Kirjoittaja Aihe: Iltahartaus 12.  (Luettu 8055 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa vn

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 21655
Vs: Iltahartaus 12.
« Vastaus #15 : 10.03.22 - klo:18:19 »
Kiitos tästä! 

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 32392
Vs: Iltahartaus 12.
« Vastaus #16 : 10.03.22 - klo:18:45 »
Raamattu 1992 (KR92)

Psalmi 91
Korkeimman suojelus

https://www.youtube.com/watch?v=mj7Sk1TkqT0


Se, joka asuu Korkeimman suojassa
ja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa,
sanoo näin:
»Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani.
Jumalani, sinuun minä turvaan.»
Herra pelastaa sinut linnustajan ansasta
ja pahan sanan vallasta.
Hän levittää siipensä yllesi,
ja sinä olet turvassa niiden alla.
Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi.
Et pelkää yön kauhuja
etkä päivällä lentävää nuolta,
et ruttoa, joka liikkuu pimeässä,
et tautia, joka riehuu keskellä päivää.
Vaikka viereltäsi kaatuisi tuhat miestä
ja ympäriltäsi kymmenentuhatta,
sinä säästyt.

Saat omin silmin nähdä,
miten kosto kohtaa jumalattomia.
Sinun turvanasi on Herra,
sinun kotisi on Korkeimman suojassa.
Onnettomuus ei sinuun iske,
mikään vitsaus ei uhkaa sinun majaasi.

Hän antaa enkeleilleen käskyn
varjella sinua, missä ikinä kuljet,
ja he kantavat sinua käsillään,
ettet loukkaa jalkaasi kiveen.

Sinä poljet jalkoihisi leijonan ja kyyn,
tallaat maahan jalopeuran ja lohikäärmeen.
Herra sanoo:
»Minä pelastan hänet, koska hän turvaa minuun.
Hän tunnustaa minun nimeäni, siksi suojelen häntä.
Kun hän huutaa minua, minä vastaan.
Minä olen hänen tukenaan ahdingossa,
pelastan hänet ja nostan taas kunniaan.

Minä annan hänelle kyllälti elinpäiviä,
hän saa nähdä, että minä autan häntä.»
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 32392
Vs: Iltahartaus 12.
« Vastaus #17 : 10.03.22 - klo:18:59 »
On hurjan ikävä lukea tätä samaa milloin miltäkin palstalta. Etenkin kun Aamu- tai Iltahartauskin sinusta ansaitsevat tällaisen ...

Me suomalaiset olemme karua kansaa. Meillä ei hempeillä, eikä osata small talká.

Vanha sanonta: Kissa elää kiitoksella, koira pään silityksellä, sopii myös erityisen hyvin perinteiseen körttiläisyyteen.

Jos joku on jossakin ansoitunut, siitä ei pidetä suurta melua. Kunnia kuuluu Jumalalle, jos on jotakin annettavaa, se on Häneltä.

Kohteliaisuus on eri asia, sitä voi suositella itse kullekin. Toisten kiroaminen ja saatanalle jättäminen istuu toki lestadiolaisuudessa lujassa, yhäkin.

Se ei ole lähimmäisrakkautta, ei vähääkään ! Sekään ei saa olla makeilua, vaan mieluiten  t e k o j a.

Unohdetaan itsemme, ja autetaan Ukrainaa.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 21035
Vs: Iltahartaus 12.
« Vastaus #18 : 10.03.22 - klo:19:04 »
Hurskastelu on kuvottavaa niin kauan kuin ette ole osanneet pahoitella sitä, että ulkomaalainen ystävällisesti käänsi Siioninvirret ja lopputulos oli se, että annoitte ihmisten syyttä haukkua niitä täällä puolustamatta niitä, paheksumatta sitä, vaikka näitte miten syvällisesti kääntäjä oli loukkaantunut.

Miten pahoittelisimme niin, että se kelpaisi?

Käännöstyötä on kiitelty moneen otteeseen ja haukkujat ovat pyytäneet anteeksi. Kääntäjälle on annettu tilaa ilmaista syvää loukkaantumistaan. Viimein suostuttiin poistamaan käännöstyön arvokkaat tulokset sivuiltamme, vaikka niiden säilyttämistä kannatettiin lämpimästi.

