:

Poissa öppiäinen

  • ystäväkansaa
  • Viestejä: 6335
Vs: Jokapäiväinen leipämme
« Vastaus #44 : 06.10.14 - klo:02:07 »
http://blogit.iltasanomat.fi/kokoliha-karhunen/2014/09/15/huippukokkien-neuvo-onkin-vaara-ja-kuusi-muuta-faktaa-lihasta/   

Jäin ihmettelemään tuota Maillardin reaktiota - jos "Maillardin reaktiossa sokerit ja aminohapot reagoivat keskenään", niin mistä lihaa ruskistettaessa ne sokerit kehittyvät? Ainoa, minkä keksin, on voin sisältämä vähäinen määrä laktoosia.
Mä mitään usko... kunhan kysyn vaan.