Keskustelu > Yleinen keskustelu

Presidentti 2006 - osa 2

<< < (2/31) > >>

Kristian:
Äänestin ensimmäisellä kierroksella Bjarne Kallista ja siirryn nyt Niinistön taakse. Tarja Halonen on Suomen kautta-aikain heikoin presidentti ja Niinistö on siten varmasti paljon paremi kuin hän. Olen myös lähes kaikista asioista samalla linjalla kuin Niinistö. Erityisesti minua ilahduttaa, että hän on rohjennut puhua Natosta ja natokysymyksestä ääneen toisin kuin muut pääehdokkaat.

An-na:
Hö, no aika rankkaa tekstiä, jos väitetään, että kaikkien körttien arvomaailma on sama kuin Halosella! Ei mulla ainakaan, eikä näemmä monella muullakaan täällä. Ei körtit ole mikään poliittinen yhteisö, vaan mielipiteet siellä taitaa jakautua politiikan suhteen ihan laidasta laitaan. Ja on hitusen loukkaavaa Hanna, kun sanot, että "suosittelen kaikkien itsenäisesti ajattelevien körttinuorten äänestävän Halosta". Just. Me Niinistön kannattajatko emme ole itsenäisesti ajattelevia? Ei tämän keskustelun nyt pitäisi tällaiseksi mennä, että aletaan halveksumaan toisten mielipiteitä.

Ja kyllä minä en vieläkään usko, että kukaan kokoomuksesta _oikeasti_ haluaisi sosiaaliturvan purkamista. Sehän nyt olisi täysi tuho tälle hyvinvointivaltiolle. Haluan enemmän perusteita väitteillesi, ja muutenkin tietää, miten muka Matikainen-Kallström tuota asiaa perustelee.

Tuntuu jotenkin ylipäätään niin rasittavalta, kun kuvitellaan, että kokoomus muka vastustaisi hyvinvointivaltion etuja ja "perusteita" (mm. maksuton koulutus, terveydenhuolto, kunnallistekniikka, sosiaaliturva, ym. ym.). Eihän se nyt niin mene! Kokoomuksen virallisessa periaateohjelmassakin sanotaan mm. näin:

"Kokoomus puolustaa sekä perus- että ansioturvan kehittämistä olennaisena osana yksilöiden toimintakyvyn, kansanterveyden, tasa-arvoisten mahdollisuuksien ja taloudellisen toimeliaisuuden takaamista. Perusturvan on katettava yleisimmät sosiaaliset ja yksilölliset elämäntilanteet, joissa ihminen tarvitsee yhteiskunnan tukea. Näitä ovat sairaus, työttömyys, opiskelu, vanhuus, lapsuus, työkyvyttömyys, vanhemmuus, vammaisuus, huoltajan kuolema ja kotona tapahtuva hoitotyö." (http://www.kokoomus.fi/tavoitteet/periaateohjelma/)

Sosiaaliturvan poistamista voisi ehkä joku oikeasti äärioikeistopuolue haluta, mutta eipä tässä valtiossa ole äärioikeistoa eikä kyllä äärivasemmistoakaan, mikä on kyllä hyvä, koska ääriliikkeet ovat aina missä tahansa asiassa aika ikävä juttu.

Jotenkin tuntuu, että mielipiteesi kokoomuksesta kulminoituu vain sosiaaliturvaan. Olisi kiva, jos tutkisit asioita, ennenkö esität ihan vääriä argumenttejä!

PS. Kokoomus ei ole mulle mikään "rakas kokoomus", vaan puolue, joka on eniten lähellä omia mielipiteitäni. En omista edes puoluekirjaa, joten en nyt mikään ihan puoluefanaatikko ole. Muutaman kerran vaaleissa olen äänestänyt myös keskustaa.

PP:
Minä jatkan Halosen tukijoukoissa. Pitkälti sen takia, että jos Suomelle pitää valita ulkopolitiikan johtaja, niin mielummin valitsen sinne henkilön, joka on luonut uransa ulkopolitiikassa, kuin henkilön, joka on luonut uransa talouspolitiikassa.

seppos:

--- Lainaus käyttäjältä: "Johannes" ---En taida vielä rikkoa sitä Saulin satasen kannatusta, kun en ole vielä ihan varma. (Sillon se tippus 66,6 prosenttiin minun matiikalla laskettuna). Pitää vielä harkita, ennen kuin äänensä antaa, mutta "edellisellä kierroksella" mainitsinkin jo, että saattaa ääni mennä Haloselle, jos henkilöt samanlaisina pysyvät. Henkilövaaleissa äänestän siis mielestäni parasta presidentiksi.
--- Lainaus päättyy ---


Saat mennä uudelleen matikan tunneille peruskouluun. Miten oli ne likiarvon pyöristyssäännöt?  Saako tuollaisella matikalla äänestää?

m.k:
Kehotetaan sitten körttinuoria äänestämään ehdokkaista sitä, joka ei kuulu kirkkoon. Halonen on ihminen, joka aikanaan halusi Suomen liittyvän rauhanomaisesti Neuvostoliittoon, yhdessä monen muun kanssa. Ennemmin tapan itseni kuin äänestän tulipunaista kommunistia...

Demareilla on muutenkin paha tapa haluta toisten omaa, ja siten rakentaa hyvinvointiyhteiskuntaa. Porvarillinen ajattelutapa lähtee mielestäni siitä, että jokainen kantaa kortensa kekoon. Jos ei kanna vaikka pystyisi niin sitten ei tarvitse olla minusta mukana keossa, OK? Eri asia jos ei pysty, silloin joku muu kantaa toisenkin korren.

PP: Halonen on luonut uraansa ulkopolitiikassa. Totta, viitisen vuotta ulkoministerinä ja kuusi vuotta presidenttinä. Jo yksitoista vuotta olemma saaneet tätä tyylitajutonta junttia katsoa edustamassa maatamme ulkomailla. Niinistö on mies, jolla on tyyli ja sana hallussa, ja joka ei taatusti ainakaan huonompi ole edustushommissa. Voi sitä riemun päivää, jos vielä ensi vuonna saataisiin porvarihallitus pystyyn ja Niinistö presidentiksi vielä tässä kuussa. Sauli Niinistö yhdessä Matti Vanhasen tai Jyrki Kataisen kanssa edustustehtäviin, vai sittenkin Tarja Halonen yhdessä Eero Heinäluoman kanssa? Minun ainakaan ei tarvitse kauaa miettiä, kumman noista kahdesta vaihtoehdosta valitsisin. Sydämessäni toivon, ettei kenenkään muunkaan oikeasti tarvitse asiaa oikeasti ajatelle. Eipä Esko Ahollakaan kokemusta paljoa ollut kun pääministeriksi valittiin vuonna 1991, mutta kunniakkaastipa hommansa hoiti. Ehkä ei Niinistöllä ole yhtä paljon kokemusta ulkopolitiikasta kuin Halosella, mutta minusta Niinistö on huomattavasti edustavampi vaihtoehto presidentiksi, eivätkä hänen ulko- ja turvallisuuspoliittiset kannanottonsa ole mielestäni kovin huonoja olleet. Pikemminkin hyviä...

Itse olen vakaasti sitä mieltä, että mikäli kristilliset arvot ovat itselle tärkeitä ja ne vaikuttavat äänestyspäätökseen, kannattaa ennemmin äänestää porvaria kuin sosialistia. Mietihän Hanna ihan oikeasti, itse ja omilla aivoillasi, että kumpi sen uskonnon ensin kieltää. Kommunisti vai porvari? Porvarisvaltioissa kirkkoa ja uskontoa ei kukaan ole tietääkseni ollut kieltämässä, tämän jälkeen voitkin varmasti kertoa minulle vaikkapa kristinuskosta ja sen voittokulusta Brežnevin ajan Neuvostoliitossa, hyvin ilmeisesti pyyhki?

An-nan tavoin kiinnostaisi myös nähdä lausunto, jossa Marjo Matikainen-Kallström ilmoittaa haluavansa purkaa sosiaaliturvan. Demareitten hyvinvointiyhteiskunnasta mainitsin jo, se lienee Sherwoodin metsässä, jossa rikkaalta saa ihan reilusti varastaa ilman että siinä on mitään pahaa. Kenellepä ei kelpaisi toisen kustannuksella saavutettu hyvinvointi.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta