Umh.. kiinalaisiin en ole tottunut. Idemmässä on niin erikoinen maku, etten pysty kestämään sitä. Intian niemimaa on meikän makuun ollut se paras alue.
Eli laitellaan tähän jotain teehen liittyviä reseptejä... Jäätee ekana =) vettä tarpeen mukaan, ceylon tai early gray teetä 1tl/2dl + 1tl kannulle. Tee kannuun, vesi sen jälkeen päälle (toisin päinkin onnistuu, mutta kylmään veteen on hankala saada kuivia teelehtiä sekoitettua), 10h-vuorokausi jääkaapissa, siivilöidään lehdet, makeutetaan nestemäisellä-mitä-olikaan-makeutusainetta (ainakin Lidlistä löyty muistaakseni).
Mutta miksi kylmä vesi? Kuumallasta teestä jäähdytettynä teestä tulee sameaa eikä kirkasta, myös maku on tuollaisella hitaalla parempaa kuin jäähdytetyllä.
(Joku kaunis päivä laitan Chai ohjeen... en mitään eurooppalaistettua versiota, vaan todellakin syntysijoillaan käytössä olevan..)
Teme =)