Keskustelu > Kirjoitelmia ja päiväkirjoja-herännäisyyden hengessä

Danielin kirja, aasinsiltana kasvisruoka

<< < (2/18) > >>

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: 1944 - 26.03.20 - klo:19:12 ---Kotipitäjässäni oli kasvihuoneen pitäjäpariskunta adventisteja. Lauantain pyhittivät, eivätkä myyneet tuotteitaan. Pyhänä kiersivät pitäjää pyörän tarakalla myytäviä kasviksia. Arvannette, että heidän hommilleen useasti pohojalaanen emäntä sanoi kipakan sanan.

--- Lainaus päättyy ---
Käyttäydytäänkö pohjalaisella körttiläisyyden sydänalueella muita ihmisiä kohtaan aina noin tylysti vielä nykyisinkin?  :017:

Pena:

--- Lainaus käyttäjältä: luterilainen - 28.03.20 - klo:15:17 ---Käyttäydytäänkö pohjalaisella körttiläisyyden sydänalueella muita ihmisiä kohtaan aina noin tylysti vielä nykyisinkin?  :017:

--- Lainaus päättyy ---

Kipakat emännät eivät tietääkseni kuitenkaan ole tylyjä.

1944:
Jäi aika kirjoittamatta: joskus 50-luvulla.

Taitaa Luterilainen filmata tapansa mukaan.

luterilainen:

--- Lainaus käyttäjältä: Pena - 28.03.20 - klo:16:07 ---Kipakat emännät eivät tietääkseni kuitenkaan ole tylyjä.

--- Lainaus päättyy ---
Tuo on toki aivan totista totta. Kipakat emännät saattavat ollakin loppujen lopuksi aivan ihania persoonallisia ihmisiä. :)

luterilainen:
Koronaviruksen ja Sarsin lähtöpiste on mahdollisesti ruokatori. Ebolan lähtöpiste on mahdollisesti villisimpanssin teurastaminen ja syöminen. Arvioiden mukaan jopa 75 prosenttia hiljattain ilmaantuneista tartuntataudeista on peräisin eläimistä. Lihansyönti ja eläinperäinen ruokakulttuuri on vain yksi tapa näiden tartuntatautien leviämiseen, mutta eläintensyönnistä on jo eri tavoin etsitty syyllistä vallitsevaan tilanteeseen.

Ilmiselvä kritiikin kohde on ollut Kiinan villieläintorit. Meillä Suomessa sairaalabakteerina tunnettu antibiooteille vastustuskykyinen MRSA-bakteeri on levinnyt räjähdymäisen nopeasti sikaloissa. Bakteeripommi vaanii myös broilereissa, joissa ESBL-bakteerit ovat antibiootteja hajottavia suolibakteereita, jotka tarttuvat myös ihmisiin.

Eläimestä ihmiseen tarttuvia tauteja kutsutaan zoonooseiksi. Koronavirus on myös alkujaan zoonoosi, joskaan nyt se ei enää tarvitse eläintä tartuttaakseen ihmistä, vaan se on muuttunut ihmisten välillä tarttuvaksi virukseksi. Luonnollisesti nämä tapahtumaketjut ovat kiinteästi kytköksissä myös ilmastonmuutoksen etenemiseen.

Siksi kasvisruokavaliota voidaan raamatullisesti perustella terveelliseksi ja ilmastoystävälliseksi. :)
 
Lähteet

Sian teuraseristä jopa 78 % sisältää MRSA-bakteeria – myös Suomessa
https://www.talouselama.fi/uutiset/sian-teuraserista-jopa-78-sisaltaa-mrsa-bakteeria-myos-suomessa/d2fdd1b2-7b25-3517-b50c-c186140b0a9c

Bakteeripommi vaanii broilerissa – ESBL-bakteerit ovat antibiootteja hajottavia suolibakteereita, jotka tarttuvat myös ihmisiin
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/12/15/bakteeripommi-vaanii-broilerissa-esbl-bakteerit-ovat-antibiootteja-hajottavia

Lepakoita, käärmeitä, ihmisiä ja siipikarjaa vieri vieressä – Koronaviruksen epäilty lähtöpaikka oli riskialtis ruokatori, ja niiden saaminen kuriin on Aasiassa iso urakka
https://yle.fi/uutiset/3-11298036

Loppuvatko pandemiat, jos ryhdymme vegaaneiksi, entä voisiko tartuntatauti lähteä liikkeelle Suomesta? Valtaosa viruksistamme on peräisin eläimistä
https://yle.fi/uutiset/3-11301388

Jos ilmastonmuutos jatkaa kiihtymistään, vakavat taudit ja epidemiat voivat yleistyä – viitteitä näkyy jo Suomessakin
https://yle.fi/uutiset/3-11274818

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta