Olen saanut rovastiltakin kiitosta hyvistä riistaruoistani.Itsekin olen vähän sitämieltä,että kyllä ne onnistuisivat tänäänkin,mutta kun luoteis-Padasjoelta
on hirvet tyystin loppuneet.Kahteen vuoteen on saatu 3 kpl.Tänä syksynä ei ensimmäistäkään havainta.Kuhmoisten susilaumat lienevät lennätelleet hirvet etelämmäksi.Lammin evolla on ainakin kolmen karhun talvipesät,ja meidänkin marjamailla on näkynyt jätöksiä ja mehiläisten maapesien hajottamisia. Peuroja on syötelty syksyn mittaan omenilla, ja niitä on joitakin,mutta niitä taasen jahtaavat metsästäjien lisäksi ilvekset,joita Hämeessä on kaadettukin useita.Jäniksetkin ovat vähentyneet ,petonsa niilläkin:ketut.Sorsia ei mieheni kehdannut ampua mökkirannasta,kun niitä
naapurit ovat kesän ruokkineet.
Voi kuinka Joulunakin maistuisi peuranpaisti leivinuunissa hauduteltuna,karpalohyytelön ja suppilovahverokastikkeen kera.Vaan eipä
tänä jouluna onnistu.Tyydytään possuun,kuten muulloinkin.
Karjalaistyttönä en osannut imellettyä perunalaatikkoa laitta ennen vuotta
1964,jolloin menin miniäksi hähäläisemännälle,joka opetti.Sekin onnistuu ja aikuiset tyttärenikin sen nyt osaavat.Sienisalaatti meille karjalaisille on perinneruoka,mutta sen uusi Gourmet-lehden versio suppilovahveroista,kanttarelleista tms. yhdistettynä smetana-kermavaahtokastikkeeseen jossa on salottisipulia ja tilkkä viinietikkaa on herkkua.
Jokohan kehuin tarpeeksi,vaikka vähäsen vasta aloitin