Poissa Thomas McElwain

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2754
Vs: Iltahartaus 12.
« Vastaus #19 : 10.03.22 - klo:21:11 »
Miten pahoittelisimme niin, että se kelpaisi?

Käännöstyötä on kiitelty moneen otteeseen ja haukkujat ovat pyytäneet anteeksi. Kääntäjälle on annettu tilaa ilmaista syvää loukkaantumistaan. Viimein suostuttiin poistamaan käännöstyön arvokkaat tulokset sivuiltamme, vaikka niiden säilyttämistä kannatettiin lämpimästi.

Kaipasin alusta asti sitä mitä foorumin säännöissä luvattiin ja jota suotiin kaikille muille, jopa A.C./D.C. on saanut. En ole pyytänyt kiitosta enkä haukkujien postien poistamistä tai anteeksipyyntöjä sen kummemmin. Saavat esittää mielipiteensä minun puolestani. Pyysin, että ylläpito tai edes joku vastaisi haukkumisiin paheksuvasti samalla tavalla kuin vastaavat paheksuvasti, jos joku linkittää kritiikkiä vaikka Stingistä. Pyysin, että ylläpito suojelisi käännöstä samalla tavalla kuin kaikki muu täällä on suojeltu. Valitin, että ainakin toistakymmentä ihmistä liittoutuivat minua vastaan, kiittämällä toisiaan. On ollut järjestälmällinen vastustaminen syksyllä 2020, jota kukaan ei ole paheksunut tai vastustanut. Jokaisella olisi ollut lukijana ja kirjoittajana täällä Körttifoorumin nimen alla velvollisuus niin tehdä, puhumatta ylläpidosta, ja sekä ylläpito ja yksilöt ovat osanneet niin toimia aina paitsi tässä tapauksessa. Olen tehnyt monta kokeilua käyttäen niitä sanoja, joihin olen itse loukkaantunut ja todennut, että reaktio tulee aina, paitsi silloin kun Siionin virsien olisi pitänyt puolustaa. Tämä kärpänen on jäänyt tunnustamatta, vaikka kukaan täällä kestäisi sellaista itse hetkeäkään. Siksi raskain sydämin olen joutunut monesti pyytämään, että käännökset poistettaisiin. Ei liene mahdotonta ymmärtää, jos vain pysähdyt ajattelemaan miten olisi omalta kohdalta.
Kun pyysin, että ylläpito sanoutuisi irti siitä, niin kopioitiin minun sanani lainausmerkkeineen ja kielivirheineen, sensijaan, että todella sanoutuisi irti siitä järjestelmällisestä vainosta. Tällainen irvaileva tapa hoitaa ongelma ei tietenkään onnistunut. Siksi vaadin, että käännöstyöni poistettaisiin. Se ei millään tapahtunut eikä ylläpito suostunut vaatimuksiini. Se tapahtui vasta sitten kun uhkasin oikeudenkäyntiä tekijänoikeuslain nojalla Herätysyhdistyksen kautta. Siis, ylläpito halusi säilyttää oikeutensa jättää käännöstä ilman luvattua suojelua ja samalla kieltäytyä poistamasta sen tekijänoikeuden omistajan pyynnöstä. Jos ylläpito olisi suojellut käännöstä samalla tavalla kuin A.C./D.C. ja Stingin linkit ovat täällä suojeltu, niin en olisi vaatinut poistoa, mutta ylläpito ei suostunut. Niin kaunis kuvaus foorumin teoista ei pidä paikkaansa, vaikka kaikki ne asiat ovatkin tapahtunut. Konteksti on ollut aivan muuta.
Niin tilanne on sellainen, että käännökset ovat poistettu. Minua se harmittaa, koska minulla ei ole muuta julkaisumahdollisuutta ja työ on sen verran laaja, että se monelle olisi ollut koko elämän työ, kärpänen kuin onkin. Mutta kun ymmärrys puuttuu, niin eivät voi eikä voisi olla täällä esillä. Ei ole sopivaa julkaista ne muulla tavalla, joten jatkuvasti syytän foorumia tästä menetyksestä. Kun kukaan ei tunne ymmärtävän tätä, katkeroidun ja syytän koko Suomen kansaa siitä, että tein valtavan työn ja sain vain päin naamaani harmia siitä. Jos joku suomalainen tai suosittu maahanmuuttaja maskotti olisi tehnyt sen, niin olisi käynyt aivan toisin. Jos keksisin keinon ratkaista tilanteen, tekisin sen. Mutta en keksi.
Asia on vain niin, että ystävällisenä eleenä tarjosin käännöksen ja panin sen tähän foorumiin, jossa se sai olla kuusi vuotta aivan tyydyttävästi. Kun foorumi lakkasi antamasta sitä suojaa, jota se lupaa ja jota se antaa kaikille muille, niin vuoden aikana yritin joko saada sitä suojaa tai poistaa ne. Yrityksistä huolimatta, en saanut sitä, joten päädyttiin poistoon. Jos pyydettäisi ne takaisin, en voisi luottaa foorumin ylläpitoon. Olen täällä julistanut, että ne ovat käytettävissä kenelle tahansa, joka sitoutuu käyttämään niitä kunnioittavasti. Ei kukaan ole ilmaissut minkäänlaista kiinnostusta. Ketjukin suljettiin, ettei kukaan vastaisi. En voi muuta ajatella kuin, että körtit haluavat niitä vain epäkunnioittavassa käytössä. Siihen en suostu, koska arvostan alkutekstiä ja omaa työtäni.
Niin tässä vaiheessa en tiedä mikä pahoittelu enää korjaisi asian. Pahoitella voi, mutta ne ei sillä tule takaisin. Ja kun tämä on näin tapahtunut, julkaisuni on ollut pakko poistaa, niin minulla ei voi olla minkäänlaista ystävällistä suhdetta foorumiin tai herännäisyyteen. Jos käännökseni ei kelpaa mihinkään, erityisesti niin ikävässä tilanteessa, niin jokainen järkevä ymmärtää, etten katso koko yhteisöä suopeasti.
Minusta tuntuu, ettei kukaan pahoittelekaan tapahtunutta paitsi minä. Tietysti hyvä alku olisi sanoa suoraan, että pahoittele sitä, että näin on tapahtunut, käännös on tehty ja kääntäjä on katsonut tilanteen olevan niin huono, että on ollut pakko poistaa sitä. Se olisi parempi vaihtoehto kuin kiittää foorumia siitä, että on tehnyt sitä ja tätä ja kääntäjä on ollut niin vaikea ja vaativa, ettei mikään kelpaa. Mutta kaikki ovat tyytyväisiä ja menevät iloisesti vaan eteen päin. Kuitenkin, käännös on tehty enkä ota vastaan itselleni syytä siitä, ettei ole enää näkyvissä. Se oli foorumin päätös. Yritysteni myötä kehittyi vain enemmän ja enemmän epäkunnioittavia asenteita, kunnes suurin piirtein kaikki olivat minua vastaan. En tiedä miten poistatte mustan pilkun maineestanne. Tekipä mitä tahansa, niin käännös on hylätty. En pyytänyt rahaa, kunniaa, kiitosta, muuta julkaisemista, anteeksipyyntöjä, vaan sitä, jota osasitte kuusi vuotta antaa: että ne olisivat rauhallisesti näkyvissä niille, jotka olivat niistä kiinnostuneet. Ette osanneet sitä sen kauemmin ylläpitää. Se on minulle erittäin valitettavaa, mutta se on herännäisyydelle jatkuva musta pilkku maineessa, jota ylläpidän omalta kohdaltani, sillä olen ne kääntänyt enkä ole siitä hiljaa. Jos joku keksi ratkaisun, olisin kiitollinen.
« Viimeksi muokattu: 10.03.22 - klo:21:23 kirjoittanut Thomas McElwain »
Sai körttien vihan päällensä kääntämällä ystävällisenä eleenä kaikki Malmivaaran 158 virttä englanniksi (ca 10.000 riimitettyä riviä), kuulemma kamala ja kuvottava teko.

Poissa vn

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 21655
Vs: Iltahartaus 12.
« Vastaus #20 : 11.03.22 - klo:11:54 »
Mitä voisin tehdä, kirjoittaa, tilanteen paranemiseksi?

Poissa Thomas McElwain

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 2754
Vs: Iltahartaus 12.
« Vastaus #21 : 11.03.22 - klo:12:15 »
Mitä voisin tehdä, kirjoittaa, tilanteen paranemiseksi?

Minä kysyn ihan samaa. Minun läsnäolo ja kirjoitukseni pilaavat ilmapiirin. Se on selvä. Yli vuoden yritin saada sopua asiasta tuloksetta. Nyt on tilanne menetetty. Körttifoorumi on syyllistynyt Siionin virsien tuhoamiseen foorumilla. Se on jo tehty. Ilmapiiri paranisi, jos lakkaisin muistuttamasta. Joka muistutus vain vahvistaa foorumilaiset syyllisyydessään. Olen pystynyt antamaan anteeksi, mutten ole pystynyt menemään eteenpäin. Kannan kääntäjän vastuun raskaan taa'an. Körttifoorumi on vanhojen Siionin virsien hautausmaa. Se on umpikuja. Minulla olisi muuta tekemistä. Yritän keksiä miten voin julkaista Siionin virret muualle, jossa ne olisivat turvassa, mutta toimivaa tapaa ei ole vielä löytynyt.
Sai körttien vihan päällensä kääntämällä ystävällisenä eleenä kaikki Malmivaaran 158 virttä englanniksi (ca 10.000 riimitettyä riviä), kuulemma kamala ja kuvottava teko.

Poissa Pena

 • Nettitoimikunta
 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 21035
Vs: Iltahartaus 12.
« Vastaus #22 : 11.03.22 - klo:12:53 »
Yritän keksiä miten voin julkaista Siionin virret muualle, jossa ne olisivat turvassa.

Yhtälö kuulostaa mahdottomalta. Julkaistu ei ole turvassa. Siionin virsien ei kuulukaan olla turvassa vaan käytössä, veisaavan kansan kulutettavina.

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 32392
Vs: Iltahartaus 12.
« Vastaus #23 : 11.03.22 - klo:18:09 »
SV 2   Käy kohti isänmaatansa

https://www.youtube.com/watch?v=BwXmWee6d0I

1. Käy kohti isänmaatansa
tien kaidan matkalaiset,
ja maailmassa vieraassa
he ovat muukalaiset.
Ei asuntoa pysyvää,
vaan vaivaa, koti-ikävää
on heillä matkallansa.

2. Yöt, päivät tietään etsivät
keskellä maisen huolen,
vaan kotinsa he tietävät
saavansa tuolla puolen.
Ja isänmaata ihanaa
se matka aina tarkoittaa,
he sinne ikävöivät.

3. Tie sinne ohdakkeinen on
ja portti ahdas aivan,
vie alle ristin, ahdingon
ja murheen, tuskan, vaivan.
Ja esteet lukemattomat,
suot, laaksot, vuoret, kukkulat
kohtaavat matkamiestä.

4. Niin paljon vihollisia
on heitä vaivaamassa,
saa niitä vastaan sotia
ajassa vaikeassa.
Synkeä korpi maailman
eksyttää monen kulkijan
ja myrsky maahan kaataa.

5. Myös monet murheet maalliset
vaivaavat painollansa,
ja sairaudet, puutokset
saa kantaa ruumiissansa.
On hauras maja maallinen,
astia heikko, savinen,
se kaiken kivun tuntee.

6. Oi rakas Jeesus, suloinen,
sinua rukoilemme,
nyt katso puoleen heikkojen
ja riennä turvaksemme.
Me emme pääse ollenkaan
pyhyyden tietä kulkemaan
omassa voimassamme.

7. Kun matkavaattein varustat
yön selkään seuraajasi,
voitele silmät sokeat
myös silmävoiteellasi.
Sanasi lyhty kädessä,
piinasi muisto mielessä,
suo meidän tietä käydä.

8. Anteeksi anna synnit, ne
raskaaksi mielen saavat.
Pois pyyhi saastaisuutemme,
lääkitse sielun haavat.
Kuvasi meissä kirkasta,
uudista aina armolla,
lyö maahan viholliset.

