Kirjoittaja Aihe: Aamuhartaus 23  (Luettu 2860 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 21035
Vs: Aamuhartaus 23
« Vastaus #45 : 26.05.23 - klo:07:59 »
Sitten taas sanotaan toiselta puolen, että joka paha on, se tulkoon vielä pahemmaksi. Ja Henki Raamatussa sanoo, että Jumala antaa paatua niiden, jotka kerran eivät Häntä totella tahdo.
Kyllä on kuitenkina varmaa, mitä jo äsken mainittiin, että jos Kristuksen lunastusarmo ja se rakkaus, jolla Hän on ihmiskuntaa pelastamaan ja saatanan vallan alta pois riistämään tullut, saisi vaikuttaa kenessä hyvänsä, oli se ylhäinen tai alhainen, niin se ehdottomasti vaikuttaisi niin, ettei yhtään lunastettua sielua jäisi siitä osattomaksi.


Juho Malkamäki

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 21035
Vs: Aamuhartaus 23
« Vastaus #46 : 29.05.23 - klo:09:53 »
Miltä kannalta me nyt voimme ottaa arvosteltavaksi nuo virret, joita on veisattu? Mikä on ollut nyt niiden sisällyksenä ja mitä me olemme saaneet tehdä niiden avulla? Herra vakuuttaa vakuuttamalla: "Katso, minä seison ovessa ja kolkutan." Ei niin, että meidän on mentävä Hänen ovelleen; siinä ei puhuta niin, vaan Hän tulee sinun ovellesi. Hän tulee sinua katsomaan ja tulee sinun ovellesi kolkuttamaan ja sanoo: "Jos joku avaa oven, niin minä tahdon tulla sisälle ja pitää ehtoollista hänen kanssansa ja hän minun kanssani."

Juho Malkamäki

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 21035
Vs: Aamuhartaus 23
« Vastaus #47 : 30.05.23 - klo:07:46 »
No, miten tämä on ymmärrettävä? Miten tämä nyt avataan? Tulee kysymys siitä, onko se nyt avattu. Päästäksemme johonkin johtopäätökseen juuri nykyhetkessä, aivan tämänaamuisessa, siitä mitä nyt on kuultu, täytyy myöntää, että ovi Herralle on nyt avattu, kun Hän voi tällaista ehtoollista meidän kanssamme pitää ja me Hänen kanssansa. Sillä kun Hänelle vain avaa, niin siinä tulee kohta keskustelua Hänen kanssansa. Hän ei ole siellä ääneti eivätkä voi nekään olla ääneti, jotka ovat Hänelle oven avanneet. Näiden virsien veisaaminen on keskustelua Herran kanssa, kun Hänelle on ovi avattu. On aivan turhaa antaa perkeleelle sitä kunniaa ja sitä arvoa, että hän olisi sen tukkinut. Ei Herra turhaan seiso oven takana, vaan ovi on avattu; olkoon vaikka kuinka vähän saatu änkytetyksi, ja vaikka kuinka pikkuisen olisi saatu, niin kuitenkin on ollut huokaamista. Siitä ehtoollisesta on nyt osaa saatu, jonka Hän on luvannut, nimittäin siitä hengellisestä ehtoollisesta, joka on Jumalan sanan ravinto.

Juho Malkamäki

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 32397
Vs: Aamuhartaus 23
« Vastaus #48 : 30.05.23 - klo:11:20 »
On ihmeellisen hienoa että sen lisäksi että rukousyhteys on, on myös keskusteluyhteys.

Arvostan juuri tätä jokapäiväistö keskustelua Herran kanssa. Niissä juuri koen valtavaa huolenpitoa, neuvoja ja ohjausta oikeaan.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)