Keskustelu > Raamattupiirit

Raamattupiiri, Psalmit 41-50

(1/4) > >>

karjalaisenkyösti:
Viikolle 31. - 06.11.16
http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Ps.html
http://www.evl.fi/raamattu/1992/Ps.html

Edellinen psalmiketju:
http://foorumi.h-y.fi/index.php?topic=4524.0

Laitan tähän vileä linkit Joonan kirjan ja Esterin kirjan ketjuihin, niiin ovat nekin linkkiketjussa mukana. Johonkin ne taisin linkittää, mutta nyt ainakin seuraavat mukana.
http://foorumi.h-y.fi/index.php?topic=4509.0
http://foorumi.h-y.fi/index.php?topic=4490.0

Tervetuloa jälleen psalmien kiehtovaan ja moniulotteiseen maailmaan.

karjalaisenkyösti:
Raamatulla päähän lyömisestä sellainen ajatus, että välillä kun Raamattua luen, niin kyllä se lyö päähän eri tavoin:
1) En täytä tuota mittaa, en taidakaan olla hyvä ihminen - ja sisällä saattaa ikäänkuin puukko pyöriä. Kuinkahan monta kertaa olen suuttunut ja vihastunut tämän johdosta?
2) En ymmärrä, mitä tuossa sanotaan. Eikö Raamatun pitäisi olla kaikilta puolin sellainen, että se olisi niin selkeä, että sen voisin ymmärtää? Jälleen koen itseni lyödyksi. Miksi näin on?
3) Tuossa sanotaan jotakin, ja tuossa toisessa kohtaa ikäänkuin tunnutaan asia kiellettävän. Tämähän on ristiriita! Ja jälleen kerran mennään selkeää otetta vaativan järkeni ulottumattomiin.

EN voi näemmä hallita Raamattua. Raamatun tehtävä on hallita minua.

Onhan sekin kipeää ja nöyryyttävääkin, että Raamattua lukiessani on aina väärin ymmärräyksen mahdollisuus olemassa.
Näinhän kävi jo opetuslapsille, kun Jeesus sanoi Johanneksen evankeliumin lopuksi erään asian ja sen johdosta "veljien keskuuteen levisi huhu", joka ei pitänyt paikkansa.
Jeesuksen puheitakaan ei ymmärretty, ei niitä oltu Jeesuksen mukaan tarkoitettukaan kaikkien ymmärrettäväksi.
Jälillä ymmärrettiin väärin: esim. temppelin hajoittaminen ja kolmessa päivässä rakentaminen.

Kuitenkaan en usko, että Jumalaa voisi löytää mistään muualta, kuin Raamatusta.
Omasta tunnemaailmasta  löydän epäjumalan.
Näin ollen minulla ei ole muuta mahdollisuutta kuin lukea mahd. paljon Raamattua ja "huutaa" avuksi Herran nimeä ja toivoa, että saisin Jumalalta opastusta Raamatun ymmärtämiseen.
Tässä ymmärtämiskysymyksessä Jumala taitaa hyvin paljon käyttää myös muita ihmisiä, joiden kautta Raamattu minulle avautuu. Minulla ei ole sitä lahjaa, että kaikki tarpeellinen aukeaa, kun vain itse Raamattua luen. Jotain sitenkin aukeaa toki.

Riitta-mummi:
Kun Raamattu lyö päähän, se on hyvää tarkoittavaa.  Ihmisten mestarointi Raamatulla  voi olla lyömistä. Tämä on hyvin herkkä asia, jota kaikki eivät koe samoin.

karjalaisenkyösti:

--- Lainaus käyttäjältä: Riitta-mummi - 31.10.16 - klo:06:49 ---Ihmisten mestarointi Raamatulla  voi olla lyömistä. Tämä on hyvin herkkä asia, jota kaikki eivät koe samoin.

--- Lainaus päättyy ---

Luultavasti se tekee "Raamatulla päähän lyömisen" herkäksi asiaksi, että ihminen kokee tulevansa tuon "Raamatulla päähän lyöjän" tuomitsemaksi ja tuomiota on niin vaikea ottaa vastaan, varsinkin, kun se tulee sellaiselta ihmiseltä, jolla en koe olevani itseäni kohtaan riittävää auktoriteettiä, ihmiseltä, jonka koen, että hän ajattelee olevansa minun yläpuolellani.

Toinen pelko on se, että pelkää joutuvansa "Raamatulla päähän lyöjän" housuihin. Tämä pelko saattaa estää ihmistä niin, että ei uskalla kertoa kaikkea, mitä kokee tekstien äärellä.
Tämä pelko luultavasti on kuitenkin merkittävästi harvinaisempi, kuin se, että itse joutuu "Raamatulla päähän lyödyksi".

Näiden molempien pelkojen kanssa sitä sitten vain pitää yrittää elää ja luovia elämässä eteenpäin. Olen sitä mieltä, että asioissa voi myös päästä eteenpäin, ei aina kokonaan vapaaksi, mutta kuitenkin eteenpäin.

karjalaisenkyösti:
41:10. "Ystävänikin, johon minä luotin, joka minun leipääni söi, nostaa kantapäänsä minua vastaan."

Tässä eräs psalmien kohta, jota UT:ssä lainataan. Siinä on Kristus ja Juudas, joka kavalsi Kristuksen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta