Keskustelu > Yleinen keskustelu

Seurakuntavaalit 2006

(1/8) > >>

Teme:
Oletko mukana seurakuntavaaleissa? Jos olet niin millaisella listalla? Miksi? Meinaatko äänestää? Minkälainen ehdokas vie äänesi?

Omalta kohdaltani pakko todeta, että päädyin vihreiden listalle sitoutumattomana. Harkinnassa oli myös seurakunta-aktiivien sitoutumaton lista, mutta sen hajanaisuus ei oikein innostanut. Minusta listalla olevilla ehdokkailla pitäisi olla edes samaan suuntaan oleva ajatusmaailma. Samalla listalla ei siis pitäisi olla konservatiiveja ja liberaaleja. Täkäläisillä vihreillä on sellainen lista, jolla on jonkinlainen yhtenäinen kirkkopoliittinen julistus ja vieläpä sellainen, jonka minäkin hyväksyn.

(Taidan päätyä äänestämään itseäni ja harmittaa, jos en saa myös vaimoltani ääntä.)

Teme

seppos:
Meillä on ollut jo vuosia Yhdessä Eteenpäin lista, jossa on mukana melkein kaikki puolueet ym. Minäkin olen siinä mukana. Sen lisäksi vain demarien vetämä lista on saanut ehdokkaita läpi. Meillä on vahvasti kirkollisia demareita ja joukossa on jopa aktiivi körttiläinen. Kirkkovaltuutettujen ensimmäisessä kokouksessa sitten sanotaan kaikille, että nyt unohdetaan puolueet ja ollaan kaikki kirkon puolella.

PekkaV:
Puolueiden unohtaminen on demokratian unohtamista. Puolueet kuuluvat demokratiaan kuin paita ja peppu, vakka ja kansi. Kirkkoa ei saa missään, saunassakaan, eikä koskaan laittaa puolueen edelle. Niiden on kuljettava rinnakkain. Puolue on maailman ääni, kirkko on sekä maailman että taivaan ääni. Kirkkovaltuustossa hoidetaan taloutta kirkon hyväksi. Se on maailmasta. Jumalanpalvelus on taivaasta.

seppos:

--- Lainaus käyttäjältä: "satman" ---Puolueiden unohtaminen on demokratian unohtamista. Puolueet kuuluvat demokratiaan kuin paita ja peppu, vakka ja kansi. Kirkkoa ei saa missään, saunassakaan, eikä koskaan laittaa puolueen edelle. Niiden on kuljettava rinnakkain. Puolue on maailman ääni, kirkko on sekä maailman että taivaan ääni. Kirkkovaltuustossa hoidetaan taloutta kirkon hyväksi. Se on maailmasta. Jumalanpalvelus on taivaasta.
--- Lainaus päättyy ---


Olet oikeassa ja väärässä. Homma perustuu puolueisiin, mutta suurin osa kirkkoneuvoston ja valtuuston asioista ei ole millään lailla poliittisista asenteista voimaa ammentavia eikä puolueet näin tuo lisäarvoa käytännön toimintaan. Vaalissa puolueet ja tukiryhmät ovat välttämättömiä. Ja lienet huomannut, että tässä malliseurakunnassamme tämä on toiminut loistavasti aktiivisten maallikkojen ansiosta.  Meillä on paras organisatio, jota on käytetty mallina useille muille. Kiitos maallikkojen. Muuten tätä mallia käytettiin menestyksellä myös hiippakuntaneuvoston vaalissa  aloitteestamme.

PekkaV:
Kehitys kuitenkin kehittyy. Mallinne on hyvä suhteessa muihin. On kuitenkin jatkossa pyrittävä pitämään puolueet mukana alusta loppuun tai pikemminkin nostamaan ne kirkon eteen. Politiikan halveksunta, puoluetoiminnan rinnastaminen puolueellisuuteen nykyisellään tarkoittamaan itsekkyyttä on kitkettävä. Siinä on kirkolle missio. Srk-vaalit on tällaisen toiminnan tihentymä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta