Keskustelu > Yleinen keskustelu

Presidentti 2006 - osa 2

<< < (31/31)

Duffeli:

--- Lainaus ---Nyt kyllä voisit esitellä jotain tilastoja ja faktaa, että moniko ihminen on sen vuoksi kuollut että viina on halpaa
--- Lainaus päättyy ---


http://www.stat.fi/ajk/tiedotteet/v2005/tiedote_060_2005-10-31.html

Nousevaa käyrääpä tuo näyttää. Hankalahan sitä on osoittaa kuinka moni on kuollut pelkän veronalennuksen takia, mutta selvästi veronalennuksella on ollut vaikutusta.

http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/8C5E307B565EA6ADC225700700389A31


--- Lainaus ---Alkoholiveron alennus näkyi poliisin tehtävissä

Vuoden 2004 keväällä tehty alkoholiveron alentaminen näkyi sekä poliisin tehtävissä että poliisin tietoon tulleessa rikollisuudessa. Poliisin säilöön ottamien päihtyneiden määrä kasvoi edellisestä vuodesta huomattavasti.

Kotihälytysten määrä lisääntyi Tilastokeskuksen julkaisemien ennakkotietojen mukaan noin 3 5000:lla. Törkeät pahoinpitelyt ja törkeän pahoinpitelyn yritykset lisääntyivät noin 160:lla tapauksella. Molempiin liittyi usein alkoholin käyttö.

Poliisin kentän kokemusten mukaan alkoholiveron alentaminen näkyi erityisesti ongelmakäyttäjien aiheuttamien hälytysten lisääntymisenä. Samoja henkilöitä jouduttiin ottamaan säilöön päihtymyksen vuoksi jopa useita kertoja saman vuorokauden aikana. Lisäksi säilöön otetut olivat aiempaa huonommassa kunnossa. Tämä kasvatti myös putkakuolemien riskiä.
--- Lainaus päättyy ------ Lainaus ---Viinaa täällä on aina juotu
--- Lainaus päättyy ---

Sitä ei pidä kiistäminen.

Michelle:
en tiedä kuolemista, mutta lastensuojelussa keikkalaisena ja muiden työntekijöiden kertoman mukaan siellä tuo hinnana aleneminen näkyy ihan selvästi

Hanna:
Olisitko nyt An-na ystävällinen ja lukisit kunnolla kirjoittamani tekstin (ja muutkin topicin tekstit) niin huomaisit, että viittaa ihan tässä foorumissa aiemmin kirjoittaneisiin kokoomuksen kannattajiin! (jotka ovat käsittääkseni ihan seuranneet käytännön politiikkaakin eivätkä vain lukeneet periaateohjelmaa).
 Kyllähän jos veroja alennetaan on se jostain pois. (juu, ja kyllä oli kokoomuskin veroja (monen muun ohella) alentamassa viime eduskuntavaalikampailuissa). Ja jos todella luulet, että suoraan osoitan jonkun poliitikon, joka olisi julistanut, että nyt kaadetan hyvinvointivaltio niin eihän kukaan ole niin sanonut (sehän olisi sen uran loppu).
 Sen sijaan olen seurannut jonkin verran poliittista keskustelua ( miettinyt mitä rivien välissä on ) ja keskustellut ihmisten joiden mielipiteeseen luotan (ja jotka ymmärtävät politiikkaa) ja muodostanut omat käsitykseni niiden pohjalta, ja kyllä...myös välillä niitä täällä aika kärjistäenkin esittänyt!
** Ketju lukkoon sivurajan täytyttyä. Aiheesta saa perustaa uuden ketjun ja jatkaa keskustelua siellä. terv. ylläpitäjä Liisa

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta