Keskustelu > Seuratupa

Yksinkertainen elämäntyyli/-tapa

(1/3) > >>

Vierailija:
Mitä tarkoittaa yksinkertainen elämäntyyli? Mitä se käytännössä on?
(olin lukevinani jostain et se on körttiläisyydessä tärkeä)
P.S. Tosi hyvä foorumi, voi kysyä ja samalla avartaa omaa kapeaa kuvaa körttiläisyydestä :)

Soopeli:
Tarkoittaisikohan se sitä, että vältetään "turhaa maallista koreilua", kuten perinteisessä körttiläisyydessä ennen oli tapana. Nykyaikaan sovellettuna voisi kai tarkoittaa sitä, että elämän sisältöä ei tulisi yrittää parannella haalimalla maallisia elämyksiä ja kokemuksia.
Tuntuu siltä, että ihmisten käsitys körttiläisyydestä rajoittuukin nykyään juuri noihin entisajan koruttomuuden merkkeihin: ajatellaan, että körtit ovat mustiin vaatteisiin pukeutuneita, veisaavia nutturapäisiä mummoja. No, tätäkin kyllä, mutta enimmäkseen kaukana siitä. Körttiä ei enää tunnista, jos tulee kadulla vastaan. Yksinkertaisuus ei ole enää sellainen ihanne, että sitä toteutettaisiin elämässä, vaan enemmänkin harvinaisuus, josta saa silloin tällöin nauttia vaikkapa körttiseuroissa.

seppos:
Yksinkertaisen elämäntyylin jäänteitä löytyy sieltä sun täältä. Yksi esimerkki on Herättäjä-juhlien ja seurojen ohjelman koodi. Muuallakin se putkahtelee esiin aina välillä ja väistämättä, vaikka se ei mikään autuuden ehto ole. Kun katsoo niin näkee, vaikka etsiä saakin.

sieni2:
onhan se viisasta elää yksinkertaisesti, keskittyä enemmän kaikkeen olennaiseen ja että ei vaikka ostele turhia touhuja ja kuluta muutenkin liikaa.. minäkin kyllä varmasti kulutan enemmän mitä olisi tarvis ja viisasta, parempaan on pyrittävä..

llwyd:
Ajattelu on kyllä melko yksinkertaista ja pelkistettyä. Organisaatio on melkoisen olematon eikä se kontrolloi jäseniään. Seuroissa meno on hyvin korutonta, herttiksillä "sateen sattuessa sateessa" jne. Mentaliteetissa on siis paljon jäljellä yksinkertaisuutta, mutta elämänmenosta yleensä on sitten vaikea sanoa, omasta puolestani saisi olla paljon yksinkertaisempaa elämä, hitaampaa ja vähätapahtumaisempaa, mutta ei tunnu tässä maailmassa ilman työtä ja rahaa ja kulutusta olevan mahdollista kovin helposti elää...

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta