Keskustelu > Yleinen keskustelu

Kotimaa-yhtiöiden toimitusjohtaja...

<< < (4/5) > >>

Pena:
Saatana on hepreaa, kreikaksi diabolos.

kirsus:

--- Lainaus käyttäjältä: "Pena" ---Saatana on hepreaa, kreikaksi diabolos.
--- Lainaus päättyy ---

Juu olet oikeassa, mutta UT:n alkukielisessä - siis kreikankielisenä tekstissä tässä kohtaa esiiintyy sana satanas, jonka ilmoitetaan olevan kreikankielinen johdos aramean/heprean sanasta satan.
Voihan toki niille kiroilijoille ilmoittaa heidän puhuvan hepreaakin :wink:
(Siinä aiemmin (Matt. 4:8 ), kun puhutaan, että Paholainen vei Jeesuksen sinne vuoren huipulle käytetään sanaa diabolos, mutta kun lainataan Jeesuksen sanoja, niin siellä on satana - niin tässä kuin nisssä Pietarillekin osoitetuissa sanoissa.)

Ps. Kreikkaa osaan tasan sen verran, että kesällä opettelin kirjaimet ja tiedän, että probaton on lammas (ja lykos  :smt100 on susi).

C-kortti:
Apostoli Jaakobin näkökulma kiroamiseen:

9. Kielellä me kiitämme Herraa ja Isää, ja sillä me kiroamme ihmisiä,
Jumalan kaltaisiksi luotuja;
10. samasta suusta lähtee kiitos ja kirous. Näin ei saa olla, veljeni.

Pena:
Sehän se ongelma onkin. Käytetäänkö 'perkelettä' pahansuopaan lähimmäisen kiroamiseen vai karkotetaanko huudahduksella paholaista itseään? Molempia tapahtuu. Edellinen on väärin, mutta onko jälkimmäinen vain sivistymätöntä ja rosoista?

mies valaan vatsasta:
Tätä palstaa lukiessa muuten tulee hauska mielle yhtymä tuosta otsikosta ja keskustelusta. Keskutelu kun koskee lähinne saatana-sanan käyttöä, niin tulee mieleen että asialla viitattaisiin jotenkin otsikon henkilöön.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta