Keskustelu > Yleinen keskustelu

ensikosketus körttiläisyyteen

<< < (2/2)

Liisa:

--- Lainaus käyttäjältä: "Johannes" ---
--- Lainaus käyttäjältä: "Hanna" ---Suomen evankelisluterilaisen kirkon herätysliike, eli körttiläiset kuuluvat kirkkoon. Meillä on sama raamattu, mut myös oma virsikirja Siionin virret (jota parhaillaan uudistetaan)
--- Lainaus päättyy ---


Millon sitä on ruvettu uudistamaan, ei kai taas....  Pitääkö kaiken aina muuttua? Voi kun eivät niitä vanhoja muuttaisi. En sano vastaan, jos näitä lisävihkon virsiä tulee mukaan, mutta kunhan eivät vanhojen sanoja muuttele. Kirkon virsikirjastakin meni pilalle sen vuoksi monta virttä.
--- Lainaus päättyy ---


Siionin virsien lisävihko. Kenties joitain sellaisia virsiä jää pois, joita ei juuri ollenkaan veisata. Käsittääkseni vanhoihin teksteihin ei kosketa. Tätä toteutetaan hyvin rauhallisella aikataululla, pyritään välttämään hätiköinti.

Johannes:
No jos kerran vanhoja ei muutella niin en pane vastaan, mutta tietysti on sääli, jos sellaisia virsiä poistetaan, joita kuitenkin jotkut laulavat paikallisesti. Pitää varmaan sitten taas numerot opetella uudelleen.  :wink:   Itselläni on jo lisävihko ollut vuoden päivät. Ihan kivoja virsiä varsinkin ne ennestään virsikirjan puolelta tutut. Kokonaan uudet eivät vielä ole niin mukavia, kun en niitä osaa ollenkaan ja suurinta osaa en ole edes kuullutkaan. Sen vain huomasin, että on Jaakko Löytty pitänyt puolensa, taitaa itse kuulua valitsijoihinkin. Virsikirjan puolella on sama juttu Niilo Rauhalan ja Anna-Mari Kaskisen kohdalla, heidän virsiään on suhteettoman paljon kun kuuluivat muistaakseni itse komiteaan.

Pena:
Ensi kosketus körttiläisyyteen näyttää tämänkin kirjoittelun mukaan olevan tutustuminen perinteittensä vivahteista herttaisesti kinastelevaan, mutta pääasiasta - omasta pelastuksesta - yhtäläisesti epätietoiseen ystäväparveen.

Kalistaja:
Jo ennen syntymääni...

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta