S-market myi -60 % -liputettua Heimon kalan savupippurimakrillifileetä, oli mielestäni mehevämpää kuin pippurimakrillit yleensä, ja pidin selkeästä sitruunan aromista myös. Yllättäen sen seuralaiseksi soveltui hapankaali
. Siis jotenkin ne intensiiviset maut vain mätsäsivät yhteen, kaali raikasti kokonaisuutta sopivasti. Tai ehkä minulla oli vain niin nälkä että kaikki kävi
Oletteko tehneet hapankaalia itse? Saisikohan sen happanemisen alkuun pistämällä kaalinsuikaleiden väliin tuota valmiina kaupasta ostamaani?
Tänään kuitenkin vuorossa pseudovälimerellinen kalapata: 2 osaa seitiä, 2 osaa tomaattimurskaa, 1 osaa paprikaa. Lorauta pataan paljon oliiviöljyä, keitä tomaatista ja hienonnetusta paprikasta kastike, mausteeksi suolaa, mustapippuria, basilikaa, valkosipulimurskaa. Lisää kala ja anna kypsyä, ei haittaa vaikka hajoaa. Jos ei ole paprikaa käytä enemmän tomaattia, tuorekin käy, samoin muu vaalea kala. Pottumuusin kanssa olisi varmaan hyvä, mutta sitä en jaksanut vääntää vaan otin turkkilaista jogurttia.