^Tuo kuulostaa ruoalta, jonka nimi oli "laiskan emännän katkarapuherkku", jonka ohje oli varmaan jossain 70-luvun naistenlehdessä ja jota tehtiin lapsuudenkodissani aina toisinaan. Tai saattoihan se ohje olla Blå Bandin keittopussin kyljessäkin. Luulisin kyllä, että siihen tuli tilliäkin.
Syöskelen jo toista päivää jotain "pohjoisen bouillabaissea", jonka maku tuskin on lähelläkään alkuperäistä. Fenkolia ja ihan vähän sipulinvarsia kuullotan oliiviöljyssä, lisään kaltattuja tomaatteja ja sitten muuta vihannesta mitä sopivia on (nyt oli selleriä, paprikaa ja porkkanaa), joskus perunaa. Valkosipulia, laakerinlehtiä, timjamia, sitruunamehua kun en valkoviiniä viitsi, kurkumaa väriksi kun aito sahrami on niin kallista, suolaa, sokeria, vettä. Ja lopuksi kaloja mitä on, persiljaa, ehkä äyriäisiä. Syödään majoneesin kera. Patonkikin olisi hyvää, mutta ei sitä joka päivä passaa.