Keskustelu > Yleinen keskustelu

Vihreäliike?

(1/11) > >>

Viisveisaaja:
Tää viherpiiperrys tarvinee ihan oman osion, kun täällä rakkaassa foorumissamme on aika vahva viherpiipertäjien piipitysporukka, kun ei oikein faktoista oerusta, siis minusta.

Olen miettinyt tai joutunut miettimään vihreitä suuntauksia aika paljon.
Metsää kaadetaan vedet saastuu ja ties mitä.

Kiina aloittaa enempi kuin koskaan hiilivoimaloita.
Ehkä meidän metsää kaadetaan aika isosti ja muuta skeidaa.

Aloitukseen en viittinyt laittaa ison nimeksi sitä mitä jengi noin muuten sanoo, eli viherskeidaa.

Olisikohan pienatomivoimalat vastaus tähän viherhumppaan?

Pena:
Vastauksia lienee useita ja niihin kaikkiin kannattaa tarttua.

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Viisveisaaja - 15.03.24 - klo:15:59 ---Tää viherpiiperrys tarvinee ihan oman osion, kun täällä rakkaassa foorumissamme on aika vahva viherpiipertäjien piipitysporukka, kun ei oikein faktoista oerusta, siis minusta.

--- Lainaus päättyy ---
Suomessa keskeisenä vihreän liikkeen alkusysäyksenä toimi 1980-luvun alussa kansanliike linnustostaan tunnetun Koijärven suojelemiseksi.  Vihreän liikkeen alkuaikoina kalastaja Pentti Linkola oli mukana  Koijärven protestissa. Pian vihreisiin liian radikaaliksi osoittautunut Linkola kuitenkin erkani liikkeestä, eikä ollut enää mukana, kun Vihreä liitto puolueena perustettiin. Hänen mukaansa vihreän liikkeen tosiasiallisina toiveina ovat vetelehtivä yhdessäolo, loputtomat viisastelevat palaverit ja nokkela kirjoittelu Suomi-lehdessä.  :icon_lol:

Suomi oli vuosina 1982–1996 ilmestynyt suomalainen kulttuurilehti. Lehti oli 1980-luvun alun suomalaisten vaihtoehtoliikkeen keulakuva ja osa vihreän liikkeen esihistoriaa. Suomi-lehti syntyi Komposti-lehden ja Uuden Ajan Aura -lehden yhdistyessä vuonna 1982, ja siihen sulautui myös Näköpiiri-lehti vuonna 1983.

Suomi-lehden päätoimittajia ovat olleet muun muassa Pekka Haavisto, Heidi Hautala, Pekka Sauri, Teppo Turkki, J. O. Mallander, Olli Wehkala, Elina Heino ja Jyrki Räikkä.

Pentti Linkola  https://fi.wikipedia.org/wiki/Pentti_Linkola

Pentti Linkola suomi kovin sanoin vihreää liikettä vuonna 1985
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/01/19/vihrea-liike-myllytyksessa

Suomi (lehti)  https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomi_(lehti)

Pena:
Kiitos Vihreiden alkuaikojen historiikista! Pitkään Vihreiden kansanedustajana toiminut (1991–2004 ja 2015–2023) Satu Hassi totesi, että pitkäjänteisen vaikuttamistyön kautta Vihreät on saanut läpi kaikki alkuaikansa tavoitteet. Nyt ne kuuluvat lähes kaikkien eduskuntapuolueiden ohjelmiin.

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 18.03.24 - klo:16:34 ---Kiitos Vihreiden alkuaikojen historiikista! Pitkään Vihreiden kansanedustajana toiminut (1991–2004 ja 2015–2023) Satu Hassi totesi, että pitkäjänteisen vaikuttamistyön kautta Vihreät on saanut läpi kaikki alkuaikansa tavoitteet. Nyt ne kuuluvat lähes kaikkien eduskuntapuolueiden ohjelmiin.

--- Lainaus päättyy ---
Ennen vihreää herätystään kommunisti Satu Hassi toimi muun muassa taistolaisen Sosialistisen opiskelijaliitto SOL:n hallituksessa 1973–1975.  :eusa_pray:

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta