Keskustelu > Yleinen keskustelu

Päiväkirjani

(1/30) > >>

PekkaV:

   Myös Pena ja Leena ovat tulleet langoille. Ainakin ajatuksellisesti nyt saan heidän läsnäolostaan tukea.

Thomas McElwain:

--- Lainaus käyttäjältä: PekkaV - 28.11.22 - klo:07:30 ---   Myös Pena ja Leena ovat tulleet langoille. Ainakin ajatuksellisesti nyt saan heidän läsnäolostaan tukea.

--- Lainaus päättyy ---

Luultavasti tukevat mitä tahansa minua vastaan. Anteeksi kun se kuulostaa niin narsistimaiselta, mutta tilanne on sellainen. Voin iloisesti erehtyä.

PekkaV:

--- Lainaus käyttäjältä: Thomas McElwain - 28.11.22 - klo:07:32 ---Luultavasti tukevat mitä tahansa minua vastaan. Anteeksi kun se kuulostaa niin narsistimaiselta, mutta tilanne on sellainen. Voin iloisesti erehtyä.

--- Lainaus päättyy ---

   Sitä toivon minäkin.

PekkaV:

   "Kääntäminen" = "varastaminen" rikollissanastossa

PekkaV:

   Kyllä siitä jälki jäi. Jälkeiset ovat ilmeiset. Haavoista en tiedä. En usko.
Kansainvälisyys, kielitaito. Nehän ovat yleisesti hyväksytyt taidot ja ansiot. Mutta jos niihin liittyy luonnevika - niin, tai voihan olla että niihin kuuluu explisiittisesti persoonallisuuden häiriö, tai siis häiriö ...
   Nyt minun on otettava avuksi Fridell'n Uuden ajan kulttuurihistoria, jossa hän sivuaa aihetta:
"... jos lahjakas esittäjä on elämässä ujo ja saamaton, hän näyttelee parhaiten elegantteja ja varmoja salonkileijonia, jos hän yksityisenä ihmisenä on niukkasanainen ja kärttyisä, hän kehittää näyttämöllä säihkyvää dielektiikkaa ja loistavaa tuulta, jos hän arkioloissa on pehmeä, tarmoton luonne, sopivat hänelle parhaiten teräksiset, vallanhimoiset, toimintatarmoiuset osat. ... Keski-Euroopan varhaisen historian molemmat valtavimmat soturit, Attila ja Kaarle Suuri, olivat varreltaan lyhyitä ja tanakkoja, uusimman ajan suurimmat taisteluiden ohjaajat, Fredrik Suuri ja Napoleon olivat niinikään pieniä ja rakenteeltaan mitättömiä (vrt. Putin; minun huom.). Suunnaton sielullinen energia, ylivoimainen tahto oli epäsuotuisista ruumiillisista edellytyksistä tässä luonut kontrastivaikutuksen, kenties suorastaan niiden varassa alkujaan virinnyt. Myöskin kuuluista rakastajittarista, Lais'ista, Ninonista, Phrynestä, Pompadourista ja  muista tiedämme, etteivät he varsinaisesti olleet kauniita, vaan että heissä oli "eräänlaista jotakin", joka hurmasi jokaisen ..."

                                                                                                                           Osa 1, s. 89, 2. p., 1945

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta