Oletko Öppiäinen etsinyt apua närästykseen terveydenhuollosta? Joku syy siihen täytyy olla. Ruoka toki, mutta pitäisihän olla jokin ruokavalio, mikä ei närästä.
Joo olen. Ei muuta kuin happosalpaajia kuuri.
Ruokavaliohan se on, joka muuttaa pitäisi. Ja juomavaliokin. Alkoholi ja kahvi närästävät. Ensimmäistä ilman voin olla, jälkimmäinen onkin vaikeampaa. Saisipa vähitellen muutettua enemmän vihreään teehen päin! Sen ei pitäisi edes ummettaa, kuten musta tee voi tehdä.
Ruokavaliota en etsi terveydenhuollosta vaan uskon siihen mitä itse kokeilemalla havaitsen. Pois siis kahvin ja alkoholin ohella sipuli, tomaatti, paprika, kypsennetyt ristikukkaiset (raakoja voin syödä), kaikki savustettu, tuliset mausteet, herne- ja papusopat, etikkasäilykkeet, enimmät hedelmät ja marjat, tuore hapanleipä, maksa. Jostakin syystä ns. oikea ruoka usein närästää, mutta raaka-aineina nautittu ei. Esim. keitetty liha tai pavut siltään ei tee pahaa, mutta keittona kyllä. Sikälikin olisi ehkä hyvä pitää taukoa kokkailusta.
Virallisesti rasvainen ruoka närästää, mutta itselläni en ole huomannut. Kermaa voin vetää ihan ongelmitta, tai keitettyä kieltä (sehän on mitä rasvaisinta lihaa).
Sipuli on ruokapuolelta se pahin. Lapsena en muuten nirsoillut juuri minkään ruoan suhteen, päinvastoin olin ns. hyvä syömään, mutta sipulista systemaattisesti kieltäydyin, mikä joskus vanhempia hermostutti. Taisin kuitenkin olla oikeassa, se vain ei minulle sovi edelleenkään. Jonkin verran sitä käytän, mutta paljon pienempiä määriä kuin ruokaohjeissa on, ja mieluiten miedompia lajikkeita. Joihinkin ruokiin se vain niin sopisi. Ajattelen nyt vaikka maksapihvejä, päällä iso keko pehmeää kuullotettua sipulia, vieressä voita tirsuva pottumuusi ja puolukkahilloa.