Laitoin aikaisin aamulla n. 3-4 dl. suolasieniä likoon. Vaihdoin vettä kolme kertaa, valutin ja keitin metsäsieni-juustokeiton lounaalle.
3-4 dl. hienoksi hakattua suolasientä
1 iso sipuli
1 litra vettä, 2 liha- tai kasvisliemikuutio
valkopippuria maun mukaan
2 tölkkiä kasvisrasvakermaa
2 rkl. vehnäjauhoja
3 dl emmental-mozzarellaraastetta
nokare voita
persiljaa
Hienonnettu sieni ja sipuliseos kuullotetaan voissa, lisätään jauhot ja sitten vesi ja liemikuutiot. Keitetään n. 10 min. Lisätään kerma ja valkopippuri. Kiehautetaan. Lisätään juusto ja persilja. Älä keitä tämän jälkeen.
Suola kannattaa tarkistaa sienistä ennen ruoan valmistamista. Jos ovat yhä liian suolaisia, kiehauta ja huuhtele.
Nyt saa vielä tämän tehtyä suolaamattomistakin rouskuista. Sama soppa tulee myös suppilovahveroista, kanttarelleistä tai mustatorvisienistä. Minun suosikkini on kyllä tämä metsäsieni(suolasieni)- keitto.
Leipää ja maitoa, a`vot.
Karjalanpaisti on uunissa( 3 h) huomiseksi.