9. Vahvista heikko uskomme
alhossa kiusausten,
suo, ettei sammu toivomme
helteissä ahdistusten.
Rakkauttasi tuntemaan
ja jälkiäsi seuraamaan,
ah, auta, Herra Jeesus.

10. On kovin raskas, vaikea
aikamme vaelluksen,
ja harvoin löytyy matkalla
hetkiä huojennuksen.
Vaan kunhan päästään perille,
niin loppuvat myös vaivamme,
ja levon aika alkaa.

11. Ne kaikki, jotka kulkevat
nyt ahdistusten teitä,
esteitten läpi tunkevat,
kun Herra hoitaa heitä,
vie asuntoihin ihaniin,
Karitsan häihin iäisiin.
Myös meidät saata sinne.

Mahd. Henrik Renqvist 1827, uud. W. Malmivaara 1893, VK 1938, VK 1986, J. Löytty 2011

Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 32392
Vs: Iltahartaus 12.
« Vastaus #24 : 12.03.22 - klo:18:20 »
SV 69  Herramme, katso meidän kurjuuttamme


1. Herramme, katso meidän kurjuuttamme
ja sääli suurta voimattomuuttamme.
Luo katse minuun, murheen alaiseen
ja sydämeni tuskaan salaiseen.

2. Rakkauteesi liitä sydämeni
ja täytä armollasi köyhyyteni,
pois pyyhi epäuskon pimeys,
myös huoli, heikkous ja kärsimys.

3. On lupauksen sana murheisella:
On tuskan alla valta Jeesuksella.
Ei auta työ, ei oma voima muu.
Vain Kristus auttajaksi kirkastuu.

 

Bengt Jonas Brantberg 1745, suom. E. Lagus 1790, uud. W. Malmivaara 1893, J. Haavio 1971, T. Issakainen 2014


Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 32392
Vs: Iltahartaus 12.
« Vastaus #25 : 13.03.22 - klo:19:10 »
VK 939   Päivää neljäkymmentä

https://www.youtube.com/watch?v=58Y3BZsXyM0


1.
Päivää neljäkymmentä,
Herra Jeesus, paastosit.
Päivää neljäkymmentä
kiusattuna taistelit.

2.
Kestit helteen, kylmyyden,
pedot julmat kohtasit.
Jälkeen päivän vaarojen
pääsi maahan kallistit.

3.
Ohjaa, Jeesus, meitäkin
kestävyyteen oikeaan,
auta pienin askelin
rukoilemaan, valvomaan.

4.
Kiusaaja kun ahdistaa
syytöksillään hyökäten,
Herramme, voit lahjoittaa
luottamuksen, rohkeuden.

5.
Annat rauhan seesteisen,
yöhön riemu puhkeaa.
Joukko taivaan enkelten
haavojamme koskettaa.

6.
Liitä meidät langenneet
armahduksen yhteyteen.
Kanssamme näin matkaa teet
pääsiäiseen ainaiseen.Päivää neljäkymmentä (Forty Days and Forty Nights) | George Hunt Smyttan 1856/Francis Pott mahd. 1860, suom. Anna-Mari Kaskinen 2009. | Sävelmä: Mahd. Martin Herbst 1676.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 32392
Vs: Iltahartaus 12.
« Vastaus #26 : 14.03.22 - klo:17:52 »
VK 480 Muista, Jeesus, minua

https://www.youtube.com/watch?v=vyE-eQyV7D4

1.
Muista, Jeesus, minua
voimieni uupuessa.
Öin ja päivin sairaana
saanhan nytkin rukoilla.
Auta tuskan vaivatessa.
Sinä itse nöyrästi
kannoit oman ristisi.
Muista, Jeesus, minua.

2.
Jeesus, kulje kanssani,
kun saan ahdistusta kantaa
enkä aina ymmärrä,
miksi täytyy kärsiä.
Neuvo, mikä voimaa antaa.
Tahdon kuulla ääntäsi,
ole lohdutukseni.
Jeesus, kulje kanssani.

3.
Jääthän, Jeesus, luokseni,
muu ei riitä turvakseni.
Lempeällä kädellä
tuskan polte lievitä.
Anna valo matkalleni.
Huomispäivää tunne en,
sinä hoidat myöskin sen.
Jääthän, Jeesus, luokseni.


