Keskustelu > Yleinen keskustelu

Eduskuntavaalit 2023

<< < (2/8) > >>

karjalaisenkyösti:
Muistan 70-luvulta Kokoomuksen vaalimainoksista lauseen ”Kokoomus, kokoava voima”.

Riitta-mummi:
Helvi Sipilä   https://fi.wikipedia.org/wiki/Helvi_Sipil%C3%A4  oli Kärkölän kuuisin asukas, vaikka Helsingissö osittain asuikin.

Maukola oli kartanoksikin kutsuttu maatila Järvelästö kirkolle , lähempänä kirkokylää.
Siinä lähellä oli sellainen pieni punainen mökki tien vieressö josta legenda kertoi Alli Paasikiven kodin olleen. Virallinen tieto ei kerro.

K.J. Stählberg oli nuorsuomalainen presidentti. Häntäkin kyyditettiin.

Entä Risto Ryti ? Wikipedia kertoo Kansallisen Edistyspuolueen olleen  hänen puolueensa. Hän sai vankeustuomion. :017:

öppiäinen:

--- Lainaus käyttäjältä: 007 - 01.04.23 - klo:12:25 --- Liberaalit on olleet joskus isompikin ja eduskunnassa. Pekka Tarjanne, olikohan Postin pääjohtaja, oli heitä? Heillä on näin vasemmistolaiselle aika kauhea vaaliohjelma, johon kuuluu mm. se, että työnantaja saisi erottaa työntekijän pärstäkertoimen mukaan tai ihan miten muuten haluaa. Puole edustaa aika paljon amerikkalaista libertarismia, jossa valtiolla ei ole mitään oikeuksia.

--- Lainaus päättyy ---

Minusta taas liberaaleilla on hyviäkin ajatuksia. Säästöjä pitää tehdä, mutta ne saataisiin hoidettua leikkaamalla yritystukia. Antaa vanhentuneen kannattamattoman tuotannon kaatua. Vasemmistopuolueet eivät varmaan puhu tästä vaihtoehdosta, koska pelkäävät, että se tarkoittaisi työpaikkojen menetyksiä. Ympäristönsuojelua ja ilmastotavoitteita pidetään tärkeinä, samoin terveydenhoitoa, koulutusta ja sosiaaiturvaa.

Meneehän siihen yrityten tukemiseen yhdeksän miljardia vuodessa. Sen ymmärrän, jos yksittäinen ihminen ei tule omillaan toimeen, ja että häntä silloin tuetaan (ja tämä käsittääkseni on liberaalienkin näkemys, eli eivät näiltä osin ole jenkkisysteemin kannalla), mutta eikö yritysten kumminkin pitäisi?

Ohjelma on siis kokoomuslaisellekin kauhea, koska yritysten tukeminen verovaroin on kokoomukselle pyhä asia.

Liberan Heikki Pursiaisen ajatuksia yritystuista: https://www.libera.fi/2017/05/06/yritystuet-ovat-skandaali/

Se on siitä kiinni, mikä on työnteon perimmäinen tarkoitus: Onko tarkoitus että duunari saa palkkaa, jolla pysyy hengissä, vai onko tarkoitus tuottaa jotakin. Kun näen itsekin, kuinka vaikea on saada töitä (pärstä kai väärä), kannatan enemmän yhteiskuntaa, jossa perustoimeentulo on taattu muutenkin kuin työtä tekemällä. Eli ei voi olla kannattamassa vain työtätekevien etua, vaan myös työtä vailla olevien (jotka vasemmistossa niin usein unohdetaan). Parempi olisi, jos turhaa työtä ei teetettäisi eikä kannattamattomia firmoja tuettaisi ihan vain siksi, että "työ on parasta sosiaaliturvaa".

öppiäinen:

--- Lainaus käyttäjältä: Riitta-mummi - 01.04.23 - klo:12:53 ---Elina Lepomäki on pelottava.

--- Lainaus päättyy ---

Ja nykyisin Valtonen. Näkisin hänet ihan mielelläni kokoomuksen puheenjohtajana.

"Syrjäytymisen ehkäiseminen on prioriteettini numero yksi."

