Keskustelu > Testialue

Itärajan takaa

(1/3) > >>

007:
Kotiseutumatka Ilomantsin itäkyliin 2006. Videoita taitaa löytyä melkein jokaisesta luovutetun alueen pitäjästä. Ilomantsista jäi rajan taakse noin kolmas osa muistini mukaan. Muisti on kyllä jo huono.

https://www.youtube.com/watch?v=mHvhAIZZOFs

1944:

Edesmennyt isäni oli tappelemassa Ilajanjärven korvessa elokuussa -44.

Olen tehnyt yhden sotahistoriallisen reissun ao korkeudella palvellessani Kuopiossa. Varsinaisen reissun itärajan taa tein körttimatkalla Paltamon körttiopiston junailemana. Sain käydä ihan Pallo-tukikohdassa asti.

Riitta-mummi:
Tiedän isäni suvun siirtyneen Ilomantsin seuduilta 1600-luvun lopulla Karjalan kannakselle.
Asuivatko esi-isät nykyisen rajan itä vai länsipuolella, en tiedä. Parempia peltoja lähtivät Kannakselta hakemaan. Samoin yritti Paavo Ruotsalainen vaihtaa kiviset pellot multaisiin, mutta matka tyssäsi Viipuriin. Passia ei ennettu, tms.

Tunnen hengenheimolaisuutta niin etelä- kuin Pohjois-Karjalaan. Huomasin sen kun kävimme seuduilla n. 1980-luvun alussa.

Nuo vanhat harmaat hirsirakennukset filmissä kiehtovat aina. Bomba-taloissa ihmiset ja eläimet asuivat saman katon alla, mutta omissa 'läävissään'.

Suuri leivinuuni, uuniruoka ja karjalanpiirakat ovat yhä karjalaisuuttani. Samoin sienet, rahkapiirakat, ja suolakurkut.

Kansakoulussa kiusattiin ja ryssiteltiin. Mitäpä siitä ! Olisimpa osannut silloin vastata Isse out !  :002:

Viisveisaaja:

--- Lainaus käyttäjältä: 1944 - 13.11.22 - klo:22:34 ---Edesmennyt isäni oli tappelemassa Ilajanjärven korvessa elokuussa -44.

Olen tehnyt yhden sotahistoriallisen reissun ao korkeudella palvellessani Kuopiossa. Varsinaisen reissun itärajan taa tein körttimatkalla Paltamon körttiopiston junailemana. Sain käydä ihan Pallo-tukikohdassa asti.

--- Lainaus päättyy ---

Wou,

Itse jokusen kerran karjalassa, orpokotien tukeminen matka, vietiin lapsille shampoota sun muuta, itte tykkäsin pikkugansterien kanssa jutella matkalla paikallisten lasten 15 vee jotain, mitä kuuluu Helsingin kadun purukalle ja he , et mitä Moskovan. Ole sellaista laitosnuorten jutuskelua, mutta kyllä sanoin, ett' kovin Kundi on Jeesus kundit seuratkaa häntä, no ne ei muut kun sinä, muut ihan nössöjä

Riitta-mummi:
https://www.youtube.com/watch?v=GXYvLlpdf0o


Rajantakaiset kylämme, Sortavala ja Sortavalan maalaiskunta

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta