Olen minäkin kuullut, että mateen maksa on herrojen herkku. Kun mainitsin siitä kalan myyjälle, niin hän vähän empi sitä, mutta sanoi, että mateen mäti on hyvää. Ostamassani mateessa oli myös mätiä. Niinpä suolasin sitä ja lisäsin joukkoon sipulia. Eipä kelvannut miehelle, vaikka hän kehui syöneensä hauen mätiä. Itse en myöskään saanut sitä alas, joten sille taisi käydä niinkuin lipeäkalalle taannoin.
Itse mateen sain nyljettyä, mutta ei siitä keitosta kovin erikoista tullut. Olisi varmaan pitänyt höystää voilla ja kermalla. Taisin jättää molemmat pois.
Taisi se maksakin jäädä syömättä, joten se siitä. Kyllä minä silti ruokaa laitan joka päivä, mutta en ole mikään gourmet-kokki. Tavalliset lihakeitot ja sen semmoiset kyllä hoituvat ihan käden käänteessä. Kauheasti en harrasta makaroni-pasta-spagetti-lasagne-linjaa, kun pidän enemmän perunoista. Tietysti joskus makaronilaatikkoa ja siinäpä se onkin.