Rudolf Fredrik Emanuel Zetterquist 1936. Suom. William Snell 1968, Niilo Rauhala 1976. Virsikirjaan 1986. | Sävelmä: Johann Sebastian Bach 1736.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 32392
Vs: Iltahartaus 12.
« Vastaus #27 : 15.03.22 - klo:18:45 »

VK 338 Päivä vain ja hetki kerrallansa

1.
Päivä vain ja hetki kerrallansa,
siitä lohdutuksen aina saan.
Mitä päivä tuokin tullessansa,
Isä hoitaa lasta armollaan.
Kädessään hän joka päivä kantaa,
tietää kaiken, mitä tarvitsen,
päivän kuormat, levon hetket antaa,
murheen niin kuin ilon seesteisen.

2.
Joka hetki hän on lähelläni,
joka aamu antaa armonsa.
Herran huomaan uskon elämäni,
hän suo voimansa ja neuvonsa.
Surut, huolet eivät liikaa paina,
ne hän ottaa itse kantaakseen.
”Niin kuin päiväs, niin on voimas aina.”
Tähän turvaan yhä uudelleen.

3.
Kiitos, Herra, lupauksestasi,
siinä annat minun levätä!
Kiitos olkoon lohdutuksestasi,
annat voimaa sanan lähteestä!
Suo mun ottaa isänkädestäsi
päivä vain ja hetki kerrallaan,
kunnes johdat minut kädelläsi
riemun maahan, päivään kirkkaimpaan.


Lina Sandell 1865. Suom. Rauhansäveliä 1894. Uud. Julius Engström 1900, Anna-Maija Raittila 1977, Niilo Rauhala virsikirjaan 1986. | Sävelmä: Oscar Ahnfelt 1872.
Luokitus: Kiitos ja ylistys

https://www.youtube.com/watch?v=qhk-NE_rMyg&t=27s
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 32392
Vs: Iltahartaus 12.
« Vastaus #28 : 16.03.22 - klo:18:13 »
SV 142   Kevätillan yllä

https://www.youtube.com/watch?v=7pAnwXXMQdw


1. Kevätillan yllä
tuuli hiljaa kulkee.
Kauneutta tulvien
luonto syliin sulkee.

2. Siinä taaskin tunnen
levon, suloisuuden.
Luoja pukee luoduilleen
puvun puhtaan, uuden.

3. Koska, Isä, kiitän,
jos en tänään, tässä?
Annat yli äyräitten
hyvää elämässä.

4. Valo viipyy mailla,
kutsuu ruohon kukkaan.
Auta, etten minäkään
täällä elä hukkaan.

Irja Hiironniemi 1992, uud. 2005

Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)

Poissa Riitta-mummi

 • ystäväkansaa
 • Viestejä: 32392
Vs: Iltahartaus 12.
« Vastaus #29 : 17.03.22 - klo:19:25 »

VK  59  Leipää pelloilta maan

https://www.youtube.com/watch?v=4T5RcZASg6o

1.
Leipää pelloilta maan
ruumiin ruoaksi saamme.
Nälästä varjele, Herramme,
siunaa kylväjät maamme.

2.
Leipää taivaasta tuot,
meille itsesi annat.
Sanasta elämän voimaa jaat,
halki kuoleman kannat.

3.
Leipää alttarin myös
syömme keskellä matkaa.
Väsyneet sielumme elpyvät,
jälleen jaksamme jatkaa.

4.
Leipää merien taa
eikö kaikille yllä?
Kristityt, Isämme leivästä
heille riittäisi kyllä!

5.
Leipää taivaasta jaa,
Kristus, lihaksi tullut!
Kuuluta kauttamme kaikille:
Riemuvuosi on tullut!


Ola Cleve 1979. Suom. Anna-Maija Raittila 1979. Virsikirjaan 1986. | Sävelmä: Harald Andersén 1979.
Elämän näen pientareelle piirtyvän...
Lopulla matkaa ikäväni ymmärrän;
Ihmisen on määrä kotiin päästä kerran      (Kaija Pispa)