"Siirretään harrastusmahdollisuuksia entistä enemmän koulujen iltapäivään. Koulutuntien jälkeen syödään välipala ja harrastusryhmät alkavat. Alakoululaisten riittävän aikainen nukkumaanmeno ei jää myöhäisistä harrastuksista kiinni. Kaikki lapset ovat mukana eivätkä harrastukset ole pelkästään vanhempien aktiivisuuden varassa."

”Faktoista on vaikea olla eri mieltä, kuten siitä että 70 prosenttia tulonsiirroista menee hyväosaisille. Sitä systeemiä voitaisiin virtaviivaistaa ilman, että tuloerot kasvaisivat.”

Tuo viimeinen on hänen kommenttinsa vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontulan vuonna 2016 julkaisemaan Luokkalaki-pamflettiin. Mielenkiintoista onkin, että nämä kaksi näennäisesti ihan vastakkaisten äärilaitojen ajattelijaa ovat myös innostuneet toistensa ideoista ja löytäneet niistä paljon yhteistä.

"Poistetaan kaikki yritystuet – myös ympäristölle haitalliset – ja korvataan ne edullisella omistamisen verotuksella, joka mahdollistaa nykyistä paremmin myös palveluelinkeinojen – jakamis- ja alustatalouden – pyörittämisen Suomesta käsin."

Ja kyllä voisin kannattaa myös hänen näkemyksiään yritysverotuksesta siltä osin, että nykyinen verotuskäytäntö kannustaa firmoja investoimaan laitteisiin ja seiniin, sen sijaan että investoitaisiin aineettomaan pääomaan. Itse asiassa jälkimmäisten investointien vähäisyys on yksi Suomen talousongelmien juurisyitä.


On hänellä kyllä sokeatkin pisteensä:

"LASKETAAN VEROJA siten, että yhä useampi perhe voi käyttää arjen kiireissä palveluita. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Jaksetaan paremmin."

Tulitko ajatelleeksi, että kaikken vähävaraisimpia perheitä tuo ei auta? Pienimmistä palkoista menee niin vähän veroa jo nyt, että veronalennuksilla ei palveluita paljon ostella. Samahan se on kotitalousvähennyksissä, ovat verovaroin maksettu tuki varakkaiden remonteille, kun joku köyhä vanhus ei pysty hankkimaan välttämättömiäkään kotipalveluita.

(Lainausten lähteet: https://elinavaltonen.fi/ , https://www.hs.fi/kulttuuri/kirja-arvostelu/art-2000002926048.html)

öppiäinen:

--- Lainaus käyttäjältä: 007 - 01.04.23 - klo:12:25 ---Liberaalit on olleet joskus isompikin ja eduskunnassa. Pekka Tarjanne, olikohan Postin pääjohtaja, oli heitä? Heillä on näin vasemmistolaiselle aika kauhea vaaliohjelma, johon kuuluu mm. se, että työnantaja saisi erottaa työntekijän pärstäkertoimen mukaan tai ihan miten muuten haluaa.
--- Lainaus päättyy ---

Irtisanomisen "vaikeus" on johtanut siihen, ettei uskalleta rekrytoida. Ei sekään hyvä tilanne ole. Näin pitkäaikaistyöttömänä minulle kävisi paremmin systeemi, että sekä rekrytointi että irtisanominen olisivat helppoa. Ehkä työt jakaantuisivat tasaisemmin. Uskallettaisiin ede kokeeksi ottaa töihin ja katsoa, miten käy.

Työvoimapulaahan valitetaan, vaikka hakemuksia tulee paikkaan kuin paikkaan useita. Ne vain on sellaisilta, joita syystä tai toisesta ei uskalla palkata. Jotenkin epäilyttäviä: vastavalmistuneita (osaako mitään), vanhoja (jaksaako enää ja kumminkin puuttuu työoloihin), lisääntymisikäisiä, työttömiä (ei motivaatiota), ylipäteviä (lähtee heti pois), ulkkareita (osaako tavat), jne.

Vanhempainvapaiden kulut pitäisi kyllä tasata työnantajien kesken jollain vaikka rahastomallisella systeemillä.

(Kirjoitan lainausmerkeissä "vaikeus", koska ei irtisanominen Suomessa kovin vaikeaa ole kumminkaan. Se vain on taitolaji, kuten muutkin yritystoiminnan osa-alueet.)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta