Keskustelu > Seuratupa

Aamuhartaus 23

<< < (29/29)

Pena:
Jumalan Henki vaikuttaa jokaisessa ihmisessä nöyrän hengen. Silloin on hyvin helposti vaara likellä. Voi hyvin helposti nousta ja kohota, kun on saanut suurta armoa, niin että on vaarassa jokapäiväisessä elämässä katsoa ynseällä mielellä toisia, joilla ei ole samaa mieltä eivätkä ymmärrä toisiansa. Tätä ei saisi tapahtua yhdenkään nuorukaisen kohdalla. Teillä on joka ainoalla koti ja vanhemmat, ja siellä tulisi noudattaa Jumalan käskyä: "Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että menestyisit ja kauan eläisit maan päällä." Niin olisi hyvä, että siinäkin, mikä koskee tätä maallista elämää, tulisi parannusta tehtäväksi, että olisitte alistuvaisempia kuin olette tähän asti olleet. Siinä asiassa käy niin tekeminen, joka ei ole Jumalan sanaa ja hyvää omaatuntoa vastaan. Ja omaa aatamia on masennettava ja kurissa pidettävä, siitä Herra lupaa ajallisen siunauksen ja menestyksen.

Juho Malkamäki

Pena:
Sitten on toinen asia se, että osoittaa kuuliaisuutta sille äänelle, mitä Jumalan Hengen valaisema omatunto vaatii, toisenlaista olotapaa, toisenlaista mielipidettä kuin on kotielämässä, missä ei Herra ole päässyt vaikuttamaan. Siinä tulee kuulla enemmän Jumalaa kuin ihmisiä, mutta nöyrällä mielellä voittaa siinäkin enimmän. Vaikka siinä meneekin aikaa, niin kun näitä hyviä harjoituksia pitkittää ja kun jaksaa vähän odottaa ja siihen siunausta pyytää, niin on voitto hetken päästä.

Juho Malkamäki

Pena:
Tämä on minulle erityisen tuttua nuoruuteni ajoilta. Monen suhteen oli asia niin, että ai aina sopinut mennä seuraan, vaikka mieli teki, kun olivat semmoiset vanhemmat, jotka eivät käsittäneet, mitä se halu todella oli. Täytyi siinä kuulla niitä ja taas toisinaan hyvin nöyrästi pyytää. Ja siitä minä olen huomannut olleen suurta apua vanhempien voittamiseksi Herralle. Kyllä siinä tarvitaan erityistä voimaa, ennenkuin se tapahtuu, kyllä siinä pannaan koetukselle. Mutta kun te olette nyt olleet pyytämässä, että Herra tulisi mukaan, niin ei Hän jää tulematta sinne, mihin Häntä ollaan vailla. Oi toki, saahan Hän monta kertaa odottaa ovenkin takana, emmekä me päästä sisälle, ja Hän jaksaa sieltäkin meille huutaa!

Juho Malkamäki

Pena:
Siellä opistolla saarnattiin eilen enkelin ilmestymisestä neitsyt Marialle, jolle sanottiin ihmeellinen sana: "Terve armoitettu!" Siitä tervehdyksestä ilmoitettiin, että se voidaan sanoa hyvin muillekin.
Tekisi nyt mieli sanoa myöskin tälle nuorisojoukolle tällä matkalla nuo sanat: Terve armoitettu! Tuossa luvussa esitettiin, ettei meillä pitäisi olla niin tavattoman paljon pelkoa. Se pelko on jo meiltä pääasiassa otettu pois. Kristus on ottanut pois meiltä pelon hengen ja kauhun hengen. Ei synti saa olla enää määräävänä, vaan Kristus hallitsee. Ja niin voi tästä nuorisosta nyt hyvin elävästi sanoa sanan: Sinä olet siunattu. Minkälainen siunattu se on? Se on niin siunattu, ettei sille lueta enää syntiä. Sen synnit annetaan anteeksi jokahetkisesti, eikä ainoastaan silloin tällöin. Se nauttii Kristuksessa syntienanteeksisaamista joka hetki. Sellainen se on siunattu.

Juho Malkamäki

seppos:
Jatkuu osassa24

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta