Keskustelu > Kirjoitelmia ja päiväkirjoja-herännäisyyden hengessä

Muistelus Lapuanjoen varrelta 3

<< < (2/40) > >>

1944:
Oma ikäluokkani vm-44 oli pieni tunnetusta syystä: iivana hyökkäsi kesällä ja Suomen oli tapeltava torjuntavoitto, että soturit olivat pääosan vuotta poissa pirttiviljelijän ammatista.

Oman oppikouluni alkoi siten, että meitä ekaluokkalaisia oli 24. Seuraavana syksynä ekaluokkalaisia oli yli 40.

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: 1944 - 27.09.20 - klo:15:46 ---Oma ikäluokkani vm-44 oli pieni tunnetusta syystä: iivana hyökkäsi kesällä ja Suomen oli tapeltava torjuntavoitto, että soturit olivat pääosan vuotta poissa pirttiviljelijän ammatista.

Oman oppikouluni alkoi siten, että meitä ekaluokkalaisia oli 24. Seuraavana syksynä ekaluokkalaisia oli yli 40.

--- Lainaus päättyy ---
Siihen aikaan sodasta palanneet soturit  ja sankarivainajat eivät saaneet muuta kunniaa kuin kuulla kummultansa kuusien kuiskinaa. Mutta se ei Lapualta Laatokalle edenneitä eikä puna-armeijan suurhyökkäyksestä Karjalan kannaksella torjuntavoiton saaneita sotureita surettanut eteläpohjalaisten kotirintamanaisten tarjotessa heille isänmaallisesti viljelysarkaansa pirttiviljelyyn sota-, pula- ja jälleenrakennuksen aikana.

Pena:

--- Lainaus käyttäjältä: luterilainen - 28.09.20 - klo:13:53 ---... tarjotessa heille isänmaallisesti viljelysarkaansa pirttiviljelyyn sota-, pula- ja jälleenrakennuksen aikana.

--- Lainaus päättyy ---

Tuollaista asennetta kutsutaan naisen esineellistämiseksi. Sanotaan nyt vastapainoksi, että kotirintamasta sankarillisesti huolehtineet naiset saivat rauhan tullen kuularuiskut kotiin ja muuttivat ne jälleen niiksi kylvökoneiksi, joiksi ne oli tarkoitettu.

1944:
Minua on häirinnyt myös, jos naisista kirjoitetaan ei-ritarillisesti. Musiikkimaussani on sitä samaa vikaa ja sitten huomaan, että oma makuni on aika sivussa yleisestä mielimausta. Joten soittelen omiani, niin se menee.

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 28.09.20 - klo:15:28 ---Tuollaista asennetta kutsutaan naisen esineellistämiseksi. Sanotaan nyt vastapainoksi, että kotirintamasta sankarillisesti huolehtineet naiset saivat rauhan tullen kuularuiskut kotiin ja muuttivat ne jälleen niiksi kylvökoneiksi, joiksi ne oli tarkoitettu.

--- Lainaus päättyy ---
Lapuanjoen varren kotirintaman uhrivalmiiden nuorten naisten elämän täyttymys olikin kylvökoneiden siemenistä synnyttää taivaan taimia, joista kasvoi körttiläisyyden sydänalueelle ritarillisia Jumalan sotaurhoja ja vanhurskauden tammia.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta