Googlasin kyllä minäkin kanankakan sopivuuden perunoille. Eräs huomio oli että perunoista tulee pahanmakuisia, mutta toiset pitivät sitä hyvänä.
Litran purkki on ollut minulla monta vuotta partsilla. Olen sitä varovasti käyttänyt yrteille ja kukille multaan, en kasteluveteen. Se on kuivaa raetta.
Tein juuri kuten mainitsit, sekoittelin multaa perusteellisesti ja sitten kolme perunaa 'koe-tilalleni', 40 ltr saaviin. Tämä on vain huvia, ei saalistusta.
--
Korvasienikastike tuli maukas. Itse kastikkeen teko on helppo, mutta esitoimet veivät yli kaksi vuorokautta:
Tiistaina saimme tuoreet sienet jotka Matti siivosi ja laittoi kuivumaan läpöiselle ja tuuliselle partsille, Ikkunat pidettiin päivällä auki ja yöllä kiinni. Eilen illalla minä purkitin saaliimme ja parin siitä samantien pari l likoamaan yön yli. Aamulla huuhtelin ja sitten keitin 15 min niitä. Puristin kuiviksi ja silppusin. Siitä alkoi kastikkeen valmistus.
Hienonnetut sienet hetkeksi paistumaan
voihin. Kääntelyn jälkeen niskaan n. 7-8 dl vesi-kerma-maizena-liemi. Suolaa, valkopippuria, silputtua kesäsipulia ja persiljaa joukkoon. Hiljaa keittelin 30 min. Persiljat laitoin aivan loppuvaiheessa,
Katsoin että saamme vielä 5-7 kastiketta tai keittoa noista mitä nyt on lasitölkissä.
Näillä herkutellaan vielä pitkään.